Şimdi Ara

Digiturk DT-9103 HD IQ Kullananlar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
5
Favori
25.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bu kutuyu kullanan varmı sd-hd yayınları nasıl tavsiye edermisiniz..??

• Yapay Zekanın Yanıtı

Digitürk DT-9103 HD IQ: Kullanım Kılavuzu ve Sorun Giderme

Digitürk DT-9103 HD IQ, kullanıcılarına üstün görüntü kalitesi ve geniş özellik yelpazesi sunan popüler bir uydu alıcısıdır. Bu kılavuz, cihazı kurmanıza, kullanmanıza ve sorunları gidermenize yardımcı olmak için hazırlanmıştır.

Kurulum

• Kutuyu aç ve alıcının tüm bileşenlerini çıkar.
    • Uydu antenini kur ve alıcıyı antene bağla.
    • Alıcıyı TV'ne bir HDMI veya SCART kablosuyla bağla.
    • Alıcıyı prize tak ve aç.

Kullanım

• Kanallar: Uzaktan kumandadaki "Menü" düğmesine bas ve "Kanallar" seçeneğini seç. Kanalları manuel olarak tarayabilir veya önceden tanımlanmış bir kanal listesini yükleyebilirsiniz.
    • Kayıt: Bir USB bellek veya harici sabit sürücü bağlayın. "Menü"ye basın ve "Kayıt" seçeneğini seçin. İstediğiniz programı kaydetmeye başlayabilirsiniz.
    • Timeshift: "Timeshift" düğmesine basarak canlı yayını duraklatabilir ve daha sonra izleyebilirsiniz.
    • Uygulama Mağazası: "Uygulama Mağazası" seçeneğine giderek YouTube, Netflix ve diğer uygulamaları kurabilirsiniz.

Sorun Giderme

Digitürk DT-9103 HD açılmıyor:

• Güç kablosunun doğru şekilde bağlandığından emin ol.
    • Alıcının prize takılı olduğundan emin ol.
    • Alıcının uzaktan kumandadan komut aldığından emin olmak için IR sensörünü kontrol et.

Diğer sorunlarla karşılaşırsan, Digitürk müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsin.

Digitürk DT-9103 HD IQ, üstün görüntü kalitesi, geniş özellik yelpazesi ve kullanıcı dostu arayüzüyle mükemmel bir uydu alıcısıdır. Bu kılavuzu izleyerek cihazını kolayca kurabilir, kullanabilir ve sorunları giderebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben öyle bariz bir fark hissetmedim. Digiturk' un diğer kutularını kullanmadım ondan diğer cihazlarla kıyaslama yapamam. D-Smart HD kullanıyordum ona göre öyle gözle hissedilecek bir fark yok. TV leri en az 2-3 metre uzaktan izlediğimizden dolayı aralarındaki farkı hissedeceğimizi sanmıyorum. Hemen hemen hepsi birbirine yakın cihazlardır. Ama şunu söylemeyelim ki kanal geçişleri berbat. Min. 2,5-4 san. arası kanal geçişleri. iq özelliğini kullanmadım bilmiyorum. Menuler amatör gözüküyor. Kayıt özelliğini kullnadım hoşuma gitmedi. Kullanışlı gelmedi bana. Bir plus gibi pratik kullanımı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MavericKFive

Ben öyle bariz bir fark hissetmedim. Digiturk' un diğer kutularını kullanmadım ondan diğer cihazlarla kıyaslama yapamam. D-Smart HD kullanıyordum ona göre öyle gözle hissedilecek bir fark yok. TV leri en az 2-3 metre uzaktan izlediğimizden dolayı aralarındaki farkı hissedeceğimizi sanmıyorum. Hemen hemen hepsi birbirine yakın cihazlardır. Ama şunu söylemeyelim ki kanal geçişleri berbat. Min. 2,5-4 san. arası kanal geçişleri. iq özelliğini kullanmadım bilmiyorum. Menuler amatör gözüküyor. Kayıt özelliğini kullnadım hoşuma gitmedi. Kullanışlı gelmedi bana. Bir plus gibi pratik kullanımı yok.

Menuden 1 kac resim atabilirmisin acaba
  • Kİmse kullanmiyor galiba bu cihazı..?? Cokmu kötü acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeyyMayk

Kİmse kullanmiyor galiba bu cihazı..?? Cokmu kötü acaba
    ben kullanıyorum gayet iyi cihaz kanal geçişleride iyi hd sd kaliteside iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sshyzhe -- 10 Şubat 2014; 20:13:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sshyzhe

Kanal geçişleri bence çok kötü. D-Smart kullanıyordum ona göre gerçekten yavaş. Min. kanal geçiş hızı bu cihazda 2 san. Ben memnun değilim açıkçası. Onun dışında fena değil.
  • quote:

quote:

Kanal geçişleri bence çok kötü. D-Smart kullanıyordum ona göre gerçekten yavaş. Min. kanal geçiş hızı bu cihazda 2 san. Ben memnun değilim açıkçası. Onun dışında fena değil.

5103 hd kullandim cizgilenme sorunu vardi birde cok belli olmasada kumlanma oluyordu. Humax 9504 kullandim hd kalitesini begenmedim. Simdi dt 9103 hd taktirdim ohhh dedim valla hd kalitesi dier kullandigim kutulara gore acayip iyi kanal gecisleri cok onemli degil humax 9504 gibi ama hd cok iyi sd de normal sd ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sagemcom Digiturk Plus IQ
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

5103 hd kullandim cizgilenme sorunu vardi birde cok belli olmasada kumlanma oluyordu. Humax 9504 kullandim hd kalitesini begenmedim. Simdi dt 9103 hd taktirdim ohhh dedim valla hd kalitesi dier kullandigim kutulara gore acayip iyi kanal gecisleri cok onemli degil humax 9504 gibi ama hd cok iyi sd de normal sd ...

Dostum hayırlı olsun :) 5103den daha iyi diyorsun he? Menüler aynı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: erolalper

quote:

quote:

quote:

Gercekten hd yayinlari cok keskin cok iyi cok begendim ben. Menu ayni 5103 deki gibi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erolalper

quote:

quote:

quote:

Gercekten hd yayinlari cok keskin cok iyi cok begendim ben. Menu ayni 5103 deki gibi

Güle güle kullan, beni de gaza getiriyorsunuz valla uğraşmak istemiyorum ama dur bakalım :) menüler iq filan hızlı dimi.

• İq kullanmiyorum. Menudeki yavaslik humax gibi bana sorun olmuyor zirt pirt zap yapmam ben. Ama tekrar soyluyorum hd cok iyi geldi bana
  • quote:

quote:

quote:

Hocam sen de bu cihazı mı kullanıyordun yoksa bugün mü geçtin ? Çünkü sabah menülerin fotosunu istemiştin. Ben de Humax 9504 e geçmek istiyordum. Bu durumda sen bu cihazları tecrübe etmişsin ve 9103 daha iyi öyle mi ? Yani genel kanı Humax' ın görüntü kalitesi Sagem den sonra en iyisi diye duymuştum. Benim için de kanal geçişlerinden ziyade görüntü kalitesi daha önemli. Bu bağlamda 9103 mü daha iyi ?

• Arkadaslar ben 3 vihaz kullandim tamamen benim gorüşüm bu yanlis yonlendirme olmasin.
    -Sunny 5103 hd kullandim goruntu kalitesi iyiydi yanliz benim tv ile uyumsuzluk yaratti cizgilenmeler olustu.
    - sonra humax 9504 aldim menu tasarimi cok hosuma gitti ama hd yayinlar cok tatmin etmedi begenmedim hd kalitesini.
    - sonra yine sunny 5103 hd istedim,belki kutu arizaliydi felan dedim yokk yine çizgilenme yapti.
    -bugun altech 7103 istedim teknik servisimde yoktu sadece vestel 9103 hd var dedi iiiii dedim gelip kurun dedim
    -cihaz kuruldu menüsü aynı sunny 5103 tasariminda,kanallar listesinden kanallar aradi gevisler cok hizli basili tutunca sakir sakir kayiyor yanliz kanali secip ok yapinca 1.5 - 2 saniyede ekran geliyor.bu benim icin onemli degil zart zurt kanal degistirmem ben.gelelim en onemli konuya gercekten ama gercekten hd yayini sunny ve humax dan daha iyi geldi bana sd kalitesi normal sd iste.belki siz memnun olmazsiniz ama ben suan memnunum.altech 7103 kalmadi diyince servis kendime demistim simdi bunu taksinlar 7103 gelince ona gecerim demistim ama suandan sonra kutuyu degistirmem

• quote:

Arkadaslar ben 3 vihaz kullandim tamamen benim gorüşüm bu yanlis yonlendirme olmasin.
    -Sunny 5103 hd kullandim goruntu kalitesi iyiydi yanliz benim tv ile uyumsuzluk yaratti cizgilenmeler olustu.
    - sonra humax 9504 aldim menu tasarimi cok hosuma gitti ama hd yayinlar cok tatmin etmedi begenmedim hd kalitesini.
    - sonra yine sunny 5103 hd istedim,belki kutu arizaliydi felan dedim yokk yine çizgilenme yapti.
    -bugun altech 7103 istedim teknik servisimde yoktu sadece vestel 9103 hd var dedi iiiii dedim gelip kurun dedim
    -cihaz kuruldu menüsü aynı sunny 5103 tasariminda,kanallar listesinden kanallar aradi gevisler cok hizli basili tutunca sakir sakir kayiyor yanliz kanali secip ok yapinca 1.5 - 2 saniyede ekran geliyor.bu benim icin onemli degil zart zurt kanal degistirmem ben.gelelim en onemli konuya gercekten ama gercekten hd yayini sunny ve humax dan daha iyi geldi bana sd kalitesi normal sd iste.belki siz memnun olmazsiniz ama ben suan memnunum.altech 7103 kalmadi diyince servis kendime demistim simdi bunu taksinlar 7103 gelince ona gecerim demistim ama suandan sonra kutuyu degistirmem
    Önceki gün üye oldum bu cihazdan taktılar.

İlk açılışta bekleyip 3-4 kere aralıklarla standby düğmesine basmadan açılmıyor,bazende güncelleniyor ekranı çıkıp öylece duruyor.Sorun sanırım ilk açılışta devamlı güncelleme kontrolü yapmasından ileri geliyor.Bu güncelleme kontrolünü iptal etme şansımız varmı,menüye vs. çok baktım bulamadım.Sorun başka bir şeyse ne olabilir?

Cihazın hd kalitesi iyi fakat sd kalitesi kötü,bundan önce kullandığım normal hd cihaz Sunny 14700 ün sd kalitesi çok daha iyiydi.

Kanal değiştirme hızı 3-4 saniye civarı,

Cihazı internete bağlayıp Starda önceki gün ilk bölümü yayınlanan komedi dizisi kardeş payının ilk bölümünü seyrettim,hiç kopma olmadı ve kalite bayağı iyiydi.

Bir defa 2-3 dakikalık hd kayıt yaptım,hemen hemen birebir kaydediyor kalite kaybı göremedim...

• quote:

Orijinalden alıntı: ulusalonur

İlk açılışta bekleyip 3-4 kere aralıklarla standby düğmesine basmadan açılmıyor,bazende güncelleniyor ekranı çıkıp öylece duruyor.Sorun sanırım ilk açılışta devamlı güncelleme kontrolü yapmasından ileri geliyor.Bu güncelleme kontrolünü iptal etme şansımız varmı,menüye vs. çok baktım bulamadım.Sorun başka bir şeyse ne olabilir?

Cihazın hd kalitesi iyi fakat sd kalitesi kötü,bundan önce kullandığım normal hd cihaz Sunny 14700 ün sd kalitesi çok daha iyiydi.

Cihazı internete bağlayıp Starda önceki gün ilk bölümü yayınlanan komedi dizisi kardeş payının ilk bölümünü seyrettim,hiç kopma olmadı ve kalite bayağı iyiydi.

Bir defa 2-3 dakikalık hd kayıt yaptım,hemen hemen birebir kaydediyor kalite kaybı göremedim...

Alıntıları Göster
    @HeyyMayk

Dostum merhaba. Bahsettiğin kadarıyla baya cihaz değiştirmişsin. Her değiştirmede 25 TL servise ödedin mi acaba ? Dün akşam ben de Humax 9504 cihaz ile değişim talebinde bulundum ama 25 TL değişim parası istedi müşteri hizmetleri. Problem olmaması durumunda kullanıcının keyfi isteği ile cihaz değişiminde bu bedeli alıyorlarmış.

Neden değiştirmek istediğime gelince. Cihazın iq özelliği inanılmaz yavaş. Yani izleyeceğim programı seçinceye kadarki süreç 2-3 dakkayı buluyor nerdeyse. Kanal geçiş hızları berbat. Ortalama 3 saniye. LigTV geçişlerinde 4 saniyeyi buluyor. Min. 2 saniye o da bazı kanallarda. Tamam benim için de önemli olan görüntü kalitesi ama bu bahsettiklerim de sinir bozucu. Ayrıca HD kalitesi olarak en iyi cihazın 9504 olduğu söyleniyor. Ve iq çok daha hızlıymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MavericKFive -- 22 Şubat 2014; 10:40:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ulusalonur

o güncelleme sorunu büyük birşey abi,benim odamdaki 9103 o yüzden mefta oldu,kendini güncelleyeyim derken intihar etti

kumandaya çok geç tepki veriyor,IQ da özellikle

Humax iste buna birşey olunca,daha iyi en azından

• quote:

@HeyyMayk

Dostum merhaba. Bahsettiğin kadarıyla baya cihaz değiştirmişsin. Her değiştirmede 25 TL servise ödedin mi acaba ? Dün akşam ben de Humax 9504 cihaz ile değişim talebinde bulundum ama 25 TL değişim parası istedi müşteri hizmetleri. Problem olmaması durumunda kullanıcının keyfi isteği ile cihaz değişiminde bu bedeli alıyorlarmış.

Neden değiştirmek istediğime gelince. Cihazın iq özelliği inanılmaz yavaş. Yani izleyeceğim programı seçinceye kadarki süreç 2-3 dakkayı buluyor nerdeyse. Kanal geçiş hızları berbat. Ortalama 3 saniye. LigTV geçişlerinde 4 saniyeyi buluyor. Min. 2 saniye o da bazı kanallarda. Tamam benim için de önemli olan görüntü kalitesi ama bu bahsettiklerim de sinir bozucu. Ayrıca HD kalitesi olarak en iyi cihazın 9504 olduğu söyleniyor. Ve iq çok daha hızlıymış.

Keyfe keder olsun veya bozulsun,servis eve gelince 25 TL alır,hiçbirşey yapmasa bile.Bu ücreti vermek istemiyorsanız teknik servisten kutuyu kendiniz alabilirsiniz

Vestel 9103'ten Humax 9504'e geçildi Salı günü,fark büyük.IQ oldukça hızlı,kanal geçişleri hemen hemen aynı.

9103'te Youtube'a dahi giremezken 9504'te takır takır videolar açılıyor.Wiki TV,Twitter vb. ekstra uygulamalarda var

• İlk 3 ay servis ucreti yok ben simdiye kadar ucret vermedim hic 2 aylik uyeyim
  • quote:

İlk 3 ay servis ucreti yok ben simdiye kadar ucret vermedim hic 2 aylik uyeyim
    @ozan_26
    Bozulması durumunda 3 ay ücretsiz teknik servis ilgilenmek zorunda. Digiturk müşteri temsilcisi o yönde bilgi verdi. Ondan sonra ne olursa olsun 25 TL alıyorlarmış. Ama benim cihaz değişimi biraz keyfi olduğu için 25 TL talep ediyorlar. Değer mi acaba diye düşünüyorum. 9103 ile çok kalite farkı var mı acaba ? Görüntüde özellikle HD de kalite farkını gördünüz mü acaba ? İzlediğim TV Sony 46HX850. İzlediğim mesafe 4 mt. Gerçi bu mesafaden nerdeyse SD ler bile HD oluyor. :) Ama biraz cihazdan da hızlı olmasını bekliyorum. Hantallıktan nefret ediyorum. Kanal geçişleri ve iq özelliği kanser etti beni. Ama 9103' ün kumanda hassasiyeti çok iyi. Düğmeye tıkladığım anda kumanda nerde olursa olsun gözü nereye bakıyor olursa olsun çekim ve hassasiyeti mükemmel. Önceden kullandığım DSmart kumandasında illa cihazı göstermem gerekiyordu kumandaya. Bunda kumandayı elime dahi almadan artı eksi tuşlarına bastığımda çok seri. Ama dediğim gibi bastıktan sonra 3 san. ortalama bekliyor.

Aslında burda ilk kriter görüntü kalitesi. Diğer ıvır zıvır aslında çok önemli değil. Görüntü kalitesi en iyi olan kanal ATVHD. Genelde testleri bu kanaldan yapıyorum. Daha önce DSmart HD kullanırken televizyonun dibinden bu kanala baktığımda resimde hiçbir dağılma görmüyordum. Pixeller ve resim kalitesi çok iyiydi. Sanki 1080p kalitesinde. Ama diğer HD kanallar çamur gibi gözüküyordu. 9103 te bu kaliteyi göremedim. Aynı şekilde baktığımda ufakta olsa fark var. Bu kalite LigTV HD de yok. Yani o mesafeden TV izlemeyeceğim için yine de çok önemli değil.

@HeyyMayk
    Bir yanlışlık olmuş heralde. Ücret kesin almaları gerekiyor. Teknik servis tanıdık mı yoksa ?

• quote:

@ozan_26
    Bozulması durumunda 3 ay ücretsiz teknik servis ilgilenmek zorunda. Digiturk müşteri temsilcisi o yönde bilgi verdi. Ondan sonra ne olursa olsun 25 TL alıyorlarmış. Ama benim cihaz değişimi biraz keyfi olduğu için 25 TL talep ediyorlar. Değer mi acaba diye düşünüyorum. 9103 ile çok kalite farkı var mı acaba ? Görüntüde özellikle HD de kalite farkını gördünüz mü acaba ? İzlediğim TV Sony 46HX850. İzlediğim mesafe 4 mt. Gerçi bu mesafaden nerdeyse SD ler bile HD oluyor. :) Ama biraz cihazdan da hızlı olmasını bekliyorum. Hantallıktan nefret ediyorum. Kanal geçişleri ve iq özelliği kanser etti beni. Ama 9103' ün kumanda hassasiyeti çok iyi. Düğmeye tıkladığım anda kumanda nerde olursa olsun gözü nereye bakıyor olursa olsun çekim ve hassasiyeti mükemmel. Önceden kullandığım DSmart kumandasında illa cihazı göstermem gerekiyordu kumandaya. Bunda kumandayı elime dahi almadan artı eksi tuşlarına bastığımda çok seri. Ama dediğim gibi bastıktan sonra 3 san. ortalama bekliyor.

Aslında burda ilk kriter görüntü kalitesi. Diğer ıvır zıvır aslında çok önemli değil. Görüntü kalitesi en iyi olan kanal ATVHD. Genelde testleri bu kanaldan yapıyorum. Daha önce DSmart HD kullanırken televizyonun dibinden bu kanala baktığımda resimde hiçbir dağılma görmüyordum. Pixeller ve resim kalitesi çok iyiydi. Sanki 1080p kalitesinde. Ama diğer HD kanallar çamur gibi gözüküyordu. 9103 te bu kaliteyi göremedim. Aynı şekilde baktığımda ufakta olsa fark var. Bu kalite LigTV HD de yok. Yani o mesafeden TV izlemeyeceğim için yine de çok önemli değil.

@HeyyMayk
    Bir yanlışlık olmuş heralde. Ücret kesin almaları gerekiyor. Teknik servis tanıdık mı yoksa ?

ilk 3 ay konusunda bilgim yok ama dediğiniz gibi ondan sonra 25 TL mecburi veriyoruz.

Kalite konusunda aman aman fark yok.Hantallıktan nefret ediyorsanız 9504,9103 ü asla aratmaz.IQ servisi çok hızlı çalışıyor.9103 te dizi film izlerken dakika atlayacaksanız 4 5 sn sonra tepki verirken bunda hemen veriyor.Hem servisin açılma hızı,hem içerik açılma oynatma hızı çok daha iyi.9103 ün kumanda hassasiyeti bazen açılıp kapanırken sapıtıyor,onun dışında diğer Digiturk kutularından farkı yok.Zaten Digiturk'un hızlı kanal değiştiren bir kutusu olmadığından kanal geçiş hızına pek takılmamak gerek.Sagemcom bile uçmuyor sonuçta

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.