Şimdi Ara

Diş ipi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Diş ipinin faydalarını öğrendikten sonra hemen bir tane edindim. İnternetten videolara falan baktım ama gerçekten hiç beceremiyorum. Bana anlatacak var mı acaba? İlk kez az önce yapmaya çalıştım ve yaptım da sayılır az az. Fakat dişlerimin arasından hiçbir şey çıkmadı Normalde internette herkes diş arasında kalan gıda artıklarını çıkınca bir şok olmuş ama bana olmadı gayet temiz çıktı yada ben becerememiş olabilir. Lütfen yardım edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Diş ipinin üzerinde nasıl kullanacağın yazılıdır ben daha ince noktayı anlatacağım.
    Her bir diş aralığına evvela pasif olarak en alta kadar yerleştireceksin.
    En alttan kasıt şu, diş ile diş etinin birleştiği yer senin gördüğün alandan 1-2 mm uzaktadır;
    yani bir oluk vardır oraya yerleşecek ama ilk yerleştirmen yani aşağı itiş pasif olacak. Buradaki gibi.
    Daha sonra dişin etrafında "C" şeklinde diş ipi, dişi saracak ve aktif olarak çiğneyici yüzeye doğru çekeceksin.
    Bu işlem sabit olan. Bu işlemi her bir diş için uygulayacaksın. Böylece her aralığı iki kez pasif iki kez de aktif olarak temizlemiş olacaksın.

Bu video baya açıklayıcı, buradaki gibi uygulamalısın.

Yaş kaç? Çürük var mı ağzında?

• Çürük sadece 1 tane var oda çok ufak nokta şeklinde. Yaşım 19. Her gün 3 kere fırçalamaya gayret gösteririm. Ama 2 den az fırçalamam. Bir sorum olacak: Acaba bu hareketi yaparken içerideki yemek artıklarını vs. dişin köküne itmiş olmuyor muyuz?

• Oral b satin tape diş ipini öneririm diğer diş iplerini kullanırken diş etimi kanatıyorum bu rahatlıkla diş aralarına girip temizliyor.
     Diş ipi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim bende Oral-b essential floss ile başladım. Buda gayet güzel. Bir sorum olacak: bu aşağı yukarı hareketini yaparak aradaki artık ve bakterileri diş köküne ittirmiş olmuyor muyuz?

• Kirler diş ipine yapıştığı için diş köküne inmiyor esas temizlenmezse iniyor ve dişi çürütüyor. O yüzden insanlar "dişimi fırçalıyorum nasıl çürüyor" diye soruyolar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtmeyesin diye araya geçirirken ki hareketin pasif oluyor, çiğneyici/kesici kenara doğru çekerken aktif olarak yani dişin yüzeyine dayalı olarak çekeceksin.
    Ben sizlere lifli olan diş iplerini tavsiye ederim.
    Sensodyne Gentle Floss Mavi renkli kutuda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaplama diş
    4 yıl önce açıldı
    20lik diş çekilirken
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlginiz için gerçekten çok teşekkür ederim. Son bir sorum olacak: Diş ipi yapışkan bir yüzeye sahip değil artıkların ve bakterilerin bütün hepsi temizlenmiş olacak mı?

• Fırrçalama da dahil diş ipi de.. her iki temizlik de fizikseldir.
    Oluşan bakteriyel plağı "fiziksel" uzaklaştırmaktan ibarettir.
    Söyledğim lifli olanı kullanmaya başlayınca farkı muhakkak görürsün.
  • Çok teşekkür ederim tekrar desteğiniz ve zaman ayırdığınız için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.