Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (339. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
830.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 337338339340341
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yıl yerleştirme sonuçlarının açıklanması o kadar geç kalmaz. Bazı okulların akademik takvimlerinde okulların açılması geç oluyor. Örneğin bizimki 2 Ekim 2017 olarak belirlendi. Daha erken ya da daha geç olanlar da olabilir. Burada DGS'liler için bir sıkıntılı süreç daha var. O da muafiyetin belirlenme süresi . Malesef bazı okullarda muafiyet belirleme işi oldukça geç yapılyor yani okul açıldıktan 1-2 hafta sonra ancak muafiyet sonucunuz belli oluyor. Siz o 1-2 haftalık sürede hangi dersten muaf olacağınızı bilmeyip hangi derse gireceğinizi de tam olarak bilmi.yosunuz. Tabi bu her ders için geçerli değil bazı dersleri alacağınız kesin bazıları muallak danışman hocalarınız geçen yılki uygulamalara göre fikir verebilir. Ha çok geç kalırsanız da mazeret sınavları var onlara katılırsınız. Ama tabi onlar da geç kalmış öğrenciler için zor oluyor bölüme göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_L_İ_ -- 9 Temmuz 2017; 22:6:26 >

• _A_L_İ_ kullanıcısına yanıt
    Peki bu askerlik durumu hakkında bilginiz var mı ? Çünkü okul bitmiş olarak görünüyor sonuçta,bi sıkıntı çıkar mı şu an ?
  • nForcer N kullanıcısına yanıt
    Sonuçlar zaten 28 ağustosda açıklancak eylül'de nasıl yerleşiyon? En erken ekim ortaları yerleştirme sonuçları açıklanır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    O kadar geç kalmaz eylülün 3.haftası veya son günlerine doğru açıklanır.
  • Askerlik şubesinden askerlik durum belgesi alınız. Zaten kayıtlarda kesin istenen belgeler arasındadır şimdiden alın. Durumunuzu bilmiyorum normalde ön lisanstan mezun adaylar 2 yıl tecil ettirir. Yerleştikten sonra tecil işlemlerini üniversiteniz yapıyor zaten.
    İnş erken açıklanır tabi de,ben imkan vermiyor yıllardır ösym sınavlarına giren biri olarak tecrübemle söylüyorum;en erken ekim ortası tercih sonuçlarını açıklarlar.
    (Millet kendini eylül ayında açıklanır die hazırlamasın sonra koca hüsrana uğrarsınız )

• quote:

Orijinalden alıntı: _A_L_İ_

O kadar geç kalmaz eylülün 3.haftası veya son günlerine doğru açıklanır.

Aynen, o kadar kötümser olmaya gerek yok. Şöyle bir düzeltme yaparsak o zaman kafalarda soru işareti kalmayacaktır:
    28 Ağustos haftasında sınav sonuçları açıklanır (bayramdan önce).
    4 Eylül haftasında tercihler yapılır (bayramdan sonra).
    11 Eylül haftasında yerleştirme sonuçları açıklanır.
    18 Eylül haftasında da kayıtlar yapılır.

İnşallah bu tarihlerden bir sapma olmaz.
    Verdiğiniz tarih 1,5 aya tekabül ediyor. Geçen yıl dahi 3 haftada açıklanmıştı. Geçen yıl da sınav sonuçları 24 ağustosta açıklandı tercih sonuçları 16 eylülde açıklandı. Bu yıl da tarihler benzer olur. Ha ÖSYM rezil bir kurumdur elbette kesinlikle güvenilmemesi gereken ve zaten de güvenilmeyen mantık ve vicdan yoksunu bir kurumdur o konuda hem fikir olmadığım kimseye rastlamadım bugüne dek zaten. Tahminlerimizi konuşuyoruz sadece.
  • nForcer N kullanıcısına yanıt
    Umarım olmaz fakat bu kurum ösym olduğu için bu tarihde açıklanıcağına umudum bile yok sınav sonuçları 28 ağustosta açıklanması bile mucize olur benim için çünkü optiksiz sınav geçen sene ki gibi bir ton bahaneyle geç açıklama olasılığı yüksek.

Silgi tozları işin bahanesiydi ya. Optikli olması ile kitapçıklı olması arasında hiçbir fark yok. Gelişmiş tarayıcılar var kitapçığı bir sokuyor aynı optik okur gibi okuyor tarayıcı tek seferde .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_L_İ_ -- 9 Temmuz 2017; 23:32:29 >
    Optik olunca tek bir kağıt taratılıyo,sadece kitapçık olunca 30,40 sayfa neyse tektek okutuluyor değilmi?bu da ekstra zaman almazmı? Teknoloji gelişti fakat ösym'dr geliştimi tartışılır.

Hayır her sayfa tek tek okutulmuyor gelişmiş tarayıcılar var kitapçığı tek seferde okuyor.
    Bu tarayıcıların örneği mevcutmudur internette merak ettim

• Gençler ne yaptınız ya? Geçen sene darbe olduğu için işler geç tamamlandı. ÖSYM sınav takvimine göre sonuçlar 29 Ağustos'ta açıklanıyor. Tercihiydi zartıydı zurtuydu derken eylülün 3. haftası yerleşirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reid Rider kullanıcısına yanıt
    Çok iyimsersin.

• Tasarının 12li denemesi öyle
  • iyi çalışmalar herkese. ilk defa dgs'ye gireceğim, bölümüm sayısal. yaklaşık 9 aydır (esnek bir şekilde) kendi kendime çalışıyorum.

ygs 2017'de matematikte 22 netim var, şu anda ales denemesinde 60-70, dgs denemesinde 50 civarı net yapıyorum. ygs ile dgs arasında ne kadar fark vardır sizce?

ve bir de; internette bazı arkadaşlar bu netler heyecanın vb. etkisiyle sınavda 10-15 düşüyor diye yazıp geriyorlar beni, doğru mu bu? daha önceden girmiş arkadaşlar yardımcı olabilir mi, daha önce hiç bir sınava çalışarak girmemiştim. deneme ile gerçek sınav arasında ne kadar fark olabilir?
  • arkadaşlar sınav giriş yerimi ösymden değiştirdim (membis bilgisine göre değil) sizce sınava giriş adresim neresi olur? birde sınav yeri bilgileri en geç cumaya kadar açıklanır mı?
  • Arkadaşlar zor deneme önerirmisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezer1578

Arkadaşlar zor deneme önerirmisiniz?

Tasarı Son Prova. Bulması zor ama yalnız satışı tükenmiş galiba heryerde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 337338339340341
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.