Şimdi Ara

Direnç Ve Transistör Kodlamaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1N4001 yada 1k (bu değil gerçi) 1N4001 mesela;

Neye göre 1 neye göre N neye 4001 ? Bunların bir anlamı olduğunu düşünüyorum. bildiğim kadarı ile Silisyum ve Germanyumdan yapılıyor bu elemanlar

Üzerine bakınca (kodlamalardan) nasıl anlayabiliriz,silisyum yada germanyum olduklarını ?

• C programlama dili, lazer, UNIX işletim sistemi gibi buluşlara imza atan Bell lab transistörü de icat edince amerikalılar yarı iletkenlere bazı numaralar vermeye başladılar.

mesela 1N de 1 tek jonksiyonu N ise yarı iletkeni ifade etti.
    daha sonra 2N transistör kodlarının başında kullanıldı. 2 nin anlamı 2 jonksiyonlu N ise bilindiği üzere yarı iletkeni ifade ediyordu.
    hatta SONY bell lab dan transistörün patentini isteyen ilk şirket oldu. o zamanlar.
    yıllar geçip bu işlere avrupalı ve japon rakiplerde katılınca avrupalının transistörü BC, BD vs oldu japonunki ise SC, SD vs şeklini aldı.

1N4001 de ise
    1N, 1 jonksiyonlu yarıiletken elemanı
    400, 400 serisi diyodu
    son kalan rakam ise gerilimi ifade ediyor...

• Teşekkür ederim,başka bir kitaptan da bir kaç satır bilgi ekledim güzel oldu
  • Merhaba,bir konuda bilgisi olan arkadaş arıyorum, Transzorb nedir? V727 değerindeki transzorb'u nasıl bulabilirim yada yerine ne kullanabilirim? netteki araştırmalarım malesef sonuç vermedi yardımcı olursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.