Şimdi Ara

DİRECTX NE İŞE YARAR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bi oyun indirdimde ilk önce ayarlarda Directx 11 ve Directx 10 (recommended) diyo bide Directx 9 var

Şimdi asıl sorum şu, benim bilgisayar kötüde directx9 mu kullansam daha yüksek fps alırım yada dahamı iyi olur yoksa directx10 ve 11 imi kullansam daha iyi olur anlamadım kötü bilgisayarlar için ne öneriyorsunuz?

• Kısaca bahsetmek gerekirse DX bir API(Application Program Interface) yani program ile donanım arasındaki bir katman gibi düşünülebilir. Teknoloji gelişip donanımlar güçlendikçe yeni DX sürümleri çıkarılarak hem daha iyi bir optimize hemde API'nin imkanlarında geliştirme hedeflenmektedir. Misal DX11 ilk çıktığı zamanlarda dokuların gelişimiyle ilgili çok fazla video çıkmıştı etrafta. Bknz:https://www.youtube.com/watch?v=mYWhKUoz8ww

Hal böyle olunca zaman içinde oyunlar yeni teknolojiler kullanamya başladılar ve en sonunda bazı yapımcılar DX9 u eski oldukları gerekçesiyle terk etti. Gelişimin kaçınılmaz sonucu olarak tabi ki bunu yapmak zorunda kaldılar. Ortada DX11 in bütün nimetlerinden rahatça yararlanan bir donanım tüketicinin elindeyse neden eski sürümle geliştirilsin değil mi? Lakin bazı ekran kartlarının yanında görürsünüz destekledikleri API sürümleri yazar açıklama kısımlarında. DX10 zorunlu olan bi oyunu kartınız bu desteğe sahip değilse açamazsınız. Bunada kibarca yeni kart dayatma stratejisi diyebiliriz sanırım

Eğer amacınız yüksek performans almaksa en eski DX sürümünden ziyade en optimize DX sürümünü kullanmanızı öneririm. Bazı oyunlarda görüyoruz DX12 sürümü 11'den daha yüksek FPS veriyor ya da tam tersi. Bu tamamen oyunla alakalı bir konu yanlız sizin örneğinizde bahsetttiğiniz gibi bi sürümün yanında recommended(önerilir) yazıyorsa oyun ana olarak bu API üzerinden geliştirildi demektir ve yapımcı size bunu tavsiye ediyordur.

API diyip geçmeyin özellikle son zamanlarda Vulkan API sinden ben çok ümitliyim. DOOM da yaşanan performans iyileştirmeleri az buz değil. Umarım Microsoft'un DX12 vaadleride karşılığını verir böyle bi performans artışı yaşarız. Şu ana kadar DX12 ile çıkıp adından sorunlar haricinde söz ettiren pek bir oyun olmadı. Vulkan'da bahsettiğim performans artışını görmeniz için şu videoya bakabilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=WOaHpZjQ73M

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowofDeath06 -- 1 Ekim 2016; 13:49:15 >

• ShadowofDeath06 kullanıcısına yanıt
    Hocam ellerine sağlık, yardımın için teşekkür ederim Sayende anladım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Defrag nedir ne işe yarar ?
    19 yıl önce açıldı
    winflash ne işe yarar?
    16 yıl önce açıldı
    Java ne işe yarar?Sileyim mi?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.