Şimdi Ara

Discipline priest ile tank heal

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçen hafta holy/shadow olan Primi, guildeki tank Healer sıkıntısından dolayı Disc/holy olarak değiştirdim.
    Ama Tank healing hakkında en ufak bi bilgim yok...
    Disc olarak tank nasıl heallenir?
    nelere dikkat edilmesi gerekiyor?
    Tecrübeli arakadaşlar yardımcı olabilirlermi acaba...

Yada tankları Palalara bırakıp Shadow ile DPS'e devammı etsem...
    ona bile karar veremedim daha....

• shadow/discipline yap hem disiplin bence holyden daha iyi heal ypaıo hem mana sorunu cok daha az eger takımında dps sıkıntısı olursa shadow olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AA4ABDB6D -- 30 Haziran 2010; 12:20:42 >
  • Cok kolay hedefinde sadece tank oluyor.ASla baskasini healleme tank yatarsa sana bulurlar.Bosslari ezberledinmi nerde ne kadar heal gerektigini ogrendinmi daha sonra raidede yavas yavas shield atip tankida yatmadan tutabilirsin.
    Talentin bu :http://www.wowhead.com/talent#bVcbuhhVRhssfRtfxkcc:mbAVcM
    1/Renew eksik etmiyosun
    2/Flash heal ve penance (Duruma gore artik)
    3/Kesinlikle baska heal kunlanmiyosun.
    4/Arada duruma gore shield atcaksin (baktin hp cok azaldi)
    KOlay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gelu

Cok kolay hedefinde sadece tank oluyor.ASla baskasini healleme tank yatarsa sana bulurlar.Bosslari ezberledinmi nerde ne kadar heal gerektigini ogrendinmi daha sonra raidede yavas yavas shield atip tankida yatmadan tutabilirsin.
    Talentin bu :http://www.wowhead.com/talent#bVcbuhhVRhssfRtfxkcc:mbAVcM
    1/Renew eksik etmiyosun
    2/Flash heal ve penance (Duruma gore artik)
    3/Kesinlikle baska heal kunlanmiyosun.
    4/Arada duruma gore shield atcaksin (baktin hp cok azaldi)
    KOlay gelsin.

Çok çok teşekkür ederim...
    biraz pratik ile olmayacak iiş değil anladığım kadarı ile...
    sağ olun...

• quote:

Orijinalden alıntı: Sikef

Selam Arkadaşlar...

Geçen hafta holy/shadow olan Primi, guildeki tank Healer sıkıntısından dolayı Disc/holy olarak değiştirdim.

Bi kere senin bir paladin healer olmadığını raiddekilere iyice anlat, yoksa tankı sadece sana kitlerseler çok wipe yersiniz söylim.

6 saniyede bir penance atıp, arada flash atıp icc heroic fightlarda tank tutulmaz. Ama benim shield'ım var falan da deme, bosslar allah yarattı demiyolar. Sen ancak paladinlere back up healer olursun. Paladin healer bi debuff yer bişey olur kaçması gerekir, sen o zaman idareten tankı heallersin. Yada kimi combatta belli phase den sonra tank çok damage yer, paladin tek başına yetmez, yine paladini desteklersin.

ICC combatlarında ağırlıklı olarak gördüğüm kadarı ile melee dps ve healer grubunu shieldlasan yeter sana, bi de tankları. Bi de para karşılığında dps açlarına power infusion satarsın olur biter :)

Dis. priest güzeldir, keyiflidir, ama neyi yapıp neyi yapamayacağını iyi bilmek lazım...

• quote:

Orijinalden alıntı: yahyace

quote:

Orijinalden alıntı: Sikef

Selam Arkadaşlar...

Bi kere senin bir paladin healer olmadığını raiddekilere iyice anlat, yoksa tankı sadece sana kitlerseler çok wipe yersiniz söylim.

6 saniyede bir penance atıp, arada flash atıp icc heroic fightlarda tank tutulmaz. Ama benim shield'ım var falan da deme, bosslar allah yarattı demiyolar. Sen ancak paladinlere back up healer olursun. Paladin healer bi debuff yer bişey olur kaçması gerekir, sen o zaman idareten tankı heallersin. Yada kimi combatta belli phase den sonra tank çok damage yer, paladin tek başına yetmez, yine paladini desteklersin.

ICC combatlarında ağırlıklı olarak gördüğüm kadarı ile melee dps ve healer grubunu shieldlasan yeter sana, bi de tankları. Bi de para karşılığında dps açlarına power infusion satarsın olur biter :)

Dis. priest güzeldir, keyiflidir, ama neyi yapıp neyi yapamayacağını iyi bilmek lazım...

one oluo ben 65 levelim gormedım ole bisey ama shadowum disipline gecicem 80de ne ise yarıyor o?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soğuk Hava Dalgası -- 30 Haziran 2010; 16:34:26 >

• Öncelikle Discipline Priest tank healda Holadinin yerini tutamaz. Orası kesin.
    Ancaaaaak doğru gear ile ICC25 HC de de tank tutabilirsin.
    Komple SP gemler ve Crit üzerine itemlar ile donanırsan gayet rahat tank tutabilirsin.
    Arkadaşların dediği gibi sadece tank üzerine yoğunlaş.

Weakened Soul her gittiğinde mutlaka shield açık olsun.
    1. healing spell : Penance
    2. healing spell : Prayer of Mending (her cd da kullanılacak)
    3. healing spell : Flash Heal
    4. healing spell : sen de dmg alıyosan Binding Heal
    5. healing spell : Renew (seyrek kullanılıyor ve GCD yüzünden riskli)
    6. healing spell : Raid komple HPler düştüyse Divine Hymn (mümkünse inner circle ile macrolanmış)

Itemlarda spirit kesinlikle bakma. Haste ise cap düşük. GCD 1sn yakalasan yeterli. zaten ICC itemlarla yakarsın.
    tamamen SP yüksek olan itemlara bakman yeterli. Crit üzerine çalış. inanamayacağın heallar atabilirsin. Hybrid gearla tank heallemek zorlayabilir.
    mana için endişelenme. pool zaten yeterli. üstüne shadowfiend ve HoH var. çok çok gerekirse bi innervate veya totem ile rahatlarsın.
    mana regende trick olarak şunu önerebilirim: mümkünse shadowfiendi heroism/BL zamanında gönder ve gönderir göndermez HoH aç. Gelen manaya inanamayacaksın:)

Ben şu an guildde priest CL ım. Holy / Disc olarak oynuyorum. kesinlikle tank tutabilirsin, için rahat olsun.
    Ama Holadin demek zaten tank healer demek, oraya ulaşmayı bekleme.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rogue 70 Level Skill Görevi
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Discipline priest oyundaki oynaması en zor healerdır aslında. tam anlamı ile oynayabilen 50 kişi çıkar mı bilmem wow dünyasında.
    Neyse gel gelelim heal atma konusuna. discip priest ne raide ne de tank a main healer değildir. asıl amacın raid healı rahatlatıp düzensizlik ve kritik durumlarda kurtarıcı rolünü üstlenmektir.

pala healer yoksa tanka bakmak durumunda kalırsanda tanka shield renew mending kullanırsın shield i üzerinden eksik etmemen lazım bunlardan sonrada flash heal spamlarsın üstüne tankın. kritik durumlarda da power inf ve pain sup kullnarak tutarsın tankı. gear da varsa pek de problem olmaz.
    ama dediğim gibi discipline priest in bu görevle uzaktan yakından alakası yoktur. senin işin damage alacak kişiyi bulup alacağı hasarı en aza indirip alacağı heal i arttırmaktır. tüm raidi takip edip biri örneğin frost a girecek gibi mi oldu hemen farkedip shield penance kurtarmalısın. 25 kişiyi bu şekilde pür dikkat izlerken bir taraftanda gridden raidin heal dengesini sağlaman sheild gereksimini uygun kişilerde uygulaman gerekiyor.

verilen talent da hatalı bu arada. iyi oyunculardan birtanesini kopyalayıver. discip pek seçenek yoktur zaten hepsi aynı gibi.
    discipline priest çok detaylı bir konu aslında ama anlatılma ile olacak iş değil pek. birde şimdi discipline ile heal done a oynayan tipler felan gelir çekemem açıkçası. oynaması da holy den daha zevklidir bana göre bu arada. iyi eğlenceler o yüzden

• one oluo ben 65 levelim gormedım ole bisey ama shadowum disipline gecicem 80de ne ise yarıyor o?

Talent ile alıyosun, şu an ki lvl'ın da bile alabilirdin eğer dis oynuyor olsaydın. Kendine yada başkasına cast edebiliyosun. Şu an da ezberden yazdığım için hata yapıyor olabilirim rakamlar konusunda ama, aşşağı yukarı 10-15 saniye boyunca attığın kişiye sanırım 20% civarında spell okuma süresini hızlandırıyor. O yüzden arcane age'ler hastasıdırlar bu buff'ın, üstelik cooldown'u da oldukça düşüktür, dakka başı atabilirsin rahatça

Dis. priesti hiç bir zaman klasik anlamda bir healer class olarak görmedim zaten. Onun işi heallemekten çok dedikleri gibi damage yenmesini önlemek. Yani diğer healerlar kutu dolduruyorsa (Grid kutularını), senin işin o kutuların boşalmasını engellemek elinden geldiği kadar. Aslında sanıldığından çok ama çok daha etkili bir görevdir bu doğru oynandığı takdirde. Neticede raidde shield atabileceğiniz 25 kişi var, ama her combatta 25 kişinin toptan damage yemesi nadidir. Dolayısı ile sizin doğru kişilere, yani damage yiyecek kişilere atmanız lazım, bunun için de oyunu çok iyi okumanız lazım. Şu anda iyi gearlı bir dis. preist, ICC buff ile birlikte 15k damage absorblatır tek shield da, belki biraz daha fazla. 50 shield atsanız 750k heal atılacak yerde siz o açığı kapatmış olursunuz.

Ama eğer siz tabeleya oynamayı seven bir oyuncu tipiyseniz, healing meter da adınızı sonda görmek sizi mutsuz edebilir. Ne de olsa heal dan ziyade shield atıyosunuz. Yine de recount'un bir modülü vardı, shield absorb miktarını ayrı olarak hesaplıyordu. Şu kadarını söyleyebilirim, iyi bir dis. priest, shieldlarından absorblattığı damage ve attığı healın toplamı ile genellikle combatlarda çok rahat birinci olur. Zira bana göre HP si azalmış birisine heal atmakla, o kişinin en baştan HP sinin azalmasına mani olmak aynı şey.

• Disc heal çok zevkli bence..Tank healleme işiinde şöyle yapabilirsin.Renew,Mending,Shield,flash heal ve penance abanıcaksın işte..Kritik durumlarda tanka pain susspresion basarsın..
  • Disc pri süper ya.. Özellikle riad healinde pardon absorbunda. holye göre oynamasıda çok kolay. Öle holy gibi birinin canının inmesini bekleme gibi bir durumun yok, spamla bütün raide shieldları işini yapmış ol.. Çok gerektiğinde canı çok azalan birine bas penance ı adamı zıplat kendine getir. Baktın tank 25 hc fester yada rot fightı tam hatırlamıom 3. debuffı aldığında mutlaka cd kullanır cd bittii anda bas pain suppresionı tankın özgürce kabadayılık yapsın bossa. Ver bir arkadaşın mage e powerı katlasın dpsi (fire mage ftw) icc 10 mande tank healini yapabilirsin aslında rahatlıkla ama dreamwalkerda holy palasız zorlanabilirsiniz. 25 mande zaten tek başına priye tank verilmez. Tek başına paladinede verilmediği gibi. Hiç bir paladinde tankı tek başına tutmaz zaten. Raid healerların bir dotu veya bir tür heali her zaman yine tankın üstündedir. Hiç bir raid healer raid damage almıo die yerinde oturup palanın tankı heallemesini yada priestin tankı heallemesini izlemez.

Neyse konuya gelirsek özellikle bazı fightlarda discsiz iş çok zordur. Örnek LK fightı infest skilli.. Bunu disc priden daha iyi koruyan bi healer yok.. illaki neler yaptım die merak edersende recount değilde skada kur orda direk absorb and healing var.. O kısımdan rahatlıkla görürsün.. 1 örnekte toc twins fightı en yakın healer rakibini 3e 4e katlarsın..

• quote:

Orijinalden alıntı: metamania

Disc pri süper ya.. Özellikle riad healinde pardon absorbunda. holye göre oynamasıda çok kolay. Öle holy gibi birinin canının inmesini bekleme gibi bir durumun yok, spamla bütün raide shieldları işini yapmış ol.. Çok gerektiğinde canı çok azalan birine bas penance ı adamı zıplat kendine getir. Baktın tank 25 hc fester yada rot fightı tam hatırlamıom 3. debuffı aldığında mutlaka cd kullanır cd bittii anda bas pain suppresionı tankın özgürce kabadayılık yapsın bossa. Ver bir arkadaşın mage e powerı katlasın dpsi (fire mage ftw) icc 10 mande tank healini yapabilirsin aslında rahatlıkla ama dreamwalkerda holy palasız zorlanabilirsiniz. 25 mande zaten tek başına priye tank verilmez. Tek başına paladinede verilmediği gibi. Hiç bir paladinde tankı tek başına tutmaz zaten. Raid healerların bir dotu veya bir tür heali her zaman yine tankın üstündedir. Hiç bir raid healer raid damage almıo die yerinde oturup palanın tankı heallemesini yada priestin tankı heallemesini izlemez.

Neyse konuya gelirsek özellikle bazı fightlarda discsiz iş çok zordur. Örnek LK fightı infest skilli.. Bunu disc priden daha iyi koruyan bi healer yok.. illaki neler yaptım die merak edersende recount değilde skada kur orda direk absorb and healing var.. O kısımdan rahatlıkla görürsün.. 1 örnekte toc twins fightı en yakın healer rakibini 3e 4e katlarsın..

genelde discleri raid heale koymazlar.

• bizde biraz daha farklı bu disc olayı; ben tank heallamam yardım ederim ama %40 dmg azaltması buffı ile veya bütün raidde balon açarken tankka da balon açarak yardım ederim..bunun dışında tankla benim işim yok bunu dudu ve pala yapıyor biri hot biri direk heal basıyo palanın her attığı heal 18k ben disc olarak onun kdr uzun süreli heal atamam bu miktarda da atamam, ben disc olarak guilddi balonla sürekli korururm acil yerde penance ile dalarım, bi de toplu moblarda alan dpsi yaparım sanırım herkesin disc anlayışı farkıı
  • quote:

Orijinalden alıntı: HimuraKen

quote:

Orijinalden alıntı: metamania

Disc pri süper ya.. Özellikle riad healinde pardon absorbunda. holye göre oynamasıda çok kolay. Öle holy gibi birinin canının inmesini bekleme gibi bir durumun yok, spamla bütün raide shieldları işini yapmış ol.. Çok gerektiğinde canı çok azalan birine bas penance ı adamı zıplat kendine getir. Baktın tank 25 hc fester yada rot fightı tam hatırlamıom 3. debuffı aldığında mutlaka cd kullanır cd bittii anda bas pain suppresionı tankın özgürce kabadayılık yapsın bossa. Ver bir arkadaşın mage e powerı katlasın dpsi (fire mage ftw) icc 10 mande tank healini yapabilirsin aslında rahatlıkla ama dreamwalkerda holy palasız zorlanabilirsiniz. 25 mande zaten tek başına priye tank verilmez. Tek başına paladinede verilmediği gibi. Hiç bir paladinde tankı tek başına tutmaz zaten. Raid healerların bir dotu veya bir tür heali her zaman yine tankın üstündedir. Hiç bir raid healer raid damage almıo die yerinde oturup palanın tankı heallemesini yada priestin tankı heallemesini izlemez.

genelde discleri raid heale koymazlar.

Zaten demek istediği sanırım raid healden çok raid absorb üstüneydi. :)

• Ama tabi bütün bu konuştuklarımız bi kaç ay sonra expansion un gelmesi ile birlikte değişecektir. Zira Blizzard discipline priestleri holy paladinlere alternatif olarak tank healerı olarak görmek istiyor. Yeni gelen shield seçeneği ile ve daha rahat greater heal atması ile birlikte iyi bir tank healerı olacaktır kanımca.
  • evet kesinlikle cataclysm ile discipline priestlerde tank healer rolü artacak. Mass shield da güzel bir özellik ancak bence beklenildiği kadar çok kullanılmayacaktır.

sonuçta mass olarak atılan shield ların absorb miktarı düşük olacak. bu da kullanışsız hale gelecek. belki raid çok düştüğü zaman 1-2 saniye toparlanmaya yardımcı olabilir.

Recountun guessed absorbs and heals diye bir eklentisi var. 2 parçadır. (guessed absorbs ve guessed absorbs and heals olarak). ikisini birden kullanmanız lazım. yine de en iyi sonucu combat log verecektir. combat log tutuyor ve bunu wowcombatlogs gibi bir siteye upload ediyorsanız orada farkı görürsünüz.

Disc oynarken healda hep aşağıdayımdır. 2,5k HPS yi geçmem, geçemem. Ama combatloglarda çoğunlukla büyük farkla 1. çıkarım. absorblarda logda tutulduğu için 11-12k HPS görüyorum. Sonuçta tabii benim disc offspec olarak kullanıyorum. Pure discipline setim malesef yok. 4k SP var raid bufflarla. o da bana yetiyo açıkçası...

• disiplin priest healer olarak takıma girmişse(ki bazıları dps olarakda giriyo) çok zorlanmıo ben zorlandıgımı soylemem açıkçası.eğer dps disiplin oynamak istiyosan yanında holy talentte bazı şeyler var onlara vermen gerekir shadow priest pvp de kendine heal atmak için shadow formdan çıkması gerekir tekrar shadow forma girmek sana zaman kaybettirir.ayrıca shadow priestın disiplin priesta göre manası ve inti disipline göre çok daha azdır.disipline göre çok daha az crit vurur shadow priest.disipline priest hemde flash healla hp sini nerdeyse fulleyebilir. PENANCENİN CD SİNİ DÜŞÜRMEK İÇİN GLYPH ALMAN ŞARTTIR.yanında da gereken talente verirsen cok seri vurup/heallayabilirsin zevkli olur shield refleks diye bi pasif ozellik var disipline priestta power word shielde gelen hasarın bi miktarını saldıran yiyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArcaneArcher

disiplin priest healer olarak takıma girmişse(ki bazıları dps olarakda giriyo) çok zorlanmıo ben zorlandıgımı soylemem açıkçası.eğer dps disiplin oynamak istiyosan yanında holy talentte bazı şeyler var onlara vermen gerekir shadow priest pvp de kendine heal atmak için shadow formdan çıkması gerekir tekrar shadow forma girmek sana zaman kaybettirir.ayrıca shadow priestın disiplin priesta göre manası ve inti disipline göre çok daha azdır.disipline göre çok daha az crit vurur shadow priest.disipline priest hemde flash healla hp sini nerdeyse fulleyebilir. PENANCENİN CD SİNİ DÜŞÜRMEK İÇİN GLYPH ALMAN ŞARTTIR.yanında da gereken talente verirsen cok seri vurup/heallayabilirsin zevkli olur shield refleks diye bi pasif ozellik var disipline priestta power word shielde gelen hasarın bi miktarını saldıran yiyo.

Evet beyler adam olayı çözmüş..Tank heallemek için shadow değil mutlak disc olmamız gerkeiyor ayrıca reflect talentine verirsek tanka gelen damageler kötü bosslara geri dönecektir.
    Adam haklı kısaca.

• quote:

Orijinalden alıntı: ArcaneArcher

disiplin priest healer olarak takıma girmişse(ki bazıları dps olarakda giriyo) çok zorlanmıo ben zorlandıgımı soylemem açıkçası.eğer dps disiplin oynamak istiyosan yanında holy talentte bazı şeyler var onlara vermen gerekir shadow priest pvp de kendine heal atmak için shadow formdan çıkması gerekir tekrar shadow forma girmek sana zaman kaybettirir.ayrıca shadow priestın disiplin priesta göre manası ve inti disipline göre çok daha azdır.disipline göre çok daha az crit vurur shadow priest.disipline priest hemde flash healla hp sini nerdeyse fulleyebilir. PENANCENİN CD SİNİ DÜŞÜRMEK İÇİN GLYPH ALMAN ŞARTTIR.yanında da gereken talente verirsen cok seri vurup/heallayabilirsin zevkli olur shield refleks diye bi pasif ozellik var disipline priestta power word shielde gelen hasarın bi miktarını saldıran yiyo.

Dıscın bı talenti critic healın %30 u kadar atagı absordlayan baloncuk yapıyor heallenen kısının etrafında

edit: refleks ne arar priestte :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soğuk Hava Dalgası -- 7 Temmuz 2010; 12:34:28 >

• shield refleks yalnış anlaşıldı galiba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.