Şimdi Ara

DİGİTAL_SLR MAKİNE ÖNERİSİ [CANON]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sizin yardımlarınızla dijital slr fotoğraf makinelerine geçmeyi yalnız bilgin var mı diye soracak olursanız hayır diyebilirim. Öylesine bir teknoloji mağazasına gidip de orada ki satış görevlisinin doldurma laflarına inanıp makine almayı asla düşünemem. Bu yüzden sizlerin yardımlarınızı bekliyorum. Çevremde kullanan arkadaşlarım var alacağım makine Canon olacak. Bütçem de 1000-1500tl arası/civarı. Kullanma alanım geniş olduğundan lenste makro, manzara, spor vs. gibi özellikleri içermeli. Sizden fikir ve tavsiyelerinizi istiyorum. Önereceğiniz makineleri internetten özenle inceleyeceğime emin olabilirsiniz. (konu açmak için yazmıyorum) Birde cevaplarınız da iyi veya kötü yönlerini yazarsanız sevinirim görüşleriniz ve deneyimleriniz benim için önemli çünkü makine benimle uzun yıllar gidecek pişman olmayayım :)



  • Edindiğim tecrübeye göre, Dslr sistemler bir kere alayım uzun yıllar idare etsin cinsinden bir sistem değil.

    Ya alırsınız ve heves geçene kadar çekim yapar,öğrenir, tekrar çekim yapar sonra kenara asarsınız. Arada bir lazım olursa kullanırsınız.

    Ya da sıkıldığınız zaman para harcar yani lens alırsınız heyecanınız devam eder.Çünkü her lens, farklı çeker desem ne demek istediğimi kullananlar anlayacaktır. Ancak bu maliyetli bir durum. Bu işten keyif almak için para harcamak kaçınılmaz desem abartmış olmam.

    Para harcamaya devam edemem diyenlere benim önerim Gx1, G12 gibi makinelerdir.

    İlla dslr alacağım derseniz belirttiğiniz fiyatlara benim önerim 600d +18-55 + 50mm. Hem lens hem de gövde olarak, fotoğraf hobisi anlamında hemen her işinizi görür.
  • Başlangıç için fiyatı uygun makinelerle başlayabilirsiniz. Canon 1100d ya da Nikon 3100 olabilir. Fakat aldığım lens makro, spor, manzara vs. gibi özellikleri içersin demişsiniz. Bu çok zor. Makro lens ile manzara fotoğrafı başarılı olmaz mesela. Siz önce 18-55 kit lens ile bir süre çekim yapın ve ihtiyacınızı ona göre belirleyip uygun lensi alın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.