Şimdi Ara

Diş Hekimliği yazmayı düşünenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Hacettepe Diş hekimliği okuyorum. 3. Sınıfa geçtim. Diş hekimliği düşünenlerin sorularını bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hacettepe Mi Daha İyi ? Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Mi Daha İyi ?

• Diş hekimliği okuması zor bir bölüm. Devlet üniversitelerinde daha da zorluyorlar özellere göre. Ben Hacettepe'den memnunum. Diğer devlet üniversitelerine göre olanaklar daha iyi. Bezmialem'in durumunu bilmiyorum. Orada okuyan bir arkadaş daha iyi bilgi verebilir.

• Kararsız birisi dış hekimliği tercih edip okurken heves kazanabilir mi ? Yoksa en ufak bir şüphesi olan gelmesin mi dersiniz ?

• Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt
    Ben tercih döneminde diş hekimliği seçtim. Daha önce hiç düşünmemiştim. Zoru sevdiğimden ve ayak uydurabildiğimden şuan memnunum ama benim gibi olupta memnun olmayan birçok kişi var. Istemiyorsan yazmanı önermem ben.

Tıpla diş arasında kaldım seçim döneminde sonra tıbı istemediğime karar verdim. Öncelikle bir karar vermen gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maestro_ -- 20 Temmuz 2016; 15:18:41 >
  • Peki sosyalliği ne derece kısıtlıyor bölüm ? Yani YGS LYS dönemi gibi başımı dersten bütün dönem kaldıramayacağım bir bölüm mü ?
    Sınavlara 1 hafta kala ve sınav zamanı boyunca kendini kısıyorsun. Zor bir sınavım olduğunda çıkmıyorum daha kolay olduğunda geziyorum. Biraz da sınav zorluğuna bağlı. Sınav tarihleri açıklandıktan sonra yavaş yavaş başlıyorum konulara. 3 hafta falan öncesi yani. 2. Vizeler ile finaller arasında çok bir zaman olmuyor. Özellikle final zamanları büte kalmamak için kendini zorlayabiliyorsun. Genel olarak böyle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diş hekimliği isteyenler
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Verilen ödevler kısıtlıyor mu peki?

• Ozi766 O kullanıcısına yanıt
    Bizde protezde ödev vermiyorlar labta yaptığın labta kalıyor. 2. Sınıfta restoratif başlıyor onda yetiştiremediklerin ödev olarak veriliyor bir süre sonra. Bir de her hafta diş gömmeniz isteniyor. Bir günde hepaini halledersiniz. Bazı seçmeli dersler vize yerine geçen ödevler veriyor. Çok zor olmuyorlar. Ödevlerin sizi zorlayacağını zannetmiyorum.

• Çok sağolun fakat sosyallikle ilgili tatminkar bir cevap alamadım.Sosyal olmak için cidden enerji ve uykudan kısma vb gerekiyor mu yoksa okuması çok zor olduğunu söyleyebilir misiniz? Sınav dönemleri hariç hayatınız nasıl geçiyor ?
    Şöyle yapalım mı o zaman? Sen bana kendi sosyal hayatından bahset ona göre değerlendirelim.

Ben hafiften bahsedeyim ama herkesin istediği farklıdır.

Hafta sonları boşsun istediğini yaparsın zaten. Hafta içi de 8.40-5.30 ders saatleri genelde. Bazı günler öğleden sonra veya sabahtan ders olmuyor. Oralara seçmeli seçmeni istiyorlar mesela. Sen o seçmelileri 3.30 da dersinin bittiği bir güne alırsan mesela o günün ögleden sonrası boş olur. Bu bizim üniversiteye göre. 5.30 da bitti diyelim. Yatma saatine kadar gezebilirsin kimse seni tutmaz. Pratik olduğu günler yorgun olduğun için gezmek zor gelecek onun dışında gezersin zaten. Ben okulun basketbol takımındayım mesela ona vakit ayırıyorum. Arada sinemaya gidiyorum veya lazertag gibi aktiviteler yapıyorum. Okulun son 1.5 ayında pazar günlerinde okçulukla uğraştım. Yani vakit ayırmak istersen ayırırsın ama aynı zamanda sınavlara da yavaştan başlamalısın yoksa çok sıkışırsın. Umarım şimdi tatmin etmiştir.

• Çok daha iyi bir cevap oldu , benim sosyalliğime(!) girmemize gerek kalmadı Tek korkum diş hekimliği , tıp , sağlam üniversitelerdeki sağlam mühendisliklerin lise 5 gibi olmaması.Yani yine bütün hayatın kağıt ve kalemle geçiyor sektörle sahayla hiçbir alakan yok vb gibi. Sene boyunca kampüste elinde kitapla gezen tiplere dönüşmek zorunda kalmaktan çok korkuyorum. Bu arada hocam , Hacettepe'de öğrenci hayatı nasıldır bundan da bahsederseniz konu zenginleşir.Yurtdışı olanakları vb nasıldır? +İstanbulda ve kıyı şeridinde yaşadığımdan dolayı Ankara'ya karşı hep büyük bir önyargıyla baktım.Yersiz bir önyargı mı acaba ?
    Nereye gidersen git öyle olacak malesef ya her geçen yıl daha çok uğraşman gerekiyor. Belirttiğin her bölümden arkadaşlarım var. Mühendislik okuyanlar alttan ders alıyorlar. Tıp okuyanlar komitelerde başını kaldıramıyorlar. Üstelik diğer bölümler tatildeyken onlar hala çalışıyor oluyor. Diş tıpa göre daha iyi bu konuda ama diğrlerine göre kötü. Oratada kalıyor yani. Dişte de ilk 2 seneye bakarsam pratik zorluyor. Sürekli uğraşıyorsun pratik günlerinde üstelik bir şey ters gitse baştan başlayabiliyorsun. Teorik olarak çok çok zor değil ama orta üstü çalışman gerekiyor yine de. Şuana kadar hiçbir dersten büte kalmadım. Yazım rahat geçiyor ama kalanlarda az değil. Sınav zamanların kitaplarla geçecek malesef onun dışında sosyal hayatında gelişecek. Lise gibi değil çok farklı bir dünya. Senin neler yapacağına göre şekillenen bir dünya.

Hacettepe 2 kampüsten oluşuyor. Biri beytepe mühendislikler burada. Merkeze biraz uzak genelde metro ile ulaşım sağlanıyor merkeze. İçinde cafeler vb. Var kampüs hayatı asıl burada.

Diğeri sıhhiye sağlık bölümleri burada. Merkeze yani Kızılay a 15 dk yürüme mesafesinde. Kampüsün hemen yanında hamamönü var. Cafeler bulunuyor burada. Ramazanda adım atamıyorsun. Kampüs havası hastane ortamı olduğu için Beytepeden daha kötü. Ama merkeze yakın ve yanında hamamönü olması fazlasıyla kurtarıyor.

Üniversitenin anlaştığı ülkeler var ama tam bilgi sahibi değilim bu konuda malesef. Bölümlerin sitelerinde açıklamalar mevcuttur tahminimce.

Yersiz değil bence ben deniz kenarında doğup büyümedim ama denizi çok severim. Deniz olsun isterdim ama başkent sonuçta olanaklar çok fazla. Aktivetelerde çok fazla. Daha fazla yazabilirim ama aklıma bu kadar geldi şimdilik

• Çok teşekkür ederim , minnettarım. Gerçek anlamda berbat bir tercih döneminden geçiyorum ; bir insanın bu kadar kararsız olması normal midir bilmiyorum ama söyledikleriniz çok önemliydi benim için.Tekrar teşekkürler.Konuyu takipteyim
    Ne demek önemli değil yardımcı olduysam ne mutlu bana :) tercih dönemini bizde yaşadık gerçekten sıkıntılı bir süreç ama bir karar verirsen artık sadece hayal kurmaya başlayacaksın ve rahatına bakacaksın

Sonuç ne oldu

• peki hocam size sorum 2.senenin sonunda yatay geçiş düşünen biri ne kadar mantıklı bir karar alıyordur.bir sürü durum cereyan edebilir ama sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay Cingıls

peki hocam size sorum 2.senenin sonunda yatay geçiş düşünen biri ne kadar mantıklı bir karar alıyordur.bir sürü durum cereyan edebilir ama sizce?

Nereden nereye geçmeye çalıştığın önemli bence. Birde geçtiğinde seni hangi sınıfta başlatacakları. 1. Sınıftan başlatırlarsa çok kötü olur senin için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğru çok iyi açıklamamışım şimdi farkettim.Fizyoterapistliği düşünüyorum.2 seneyi gözümün önüne getirdimde dersler işkence gibiydi çalışması falan lablar nisbeten daha iyiydi benim için.Ama şunuda farketmemi sağladı mesela anatomideki kas iskelet sistemi kısımları çalışmak daha kolay ve kendiliğinden oluyor gibiydi.Yani bu tarz konulara doğal bir ilgim olduğunu farkettim.Bu güzeldi ama 2 senenin sonunda ediinilmiş bir tecrübe oluşu kötü.Kaybettirecek yıllar oluşu kötü .Gelgelelim dişçilik türkiye koşulları için getirisi,hayat şartları daha göz dolduran bir konumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay Cingıls

doğru çok iyi açıklamamışım şimdi farkettim.Fizyoterapistliği düşünüyorum.2 seneyi gözümün önüne getirdimde dersler işkence gibiydi çalışması falan lablar nisbeten daha iyiydi benim için.Ama şunuda farketmemi sağladı mesela anatomideki kas iskelet sistemi kısımları çalışmak daha kolay ve kendiliğinden oluyor gibiydi.Yani bu tarz konulara doğal bir ilgim olduğunu farkettim.Bu güzeldi ama 2 senenin sonunda ediinilmiş bir tecrübe oluşu kötü.Kaybettirecek yıllar oluşu kötü .Gelgelelim dişçilik türkiye koşulları için getirisi,hayat şartları daha göz dolduran bir konumda.

Zor bir karar. Dişte gördüğümüz anatomi fizyoterapistinkinden çok daha kolay yalnız. Bizzat ftr deki arkadaşlarımdan biliyorum. Teorikte zorlanıyorsan ftrde de zorlanacaksın. Pratik iyi diyorsun bu daha önemli işin onun üzerine olacak. Gönlün ne diyorsa onu yap ama çok iyi düşün.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.