Şimdi Ara

Diş doktoruyum, sorularınızı bekliyorum.. (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.063
Cevap
16
Favori
35.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Senin yaslarindayken bende birsey icin röntgen cektirmistim ve doktorum bu disi hemen aldir demisti. O zamanlar korktugum icin aldirmadim tabi.
    27 yasindayim ve o %20 cikan diş(yamum çıkıyor) daha da diger dişlerimi zorlayarak cikmaya çalıştı. Alt cenemi yamultmaya basladi ve gittim cektirdim. O kadar mutluyumki cektirdigim icin, sabahlari uyandigimda o kötü agiz kokusundan eser kalmadi. Ancak 21 yaşında o dişi cektirmedigim icin yanindaki dişi çürütmüş. Mecburen birde yandaki dişe kanal tedavisi oldum.

Sana tavsiyem hemen git o dişi aldir. İşlem en fazla 45 dk sürüyor duydugun tek sey gacir gucur sesler ama hiçbişey hissetmiyorsun. 1 hafta icinde de ne agri kaliyor ne sızı. 3 tane yirmilik diş yetiyo:) o 4. Yu hemen aldir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şimdi ben dış teli takip başka bi şehre taşınsam tedavimi nasıl devam ettirebilirim

• Reklamlarda diş fırçalarken kan gelince doktora git diyor. Doktora gidiyorum diş fırçalamıyorsun ondan oluyor diyor

• iyi gunler hocam ortodonti tedavisine basliyacagim bunun icin 3 disimin cekilmesi ve dolgularimin yapilmasi lazimdi 3 tane disimi cektirdim fakat cekilen bir disimin hemen yanindaki saglam disimde felaket bi agri olustu durdur yere olan bi agri degil hareket ettirmeye calisirken damagima bastirirken yutkunurken yani o disi cok hafif de olsa oynatmaya calisinca dayanilmaz aci oluyor ustune yemek gelip hareket edince ayni sekilde cekim yapan hocamin yanina gittim kendisk cok iyi allah var isinide iyi yapiyor tekrar film cekildi baya bakti filme hocam dis cekiminden sonra olustu dedim diger disle bi ilgisinin olmasigini soyledi ufak bi cihazla (elektrik veriyormus) disime tuttu ben cok birsey hissetmedim farkli bir dise tuttu digerine gore cok acidi acikcasi doktor da bir sey anlayamadi gibi geldi ne yapicagim bilmiyorum antibiyotik yazdi 1 hafta sonra mutlaka polikinligi ara agrinin gecip gecmedigini bildir dedi hocam o saglam disim cekilirmi ne olur neden boyle olmustur anlamis degilim. lutfen yardimci olun

• Bazı ülkelerde amalgam dolgu yasaklanmış fakat ülkemizde hala kullanılıyor. Bu dolgu sıkıntılı bir malzememidir?

• quote:

Orijinalden alıntı: SLaYerr444

20 lik yaşın ne zaman çıkacağı belli mi ?

Ek :28 yasındayım sol arka cene kemıgım kac gundur fecı agrıyor.bu dişin çıkmasına alamet mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam 1 sene önce ön dişime kaplama yaptırdım.
    ağzıma sıcak ve soğuk olan yiyecek ve içecekler aldığımda çok sancılı saniyelik sızılar hissediyorum acaba kaplamada bir sorun mu oldu.
    önceden hissetmiyordum 3 aydır çok fazla tekrar etmeye başladı özellikle sıcak şeylerde dayanılmaz saniyelik acılar yaşıyorum.
    ne yapmam gerek.böyle kaldığı sürece kaplamanın içindeki dişime zarar verir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: egeliim

Bazı ülkelerde amalgam dolgu yasaklanmış fakat ülkemizde hala kullanılıyor. Bu dolgu sıkıntılı bir malzememidir?

Evet hocam, amalgam dolgumun pek çok kez ufak taneler halinde ağzıma geldiğini hatırlıyorum. Yanlış anlamayın yaptırdıktan sonra değil aylar sonra bile dayanıksız kısımlar aşınmaya başlayınca durmuyor, üstüne üslük diş etimin de içine etmişti. Çok sert bir yapısı olduğundan en ufak aşınmada mahvoluyor... Güzel kısmı ise takma diş gibi dolgu deliğine çocukken sokup sokup çıkarıyordum(yapışkan özelliğini kaybedince), eğlenceli fakat zararlıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adnansetek

Reklamlarda diş fırçalarken kan gelince doktora git diyor. Doktora gidiyorum diş fırçalamıyorsun ondan oluyor diyor

Parodontax kullan :d

• Sadece et yiyince arka dış etleri şişiyor.

• Urfali Apti kullanıcısına yanıt
    Onu bilmem de hocam 18 yaşındayım bende cikiyo galiba.

• Bu bazı dişçilerin iğnesiz dolgu vb. işlem yapma sevdasının asıl nedeni nedir? Hastaya gereksiz doz vermemek mi yoksa yapmadığı iğnenin parasını özel sigortadan alıp kar etmek istemesi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntquartex -- 24 Eylül 2016; 10:55:54 >
  • Sigaranin yapmis oldugu sarimsi plaklasmis kisimlar herhangi bir tedavi haric nasil duzelir? Yani evde kendimizin yapacagi bir sey. Dislerimi her gun fircalarim ama bir Turlu gecmiyorlar.

• yasircetinkaya kullanıcısına yanıt
    evet, başka bir sorun yoksa zamanla kapanır..
  • Stattrak kullanıcısına yanıt
    ön dişlerin en ucu saydam olur, bazı kişilere bu daha belirgin olur.. yavaş yavaş aşınıyorsa doktora gitmende fayda var, zamanla artabilir..
  • StackOverflow S kullanıcısına yanıt
    normal, 1 hafta geçsin, açmaya başlarsın..
  • Aks The Gorgeous kullanıcısına yanıt
    yarı gömük kaldıysa ve ağrı yapıyorsa, ya da ön dişleri sıkıştırıyorsa çekilir..
  • emreitaatsiz E kullanıcısına yanıt
    amalgam dolgu konusu tartışmalı, daha önceden yaptırdıysanız dursun, ama yeni yapılcaksa başka malzemeler tercih edilebilir..

aciliyeti var, dişini kaybedebilirsin..
  • emchimucha E kullanıcısına yanıt
    çürük dişi kurtarmak mümkün, köklerinin sağlıklı olması lazım..

implanta bir ömür biçmek doğru değil, kişiden kişiye değişir.. seni 80 yaşına kadar idare etmesi kesin olan bir tedavi yöntemi yok maalesef..
  • gskysk kullanıcısına yanıt
    tavsiye ediyorum, doğru bir haber değildir o..

çizgi gibi olan şeyleri leke olarak değerlendirmiştir doktorun, bazı cihazlarla temizlenebiliyor, çıkmazsa ve seni rahatsız ediyorsa dolgu yapılabilir..
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.