fotoğrafçılık bir sanattır. dijital fotoğrafçılık ise bir tekniktir. nasıl yaptığın önemli değil ne yaptığın önemlidir.
quote:
Orjinalden alıntı: mboyaci
bence onemli olan ani yakalamaktir....fakat benim tanidiğim birkaç fotoğrafci var.hala zent makinalari kullaniyorlar...şu an teknoloji oyle bir hala geldiki deklanşöre basmaktan başka yapman gereken birşey yok...halbuki adam focusluyor,enstantene,iso,derinlik....bir sürü ayar yapip bir tane fotoğraf çekiyor.....digital bir makina ile ayni kareyi 50 tane peşpeşe çekip hoşuna gideni alabiliyorsun...
yani bence ani yakalamak onemli ama artik oyle bir durum olduki alet çalışır el ovunur gibi birşey oldu
Fotoğrafa sanatsal değer katan şey makine üzerinde yapılan focus, enstantane gibi ayarlar değil, ne çektiğindir. Otomatik ayarla çekilebilecek bir kareyi boşu boşuna fazladan emek harcayarak manuel ayarlarda çekince fotoğrafın değeri mi artıyor? Nitekim dijital fotoğrafçılıkta da bu ayarlar gerek görüldüğünde manuel olarak yapılıyor.
Ayrıca ben Photoshop kullanımını da yanlış bulmuyorum. Eğer gerçekten yaratıcı ve gerekli eklemeler varsa, tek amaç fotoğrafın orjinalindeki kusurları kapatmak değilse bunu neresi yanlış? Dijital ortamda yapılan değişiklikleri bilgisayar otomatik yapmıyor heralde. Nereye ne türden deişiklikler yapılacağı yine fotoğrafçının yaratıcılığına kalmış bir olay. Fotoğrafçı elindeki kare üzerinde rötüşler yapmak istediğinde banyoda oynama yapabilir, ama dijital ortamda yapamaz demek bence geri kafalılıktan başka birşey değildir!
@waa: Konuyu çok güzel özetlemişsin kardeş. Aklına sağlık.
digital olsun yada olmasın fotoğraf sanat için bir araçtır. sanat ise onunla ne yapabildiğindir.
quote:
Orjinalden alıntı: waa
fotoğrafçılık bir sanattır. dijital fotoğrafçılık ise bir tekniktir. nasıl yaptığın önemli değil ne yaptığın önemlidir.
ve de olay budur
artık hiç bir albüm canlı çalınmıyor ve birsürü dijital alet kullanılıyor, müzik sanat değil diyebilirmiyiz, yada birsürü dijital efektin kullanıldığı sinama sanat değil diyebilirmiyiz. Ameliyathanelerde hergün yeni alet edevat insanın hizmetinde, bu durumda herkez doktor olabilir mi? Bu polemiklerin çok saçma olduğunu düşünüyorum. Değişmeyen tek şey değişimin kendisi. Kendimizi teknolojinin akıntısına bırakalım, böyle takıntılarla uğraşmayalım
quote:
Orjinalden alıntı: perspective
kusura bakma ama arkadaşının biraz fotoğraf literatürü okumasını tavsiye ederim. Bu işler öyle oturduğun yerden ahkam kesmekle olmuyor...
kardeş sana katılıyorum her ne kadar bizler amatör olarak yapsakta bunun için bir çaba harcıyoruz buda bir sanattır
bu sanat görüşüyle alakalı bence biraz... ben dijitalle de bilgisayarla da sanat yapılabileceği kanısındayım...
analog makinelerde fotoğrafı çektikten sonra yapılan işlemler biraz da zanaat gibi geliyor bana... ortaya çıkan eser sanat eseri olacaksa çektiğimiz ve gördüğümüz fotoğraf önemli değil mi?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme