Şimdi Ara

Disinde dolgusu olan var mi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
1.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    16 kanal tedavim var kanka kac dolgum var bilmiyorum artik :( Tabiki saglikli degil ama oyle anaaa napacam amalgam var artik agzimda dencek bisey de degil. Bak ben hala olmedim, yasiybkfoffjfngmvvvvvvvvvv

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim babamda var 25 yıldır ağzında duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağzımda 8 dolgu var, daha sıkıntı olmadı

• ultraaslan2700 kullanıcısına yanıt
    12 yildir siyah dolgu var ağzimda hiç birşey olduğu yok.
  • Vallahi benim ağzımda 13 dolgu 3 kanal tedavisi 2 porselen var.Zararlı olsada yapacak bir şey yok.Dişlerim çok hassas olduğu için çürümeside çabuk oluyor.İşin kötü tarafı her gün fırçalamama rağmen çürükmeler hiç bir şekilde durmuyor
  • Bende de var, gümüş ile biraz amalgam karışımlı.
    8 senedir var zararını görmedim.

• Bilgisi olan var mı 3 yıl önce ışınlı dolgu yaptırmıştım son 2 haftadır inanılmaz bir sancı oluyor o dişte su bile içemiyorum hiçbir şey ısıramıyorum dolguyla mı alakalıdır?
  • Bende hatırladığım kadarıyla 6 sene öncesinden bir dolgu var, iki sene öncesinden bir ve yaklaşık bir iki ay kadar öncesinden de bir adet. Hepsi amalgam. Henüz hatırlayamadığım, daha öncesinden dolgular da oldu. Arada kırılıp düştüğü oldu ama yenilendi. Çok şükür sağlıklıyım.
  • Bende de 4 siyah dolgu 1 de beyaz dolgu var... Simdiki aklım ve param olsa hepsini beyaz yaptırırdım. Normal disten farkı yok. Vücüda nasıl bi zararı var bilmiyorum. Bir sürü hastalık geçiriyoruz bunların dolguyla alakası varmı yok mu tam bir tez konusu....

• merhaba arkadaşlar. amalgam dolgu halk arasında ;metal veya siyah dolgu olarak bilinir. ilk hazırlanırken toz ve sıvı formundadır. toz;bakır,kadmiyum.nikel vb metal tozlarından ;sıvı ise civadan oluşur. evet civa zararlıdır. hatta çok zararlıdır. ama bu ikisi karışmaya başlayınca bütün maddeler başka bir bileşik olan amalgamı oluşturur. ve bunun kanıtlanan bir zararı yoktur.ve dişhekimliğinde 100 yıldır kullanılmaktadır. zasdec yapım aşamasında da solunmaması ve artıkların yutulmaması gerekmektedir. amalgam dayanıklı,uzun ömürlü ve hala günümüzde ağiz hijyeni kötü olan hastalarda ve çocuklarda kullanılan bir materyaldir
  • kompozit dolgular ,eğer aşamalarda hata yapılırda çok kolay sızıntı yapar. büyük ihtimal sızıntı yapmıştır. kanal tedavi gerekebilir büyük ihtimal
  • 6-7 tane amalgam dolgu var ağzımda bir sorun yaşamadım. Hatta amalgam dolguların sanıldığının aksine zararsız olduğu tezi'de mevcut. Sonuç olarak dişçim çoçuğuna bile amalgam dolgu yapıyormuş.

• meksika erkeği kullanıcısına yanıt
    kaplama yapılan dişler nooluyo 5 sene sonra :) kaplama en son başvurulacak tedavi şeklidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: oğuzgs

kaplama yapılan dişler nooluyo 5 sene sonra :) kaplama en son başvurulacak tedavi şeklidir

Kaplama ömür boyu kalıyor zaten ve gerektiğinde Kaplama çıkarılıp tekrar yenisi takılıyor. Benim bahsettigim 5 yıl dolgu içindi yani dolgular en fazla 5 yıl dayanıyor sonra düşüyor ama düşünce tekrar yaptirabiliyorsun ama en iyisi kaplama. Bu arada 6 yıl Kaplama kullanan sonra kaplaması düşen birini de tanıyorum bizzat annemoluyor kendisi ve tekrar doktora gidecek bakalım sanırım yeni Kaplama yaptırmasi gerekecek.

• meksika erkeği kullanıcısına yanıt
    kaplama yapmak için sağlam diş dokusu ve dentin kesilir. bu da dişi tamamen savunmasız bırakır.ayrıca ülkemizdeki koşullarla asla çok güzel kaplama ve kronlar yapılamıyor ne yazıkki. bu yüzden kaplama en kötü tedavi şeklidir. en mükemmel diş asla dokunulmamış diştir. ayrıva şunu bilinki kaplama ve kron için kesilmiş bir diş ileride çürümeye ve çekilmeye mahkumdur
  • diş ve diş ürünleriyle ilgili tüm malzeleri sitemizde bulabilrisiniz.www.dentalyol.com
  • Arkadaşlar dün dolgu yaptırdım devlette,o an aklıma hic amalgam mı yoksa kompozit mi yapıyor gelmedi. Amalgam yapmış,ben şimdi gitsem amalgamı söküp kompozit yapar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Originals

bitek benmi analdan dolgusu olan varmı diye okudum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.