Şimdi Ara

Digiturk Modül (130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: marmara68 , marmara68 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.610
Cevap
66
Favori
184.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Modül yuvası standarttır yüzde 99 her televizyonda çalışır, ismi cismi duyulmamış dandik televizyonlarda bazen sorun olabiliyor ama bilindik markaların çok eski olmayan televizyonlarında sorun olmaz. Bahane üretiyorlar akıllarınca.

Bu arada normalde modülün aylık ücreti yoktur, kutuya nasıl aylık ücret ödemiyorsanız mantık aynıdır kutu yerine modül kullanıyorsunuz, 4k hizmetini açtırmak isterseniz aylık 9 tl yada yıllık tek seferlik 90 lira gibi bir ücreti var ama normalde bu hizmeti modül aktifleştirmesi yaptıktan sonra müşteri hizmetlerini arayarak başlatıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 3 Aralık 2024; 20:56:10 >
  • Peerless kullanıcısına yanıt
    Bendeki modülü tanıdığın TCL televizyonunda denedim, sorunsuz çalıştı. Televizyon ile alakası yok. Benim televizyon Sony. Bizde marka değil de modelden dolayı karelenme sorunları yaşıyoruz modülde.
  • Peerless kullanıcısına yanıt

Tcl TV kullanıyorum LG Tv'de sorun yaşamadım ama tcl de modül bazen kanalları arasında geçiş yaparken donma yada TV Kendi kendine kapanma durumu sözkonusu onun haricinde modül kullanmak bence en iyisi

• Bende Sony kullanıyorum modülde hiç soruna yaşamadım
  • susu5611 S kullanıcısına yanıt
    Modeli nedir acaba?
  • Cevaplar için teşekkürler. Servis işgüzarlığı her zamanki gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peerless -- 3 Aralık 2024; 20:25:24 >
  • Arkadaşlar selam, TCL55C755 TV aldım. Digitürk 9506HD kutu kullanıyorum ve Modüle geçiş yapacağım Cumartesi ekip gelecek. Ben öncesinde TKGS kurulumu için kutu arkasında ki anten kablosunu TV ye taktım TKGS kurulumu için ama hiç bir şekilde TKGS kurulumu yapamıyorum sinyal gelmiyor. Sebebi nedir ?
  • mrtszck kullanıcısına yanıt

Uydu ayarlarını kurcalayın, merkezi sistem kullanıyorsanız genelde lnb disecq ayarından yapar ayarlarda disecq 1-2-3 veya a-b-c şeklinde ayarlar olacaktır onları tek tek deneyip sonra tkgs güncellemesi yapın.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Merkezi sistem değil kendi Çanağımdan alıyorum yayını acaba çanak yönü mü farklı?

Digitürk'te artık farklı çanak yok türksat üzerinden yayını alıyor.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Yapmam gerekenler nedir peki uyducu çağırmadan halledersem iyi olacak

Söylediğim gibi televizyon uydu ayarları kısmını kurcalamanız gerek, uydu alıcısında çalışıyorsa televizyonda çalışmaması için bir gerekçe yok ayar kaynaklı bir sorun olma ihtimali var.

Kayıt özellikli bir cihaz olsaydı onun lnb'si farklı oluyor direkt televizyona bağladığınızda sinyal sorunu yaratabilirdi ama standart bir uydu alıcısı kullanıyormuşsunuz çanak ile ilgili bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

• iskocya İ kullanıcısına yanıt
    Xh-9096
  • susu5611 S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Bir önceki seri onlar. Benim 55x89j

Hocam modül kullanmıyorum ama sadece bir yorum yapmak istedim. Çok saçma gelebilir. Modül taktığınızda tv ye, sinyal seviyesinde düşüş oluşuyor olabilir mi? İyi bir çanak ayarı veya iyi bir kablolama ile belki sorun düzelebilir. Belki modül takılı değilken sinyal seviyesi normal gelebilir ancak modülü taktıktan sonra 100 lük sinyal belki 80 lere iniyor olabilir mi?

X89j ile diğer kullanıcının bahsettiği tv bildiğim kadarıyla aynı yazılımı kullanıyor. Yazılımsal bir fark olsa muhtmelen ikisinde de çalışmaması gerek diye düşünüyorum. İmkan olabilir mi bilemiyorum ama farklı bir çanak ile deneyimleme imkanı olursa belki çözüm olabilir.

• svs S kullanıcısına yanıt

Servis de sinyalden dolayı dedi ama şöyle bir durum var. Ben aynı sinyalde başka bir televizyon taktığımda herhangi bir sorun yaşamıyorum. Sony'de yaşıyorum, bizim serilerde de sorun yaşayan çok gördüm. Evet yazılım aynı ama o yazılım bizim donanıma uymadı gibi görünüyor.

Hocam bildiğim kadarıyla herbir tv nin içinde bulunan dahili uydu alıcısının kalitesi farklı farklı olabiliyor. Sony tarafında tabii ki en kaliteli alıcının kullanılmış olması gerekir diye düşünüyorum ama tabii farklı durumlar da söz konusu olmuş olabilir. Sony eski Sony olmayabilir. Yada modül takıldığında çok iyi bir sinyal seviyesine ihtiyaç duyabiliyor olabilir sistem. Belki modülü takmadan önce gayet güzel gelen yayın sinyal kalitesi, modül taktıktan sonra düşüyor olabilir. Bildiğim kadarıyla sinyal arttırıcı aparatlarda var. Çok pahallı değildi diye hatırlıyorum. Dilerseniz bir onlara bakın. Belki bir çözüm olabilir. Yada düşündüğünüz gibi sony nin yazlımıyla alakalı problem tamamen. Onu da tam kestiremiyoruz :)

• svs S kullanıcısına yanıt
    Ama modül sinyali düşürüyorsa, burada sorumlu yine Sony’dir. Ona uygun bir anakart seçimi yapması gerekiyordu. Modulun olduğu kısmi değiştirdiler. Tam deneme fırsatım olmadı. Haftaya ayrıntılı bakacağım. Size de haber veririm durumdan :)

Çok teşekkürler. İnşallah sorun çözülür.

Şimdilik bana TODTV yetiyor. Maçtan maça açıyorum zaten. İşimizi görüyor şimdilik :)

• Arkadaşlar modülü başka bir TV'ye taktığımız zaman herhangi bir işlem yapmamız gerekiyor mu
  • 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.