Şimdi Ara

DIS HEKIMI DOKTOR SAYILIR MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
96
Cevap
0
Favori
7.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam hekim=doktor ise diş hekimi=diş doktorudur. Tabii ki doktordur bana göre:)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • uruk seni severim,iyi adamsın çok kişiye de yardımcı oldun ama gittikçe bokunu çıkarıp saçmalamaya başladın.bunu da son zamanlarda yaşadığın strese veriyorum.iyi günler
  • gıreykınayt kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam.Sen naptin bu arada?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de soruyu tersten soralım. Tıp hekimi tüm bedenle ilgili dersleri görüyorsa; tıp hekimi diş ile ilgilenme yetkisine sahip midir?
  • böyle medeni cevap olmaz uruk küfür et kavga edicez.
    şaka bir yana 23K arkanda pusudayım
  • Sayılır. Eskiden bildiğim kadarıyla ama cidden eski diş de tıpkı tıpın bir alanı gibiymiş. Zaten ülkemizde diş hekimi diş doktoru diye geçiyor. Döner vs olanakları dişte de var. Sen tıp okuyan ya da kazanan tiplere bakma. Diş tutuyordu. Tıp için mezuna kaldım şükür oldu ama bu sene 20lik tedavisi sırasında gördüm ki onlar da gayet doktor. Dedim ki yani boşuna abartmışım adam hakikaten o tatmini de yaşıyor parasını da alıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diş Hekimliğinde uzmanlık alanları var.Mesela Ağız Diş ve Çene cerrahı doktor oluyor.Tanımlara takılma bizim milletimiz veteriner hekime sadece veteriner diyor

Bence mesleğin çok güzel.

Sonuç olarak:
    DİŞ DOKTORU=DİŞ HEKİMİ=DİŞÇİ=DENTİST
  • Hocam kız gibisin sanki yav
    Bu konuyu açarken aklından geçen ne bilmiyorum ama foruma topluca bi triplerdesin yani
    Hakkı'nda inşallah hayırlısı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kimebaktınız -- 24 Ağustos 2018; 20:01:01 >
  • Parayı da kırcan insanları da mutlu etcen uruk sal artık. Diş ağrısı kadar iğrenç çok az ağrı var ben sana diyim.

• Diş hekimi işte kardeşim hekim doktordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingofpotatoes -- 24 Ağustos 2018; 20:5:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimebaktınız kullanıcısına yanıt
    Uruk un asıl istediği yer her zaman tıptı,sanırım tıpı kazanamayınca (muhtemelen gelmez 22k ya ) çok stres başladı urukta, diş yazdı ama 3.senesi olduğundan,çevre baskısı,garanti iş imkanı olduğundan yazdı eğer ilk senesi olsaydı garanti mezuna kalırdı çok stresle girdiğine eminim ben diş hekimliğine, onun şeyini forumda konu açarak rahatlıyor diye düşünüyorum,diş hekimliğinde okumuyorum ama bu stres ile pratik dersleri yapması da daha zor olacaktır biraz rahatlasa akışına bıraksa çok daha rahatlayacağına eminim inşallah başarılı olursun uruk
  • quote:

Orijinalden alıntı: HedefBounCmpE13

Ya dişçiliği büyütmeyin şöyle. Hayatınız boyunca milletin ağız kokusunu çekeceksiniz ne doktorluğu ne hali
    AHAHAHA KOMİK LAN COK KOMİK OLUM YARİLDİM LAAANNN COK KOMİKKK

• Milletin ağız kokusu diyenleri takıp diş hekimi olmamak garip. Doktor doğumlarda yeri geliyor bildiğin insan pisliğiyle içli dışlı oluyor yeri geliyor kusmukla uğraşıyor. Sanki doktorluk en hijyenik meslek kdldkdld çok garip insanlar var ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Kimebaktınız

Hocam kız gibisin sanki yav
    Bu konuyu açarken aklından geçen ne bilmiyorum ama foruma topluca bi triplerdesin yani
    Hakkı'nda inşallah hayırlısı olur
    Adam teselli istiyor iste... Forumun teselli etmesi gerekirken daha cok dalga gecilmis. Yakistiramadim yani... Bi' empati yapin kendinizi onun yerine kaskina Hocom koz goboson yov demeyin.

• NOLURSUN DİŞ HEKİMLİĞİ YAZMADIM DE :(

• Sana gelen hasta hiç bir zaman aaa “Ah Diş Doktorumla randevum var” ya da “ Ah Diş hekimim çok güzel kanal tedavi yapıyor” demiyecek. Dişçim der herkes ve bu tabirde bir sorun yok çünkü aşalayıcı bir yani yok bu işler sonuçta. Tıp Hekimlerinin resmî adıda Doktor değildir halk bu algıyı yarattı ve aynısı Dişçi için var. He formalite dersen sen DİŞ HEKİMİSİN. Doktor değil, Hekim değil, Diş Hekimi ya da Diş Doktoru(hiç duymadım). Bunu aşalığıma olarak görme ama kültürde yeri bu. Asıl bence bu konuyu tartışmaya taşıyan illa bende Doktorum diyen dişçiler bir aşağılık sendromuna sahip. Yani Diş Hekimiliği okurken bir Tıp Doktoru edası ya da sosyal statüsü bekleme. Doktor olamadığına üzülme, Diş Hekimi olmanın gururunu yaşa Diş küçümsenecek bir dal değil, 1967 de bu yüzden Tıptan ayrıldı. Diş ağrısı bile geçirmemiş tipler boş yapar yok yav ağız kokusuymuş... Dişten adam bile ölür eksik yanı yok Doktordan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C663EC351 -- 24 Ağustos 2018; 20:44:11 >

• Doktorası olana doktor denir. Doktora yaparsa doktor denir. Asker de mesleğini icra edersin. Takıntı yapmayın gençler tıp ile diş ayrı disiplinler kendi içlerinde zorlar

• Eğer ki bu unvanı bu kadar önemsiyorsanız herhangi bir alanda doktora yapınca doktor ünvanını alıyorsun. Ama şunu belirtmek isterim ki "işini severek yapıp başarılı olan kimseyi görmedim ki ben bu tarz unvanlar peşinde olsun."

• quote:

Orijinalden alıntı: EfsaneMan

Arkadaş senin takıntıların da bir bitmedi
    sizin urukla kişisel bir probleminiz mi var ? uruğun açtığı her konuda olumsuz bir yorumunuzu görüyorum . 1-2 değil en az 4-5 kere gördüm . adam yine de size hep sabırla cevap vermiş :D iyi sabrediyorlar söyleyeyim
  • Arkadaşlar şöyle bir durum var.

Şöyle Dr. (Doktor/Doktora) ünvanı almak için herhangi bir bölüm dalından uzmanlık/doktora yapmış olmanız lazım.

6 yıl tıp fakültesi okuduğunuz zaman Tıp Tabibi (Pratisyen Hekim) olarak mezun olursunuz. Keza bu 5 yıl diş okuduğunuz zaman da geçerlidir. Diş Hekimi olarak mezun olursunuz. Eğer ki TUS/DUS sınavlarına girip uzmanlık eğitimi alırsanız. O zaman tıpta doktora yapıp veya dişte doktora da alırsınız.

Mesela Dr.Dt. Niyazi Gül gibi bu kişi dişte uzmanlık yapmıştır.

Onun haricinde bu sadece sağlıkta değil matematikte/fizikte vs doktora yaparsan yine Dr. Ünvanı alırsın. Dr. Cem Karaca demek mutlaka tabip demek değildir. Herhangi bir bilim dalı olabilir örneğin Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu

Bu arada ek bilgi vereyim 5/6 yıllık fakülte bitirenler yüksek lisans mezunu olarak geçiyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.