Şimdi Ara

Dinamik Web Dizayn Arayüz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,

    İki sene önce firmamız için dinamik ve aynı zamanda cep telefonu uyumlu bir web sitesi altyapısı için bir firma ile anlaştık. Bize verilen sözler öyle parlaktı ki ne istersek hangi stili düşünürsek onu gerçekleştirecek web içeriğini oluşturabilecektik. Ben bu işe başlamadan önce hizmet sağlayıcısına, dinamik web içeriği oluşturmanın sıkıntılı olduğunu en basit paragraf, çerçeve, font oluşturma gibi konularda bile ciddi sınırlandırmalar olduğunu bunları geliştirip geliştiremeyeceklerini sorduğumda hep, "siz hiç merak etmeyin, öyle bir altyapı kuracağız ki ne isterseniz rahatlıkla yapabileceksiniz" dendi. Tabii ki gerçekler ve hayaller farklı. Daha önce yapıp satamadıkları bir web sayfasının altyapısını bize olduğu gibi verdiler. Sadece firma ismi ve bazı görseller eklendi. Tabii ki içerik girmeye çalıştığımızda gördük ki hiç te öyle istediğimizi yapamıyoruz. Elbette dinamik site ve üstelik cep telefonu uyumlu bir sitede yapabilecekleriniz sınırlı. Ancak böyle de olmaz ki. Kalın yazmak isteriz, renderingde ince harf çıkar. Ortalarız, cep telefonunda sağa yatık çıkar, cep telefonu uyumlu iken sayfanın yarısı telefonun ekranının dışına kayar vs. vs.

    Görünen o ki, bu iş ciddi bir bilgi ve tecrübe gerektiriyor. Çerçeve yapıları, stiller vs. bir çok konuda temel bilgi olacak. O da öyle bize söylendiği gibi ne isterseniz rahatlıkla yaparsınız değil. Üç beş ay uğraşıp bu işleri sökmek gerekiyor. Mesela hazır resim ekliyoruz ama oluşan ürün resmi mikrop gibi ufak. Bilgisayarda gayet normal görünen görsel, cep telefonunda uzamış ve incelmiş halde görüntüleniyor. Bunların da çözümleri yok değil ama onca işi ben kendim yapacaksam, resimleri optimize edeceksem, bütün paragraf stillerini, çerçeve ayarlarını tek tek elle yapacaksam, kalın harf, ince harf için bile kodlama yapacaksam, kusura bakma ama dinamik web sistesinin ne anlamı kalıyor?

    Neyse, baktık doğru dürüst bir destek de yok. Dedim bari en azından bize verdiğiniz arayüz (ki standart arayüzü, bütün dinamik siteler hep aynı yazılımı kullanıyor) nedir, adı sanı var mı, kullanım klavuzu, forumu sorup, açıp öğrenebileceğimiz bir yer var mı? Mesela linuxta forum vardır, şunu nasıl yapacağız, bunu nasıl yapacağız, girer, öğrenirsin. Tabii ki ne program biliniyor, ne de bir kullanım klavuzu falan temin ediliyor. Ben şimdi oturup iki satır arasını nasıl ayarlayacağım, arial fontu verdanaya nasıl çevireceğim (Arayüzde var ama ne hikmetse hiç bir şekilde renderin olup font değişmiyor) baştan öğreneceğim.

    Dinamik Web Dizayn Arayüz

    Ekte kullanılan arayüzün resmi var. Yıllar önce bu arayüzün mace gibi bir firmaya ait olduğunu görmüş web sitesindeki tutoriallere bakmıştım. Ama şimdi bulamıyorum. Bu arayüz nedir? Adı var mıdır? Kime aittir? Bir websitesi var mıdır? Bilen varsa çok minnettar olacağım zira web sitemiz berbat görünüyor.

    Sonuç olarak eskiden de hep olduğu gibi bu web dizany işinin %80'i aldatmacadan ibaret. Hep bu tecrübeyi yaşadım. Ya kendim web designer olacağım (ki öyle bir vaktim yok)ya da bu webdizayn hizmeti verenlere ciddi paralar vereceğiz ama iş para vermekle bitse keşke.

    Şimdiden teşekkürler.







  • Freelance uğraşan öğrenciler ve bu işi seven insalarla çalışmak yerine böyle üçkağıtçı firmalarla çalıştıkça yazılım konusunda verimli bir ürün elde edemezsiniz. Bu iş tutku işidir. Ben de web developer lık yapıyorum ve bir çok işi üniversite öğrencisi olduğum için ve bir firma ile çalışmadığım için alamadım. İstediğim fiyatları da fazla bulup ajanslarla aynı fiyatı istediğimi söyleyip çok daha azını teklif ettiler. 1200₺ istediğim iş için 800₺ istediler maalesef kabul ettim ama taslak tasarım oluşturup göstermeme rağmen karar değiştirip ödeme yapmadılar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • #rez
  • İmaj TinyMCE ve ya benzeri bir text editörüne ait. Text editörleri genelde Wordpress, Joomla, Drupal benzeri hazır scriptlerde kullanılan addon/plugin'lerdir yani sitede kullanılan altyapı script'i/CMS'in ne olduğu hakkında bilgi vermez. Site dizaynı sorunlarını text editörü ile çözebileceğinizi sanmıyorum bu iş için kullanılan script'in şablonu üzerinde ayarlar yapılması gerekir.
  • Merhabalar,
    Biraz uğraştıktan sonra kullandığımız editörün CK editör adlı bir programın muhemelen hack versiyonu olduğunu öğrendim. CK editörün tutorial sayfaları falan var ama bana pek hitap etmiyor. Ben biraz uğraşa uğraşa kaynak kodlarını açarak html kod ekleyerek ya da silerek metinleri düzeltiyorum. Başka türlü imkanı yok. Editör üzerinden fontları, kalın inceyi, paragrafı falan yapma imkanı neredeyse yok. Ama kaynak kodlarından girince yapılıyor. Mesela, span kodlarını sile sile paragrafı düzeltiyorum. Ne yapalım, kendi işini kendin halledeceksin.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.