Şimdi Ara

Dil bilgisi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Turkcede dil bilgisi konularında ciddi derecede sorunlar yaşıyorum.. paragraf,cumlede anlam,anlatım bozukları vs yapabiliyorum ama dil bilgisi konularında sıfırım. nasıl halledebilirim bu sorunu ? 15 Tatilinde cografya ile beraber halletmeyi dusunuyorum ama yetişirmi ?

• Kardrsim bende 15 tatile biraktim.dilbilgisini ama hangi konudan baslamam gerektigini bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu up yardımlarınızı bekliyoruz
  • bakmanızı öneririm faydalı olur

https://www.youtube.com/channel/UCyjjPPeJcGB8rmM08gkQcqg
  • Türkçe öğretmeni ve lisede müdür yardımcısıyım.Tavsiyem Ekler-Kelime Türleri-Filller(+filimsiler)-Cümle Öğeleri-Cümle Türleri şeklinde bir sıra izlemenizdir.Çünkü bunlar hiyerarşik olarak bağlantılıdır ve dilbilgisinin favori soru konularıdır.Bunlara yazım kurallarını da ekleyip yalayıp yuttuğunuzda anlatım bozukluğuna saldırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: general263

Türkçe öğretmeni ve lisede müdür yardımcısıyım.Tavsiyem Ekler-Kelime Türleri-Filller(+filimsiler)-Cümle Öğeleri-Cümle Türleri şeklinde bir sıra izlemenizdir.Çünkü bunlar hiyerarşik olarak bağlantılıdır ve dilbilgisinin favori soru konularıdır.Bunlara yazım kurallarını da ekleyip yalayıp yuttuğunuzda anlatım bozukluğuna saldırın.

saolun hocam dediğinz gibi Ekler-Kelime Türleri-Filller(+filimsiler)-Cümle Öğeleri-Cümle Türleri sırasyla calışacm
  • quote:

Türkçe öğretmeni ve lisede müdür yardımcısıyım.Tavsiyem Ekler-Kelime Türleri-Filller(+filimsiler)-Cümle Öğeleri-Cümle Türleri şeklinde bir sıra izlemenizdir.Çünkü bunlar hiyerarşik olarak bağlantılıdır ve dilbilgisinin favori soru konularıdır.Bunlara yazım kurallarını da ekleyip yalayıp yuttuğunuzda anlatım bozukluğuna saldırın.

saolun hocam Allah razı olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonnieD4rko

Arkadaslar selamlar.

Turkcede dil bilgisi konularında ciddi derecede sorunlar yaşıyorum.. paragraf,cumlede anlam,anlatım bozukları vs yapabiliyorum ama dil bilgisi konularında sıfırım. nasıl halledebilirim bu sorunu ? 15 Tatilinde cografya ile beraber halletmeyi dusunuyorum ama yetişirmi ?

kesinlikle yetişir sadece konuyu not alarak çalış ve her konu üstüne mutlaka 2 farklı soru bankasından bitir soruları. zaten matematik gibi her soru 1 dakika falan sürmez kolay konu dlbilgisi her ütlür yeitişrsn sistemli çalışırsan
  • Dilbilgisi rahat yetişir sıkıntın olmasın.
  • Oncelikle cok tesekkurler yorum yapanlara.

Benim cografya konusundada sıkıntım var onuda 15 tatilde cozmeyi planlıyorum. su zamana dek cografya uzerinde pek durmadım acıkcası. biliyorum az bi vaktim var cografyada bu kısa zamanda hangi konulara calısmalıyım hangi konular agırlıklı geliyor cografyayı ygs de pek onemsemedim acıkcası ama pısman oldum bu aralar
  • quote:

teşekkürler hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kesinlikle katılıyorum çok faydalı oluyor. Türkçe den özel ders almıştım benim hocam da aynen bu sırayı takip etmişti gerçekten çok faydalı oluyor her denemede fulle yakın çıkartıyorum.
  • Coğrafyada harita üstünde çalışmak çok işe yarar.İçi boş bir Türkiye haritası ayarlayın.Konu anlatımlarına çalışırken atıyorum ekonomil cografyada veya Türkiye'de yer şekillerini yada iklimleri çalışırken üzerine işaretleyerek çalışın.Böylece şu klasik kuzeye giderken şu olur güneye doğru bunlar olur/olmaz sorularını çok rahat yaparsınız.Aynı yöntem paralel ve meridyenler gibi,dünyanın şekli ve hareketleri gibi konularda da çok iş yapar.Özellikle yazarak kolay öğrenen ve gözümle gördüğümü kolay unutmam diyenlerdenseniz çok işinizi görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general263 -- 19 Ocak 2014; 14:14:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.