Neye göre 1 neye göre N neye 4001 ? Bunların bir anlamı olduğunu düşünüyorum. bildiğim kadarı ile Silisyum ve Germanyumdan yapılıyor bu elemanlar
Üzerine bakınca (kodlamalardan) nasıl anlayabiliriz,silisyum yada germanyum olduklarını ?
C programlama dili, lazer, UNIX işletim sistemi gibi buluşlara imza atan Bell lab transistörü de icat edince amerikalılar yarı iletkenlere bazı numaralar vermeye başladılar.
mesela 1N de 1 tek jonksiyonu N ise yarı iletkeni ifade etti. daha sonra 2N transistör kodlarının başında kullanıldı. 2 nin anlamı 2 jonksiyonlu N ise bilindiği üzere yarı iletkeni ifade ediyordu. hatta SONY bell lab dan transistörün patentini isteyen ilk şirket oldu. o zamanlar. yıllar geçip bu işlere avrupalı ve japon rakiplerde katılınca avrupalının transistörü BC, BD vs oldu japonunki ise SC, SD vs şeklini aldı.
1N4001 de ise 1N, 1 jonksiyonlu yarıiletken elemanı 400, 400 serisi diyodu son kalan rakam ise gerilimi ifade ediyor...
Teşekkür ederim,başka bir kitaptan da bir kaç satır bilgi ekledim güzel oldu
Merhaba,bir konuda bilgisi olan arkadaş arıyorum, Transzorb nedir? V727 değerindeki transzorb'u nasıl bulabilirim yada yerine ne kullanabilirim? netteki araştırmalarım malesef sonuç vermedi yardımcı olursanız sevinirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme