Şimdi Ara

Digitürk Türksat Yayın Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar;

    2014 yılından beri Digitürk üyesiyim. Yaşadıklarımı burada paylaşmak istedim ki üyelik düşünen arkadaşlar kararlarını gözden geçirsinler.

    Evimin konumu sebebiyle çanağın yönünü Eutelsat'a çeviremediğimiz için (müstakil bir evde oturuyorum, tam bitişiğimizde yüksek bir bina mevcut) mecburen Türksat kullanıyorum. Ancak Digitürk'ün Türksat yayını kesinlikle problemli ve hiç düzelmiyor. 2 yılı geçen üyeliğim süresince bu sıkıntıyı rahatlıkla 20-30 kez yaşamışımdır.

    HD kanallar kendi kendine kayboluyor ve hiç bir şekilde düzelmiyor. Sorunu çözmeniz için müşteri hizmetlerine telefon açmanız gerekiyor. Tabi bu da yetmiyor, telefondaki kişinin sisteminize çamur atmadan hatanın kendilerinden kaynaklandığını kabul edip tekrar HD sinyali göndermesi gerekiyor.

    Ancak sorun burada da bitmiyor. Sinyalleri o kadar kaliteli ki, bazen 10 dk sonra, bazen 3 saat sonra, bazen 24 saat sonra geliyor.

    Bir kaç gün önce üyelik iptali için faks gönderdim. Bir kaç saat sonra iptal talebiniz ulaşmıştır diye bir sms geldi. SMS ile birlikte yayınımı da kesip, 98 TL gibi bir fatura çıkarmışlar. Normalde Eutelsat aboneleri bile bu kadar fatura ödemiyor. Faks hattından kendi kendine yayın kesen muhteşem bir sistemleri var.

    Ayrıca Lig TV HD kanalında da teknik problem mevcut. Ekrana grafik geldiğinde görüntü bozuluyor. Aşağıdaki resimlerden kontrol edebilirsiniz. Normalde, kanal listesindeki kanalların bir çoğunun HD olması gerekiyor. Sıralamaya dikkat ederseniz, 4'ten 6'ya, 6'dan 8'e atladığını görürsünüz.

    Digitürk Türksat Yayın Rezaleti
    Digitürk Türksat Yayın Rezaleti
    Digitürk Türksat Yayın Rezaleti
    Digitürk Türksat Yayın Rezaleti
    Digitürk Türksat Yayın Rezaleti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgotten -- 7 Ocak 2017; 19:47:31 >







  • Çanağınızın tam odaklı olmadığından kaynaklanıyor sizin sıkıntınız veya binanızda santral varsa sıkıntı orda da olabilir. Yani birçok nedeni var ama sıkıntı sizin iç tesisatta bir yerde bende türksattan kullandım zamanında hiç bir sıkıntı yaşamadım.
  • tezekos kullanıcısına yanıt
    Tek katlı müstakil bir evde oturuyorum, merkezi sistem yok. Problemden kurtulmak için Eutelsat'a geçmek istedim. Ancak bitişiğimizde yüksek bir bina olduğundan çanağı çeviremiyoruz. Sinyal seviyesi 70% gösteriyor.

    Yalnız şöyle bir şey var; çanaktan gelen kabloyu digitürk uydu alıcısından çıkarıp, smart tv'nin dahili anten çıkışına bağladığımda böyle bir sıkıntı yaşamıyorum.
  • tamamen recevırın kalitesiz oluşundan ve sürekli sinyal yenileme yapmalarından kaynaklanıyor.bence arızalı recevırınız değiştirmeyi teklif edin
  • Bendeki cihaz da kendi kanallarının şifresini çözmekten aciz.

    Digitürk işte ne beklenirki başka.

    D-smart'ta bu tip hiçbir problem yaşamadım. E onlarında sistemi güvenli.

    Digitürk cihazları böyle kitlenecek hale sokacağına adam gibi bir şifreleme sistemine geçsin.

    Lig tvyi her açmadan önce sinyal yenileme mi yapacağım.

    Kapat cihazı 60 sn bekle ondan sonra açılsın.

    Bazen fişi söküp takmadan da açılmıyor.

    Bu şekilde hizmet mi verilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.