Şimdi Ara

Diş hekimliği okuyorum soruları alayım (ssli) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
110
Cevap
0
Favori
4.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: skbMoony

iş imkanı, olanağı parası nasıl ? İyi bir sonuç (15.000 altı) alamazsam diş hekimliğine gitmek var aklımda, üniversite ortamı nasıl okuması zor mu

Okuduğun üniye bağlı olarak değişir ortam hocam ama genel olarak ortam sakin ve güzel. Başarılı insanlarla bir arada olunca insan kendini değerli hissediyor mutlu oluyor.

İş imkanı olarak işsiz kalmak gibi bir şey zaten yok. Aile diş hekimliği de gelirse muhtemelen daha da artacak diş hekimi ihtiyacı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarafsız Holigan

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.DarkGreen

Rez dişimi atayımda not ver hocam

Gönder bakalım hocam

Diş hekimliği okuyorum soruları alayım (ssli)

Edit: ön süt dişimin ucundaki tırtıkları fark etmişsinizdir. 3-5 sene önce bi doktor müsvettesi yaptı ya . Yaptığı kanal dolguda sıkıntı yok ama işte makineyi hafifçe dokundurmuştu o zaman öylede kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steganography -- 3 Nisan 2016; 0:08:02 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TriLi

Uzmanlıklarını alırlarsa dt değil dr oluyorlar. İlgilenen arkadaşların aklında bulunsun.

Bu arada hangi ünide okuduğunu çıkardım gibi

Hocam zaten doktora yapan herkese doktor deniyor sonucta. Dediğiniz uzmanliktan kasıt dus sınavı mi yoksa doktora vs mi?

İkisi de. Ama sonuçta dediğin gibi su ürünleri üzerine doktora yapıp da doktor olunabiliyor.
    Doktora yolu kaldırıldı diye biliyorum bu arada dustan başka uzmanlık yolu yok.

• quote:

quote:

quote:

Rez dişimi atayımda not ver hocam

Gönder bakalım hocam

Edit: ön süt dişimin ucundaki tırtıkları fark etmişsinizdir. 3-5 sene önce bi doktor müsvettesi yaptı ya . Yaptığı kanal dolguda sıkıntı yok ama işte makineyi hafifçe dokundurmuştu o zaman öylede kaldı

Hocam maşallah dişleriniz turkiyenin %90 indan iyi. Siz bir sıkıntı hissediyor musunuz? O tirtiklar disinda dişleriniz morfolojilere baya uygun. Yani en azından benim öğrendiğim kadarıyla. Bence çok güzel dişleriniz var kıymetini bilin

Bu arada ön dişleriniz dediğiniz dişlere santral diş deniyor hocam. Sut dişleri çocukların 6 yaşına kadar çıkardığı dişlere denir. Tırtıklı dediginiz (ki bu tırtıllar muhtemelen zamanla düzelir duzelmese de estetik olarak bi sıkıntı cikarmiyor bence) bu iki dişe santral diş, onların yanındaki iki dişe lateral diş, onların yanındaki dişlere kanin diş (köpek dişi) denir. Bunları yazdım çünkü diş doktoruna gidip röntgen çektirip anamnez (dişlerindeki sıkıntıları gösteren liste) alan hastalar hangi dişlerin kast edildiğini bilsinler. Gerçi diş isimleri yerine numaralandırma yapılıyor genelde.

Her neyse hocam kısacası santral dişleriniz çok güzel ve morfolojiye uygun. Bence gayet iyi şekilde yapmış doktor. O tırtıklar da hiç sıkıntı gibi gözükmüyor hocam. Maşallah nazar değmesin

• Bende dis kazanmak istiyorum inşallah 2 3 ay sonra mesajim bulunsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: momenty

Bende dis kazanmak istiyorum inşallah 2 3 ay sonra mesajim bulunsun..

İnşallah hocam

• Yere düşen dişleri ne yapıyorsunuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LegendClark

Yere düşen dişleri ne yapıyorsunuz

Uhuyla hastaya yapistiriyoruz hocam

• Hocam ben dolgu yaptirmistim arka azi dislerime 3 adet gri renkli ama gozukuyor cok rahatsiz oluyorum ne yapabilirim cikarip normal dolgu mu yaptirsam?

• quote:

Orijinalden alıntı: and_soo

Hocam ben dolgu yaptirmistim arka azi dislerime 3 adet gri renkli ama gozukuyor cok rahatsiz oluyorum ne yapabilirim cikarip normal dolgu mu yaptirsam?

Genelde görünmez diye arka dişlere metal kaplama yapıyorlar hocam ama çok rahatsızsan doktora gidip söyle.

Ama sen illa ki biliyorsun orada metal dolgu olduğunu ve görüyorsun. Belki karşı taraf gormuyor olabilir hocam

• Disci bulmusum hazir bi sorum daha var :D tel tedavisi gordum hocam sonra plak verdi doktor pek duzenli kullanamadim bi disim hafif digerinin uzerine gelmis plak taktigimda geri duzeliyor cikardiktan 3 4 saat sonra yine geliyo gorunuste bisey yok ama elini vurunca hissediyosun napayim plaki gunde kac saat kullanayim?

• quote:

Disci bulmusum hazir bi sorum daha var :D tel tedavisi gordum hocam sonra plak verdi doktor pek duzenli kullanamadim bi disim hafif digerinin uzerine gelmis plak taktigimda geri duzeliyor cikardiktan 3 4 saat sonra yine geliyo gorunuste bisey yok ama elini vurunca hissediyosun napayim plaki gunde kac saat kullanayim?

Hocam henüz o kadar detaylı bilmiyorum maalesef kusura bakma

• Sen kusura bakma ya:D hocam 18 bin demissin de doguda bi universite herhalde neyse basarilar okul hayatinda:D

• quote:

Sen kusura bakma ya:D hocam 18 bin demissin de doguda bi universite herhalde neyse basarilar okul hayatinda:D

Yok hocam o sıralama devlet üniversitelerinin en son sıralaması sorulmuştu ona cevap. Ben 13 bindeydim doğuda okumuyorum. Teşekkür ederim

• Uplayalim bakalım canım sıkıldı

• diş teli taktım 5 ay oldu bayağı düzeldi 1 sene kalsa süper olur ama doktor 2 sene dedi 1 senede çıkartsam nolur
  • Parasıyla doldu yaptırdım. Dişin yan tarafında boşluk kalmış. Dolgu bazı yerlerde taşmış... Neden öyle oluyor? Parasıyla yapılınca gitsin başka doktora düzelttirsin mi deniliyor... Bir daha para ver sonra. Bir de üzerine ağrılar? Sizin öneriniz nedir, dişçi seçiminde?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zibidi gonzales

diş teli taktım 5 ay oldu bayağı düzeldi 1 sene kalsa süper olur ama doktor 2 sene dedi 1 senede çıkartsam nolur

Hocam doktorun dediğine uy sen kendi kafana gore cikarmak istersen tedaviyi riske atmış olursun. Doktor dişlerin kapanmasını bile hesaba katarak yapıyor tedaviyi. O yüzden sabret derim dişlerin kapanması falan sıkıntı olursa rahatsız eder baya. Ya da doktora gidip yeterli olup olmadığını sor ona gore çıkarsın derim.

• Genellikle tip mı diş mi daha zor tartişmasi sik sik yapiliyor.Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda ?

• quote:

Orijinalden alıntı: lansker

Parasıyla doldu yaptırdım. Dişin yan tarafında boşluk kalmış. Dolgu bazı yerlerde taşmış... Neden öyle oluyor? Parasıyla yapılınca gitsin başka doktora düzelttirsin mi deniliyor... Bir daha para ver sonra. Bir de üzerine ağrılar? Sizin öneriniz nedir, dişçi seçiminde?

Hocam ozellerle ilgili bir sey diyemem ama ben de kendi fakültemde yaptirdim ve gayet memnunum doktor tedaviyi yaparken kontrol etmiyor mu nasıl taşar dolgu? Ben o koltuktayken sürekli kontrol ettiler ki bunu öğrenciyim diye değil herkese yapıyorlar.

Eger ağriyorsa zaten bu yanlarda hissettiğin boşluklardan oluyordur obosluklardan sinirlere ulaşıyordur hava yiyecek gibi şeyler.

Yerinizde olsam özele gittiyseniz oraya tekrar gidip ayni doktoru bulup durumu anlatırdim. Oraya gitmek istemiyorsaniz ben üniversite hastanelerini öneririm en azından ben hastalara çok özen gösterildiğini düşünüyorum.

Acı çekmenize gerek yok hocam dolgudan sonra boşluk vs. Kaldıysa zaten hissedersiniz ve ağrı yapar o yüzden doktora gidin geçmiş olsun.

Dolgudan sonra birkaç gün ağrı olabilir ama zaman geçtiyse ağrıların da geçmesi lazım. Eğer yeni yaptırmadiysaniz doktora gidin yeniden yapsın dolguyu.

Sinirlere zarar geldiyse kanal tedavisi başlatabilir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.