< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
DİGİTURK HUMAX 9506 (Genel Konu) (24. sayfa)
-
-
taahhüt bitmesine daha çok var hocam. BTK üzerinden şikayet oluşturacağım bakalım etkisi olacak mı.
_____________________________ -
Selam arkadaşlar. Aile bireylerimden birinin üstünde bir Digitürk aboneliği mevcut ve yaklaşık 12-13 yıldır üyeyiz. Digitürk Eutelsat'tan Turksat'a geçiş yaptığı dönemde teknik servis eve gelip Humax 9505 cihazı sözde Türksatı desteklemiyor diye DT9104 ile değiştirmiş bende o sıra şehir dışında olduğum için olaya çok daha sonra uyandım. Bu takılan cihaz neredeyse 4-5 senedir bizimle ve gerçekten berbat ötesi bir şey. Vestel üretimiymiş. Kanal geçişleri ağır, kablolu 1000mbps internet bağlı iken portala giriş yapmıyor, kanal kurulumu yapıyorum kanalların yarısı var yarısı yok çanak antenimde bir sorun olmamasına rağmen say say bitmez. Şimdi mevcut abonelik üzerinden defalarca kutu değişimi talebimiz oldu fakat her seferinde teknik servis ücreti direttikleri için kabul etmedik. Şimdi bir banka Digitürk'e özel bir kampanya yapmış ve kendi üzerimden yeni abonelik almayı düşünüyorum. Humax 9506 en stabil ve sorunsuz cihaz deniyor fakat sıfırını bulmak şuan imkansız gibi bir şeydir. Arkadaşımda aynı banka kampanyasından faydalandı ve ona DT-3501C kutudan takmışlar. Yeni abonelik başvurumda kesinlikle kullanılmış ve dandik bir kutu kabul etmeyeceğimi onlara üstüne basa basa söyleyeceğim. Bu konu hakkında yorumu olan var mı ? Humax 9506 hiç bir şekilde bulunamaz mı? Şayet bulamazsak en stabil cihaz şuan için nedir? Next üretim olsa ona da kabulüm artık. Son olarak bir kutu değişim talebinde 12-13 yıllık abonesini bu kadar uğraştıran Digitürk firmasına yazıklar olsun diyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reqi -- 24 Haziran 2026; 6:9:31 >_____________________________
-
9505 takıldı bana ama bayi.elind ene varsa onu takıyor cihaz istemiyorsanız modül talep edin tvniz modül destekliyorsa
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ DİGİTÜRK HUMAX 9505 SPORUN YILDIZI DSMART MODÜLLÜ(MEGA HD)UYE ORİGİN ID:efecik07/// i7 4790k///MSI Z97 GAMİNG3///ASUS STRİX 1070/// -
Modülü taşıma şansım var mı yoksa Tv'ye sabit mi? Yani bazen farklı Tv'den izleme durumlarım oluyor.
Kablo değiştirdim çare olmadı LNB değiştirdim yine sorun çözülmedi. Bir ara Servis geldi ücretli 🙄 yaptı gitti şimdi yine aynı. Bazı tv kanalları yok. Örnek star yok Show var. Tv 8 var Ntv yok. Bunu nasıl çözerim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
At cebine git kutudan daha kolay taşıması tv de modül giriş yeri olması yeterli
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ DİGİTÜRK HUMAX 9505 SPORUN YILDIZI DSMART MODÜLLÜ(MEGA HD)UYE ORİGİN ID:efecik07/// i7 4790k///MSI Z97 GAMİNG3///ASUS STRİX 1070/// -
Cihaz yüksel elektronik üretimi yani next firmasının üretimi ama parçalar ithal ucuz çin malı alt kalite ana kart 10 yıllık alt kalite tuner dandik kasa yavaş işlemci. Maliyeti cihaz başına 5 dolardır.
Humax donanım olarak çok kaliteliydi gerçekten her şeyde kalitenin düşmesi gerçeğiyle yine yüzleşiyoruz.
Humax cihaz bulamıyorsanız en iyisi yine modüldür, 10 yıllık televizyonun dahili uydu alıcısı verdikleri bu cihazdan daha iyi görüntü verir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 24 Haziran 2026; 10:45:54 >_____________________________ -
Modül kafama daha çok yatmaya başladı fakat ben farklı televizyonlarda da kullanmak istediğim için kanal listesi konusunda kafam karıştı yani ben başka bir tv’de tekrardan liste mi yapmam gerekecek?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Tabi her tv için ayrı liste yapmalısınız kendi tercihinize göre. Eğer tv’de tkgs desteği varsa tkgs listesini kullanabilirsiniz bu listede 770 numaralı kanaldan itibaren digitürk kanalları başlar tercihinize göre düzenleyebilirsiniz, bazı tv’lerde digitürk kanal listesi de oluyor onu seçerseniz digütürk’ün uydu alıcısındaki kanal listesi gelir.
Hiçbiri yoksa kanalları manuel taratıp kendi tercihinize göre listeleme yapmalısınız. Modülün bu noktada tek görevi şifreli bir digitürk kanalı seçtiğinizde şifreyi çözmek.
Bayi ile iletişime geçtim ellerinde Humax 9506 model kutu mevcutmuş. Modül ve kutu arasında kaldım. Ayrıca kullandığım tv Toshiba ve bu tvlerde modül yayınlarında bazen gecikme yaşandığı oluyormuş yani sağlıklı değil dedi teknik servis iyice kafam karıştı..
Nası bir gecikme oluyormuş tam olarak?
Yayında gecikme olamaz uydu yayını anlık gelir herkes için, modül sistemi yavaş şifreyi çok geç çözüyor derseniz iş değişir. Aslında çoğu işi modülün kendisi yapsa da tv’nin modül desteği işlemcisi vs de şifre çözmede etkili olabilir. Karar size kalmış.
en güncel 4k kutusu hangisi arkadaşlar
digiturk de bugun itibari ile 4k olmayip en iyi kutu hala 9506 humax midir? servis ufak boyutlu yeni kutu takicqz dedi, ben moadel ismi sordum israrla soylemedi
En güncel model DT-3501C kartsız model.
Ucuz maliyetli alt kalite bir ürün.
kisaca el cevap 9506 baglatmakta israr edermiydiniz benim yerimde olsaniz. 4k istemiyorum
Modül istememekte kararlıysanız 9506 eski de olsa da en iyi cihazlardan biridir ama bulmak zordur.
şu modülü dün çok uğraştım alamadım
9506 yoksa ikinci en iyi secenek ne olurdu?
bir de misal humax 9506 , bu cihazi wifi baglarsak akici sekilde online icerik film dizi izlenebiliyor mu harici tvbox gerek kalmadan?
(modul imkansiz, yazlik evde 2 tane ci girisi olmayan tv var, digiturk icin yeni tv alamam ihtiyacim da yok.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 27 Haziran 2026; 11:41:15 >
9505-9504'de olur aralarında çok büyük farklar yok bu modellerin.
Humax hiçbir cihaz yoksa fazla bir seçenek yok maalesef vestel üretimi daha da kötü cihazlar var. Humax yoksa modülde olmuyorsa DT-3501C bağlatın.

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt