Şimdi Ara

dini figürlerin,kavramların kökeni (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
6
Favori
3.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zimbabve milyarderi kullanıcısına yanıt
    Hadi ya!
    Bırak şimdi..zeitgeistte Antik Mısır örnek gösterilir. Hatırladığım kadarıyla Sümerlerden bahsedilmez bile.(bahsediliyorsa affola)@FlameSplasher'in dediği gibi Horus-İsa ilişkisine değinilir.Tüm bağlantılar Antik Yunandan kuruludur zeitgeiste göre. Sen de onu izleyip etkisinde kalmışsın belli ki.Şimdi "aslında Sümerlerden bahsediyordum " diye kıvırma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 22 Mayıs 2015; 23:19:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FlameSplasher kullanıcısına yanıt
    İsa kısmını inceledikten sonra "iman elden gidiyor" düşüncesiyle daha derine inmedim.
    Musa hakkında bir şey bilmiyorum. Sen biliyorsan (ki bildiğini düşünüyorum) bir bilgilendirme yapıver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dar-ül Harb -- 22 Mayıs 2015; 23:22:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dar-ül Harb

Hadi ya!
    Bırak şimdi..zeitgeistte Antik Mısır örnek gösterilir. Hatırladığım kadarıyla Sümerlerden bahsedilmez bile.(bahsediliyorsa affola)@FlameSplasher'in dediği gibi Horus-İsa ilişkisine değinilir.Tüm bağlantılar Antik Yunandan kuruludur zeitgeiste göre. Sen de onu izleyip etkisinde kalmışsın belli ki.Şimdi "aslında Sümerlerden bahsediyordum " diye kıvırma.

Ikisinden de bahsedilir. Arkadas pm den uyardi demin antik misir yerine sumer olacak o. Iki medeniyetten de bahsediyor zeitgeist.

Ayrica zeitgeist etkisinde degilim. Cogu mitoloji belgeseli bu konulara deginir zaten uc asagi bes yukari. tek kaynakla ortaya laf atmak zaten cahillikten baska bir sey degildir, wikiden saglamasini yaptim cogu konunun. Kaynakca kismi var her birinin

Ayrica onceki mesajimdaki eksik bilgi icin ozur dilerim. Hem antik misir hem sumer olarak degistiriyorum.

Her seyi gectim bu tur konulari tartisabilen insanlarin varligi beni mutlu etti. Hepinizi gozlerinizden opuyorum farkli dusunsek bile. Diger konularda her seyi ayetlere baglayan uyeleri buralarda da gormek isteriz. Yok oyle eywallah deyip kacmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zimbabve milyarderi -- 22 Mayıs 2015; 23:32:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zimbabve milyarderi

quote:

Hadi ya!

Ikisinden de bahsedilir. Arkadas pm den uyardi demin antik misir yerine sumer olacak o. Iki medeniyetten de bahsediyor zeitgeist.

Ayrica zeitgeist etkisinde degilim. Cogu mitoloji belgeseli bu konulara deginir zaten uc asagi bes yukari. tek kaynakla ortaya laf atmak zaten cahillikten baska bir sey degildir, wikiden saglamasini yaptim cogu konunun. Kaynakca kismi var her birinin

Ayrica onceki mesajimdaki eksik bilgi icin ozur dilerim. Hem antik misir hem sumer olarak degistiriyorum.

2-3 yıl önce izlemiştim ben de.Sümerlerden bahsedildiğini hatırlamıyorum, Antik Yunan diye aklımda kalmış.Sen de doğrudan antik yunan diye yazınca benim hatırladığımın doğru olduğunu düşündüm.Ben de yanlış hatırlamışımdır.

• Gönül Tekin bahsediyordu bu konudan Youtube da var teketek videolari. Konuya yabancı olduğum için baya kafam karışmıştı bütün tanrılar birbirine girdi. İman sarsan konulara pek giremediler tepki çekmemek için. (Hacerulesved, kabe vs )

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slitheen

Gönül Tekin bahsediyordu bu konudan Youtube da var teketek videolari. Konuya yabancı olduğum için baya kafam karışmıştı bütün tanrılar birbirine girdi. İman sarsan konulara pek giremediler tepki çekmemek için. (Hacerulesved, kabe vs )

Programı izledim. Hacerül Esved'e pek değinemediler dediğin gibi.Ayrıca bir başka anlatmaktan çekindikleri konu da huruful mukatta konusu.
    Onu niye anlatmadılar anlamadım pek.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Slitheen

Gönül Tekin bahsediyordu bu konudan Youtube da var teketek videolari. Konuya yabancı olduğum için baya kafam karışmıştı bütün tanrılar birbirine girdi. İman sarsan konulara pek giremediler tepki çekmemek için. (Hacerulesved, kabe vs )

Programı izledim. Hacerül Esved'e pek değinemediler dediğin gibi.Ayrıca bir başka anlatmaktan çekindikleri konu da huruful mukatta konusu.
    Onu niye anlatmadılar anlamadım pek.

Aynen huruful mukatta yı çok merak ediyordum sonunda ogrencem dedim geçtiler.
    Bir yerde MU dilinde anlamı farklı diye okumuştum,
    Allah ile Muhammed peygamber arasında şifreli mesajlasma diyen vardi
    Edip yüksel 19un katı yapmak için var diyordu,
    Abdülaziz bayındır öhöm öhöm gibi onemli konudan bahsederken dikkat çekmek için konuldu diyordu vs vs .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

quote:

Bakara 30:"Hani, Rabbin meleklere, "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" demişti. Onlar, "Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz." demişler, Allah da, "Ben sizin bilmediğinizi bilirim" demişti."
    İlk insan Adem ise melekler insanların yeryüzünde bozgunculuk çıkaracağını nereden biliyor?

Ek:Aynı ayeti kedi de koymuş.

Ayetin devamında cevabın veriliyor kardeşim.

“Senin bize öğrettiklerinden başka bizim bilgimiz yoktur” dediler.

Şimdi baktım. Bakara 32'de deniyor.
    Yani daha önce hiç yaratmadığı, hiçbir örneğinin bulunmadığı bir canlının özelliklerini Allah meleklerine öğretiyor.Akla göre yorum yapacaksak mantıksız değil mi?
    Yani şöyle düşün:
    Ben herhangi bir şeyi birine öğreteceksem bu önceden bilinen,ya da görülen bir şey olmalı.Henüz oluşturulmamış ve Allah haricinde kimsenin ne olduğunu bilmediği bir şeyin özelliklerini Allah neden meleklere öğretsin ki?

Mantığa aykırı bir durum yok. Kabul etmelisin. Alttaki linkte ayrıntılı cevap bulabilirsin. Ayrıca kendi birikimimiz ile Allah'ın işini bir tutup ona göre mantık yürütemeyiz. Alemlerin farkına dikkat çekiyorum, sorgulama demiyorum.

http://www.sorularlaislamiyet.com/article/13869/bakara-suresi-30-ayette-allah-teala-meleklere-ben-sizin-bilmediklerinizi-bilirim-derken-ne-demek-istemistir.html

Valla benim en gıcık olduğum cevaplar, "hikmetine sual olunmaz", "alimler bilir,sen anlayamazsın" cevaplarıdır.
    Dediğim gibi,sana neden mantıksız geldiğini açıkladım.Alemlerin farklılığı da burada bana yatkın gelmiyor. Mesela konu "zaman" kavramı olsa alemlerin farklılığından zaman kavramının farklı olabileceğini söyleyebiliriz de,konunun zaman ile ilişkisi yok.Alemlerin farklı oluşu, daha önce hiç bilinmeyen "insan" kavramını, Allah'ın meleklerine neden anlattığını açıklayamıyor.
    Yani şöyle kur kafanda:
    Ey melekler!evrende şuanda bulunmayan, sizin hiç bilmediğiniz bir varlık var; insan..Özelikleri de şu:... mu,
    Ey melekler! Ben bir canlı yaratacağım; insan..
    Melekler: O da ne ki?
    Allah:İnsanın özellikleri şunlardır...
    demek mi daha mantıklı sence? Bana ikincisi mantıklı geliyor.

Verdiğin linkte de her zamanki gibi dini öğeleri sarsmayacak şekilde teoriler üretilmeye çalışılmış.
    Sorularla İslamiyet bazı dini konuları açıklamak için saçma sapan argümanlar üretir.Mesela mürted konusuna bakabilirsin.

• Dar-ül Harb D kullanıcısına yanıt
    Sana hikmetine sual olunmaz demedim. Anlaşılmıyor mu cidden merak ediyorum. Zaman, alim meselelerininde konuyla ilgisi yok laf kalabalığına gerek yok kardeşim. Allah istediğini bildirir istediğini bildirmez neyi mantığa aykırı. Biti deve etmeyin Allah aşkına. Çok basit bir konu. Daha fazla bu konuyla ilgili mesaj atmayacağım. İyi geceler kardeşim.

• Kediyeyolgösterenadam kullanıcısına yanıt
    Eyvallah vakit ayırdığın için. Ama hâlâ kafamda oturtamadığımı söylemeliyim. İyi geceler.
  • Bahsettiğiniz ayet hakkında bilgim var. O ayetin tamamı şöyledir :

Bir zamanlar Rabb'in meleklere: "Ben, yeryüzünde bir halife atayacağım." demişti de onlar şöyle konuşmuşlardı: "Orada bozgunculuk etmekte olan, kan döken birini mi atayacaksın? Oysaki bizler, seni hamd ile tespih ediyoruz; seni kutsayıp yüceltiyoruz." Allah şöyle dedi: "Şu bir gerçek ki ben, sizin bilmediklerinizi bilmekteyim." (Bakara 30)

http://www.kuranmeali.org/2/bakara_suresi/30.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

Bu ayette kelime anlamlarına bakıldığında ''yaratacağım'' diye bir ifade yer almıyor. ''Halife kılmak'' veya ''atamak, tayin etmek'' anlamına gelen bir kelime kullanılıyor. Bu yanlış çeviri büyük ihtimalle rivayet kültürünün etkisi altında kalmaktan kaynaklanıyor.

Bildiğim kadarıyla yaratma fiili için ''halk'' kelimesi kullanılır. Yukarıda verdiğim sitede bu kelimeyi aratırsanız ''yaratma'' ile eşleştiğini görebilirsiniz.

Ayetin devamında ise meleklerin halife kılınacak canlılar hakkında bilgi sahibi oldukları ve şaşırdıkları anlaşılıyor. Allah da onların bilmediği konular olduğunu söylüyor.

Sonuç olarak bu ayet ilk insan olduğuna delil değildir. Hatta halife kılınmadan önceki durumları için açıklayıcı bir nitelik taşıdığını düşünüyorum.

• Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Verdiğim linklerden ikincisini okudu iseniz şöyle bir ayetten bahsediliyor. Nisa 1,

"Ey insanlar, Rabbiniz'e karşı takva sahibi olun. O ki, sizi bir tek nefsten (Âdem Aleyhis selâm’dan) yarattı. Ve ondan zevcesini yarattı ve ikisinden birçok erkekler ve kadınlar üretip yaydı. Ve O’nunla (O’nun adı ile) birbirinize dilekte bulunduğunuz Allah’a karşı takva sahibi olun ve rahimlerden (akrabalık haklarından) sakının. Muhakkak ki Allah, sizin üzerinizde murakıbtır (sizi kontrol edendir)."

Ve bunun gibi birkaç tane daha ayet var. İlk insan olmasına ve insanlık soyunu başlatmasına buradan kanaat getirdim.

• Kediyeyolgösterenadam kullanıcısına yanıt
    Bu ayette parantez içini dikkate almazsak, ayetin özünde tüm insanların tek bir ''nefs''ten yaratıldığı ve eşinin de aynı kaynaktan var olduğu söyleniyor. Aynı konuya şu ayette de değiniliyor :

''Sizi bir nefisten yaratan ve gönlünün huzura kavuşacağı eşini de ondan var eden Allah'tır. Eşine yaklaşınca, eşi hafif bir yük yüklendi ve bu halde bir müddet taşıdı. Hamileliği ağırlaşınca, karı-koca, Rableri olan Allah'a: 'Bize kusursuz bir çocuk verirsen, and olsun ki şükredenlerden oluruz' diye yalvardılar.'' (Araf 189)

Diğer ayetlerde Adem ile ilgili olduğunda açıkça isimleri belirtiliyordu ama burada genel olarak hitap ediliyor. Bu bahsedilen kişiler Adem ve eşi olmayabilir.
    Selamlar dost. Dinlerin kopya olduğu kesin bir vurgu ile dile getirilerek fikir alışverişi yapılması uygun olmayabilir. Sana ve fikirlerine olan saygımdandır Eyvallah deyişim. Kibir sokma aramıza, severiz birbirimizi.

Edit; Tarîhçî kardeşimize de selam olsun, haddizatında konuyu oldukça hoş özetlemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Ehad -- 23 Mayıs 2015; 2:09:34 >
  • Bildiğim kadarıyla cin taifesi insanlardan daha önce yaradılmıştır. Adem as. yaradılması esnasında melekler cinleri örnek göstererek bu soruyu sormuş olabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Ehad

Selamlar dost. Dinlerin kopya olduğu kesin bir vurgu ile dile getirilerek fikir alışverişi yapılması uygun olmayabilir. Sana ve fikirlerine olan saygımdandır Eyvallah deyişim. Kibir sokma aramıza, severiz birbirimizi.

Edit; Tarîhçî kardeşimize de selam olsun, haddizatında konuyu oldukça hoş özetlemiş.

Arada sinirleniyorum birden yaziveriyorum farkina varmadan. Baska seylere karsi kafam bozuk ve farkinda olmadan sinirimi buradan cikarmisim. Bak 2 dakikada psikanalizimi yapiverdim

haklisinin bir dahaki sefer dikkat ederim. Ama fikirlerim degismis degil.

Copy-paste olayına dair yazılar

https://eksisozluk.com/entry/2523635

Kaynağı da vereyim, ilk mesajda belirtmiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zimbabve milyarderi -- 23 Mayıs 2015; 11:23:23 >

Bence bunların Mısır'da bulunması tam aksine Kurandaki binlerle ifade edilen peygamber sayısını doğrular Şeyler. Sonuç olarak Allah'ın dini bir dönemlerden kaynaklanan ufak farklılıkları saymazsak. Onlarda peygamber geldi. Şimdiyle benzer şeyleri söyledi. Ayrıca Buddha, Konfuçyanizm Zerdüştçülük gibi şeylerde ayni şekilde olabilir. Hatta emin Değilim ama Hz. Ömer'in Zerdüştçülüğü ehli kitaptan saydığını okumuştum bir yerde

Ayrıca bu cevapla konuyu da cevaplamış oldum sanırım bu arada Türklerin yaradılış destanına bak bizim elma olayının çok benzerinin olduğunu göreceksin. Hadi Anladık tamam Ortadoğudaki dinler Sümer çakması falan ama oradan çok çok uzakta yaşayan Türklerin dini nereden geliyor madem öyle? Haa doğru zaten Sümerler falan hep Türk'tü di mi?:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Yakuda

Bence bunların Mısır'da bulunması tam aksine Kurandaki binlerle ifade edilen peygamber sayısını doğrular Şeyler. Sonuç olarak Allah'ın dini bir dönemlerden kaynaklanan ufak farklılıkları saymazsak. Onlarda peygamber geldi. Şimdiyle benzer şeyleri söyledi. Ayrıca Buddha, Konfuçyanizm Zerdüştçülük gibi şeylerde ayni şekilde olabilir. Hatta emin Değilim ama Hz. Ömer'in Zerdüştçülüğü ehli kitaptan saydığını okumuştum bir yerde

Ayrıca bu cevapla konuyu da cevaplamış oldum sanırım bu arada Türklerin yaradılış destanına bak bizim elma olayının çok benzerinin olduğunu göreceksin. Hadi Anladık tamam Ortadoğudaki dinler Sümer çakması falan ama oradan çok çok uzakta yaşayan Türklerin dini nereden geliyor madem öyle? Haa doğru zaten Sümerler falan hep Türk'tü di mi?:)

O dönemde mısırda bunları yazan kişiler çok tanrılı dinlere inanıyorlardı. amon ra poseidon neyse işte, 5-10 tanrıya aynı anda tapan insanlar yazdı bu emirleri, yani ortada her şeye gücü yeten bir tanrı yok yazmak için o zamanlar, daha icat olmamıştı

edit : sadece mısır değil, ortadoğu coğrafyası, güney ırak ve suriye de dahil.

yaratılış destanını okumadım, fakat destanlardan konu açılmışsa alta sıralayayım

kızıldenizde hiçbir şekilde kemik veya cesede rastlanmadı, tarihçiler yazmadı. 500.000 cesetten bahsediyorum kardeş, 1 tane mi kemik bulunmaz?
    Ayda belirtildiği şekilde bir çatlak yok. Sadece tabakalar arası çatlaklar var.
    Nuh tufanı tarihçiler tarafından yazılmadı.
    Hz. Yunusun O2siz ortamda 2 gün kalabilmesi mümkün değil.
    7 kişinin bir mağarada 100 yıl uyuması karbonmonoksit zehirlenmesi demek.
    Peygamberin karıncayla konuşabilmesi mümkün değil, karıncanın ses teli yoktur yada insan için yetersiz diyeyim kısaca.
    Bunun haricinde 140.000 peygamber gönderip arabları adam edemeyen bir tanrı var, karşı tarafta tamamen dinsiz avustralya, hollanda gibi ülkeler var. Tanrının gücü mü yetmedi yoksa?
    Kanatlı bir burak atının uçabilmesi kütle/aerodinamik endeksine göre mümkün değildir.
    Çamura üfleyince kuş olup uçmaz.

bilmem anlatabildim mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zimbabve milyarderi -- 23 Mayıs 2015; 15:42:19 >

Yahu kutsal Kitapların bozulması olayı olmasaydı zaten Allah niçin sürekli peygamber gönderip dini güncellemek gibi Şeyler yapsınki? Onların taptıkları Tanrılar zamanında büyük devlet önderleriydi ancak zamanla Tanrı haline getirdiler çoğu dinde yaşanan durum bu şekildeydi. Zaten İslamda heykel falan yapmaya hoş bakılmamasının temeli de buraya dayanır. Ancak tümüyle bozulması bazı yönleri ortak kaldı hadi Ortadoğu halklarında birbirinden kopyaladılar dersiniz ancak Ortadoğu'dan Bayağı uzak bir coğrafyada yaşayan Türkler'de ilahi dinlere aşırı benzer bir destana sahip.

Tanrı daha Arapları bile adam edememiş diyorsun ancak yanıldığın nokta şu: Bu dünya cennet değil sadece sınama Dünya'sı. Eğer herkesin Müslüman olduğu, adamakıllı yaşadığı bir Dünya'ya sahip olsaydık zaten zorluk olmadığı için bu sınama olayının bir anlamı kalmazdı. Onun dışında Müslüman olmayanlar bizden daha ileri bir Yapıya sahip derken sadece bir Çağ'a Yönelik yorumda bulunuyorsunuz. Müslümanların bu duruma düşmelerinin nedeni din değil tam aksine dinden uzaklaşmaları, sadece gösteriş Amaçlı içi boş bir biçimde bazı ibadetleri yerine getirmeleridir yani dinden uzaklaşmalarıdır. Dinin gayet güzel uygulandığı zamanlarda Dünya'daki konumumuzu biliyorsundur sanırım.

Sen bilimden ve bilimsel şeylerden Örnekler vermişsin ancak bilim denilen şey oldukça değişken olan ve araştırmalarla yanlışlanabilen ve sürekli Güncellenen bir şeydir. Eskiden hayal ürünü olarak Görülen Şeyler bugün gerçek gibi görünebilmektedir. Mesela Kuranda dağları siz hareketsiz sanırsınız ama aslında Yürür diye ayet var. Kıtaların hareketine Gönderme yani ama bundan seneler önce biri bunu iddia ettiği zaman öğretmeni Tarafından dalga konusu olabiliyordu. Gene senin gibi birisi çıkıp bak şuna dağlar hareket ediyor diyor hareket edemez diyebilirdi. Bilim Dediğimiz şey şimdinin bilimidir. Sadece şimdiye saplanmak ise evrensel gerçekleri görmeye engeldir

• Hazreti Peygamberimize, "Ya Resulullah her peygamberin bir mucizesi var, sizin mucizeniz nedir? diye sorulduğunda “Benim mucizem kelâmdır” buyurmuşlardır. İlk medeniyetler ile başlar Allah'a olan keşfimiz. Lakin "Inneddîne Indallâhil Islam", Allah katında din İslam'dır.

Zira herkesin nasibi mutlaka kendisini bulacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.