Bildirim
Dilbilgisi Sorularım [Yapamadığım olursa editlicem] (3. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: headbangerx
quote:
Orijinalden alıntı: Bane93
quote:
quote:
Yapamadığım 2 soru kaldı arkadaşlar
8)
Yaz-ı-lı diye ayırıp ört-ü-lü dedim ama cevap anahtarı C şıkkı diyor asılı? Cevap anahtarı mı yanlış?
9)
Cevap anahtarında IV şıkkı diyor. II hariç hepsinin kökü isim değil mi acaba? Yar-mak tan yara olmuyor mu? IV şıkkında bilmediğim bir şey mi var
Up
Usta 1.soruda neyi kaçırıyorum ben? Bir kaç sitede daha aynı soruyu gördüm cevap C diyor?
Cevap anahtarı yanlış büyük ihtimal. Ası diye bir kelime yok cünkü
Aynen usta bende öyle düşündüm teşekkür ederim
2.Soruya da bakar mısın sana zahmet cevabını söylemiştin ama detaylı anlatır mısın anlayamadım ben?
-
Soruya tekrar baktım. Cevap b. Cünkü farklı olan kökü istiyor.
Giz, düz, göz, toprak bunlar isim köktür ama yara kelimesinin kökü 'yar'dır. Yarmaktan yara olmuş.
ben böyle düşündüm
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: headbangerx
Soruya tekrar baktım. Cevap b. Cünkü farklı olan kökü istiyor.
Giz, düz, göz, toprak bunlar isim köktür ama yara kelimesinin kökü 'yar'dır. Yarmaktan yara olmuş.
ben böyle düşündüm
Aynı şekilde bende öyle düşündüm ama cevap D şıkkı olunca kafam karıştı. Cevap anahtarı hatalı galiba
Çok teşekkür ederim
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X