Şimdi Ara

Digitürk Sorununu Bir türlü Çözemediler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İki ay kadar önce ev değiştirdim. Daha önce balkonumdaki çanaktan digitürk'ü izliyordum, yeni evde çatıda ortak bir uydu anteni var, oaradan dairelere dağıtılıyor. Ancak bu sistem ile digitürk servisinin bir türlü çözemediği bir problem yaşıyoruz. Apartman henüz yeni, ilk taşınan komşu çok da büyük olmayan kendi çanak antenini çatıya takmış. Arkasından üç daire daha taşındık. digitürk servisini çağırdık, gelen servis çatıdaki çanağın yeterli olacağını söyleyerek bunu ana girişe bağladılar. Ancak bu sefer dört daire de sorun yaşamaya başaldık. Kimi kanallardaki görüntü sık sık takılıyordu. Bu kimi zaman izlenemeyecek hala getirtiyor görüntüyü. Sinyal seviyesine baktığımda sinyal seviyesi ve kalitesi %60-70'lerdeyken bu takılma anlarında %0'a düşüyor.
    Servisi çağırdık, ana girişe yükseltici taktı sorunun çözüleceğini iddia etti ancak çözülmedi. Bir kez daha çağırdık, daire girişlerine yükseltici taktı, sorun yine çözülmedi. Bir kez daha çağırdık, bu sefer dairedeki duvar içi hatta kalitesiz kablo kullanıldığını iddia ettiler, sırf inatlaştığımız için daire girişinden reciver'a kadar yeni kablo çektiler, yine düzelmedi. Sorun her an yaşanmadığı için servis elemanları gelip bir iki şeyi oynuyorlar ve arkasından düzeldi diyip gidiyorlar, oysa sadece o an için sorun gözükmemiş oluyor. Teknik servisle resmen papaz olduk.
    Sizce sorun nereden kaynaklanıyor? Benzer sorunlar yaşayıp çözenler var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• digiturk servisi bile kendi sorunlarını kendi halledemiyor ki ..

biz de de digiturk varken ( çanak ortaktı ) sık sık donmalar.. 1-2 gün yayın alamadığımız oluyordu.. her seferinde geliyo bişi yapıyor.. ne hikmetse biz çağırdık diye bizden alıyordu parayı :)

en sonunda kapattırdım kurtuldum.. normal uydu kurduk bir problem yok..

anlayacağın paramızla rezil oluyorduk..

adamlar yapıyodu yapıyodu düzeldi diyo gidiyo bidaha geliyo yine para istiyor yüzsüzlüğün bu kadarı.. adam gibi yapsa eyvallah verelim parayı helal edelim ama nerde.... hiç birini helal etmiyorum düzeldi deyip gittikleri ve 1 gün sonra yine bozulduğu için
  • Aynen öyle, bu yukarıda anlattığım her gelişlerinde para aldılar, ama sonuç yok.
  • böle bi problem yaşamıştım bende ama yeni kablo çekince düzelmişti
  • merkezi sistemlerde nadirde olsa bu tip sıkıntılar yaşanabiliyor eğer kurma imkanınız varsa kendinize ait bir çanak anten taleb ediniz
  • Next-urla, önerin için teşekkürler ancak 48 daireli bir bloktayım, ya hepimiz balkonlarımıza (o da uyduyu görürse) anten takacağız yada çatı çanak dolacak. Yok mudur bunun başka bir çözüm yolu?
  • sinyal gidip geldiğine, tesisat baştan değiştiğine göre tek bir ihtimal kalıyor, o da receiver'in tuneri arızalı olabilir. Son ihtimal bir de receiver'i değiştirmeyi deneyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bakalım, bir kez daha servisi aradık, ortak sistemi yenilemelerini istedik. Bu arada reciverda sorun olsa bir tek benim daire de sorun çıkardı diye düşünüyorum, oysa tüm komşular aynı sorunu yaşıyor.
  • Bahsettiğiniz donmalar tüm kanallarda mı yoksa belli kanallarda mı olmakta?
  • Bazı kanallarda daha sık oluyor, örneğin 9. kanal entertainment ve sinema kanallarında daha sık oluyor. Ancak ender olarak başka kanallarda da olduğu oluyor.
  • Herkezde aynı sorun varsa muhtemelen ortak çanak ve kablo bağlantısından kaynaklanmaktadır.Kablonun biryerinde kesik vb olabilir,lnb tam sıkı takılmamış ve ayarsız olabilir...
  • merkezi sisteminiz digiturk tarafındanmı kuruludu yoksa uydu santrali ile 3 çanak antenli olarakmı yapıldı

digiturk tarafından kuruldu ise değişmesi gereken birkaç ekipman yada kablodur bunlarda tap dediğimiz elemanda arıza olabilir tap dan sora spliterlarda olabilir yada daire sayısı çok olduğu için yeterli eleman kullanılmamış demektir

eğer uydu satıcısı tarafından santrali olarak yapıldı ise 3 çanaklı sorun çözümü santrali değişmesi ve digiturk için özel üretilen nextin santralin den bağlanması sorun okadar derin olabiliyorki gerçekten işten analayan birinin müdahalesi gerekiyor
  • Merkezi sistemin kablolaması bina yeni olduğu için zaten vardı. Yani çatıdan bir merkeze oradan da daireler dağıtım zaten var. Anten kurulumu Digitürk yetkili servisi tarafından yapıldı, ama hiç de söylediğiniz gibi 3 çanakla falan değil, komşulardan birinin eski evinde kullandığı tek çanağı bağlayarak yaptılar. Bu sorun çıkarmaz mı diye sorduğumuz soruları da sürekli "yeterli olur" diyerek geçiştirdiler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.