Şimdi Ara

dişi jack girişini devreye nasıl bağlayacağım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Resimdeki jack girişlerini devreye nasıl lehimlememiz gerekiyor? Toplam 5 metal bacağı var ve hangi bacakları devreye bağlamam gerektiğini bilmiyorum. Ayrıca mono jack girişi olarak almıştım. Mono olup olmadığına da bakablir misiniz? Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyaxeres -- 18 Şubat 2013; 0:18:43 >

• tekli olan şase ucu,diğer ikililer canlı uçlar diye biliyorum
    stereo dişi jack ayrıca canlı uçları birleştirip kullanın mono olur zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wert95 -- 18 Şubat 2013; 0:22:54 >
  • Tek başına olan kısım yani erkek jack'ın giriş kısmına yakın olan pin GND
    Sol ve Sag'daki iki pin Left-Right kısımları yalnız iç kısımlardaki pin'ler için geçerli.
    Eliniz'de multimetre varsa 4'lü sıra haldeki pinleri 2'li 2'li kısa devre kademesin'de kontrol edin 2'liler yani yan yana olanlar kısa devre konumunda ise sol 2'li Left ya da Right, sag ikili Left yada right konumundadır.
  • Bu arada elinizdeki jack stereo jack, yazınızın tamamını okumadım ondan dolayı bir önceki cevabım stereo olarak kullanacaksanız geçerlidir. Siz mono olarak kullanacaksanız tekli olan GND, tekli pin'in üzerindeki 2 pin'i birleştirip mono olarak kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: slayer_ank

Bu arada elinizdeki jack stereo jack, yazınızın tamamını okumadım ondan dolayı bir önceki cevabım stereo olarak kullanacaksanız geçerlidir. Siz mono olarak kullanacaksanız tekli olan GND, tekli pin'in üzerindeki 2 pin'i birleştirip mono olarak kullanabilirsiniz.

Çember içerisindeki 2 pin mi birbirine tek pin gibi bağlanacak? Ve diğer iki pine dokunulmayacak mı?

• öndeki şase, sağ iki sağ kanal sol iki sol kanak diye biliyorum. sağ ikili bir sol ikili bir bağlana bilir.
    ortada ikisine aktif olarak bağlarsan mono olacaktır.
    elinde ölçü alti varsa birtane 3,5 erkek jak takıp hangi ucun hangi çıkışa gittiğini tespit edebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyaxeres

quote:

Orijinalden alıntı: slayer_ank

Bu arada elinizdeki jack stereo jack, yazınızın tamamını okumadım ondan dolayı bir önceki cevabım stereo olarak kullanacaksanız geçerlidir. Siz mono olarak kullanacaksanız tekli olan GND, tekli pin'in üzerindeki 2 pin'i birleştirip mono olarak kullanabilirsiniz.

Çember içerisindeki 2 pin mi birbirine tek pin gibi bağlanacak? Ve diğer iki pine dokunulmayacak mı?

evet çember içindekileri birleştirirseniz mono çıkış elde edersiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hepinize çok teşekkür ederim... Bu konuyla ilgili son bir soru sorayım: Bu girişleri besleme girişi olarak da kullanabilir miyiz? Yoksa ses devrelerinde sadece mikrofon girişi gibi mi kullanılabilir? Mesela bir devrede anten görevi görecek olan bir transistörün şase ve giriş uçlarını erkek jacka bağlasak; pilin bağlı olduğu devre başka bir kutu içerisinde dişi jack girişine bağlanmış olsa; anteni devreye bağlamak istediğinizde sadece jackı tak-çıkar yapıyorsunuz... resimdeki gibi birşey mümkün mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: cyaxeres

Hepinize çok teşekkür ederim... Bu konuyla ilgili son bir soru sorayım: Bu girişleri besleme girişi olarak da kullanabilir miyiz? Yoksa ses devrelerinde sadece mikrofon girişi gibi mi kullanılabilir? Mesela bir devrede anten görevi görecek olan bir transistörün şase ve giriş uçlarını erkek jacka bağlasak; pilin bağlı olduğu devre başka bir kutu içerisinde dişi jack girişine bağlanmış olsa; anteni devreye bağlamak istediğinizde sadece jackı tak-çıkar yapıyorsunuz... resimdeki gibi birşey mümkün mü?

adı üstünde jack yani fiş ve priz gibi düşünülüp herşeyi yaparsın sorun yaratmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wert95 -- 18 Şubat 2013; 1:19:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wert95

adı üstünde jack yani fiş ve priz gibi düşünülüp herşeyi yaparsın sorun yaratmaz

çok teşekkürlerler dostum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: boşyok
    Anlık kısa devrelerde beslemeler zarar görüyorsa yani korumaları yoksa kullanamazsınız. Düşük güçlerde adaptör zarar görmeyebilir ama bilginiz olsun çıkarıp takarken bir yerler kısa devre olur ordan zarar görmeyin.

Çıkarıp takma işlemini devre açıkken yapmam asla. Devreyi, tüm parçalar bağlı halde iken çalıştırırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.