Şimdi Ara

Dişi albino muhabbet kuşu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
26.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    gözle görünen renk fotoğraflarda çıkmıyor şöyle söyleyim burun deliklerinin cevresi beyaz hemen o beyazlığım alt kısmı gagasına doru olan yer beyazdan sarımsıya dönüyo gibi bi koyulaşma var çok dikkatli bakınca alttan çok açık bi kahverengi tonu var gibi diğer cerenin kalan kısmı yani yan taraflarıda beyazın üzerine çok açık pempe-mavimsi gibi :D gerçektende çok acayip

birde fotoğraflarda olan kuyruk tüylerindeki dağınıklık benim dikkatimi çekti ben o dağınıklığı yavru kuşlarda olur diye biliyorum sizcede öylemi ?
     Dişi albino muhabbet kuşu

Dişi albino muhabbet kuşu Dişi albino muhabbet kuşu Dişi albino muhabbet kuşu

• quote:

Orijinalden alıntı: Persistent41

gözle görünen renk fotoğraflarda çıkmıyor şöyle söyleyim burun deliklerinin cevresi beyaz hemen o beyazlığım alt kısmı gagasına doru olan yer beyazdan sarımsıya dönüyo gibi bi koyulaşma var çok dikkatli bakınca alttan çok açık bi kahverengi tonu var gibi diğer cerenin kalan kısmı yani yan taraflarıda beyazın üzerine çok açık pempe-mavimsi gibi :D gerçektende çok acayip

birde fotoğraflarda olan kuyruk tüylerindeki dağınıklık benim dikkatimi çekti ben o dağınıklığı yavru kuşlarda olur diye biliyorum sizcede öylemi ?

Dişi albino muhabbet kuşu Dişi albino muhabbet kuşu Dişi albino muhabbet kuşu

Ben hala lembe cere olarak görüyorum Ozaman foto beni yanıltıyor. Dikkatli baktım kuşta tüy dökme de var. Kuşçunun dediği gibi yetişkin olabilir. Kuyruk tüyleri sanırım şekilsiz biçimde çıkıyor ona yapacak bişey yok. Ucmaşında bi sıkıntı yoksa dert edecek bişey değil. Yinede değiştirme taraftariysanız siz bilirsiniz.Eğer degiştirirseniz Erkek kuşunuza seçtirin alacağınız kuşu daha sağlıklı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: mubişim

quote:

fotoğrafı internetten mi buldunuz yoksa daha önce görüp kendinizin çektiği kuşmu ? yani kuş albinomuydu fotoğraftan belli olmuyor albino olup olmadığı benim kuşunda fotoğrafta gözleri siyay çıkıyor normalde kırmızı

Yok kardeşim ben sana izah etmek amaçlı netten yükledim. Albino bu kuş ve dişi. Erkeklerin pembe ve mavi olarak seyreder cere rengi dişi kuşların açık beyaz ve kahverengi. Albino deyip kafanı karıştırma. İnsanlarda da görülen bi albinizim hatadır. Albino ve lutino kuşlar sadece mutasyona uğruyorlar diyebilirim. Yani mavi ve yeşil yada sarı yeşil kuştan mutasyona uğramış bi yavru elde edebilirsin. Ben çok yetiştirdim ama benim kuşlar lutinoydu. Diğer renkli muhabbet kuşlarında olduğu gibi seyreder cere renkleri de. Sadece kafamızı karıştıracak olan şey 7~8 aylık yetişkin olmalarına rağmen irislerinin oturmaya başlamaması yada erkek kuşlarda pembe cerenin maviye dönmemesidir. Şimdi senin kuşun da biraz çelişkiye düştüm. Pembe görünüyor ama dişi olduğundan eminseniz beni foto yanıltıyor da olabilir.

Bahsettiğiniz kuş albino değil double faktör olarak geçer

• quote:

Orijinalden alıntı: rebelmummy

quote:

quote:

fotoğrafı internetten mi buldunuz yoksa daha önce görüp kendinizin çektiği kuşmu ? yani kuş albinomuydu fotoğraftan belli olmuyor albino olup olmadığı benim kuşunda fotoğrafta gözleri siyay çıkıyor normalde kırmızı

Yok kardeşim ben sana izah etmek amaçlı netten yükledim. Albino bu kuş ve dişi. Erkeklerin pembe ve mavi olarak seyreder cere rengi dişi kuşların açık beyaz ve kahverengi. Albino deyip kafanı karıştırma. İnsanlarda da görülen bi albinizim hatadır. Albino ve lutino kuşlar sadece mutasyona uğruyorlar diyebilirim. Yani mavi ve yeşil yada sarı yeşil kuştan mutasyona uğramış bi yavru elde edebilirsin. Ben çok yetiştirdim ama benim kuşlar lutinoydu. Diğer renkli muhabbet kuşlarında olduğu gibi seyreder cere renkleri de. Sadece kafamızı karıştıracak olan şey 7~8 aylık yetişkin olmalarına rağmen irislerinin oturmaya başlamaması yada erkek kuşlarda pembe cerenin maviye dönmemesidir. Şimdi senin kuşun da biraz çelişkiye düştüm. Pembe görünüyor ama dişi olduğundan eminseniz beni foto yanıltıyor da olabilir.

Alıntıları Göster
    Albino kuşların cinsiyetini ve yaşını ayırt etmek zordur, %80'i dişidir, erkek albino bulmak zordur ve değerlidir. yaşını da irisine bakarak tahmin edebilirisniz. Cere rengi kahverengi olmasa da kuşlar çiftleşir. Kuşlar 6-7 aylıktan sonra uygun ortamda çok rahat çiftleşir cere renginin kahverengileşmesi önemli değil.

• mubişim kullanıcısına yanıt
    malesef fotoğraftan cere rengi değişiyor. evet kuşta tüy dökme var yaklaşık 10 gün önce başladı ilk aldığımda yoktu. birde kuş ucamıyor ilk aldığımda kanat tüyleri koparılmıştı 1 ay geçti şimdi yeni yeni çıkıyor ve hala doru düzgün uçamıyor kuş. acaba değiştirsemmi ya çok kararsızım
  • rebelmummy kullanıcısına yanıt
    kuş albino kardeş fotoğraflardan belli olmuyor gözleri kırmızı kuşun kuş kesin albino benim sorunum kuşun yaşı. irisine bakarak demişsin iristen nasıl anlıyacağımki kıpkırmızı gözü var kuşun ???

pardon ben benim kuş için yazmışsın sandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persistent41 -- 25 Haziran 2015; 13:34:03 >
  • quote:

quote:

quote:

Duble faktörü bi tanımlasana ya !

• quote:

malesef fotoğraftan cere rengi değişiyor. evet kuşta tüy dökme var yaklaşık 10 gün önce başladı ilk aldığımda yoktu. birde kuş ucamıyor ilk aldığımda kanat tüyleri koparılmıştı 1 ay geçti şimdi yeni yeni çıkıyor ve hala doru düzgün uçamıyor kuş. acaba değiştirsemmi ya çok kararsızım

Siz bilirsiniz. Şimdi ben bişey diyecem. Biri çıkacak aksini söyleyip benim yazdiklarıma karşı çıkacak. Anlamıyorum ben bu milleti anlayamicam. Her seferinde haklı çıkmamdan bile ders almıyor millet sonra gelip buraya beni yalanlamaya başlıyorlar.
    öylelerine aldırış etme kardeşim boşver sen.
    Eğer kuşu değiştirisem bendeki erkek etkilenirmi çok şuanda baya alıştırlar sürekli yem kusuyo erkek. eş olmuşlarsa bi osrun olurmu yeni alacağım kuşla.
    kuşu bugün salayım dedim baya ucuyor artık ama ilk geldiğinde hiç uçmuyordu
  • quote:

öylelerine aldırış etme kardeşim boşver sen.
    Eğer kuşu değiştirisem bendeki erkek etkilenirmi çok şuanda baya alıştırlar sürekli yem kusuyo erkek. eş olmuşlarsa bi osrun olurmu yeni alacağım kuşla.
    kuşu bugün salayım dedim baya ucuyor artık ama ilk geldiğinde hiç uçmuyordu

Öyle tabi, neyse zaten bundan sonra muhatab olmuyorum.
    Senin kusuna gelelim. Yeni tüyleri çıkınca uçması güzel bişey. Daha öncede söyledim onlar kendilerini eş tutmuşlar birbirleriyle anlaşıyorlar benim fikrimi sorarsan verme sadece sabret bekle yani hemen yavru verecek diye bi kaide yok ki. Kendilerini hazır hissetmeleri lazım. Başka kuş alsan erkek kabullenir fakat dişi zor alışır senin erkeğe. Erkek önüne gelene öpücük dağıtır sorun senin erkeğini kabullenecek dişi bulmakta ve o da sende var. Şimdi tekrar sıkıntı ya düşmeye gerek yok onlar anlaşsın diye bekleyene kadar elindeki kuşun yetişkin olur zaten, ki yetişkin heralde. Yapman gereken sadece beklemek.

Aklıma annem geldi ya hey allahım. Sizin gibi sabırsız davrandı çok yavru istedi ama anneme aldığımız dişi bi türlü bizim oğlana vermeyince annem tutmuş disiyi elinde çiftleşmiş kuşlar. annemin oglanda az çapkın değil hani. Beni görür görmez başlar aşkım öpücük demeye.

o zaman değiştirmiyorum kalsın bunlar baya iyiler hem o kadarda küçük değildir kuş adam(aldığım yer) beni kandıracak hali yok.

kardeşim gece gece ne güldürdün beni allahta seni güldürsün. bende yakında anneniz gibi olucam herhalde bunlar çiftleşmezse taktik iyimiş bende o yola başvurucam böyle giderse ayrıntılarını anlatırsanız iyi olur :D ama benim dişi çok hırcın bişey bi kere dişiyi elime alıp benim erkeğinin yanına yaklaştırmıştım erkeği gagalayıp kaçırıyo yanından :D
    neyse beklemeye devam o zaman. inşallah en kısa zamanda bende yavru alabilirim kuşlardan. hayırlı sahurlar...

• quote:

o zaman değiştirmiyorum kalsın bunlar baya iyiler hem o kadarda küçük değildir kuş adam(aldığım yer) beni kandıracak hali yok.

kardeşim gece gece ne güldürdün beni allahta seni güldürsün. bende yakında anneniz gibi olucam herhalde bunlar çiftleşmezse taktik iyimiş bende o yola başvurucam böyle giderse ayrıntılarını anlatırsanız iyi olur :D ama benim dişi çok hırcın bişey bi kere dişiyi elime alıp benim erkeğinin yanına yaklaştırmıştım erkeği gagalayıp kaçırıyo yanından :D
    neyse beklemeye devam o zaman. inşallah en kısa zamanda bende yavru alabilirim kuşlardan. hayırlı sahurlar...

Ayrıntı derken annemin uyguladığı taktikmi.
    Valla bende şakınım o konuda yeni almıştık hatta bizim oğlana seçtirdik o gitti bizim oğlanı beğendi hatta diğer dişi kuşlar bizim oğlana yaklaşınca gagalayıp yanından kovdu. Dedik bu ikisi anlaştı aldık. Daha 1)2 ay olmadı bizim oğlan can atıyor çiftleşmek için ama kız kırıtınca bi şey becebildigi yok oğlanın. Bi gün bakmış bizim oğlan kuduruyo kızın peşinden kosuyo falan. Annemde seni zilli seni diye almış eline ayaklarından tutmuş zaten alışmıştı bizim oğlan sayesinde elimize omzumuza falan konardi annem yakalamış işte. Ana bi bakiyo bizim oğlan kuş kafeste hemen o da annemin eline gelmiş. Oracıkta çiftleşifevmiş hemen fırsat bu fırsat adam bulmuş kaçırır mı

süpermiş ya aynı benim kuşları anlatmısın benim erkekte yapmadık kur kalmadı yeni yeni dişi yola gelmeye başladı
    peki çiftleştikten sorna dişi yuvaya girdimi ? asıl önemli olan burası bence
  • quote:

süpermiş ya aynı benim kuşları anlatmısın benim erkekte yapmadık kur kalmadı yeni yeni dişi yola gelmeye başladı
    peki çiftleştikten sorna dişi yuvaya girdimi ? asıl önemli olan burası bence

Ohoooo yuvadan çıkmadı hiç. Birini büyütüyor bi tane daha koyuyor. Bu sefer kendi bizim oğlana eğiliveriyor

tamam o zaman bunlarada 2 aya kadar süre 5 hafta oldu zaten 3 haftaları kaldı baktım hala icraat yok öyle yapacaz artık
  • quote:

tamam o zaman bunlarada 2 aya kadar süre 5 hafta oldu zaten 3 haftaları kaldı baktım hala icraat yok öyle yapacaz artık

Sizi etkilemiş oldum ama inşaallah kendileri halleder. Sizi yormazlar. Yani fazlada zorlamayın kuşu mazaallah streslenir hiç cekilmez onların stresi.
    yokya şaka zaten bende öyle şans ne arar ben kendime daha kuşu aldığım ilk hafta demiştim 2 aya kadar yuvaya girmezse değiştiricem diye ve kuş 5 hafta geçmesine rağmen yuvaya girmedi tam 2 aylık olana kadar beklerim yoksa şansımızı başka kuşta deniyeceğim 2 ay yeterli bi süre bence
    çünkü dayımın kuşu vardı dişi onun yanına erkek aldık bi tanıdıktan yuvalığıda daha 2. günüde taktık kuşlar öyle bi anlaştıki daha koyar koymaz yem kustu 1 haftalıkkende yuvaya girdi onlarda bu kadar çabuk olduğuna göre 2 aydan beri yuvaya girmezse bu kuş değiştiricem en iyisi bu olucak

• Duble faktör, tamamen sarı yada tamamen beyaz olup siyah gözlü kuşlara denir, bunların gözü kırmızı olursa albino veya lutino olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebelmummy -- 26 Haziran 2015; 19:42:19 >
  • quote:

Duble faktör, tamamen sarı yada tamamen beyaz olup siyah gözlü kuşlara denir, bunların gözü kırmızı olursa albino veya lutino olur.

Aferin ama bunun gözünün siyah olduğunu nasıl anladın. Foto sonucta. Hem benim maksadım arkadaşa kızışkın halindeki durumunu göstermekti. Neyse hadi siz ve sizin gibiler lütfen bana bulaşmadan yapın yorumlarınızı.
  • quote:

yokya şaka zaten bende öyle şans ne arar ben kendime daha kuşu aldığım ilk hafta demiştim 2 aya kadar yuvaya girmezse değiştiricem diye ve kuş 5 hafta geçmesine rağmen yuvaya girmedi tam 2 aylık olana kadar beklerim yoksa şansımızı başka kuşta deniyeceğim 2 ay yeterli bi süre bence
    çünkü dayımın kuşu vardı dişi onun yanına erkek aldık bi tanıdıktan yuvalığıda daha 2. günüde taktık kuşlar öyle bi anlaştıki daha koyar koymaz yem kustu 1 haftalıkkende yuvaya girdi onlarda bu kadar çabuk olduğuna göre 2 aydan beri yuvaya girmezse bu kuş değiştiricem en iyisi bu olucak

Her kuşun karakteri aynı değildir. Ama yinede siz bilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.