Şimdi Ara

Dinamik bir site için gerekli şeyler?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir blog sitesi yapmak istiyorum HTML / CSS biliyorum programlama dillerine şöyle bir göz atıp çıkmışım zamanında en azından mantığını biliyorum. PHP bilmem gerekiyormuş ne düzeyde bilmeliyim? Giriş seviyesi yeterli olur mu? Birde hangi veritabanını üzerine çalışmam daha uygun olur ? Kendi çapımda bir blog olacak hobi olarak yapıyorum günde 100 tık alacak falan bunun gibi bir amacım yok tık alması umrumda bile değil teşekkürler :)

• PHP için giriş seviyesi yetmeyebilir, veritabanı meselesine gelince benim önerim hangisini daha rahat ve kolay kullanıyorsan o

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anladım. Teşekkürler. PHP'yi öğrenmeye başlayayım o zaman ufaktan.
  • Basit bir blog sitesi için sıfırdan PHP ile uğraşmak yerine Drupal, Wordpress gibi hazır CMS scriptleri özelleştirme konusunda bilgi edinirseniz zaman kaybetmemiş olursunuz.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Evet teşekkürler dün joomlayla karşılaştım. Ancak şöyle bir soru sormak istiyorum. Ben bu joomlayı localhostta çalıştırabiliyorum. Benim elimde bir hosting var. Ben bu siteyi hostinge nasıl taşıyacağım? Normal statik bir siteyi taşımak kadar basit değil gibi duruyor veritabanı ve yönetim paneli yüzünden. İnternette fazla kaynak da bulamadım. Bu konuda kafam çok karıştı açıkcası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endurable -- 20 Ağustos 2020; 12:40:35 >
  • Öncelikle Joomla'yı pek tavsiye etmem. Kolay olsun, kaynağı, template'i vs. bol olsun derseniz Wordpress, daha fazla özellik ve esneklik olsun ama biraz daha uğraşırım derseniz Drupal. Joomla yıllar önce iyi bir alternatifti fakat şimdi Drupal ile Wordpress arasında bir yerde ve gittikçe popülerliğini kaybediyor. Joomla veya herhangi bir CMS'i localhost'a kurup sonradan hosting'e taşımanızı tavsiye etmem kurulumu direkt host'a yapmanız en güvenilir yöntem. Localhost'dan host'a taşıyacaksanız root klasörünü host'a kopyalamak (FTP upload), database'i phpmyadmin ile export yaptıktan sonra host'a import etmek ve configuration.php'de bazı değişiklikler yapmanız gerekecektir. Uzun süre önce Joomla'yı bıraktığımdan daha fazla detay veremeyeceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.