Şimdi Ara

Diş Telleri ve Seramik Teller

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
3.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, dişlerime tel takılacak biraz ayrıklık var yamukluktan ziyade. Ama merak ettiğim bir konu var, bugün internette denk geldi seramik diş telleri varmış gayet de güzel görünüyor, kötü bir görüntü oluşturmuyor. Acaba normal metal teller yerine bu seramik tellerden taktırmak istesem ne kadar fiyat farkı öderim?
    Diş ayrıklığının 6 ayda düzeltilebildiğini okudum, bu durumdan dolayı tel takan arkadaşlar bilgi verebilir mi? Ne kadar sürede takıldı, ne zaman çıkarıldığı ile ilgili? En çok da bu seramik tellerle metal teller arasındaki fiyat farkını merak ediyorum, kullanan varsa yardımcı olsun :)

• bilgim yok ama geçmiş olsun, dişteli zor iş
  • Teşekkür ederim, tedaviye en kısa sürede başlanacak ama merak ediyorum ben de fiyat farkı çok değilse seramik kullanmayı düşünüyorum.
  • Ben yaklaşık 1,5 yıldır kullanıyorum. Benim sorunum çenemin dar olması sebebiyle, birazda ihmalden, dişlerimin çapraşıklığıydı..
    Lakin senin meselene gelince benim kendi tedavimde gözlemlediğim şey ise şu oldu: Bahsettiğin ayrıklık çok büyük bir problem değil, yaklaşık 1-1.5 ay içinde dişlerin gözle görülür hareket ediyor fakat bünyeden bünyede fark eden bir şey bu.. 6 ayda biter mi bilmem ama öğrendiğim bir diğer şeyse doktorların bizden çok daha fazla mükemmelliyetçi oldukları..
    Kuzenim tam tedavi bitti derken (dişleri çok düzgün görünüyordu artık) tabiri caizse tam o rütuş dönemi için fazladan 3-4 ay daha kullandı.
    Fiyat farkı hakkında pek bilgi sahibi değilim, lakin seramikler çok daha hassas oluyor bilginize..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sesberk -- 5 Mart 2013; 20:51:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sesberk

Ben yaklaşık 1,5 yıldır kullanıyorum. Benim sorunum çenemin dar olması sebebiyle, birazda ihmalden, dişlerimin çapraşıklığıydı..
    Lakin senin meselene gelince benim kendi tedavimde gözlemlediğim şey ise şu oldu: Bahsettiğin ayrıklık çok büyük bir problem değil, yaklaşık 1-1.5 ay içinde dişlerin gözle görülür hareket ediyor fakat bünyeden bünyede fark eden bir şey bu.. 6 ayda biter mi bilmem ama öğrendiğim bir diğer şeyse doktorların bizden çok daha fazla mükemmelliyetçi oldukları..
    Kuzenim tam tedavi bitti derken (dişleri çok düzgün görünüyordu artık) tabiri caizse tam o rütuş dönemi için fazladan 3-4 ay daha kullandı.
    Fiyat farkı hakkında pek bilgi sahibi değilim, lakin seramikler çok daha hassas oluyor bilginize..

Bende hem ayrıklık var hem de biraz derinden kapatıyormuşum alt çeneyi sanırsam öyle bir şeyler söylemişti doktor. Ben de o 6 ay konusunda pek emin olamadım çünkü birkaç arkadaşım tel takıyor ve çoğunun doktoru 1 yılda çıkarırız falan demesine rağmen 2,5-3 yıldır takanlar var :) Seramiklerin hassas olduğunu bilmiyordum, birkaç yerde yapıştırıcıdan çıktığını falan yazmışlar ama geri yapıştırılır diye düşünmüştüm. Zaten çok bir fiyat farkı oluyorsa karşılayabileceğimi düşünmüyorum, kimisi 200-300 tl fark oluyor demiş, kimisi 1000tl fark oluyor demiş, bilemedim ben de

• Dediğim gibi kişiden kişiye göre değişir, örneğin tedavide gerekliği görüldüğü zaman lastik kullanıyorsunuz, o lastiğin bir işlevi yok gibi görünüyor ama tedavi süresinde büyük etken.
    Yani bence süreyi düşünmeyin, inanın buna değecek. Zamanla dişlerinizdeki değişim sizi bile şaşırtacak. Ben normal braketleri, seramikten daha çok seviyorum. Ne yalan söyleyeyim, daha hoş geliyor.. Hassaslıktan kastım, yemek yerken özellikle döner tarzı şeyleri, kimisi yiyemiyor, kimisi yiyor ama yemeği eziyete dönüşüyor. Ben bu tellerle hiç öyle sıkıntılar yaşamıyorum, kontrolden sonra 1-2 gün tellerin yarattığı baskıdan ötürü o tarz şeyler oluyor ama hep kısa süreli oluyor.
  • diş teli tak ama seramik taktırma kendine yazık edersin hem tedavi süresi uzuyor hemde çok dayanıksız ben 2 senedir takıyorum metal kullanmanı tavsiye ederim yok kötü görünür falan filan diyenlere de hiç aldırma o kadar da kötü durmuyor hem parana hemde zamanına yazık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaplama diş
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sesberk

Dediğim gibi kişiden kişiye göre değişir, örneğin tedavide gerekliği görüldüğü zaman lastik kullanıyorsunuz, o lastiğin bir işlevi yok gibi görünüyor ama tedavi süresinde büyük etken.
    Yani bence süreyi düşünmeyin, inanın buna değecek. Zamanla dişlerinizdeki değişim sizi bile şaşırtacak. Ben normal braketleri, seramikten daha çok seviyorum. Ne yalan söyleyeyim, daha hoş geliyor.. Hassaslıktan kastım, yemek yerken özellikle döner tarzı şeyleri, kimisi yiyemiyor, kimisi yiyor ama yemeği eziyete dönüşüyor. Ben bu tellerle hiç öyle sıkıntılar yaşamıyorum, kontrolden sonra 1-2 gün tellerin yarattığı baskıdan ötürü o tarz şeyler oluyor ama hep kısa süreli oluyor.

Bakalım bir an önce başlayalım da bitsin istiyorum ben de. Sağlamlık konusunda çok sorun çıkarsa normal metalleri tercih ederim tabi ki de :) Teşekkür ederim çok yardımcı olduğunuz için

• quote:

Orijinalden alıntı: NeVeriyimAbime?

diş teli tak ama seramik taktırma kendine yazık edersin hem tedavi süresi uzuyor hemde çok dayanıksız ben 2 senedir takıyorum metal kullanmanı tavsiye ederim yok kötü görünür falan filan diyenlere de hiç aldırma o kadar da kötü durmuyor hem parana hemde zamanına yazık

Bu seramikleri internette ilk kez görünce çok beğenmiştim hem çok belli olmuyor hem de güzel duruyor diye, ama dediğiniz gibi hem tedavi süresi uzayacak hem de dayanıklılık sorun olacaksa o kadar para vermeye değmez zaten
  • Rica ederim, iyi akşamlar :)
  • 2 yıldır kullanıyorum, benimkisi metal. Seramikler çok hassas ve üstünde çok iz bırakıyor fiyat farkı tam olar bilmiyorum ama 200-300 vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatceo

2 yıldır kullanıyorum, benimkisi metal. Seramikler çok hassas ve üstünde çok iz bırakıyor fiyat farkı tam olar bilmiyorum ama 200-300 vardır.

Metal diye üzülme ama bak kimse seramik önermiyor çok hassasmış, metal daha avantajlı gibi
  • seramikte çay içersin lekesi kalır sarı gibi görünür dişlerin kendimden biliyorum çünkü. en iyisi metal
  • Haklısınız metali seçeceğim gibi görünüyor, cevap veren herkese tekrar teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.