Şimdi Ara

Dinamik sayfalarımı Ziyaretçiye nasıl .html uzanlıtı dosya olarak gösterebilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlık olayı yeterince anlatmıyor ama size olayı örnek gösterek anlatiim.

Benim PHP ile kodlanmış bir sitem var ve anlaşılacağı gibi hemen hemen tüm sayfalarımda php ve mysql ile işlemler yapılarak ziyaretçiye sonuç sayfalarını gönderiliyorum.

Fakat bir kaç sitede yine dinamik olarak (php, asp, mysql v.s. ile işlemler yaparak) çalışan sayfaları sanki .html dosyasıymış gibi sunuyor ziyaretçilerine.

Örnek link

Bu adresteki sayfanın dinamik işlemler yaptığı kesin. ama bunu nasıl .html dosyasıymış gibi gösteriyor. Yani bunu yine PHP yada ASP gibi bi dinamik sayfa server ın belleğinde oluşturupta mı bize böyle .html dosyası olarak sunuyor yoksa bu kayıtların hepsi için serverına bu .html dosyalarını bir kerelik otomatik oluşturtmuş mu ?

Bu konuda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum. Fikirlerede açığım. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi graphicer82 -- 20 Nisan 2007; 15:41:02 >

• hiç yapma gereği duymadım ama mantık kurmam yeter.

normal ben nasıl

islem = Request.QueryString("islem")
    if islem=1 then call sub1

sayfa.asp?islem=1
    ve nasıl
    islem = Request.QueryString("kivilcim")
    if islem="sayfam" then
    call sayfam

.com/?kivilcim=sayfam

yapabiliyorsam onunda öyle bir mantığı olduğuna eminim veya bu kod'larlada başarabilirim ama denemedim .www.google.com araştır .
  • Başka bi forumda ilk mesajımdaki örnek linkteki sistemin mod rewrite yöntemiyle yapıldığını söylüyorlar.
  • Evet, uzantı değişimi meselesi mod_rewrite ile yapılıyor. Ancak mod_rewrite karışık iştir, oldukça güçlü bir araç olmasına rağmen kullanması zordur. Ama çatır çatır RegEx yazarım diyorsan o ayrı, ben yazamıyorum :)
    Mesela, index.php olan ana sayfanı index.html ile çağırmak için kullanman gereken şey şu..

Options +FollowSymLinks 
    rewriteEngine on
    rewriteBase /
    rewriteRule ^index\.html$ index.php [T=application/x-httpd-php,L]

Bunu .htaccess dosyanın içine koymalısın.
  • perl ile yapacağız yani ? ben bunu anladım.
    bu sitedeki olay gerçekten bu mu ?

bir index.php sayfayası işledikten sonra basacağı sayfayı zaten html olarak gönderiyor, gösteriyor. browser'a gelen tüm metin zaten html .
    yukarda yazdığı gibi sadece uzantı mı değişiyor işte onu bilmiyorum.
  • evet sadece uzantıyı değişik gösteriyor. Ayrıca başka yerden örnek vermene gerek yok, Forum.Donanimhaber.com da böyle.

Ben de kendi kodladığım sayfalarda bunu yapmak istemiştim ama çok zor bir mantığı var, anlayamadım.
    Kendime örnek olması için phpBB 'nin arama motorları yardımcı aracını incelemiştim.

www.canver.net 'te phpbb 'için bu arama motoru yaması var, onu inceleyebilirsiniz.

her php sayfasının en başına ve en sonuna bazı kodlar yapıştırtıyor ve .htaccess dosyasına da bazı kodlar yazıp bu işi yaptırtıyorlar.
  • Arkadaşlar aklıma frame geldi ama hepiniz farklı birşeyler söylemissiniz...Yani html sayfasının içine php ya da asp ile yapılmıs bir sayfayı include etsek olmaz mı???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: youngboy_ugur

Arkadaşlar aklıma frame geldi ama hepiniz farklı birşeyler söylemissiniz...Yani html sayfasının içine php ya da asp ile yapılmıs bir sayfayı include etsek olmaz mı???

:) Youngboy dediğin basit birşey ama o framenin dışına çıkabilirler işi sağlama almak gerekir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: youngboy_ugur

Arkadaşlar aklıma frame geldi ama hepiniz farklı birşeyler söylemissiniz...Yani html sayfasının içine php ya da asp ile yapılmıs bir sayfayı include etsek olmaz mı???

html uzantılı dosyanın içinde include komutunu çalıştıramazsın ki.

php 'de bu işin en iyi ve kesin çözümü .htaccess bakınız phpbb forumlar.
    asp 'de (windows Sunucularda) nasıl yapılır bilmiyorum ama Donanimhaber yaomış, olmuş işte. bakınız şu an bulunduğunuz sayfanın adres satırı.

http ://forum.donanimhaber.com/m_13687736/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviAteş -- 21 Nisan 2007; 15:09:02 >
  • aslında html sayfanın içinde de include çalıştırılır ama shtml de. bir ara shtml mevzusunu araştırmıştım da.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.