Şimdi Ara

DİŞ BİTMEZ ECZACILIK BİTMEZ. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
4
Favori
8.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocalarım sürekli ülkedeki olaylar örneklendirilerek "x bölümü yazılmaz mı ?" deniyor. Mesela doğu akdenizdeki doğalgaz çalışmaları nedeniyle petrol mühendisliği yazılır mı diyenler vardı.
    Şu an bir virüs belası ile uğraşıyoruz ve bütün dünya çare arıyor.

Bu durumda eczacılık seçilmez mi gibi bir soru geliyor aklıma.

Bir de eczane eczacılığı dışında da geniş bir iş alanı var diye biliyorum onun da mı kadrosu az ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuzyirmi

Hocalarım sürekli ülkedeki olaylar örneklendirilerek "x bölümü yazılmaz mı ?" deniyor. Mesela doğu akdenizdeki doğalgaz çalışmaları nedeniyle petrol mühendisliği yazılır mı diyenler vardı.
    Şu an bir virüs belası ile uğraşıyoruz ve bütün dünya çare arıyor.

Bu durumda eczacılık seçilmez mi gibi bir soru geliyor aklıma.

Bir de eczane eczacılığı dışında da geniş bir iş alanı var diye biliyorum onun da mı kadrosu az ?
    Endüstride çalışmak istiyorsan düz kimya oku boünde veya ODTÜ'de daha çok şansın olur hem de adam gibi bir okul görmüş olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 15 Temmuz 2020; 9:39:2 >
  • Para ve statü için tıp yazmayın. Ofis ortamında çalışan bir mühendis bence hastane ortamında çalışmaktan iyi

• SenseiReki kullanıcısına yanıt
    Hocam davulun sesi uzaktan hoş gelir hesabi ise sizi dis hekimligini birakmaya davet ediyorum sizin sıkıntı cekmenizi istemem :) hem asgari ucret veriyorlarmis hem vermeseler bile cok calistiriyorlarmis vs arkadas hem bölümu tercih ediyorsun sonra tercih ettigin yerlere salliyorsun sonra gelecekleri etkiliyorsun moda oldu bu herhalde,ben demiyorum ki dis eczacilik bitiren herkes direk 5-10k parayla isi hazir bekliyo ama gene turkiye sartlarinda ortalama ustu refaha sahip olur

• Kendin yazmışsın okuyanla konuştum diye. Benim arkadaşlarım okuyan değil mezun. Toz pembe bakmaya devam et seneler sonra pişmanlık yaşadığın zaman bu cümleler aklına gelecek. İnşallah sen çok ünlü bir hekim olursun da dediklerimizi yaşamazsın. Anlıyorum seni ben de seneler önce senin gibiydim ama işler mezun olunca öyle olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ferplath

Hocam davulun sesi uzaktan hoş gelir hesabi ise sizi dis hekimligini birakmaya davet ediyorum sizin sıkıntı cekmenizi istemem :) hem asgari ucret veriyorlarmis hem vermeseler bile cok calistiriyorlarmis vs arkadas hem bölümu tercih ediyorsun sonra tercih ettigin yerlere salliyorsun sonra gelecekleri etkiliyorsun moda oldu bu herhalde,ben demiyorum ki dis eczacilik bitiren herkes direk 5-10k parayla isi hazir bekliyo ama gene turkiye sartlarinda ortalama ustu refaha sahip olur
    +90youtube
    Alanında iş bulamayanlar: Diş hekimi
    https://www.youtube.com/watch?v=DOwNOHhkPzU&feature=youtu.be
    Biz de işsiz kalıyorlar demedik. Asgari ücrete çalışacak adamın diş okumasına gerek yok bimde çalışabilir. Senin zihniyetine göre ftr diyetisyenlik falan da bitmemiştir öyle değil mi ?

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Bu maaş bilgileri için kaynak gösterir misin? İnternette doktor başlangıç maaşı için 3000 küsür euro yazıyodu diyo hatırlıyorum.

şimdi anladım internetteki 96k maaşı 12ye bölüp 8k alıyolar aylık demişsin. Maaş vergileri çok yüksek orda %40 a kadar vergi olabilir o maaşın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chr;bear -- 15 Temmuz 2020; 12:27:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • chr;bear kullanıcısına yanıt
    Üstteki mesajda linki var uzman hekimin olduğu maaşlarda

Orada net maaşlar konuşulmaz hep brüt üzerindendir

Senin evli olmana olmamana çocuk sahibi olmama olmamana ve kaç çocuğun olduğuna ya da ailende kaç kişi olduğuna büyük aile mi cekirdek mi hep değişir

O etkenler olduğundan büyük değişiklik gösteriyor evli olmama ve olmayan arasındaki fark çok fazla ben dek yüzden daha gerçekçi olması için brütleri attım
    Zaten net diye bir şey yok ama vergilerini düzenli ödeyince o ödediğin vergilerin büyük kısmını sene sonunda alıuorsun onun gibi çok parametresi var
    Brüt önemli 😉

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diş hekimliği son sınıfım (mezun olmama 1 staj kaldı sadece) , çevremdekilerin haline bakınca böyle diş bitti gibi konular komik gelmeye başladı.

• Ferplath F kullanıcısına yanıt
    Bir daha okumanızı tavsiye ederim.Seçmeyin veya kötü bir durumda demedim.Ben bırakmayı istedim çok istedim ama olmadı.Maddiyat için değil bana uygun olmadığı için bırakmak istedim sonuçta sağlık alanları öyle para için okunmuyor sorumluluk alıyorsunuz işin sonunda.Devlete atanabilirseniz veya uzmanlık yaparsanız neden kötü olsun ki:) Çok güzel ve önemli bir meslek.İş olarak da çoğundan iyi benim davulun sesi demem sadece şu iyi üniversite bitirip hemen zenginlik hayali kurmakta:) Hocalarımız bile gençler sizin işiniz bizim zamanmızdan zor uzmanlık yapın veya bir fark ortaya koyun çok fazla mezun var ailenizin hayali bitiri çok paralar kazanmanız ama öyle olmuyor diye nasihat veriyordu.Ha o konuda bende çok muzdariptim tercih dönemi hangi mesleğe gittiysem kötülediler yav kardeşim o zaman kimse okumasın.

Hayır eczacılık ve diş hekimliği güzel meslekler kimse sizi hayallerinizden alıkoymasın ama gelirken karşılaşacakalrınızı bilerek gelin onu söylemek istiyorum :)

• respectable_man kullanıcısına yanıt
    Evet öyle bir sorun da var maalesef.Teknisyenlerin diploma kiralayıp diş hekimi gibi çalıştıkları oluyor. Ama türkiye şartlarında gene birçok meslekten durum iyi sadece durum toz pembe değil bir şeyleri bilerek tercih edilmeli.

diploma kiralama diye bir şey mi var

eğer böyle bir şey varsa suç duyurusunda bulunun şu an ağzım açık kaldı siz diş hekimliği yapan sahte hekimlerden mi bahsettiniz

eğer böyle yasa dışı bir şey varsa devlete şikayet edin şu anda baya şok oldum diplomasız diş hekimi ya da kiralama ben yine cimere başvuracam

eğer yanlış iddia bulunmuyorsanız örnek gösterebilir misiniz diplomasız olup diş hekimi diploma kiraladıklarını çünkü çok büyük suç şu an
    İsim isim bilmiyorum maalesef.Ama çevrenin anlattıklarından duymuştum.İllegal işler yapılıyor tabi ama sanırım klinik açmak için yapıyolar yani diş hekimiyle teknisyen anlaşıyor gibi.Eczacılıkta da yapılıyor bildiğim kadarıyla.Şikayet etseniz ne fayda elinizde sağlam kanıt olması lazım.Böyle ederseniz ilgilenilmez.

ya şu an yasa dışı bir şeyden bahsediyorsun şu an diş hekime gittiğimde şu an acaba dişimi yapan gerçek mi yoksa illegal diş hekimi mi diye düşüneceğim çok büyük suç

ya da başkalarına suç atıyorsanız o da çok büyük suç

bunun hapis cezası var 2 yönden de ama sen şu an rahatlıkla diş hekimliği diplomaları kiralanıyor diyorsunuz, şok oldum
    Kardeşim yaşınız mı küçük? Neden sanki ben yasadışı iş yapıyormuşum gibi davranıyorsunuz? Kliniğe gittiğinizde duvardaki diplomadaki kişiye tedavi olursanız sorun olmaz.İsim isim kimseyi suçlamıyorum ama olan bir durum yani el altından kim bilir daha neler dönüyordur.Şerefi ahlakı olmayan insanı kurallar bağlamaya yetmiyor işte.Siz dikkatli olun bildiğiniz bir yere gidin bunu herkes yapmalı.

ben inanmıyorum böyle sahte diplomalı ya da diploma kiralama olaylarına devletimiz hemen el koyar artık merdiven altı işleri falan eskide kaldı

milleti bıktırmayın bu ülkeden
    Konu nasıl ülkeden bıktırmaya geldi? Peki siz inanmayın böyle bir şeyi desteklemiyoruz zaten tabi ki devlet engel olmalı denetimlerle.Kötülüğü inkar etmek keşke onu yok etseydi:)

devletimiz çok güçlüdür ve bu tür şeyleri eskiden kaldığını düşünüyorum, eğer böyle bir şey olsa hemen direkt haberlere çıkarı çıkmadığına göre öyle bir şey olmaığına inanıyorum

eski türkiye ile karıştırmayın sadece
    Tamam kardeşim sen kapa kulaklarını duyma hiçbir kötülüğü hadi eyvallah.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.