Şimdi Ara

DİGİTAL FOTO ALICAM... T A V S İ Y E L E R İ N İ Z!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benim arkadaşımda casio exilim 5mp var. Kendimde kullandım fotoğraf çekimleri fena değil ama video çekeceksen yanına bile yaklaşma derim. + Yönü ise gerçekten çok sağlam makine yere düşürdük ki düştüğü yer kayalıktı makineye hiçbirşey olmadı sadece kasasının üzerinde birkaç çizik oluştu o kadar. Yere düşürmeyeceksen canondan şaşma derim.
  • casionun hele bir videosunu inceleyinde görün nasılmış aşağıdaki video S600 ile çekilmiş. benim sana önerim s770 al daha üst modeli çünkü

bence şu an dünyada casıolar kadar iyi video çeken başka bir makina yok.
  •  DİGİTAL FOTO ALICAM... T  A V S İ Y E L E R İ N İ Z!!!

bence bu makinayı al tek kusuru makrosu 15 cm mi ne okadar geriye kalan herşeyi mükemmel birde zoomu biraz yetersiz optik zoomu 3X de digital zoomunu unuttum

S600 al ama bütçen 800 ytl ise S770 al çünkü S600 628 ytl teknoSA da S770 de en fazla 780 ytl falandır
  • Nikona yaklaşım :
    kardes bence nikon veya canon ikisindegn birini al ama dizayn ve ozellik olarak bence nikon bende alıcam .nikon l3 veya l2 mukemmel ama ben l6 yı bekliyorum onu almayı duşunuyom şu anda yok ama diğer iki modelle hemen hemen aynı
    ilgilenirsen bana at
  • İyi bir model seçersen, ihtiyaçların çok değişmediği sürece seni 4-5 yıl götürür. Zİra dikkat edersen, son zamanlardaki megapixel artışı biraz yavaşladı. Artık, pixel sayısını arttırdıkça, noise, kaliteden ödün verme gibi teknik sorunlar daha ön plana çıkmaya başladı. Yani eskiden, pixel sayıları %50-%100 şeklinde artarken, şimdilerde %10-%20 gibi oranlardan artmaya başladı. Unutmayın ki, bir fotoğrafın iki kat büyümesi için pixel sayısının 4 kat atması gerekli. Yani, 2MP'den 8MP'e geçmek demek fotoğrafın %100 büyümesi anlamına geliyorken, 8MP'den 10MP'e olacak bir geçiş hiç hissedilmeyecektir.

Piyasada temelde iki tip fotoğraf makinası var (35mm için)
    1- SLR
    2- SLR olmayanlar
    SLR olmayanlar ise genelde "point-shot" mantığını temel alırlar ve;
    a-pocket size
    b-compact
    c-SLR like
    gibi kategorilere ayrılırlar.

Dikkat edersen cep telefonları yukardaki kategorilerde yoklar ve uzunca bir süre de olmayacaklar!

Senin için sadece o anı resme almak önemliyse, ve çoğunlukla yanında taşımak istiyorsan, a ve b kategorilerine yönelmelisin. Gelişmiş zoom objektiflerden hoşlanıyorsan ve fotoğrafçılık ile temel bilgilerden daha fazla ilgilenmek istemiyorsan c kategorisi iyi bir başlangıç olur.
    Fakat, fotoğrafçılığı bir hobi olarak görüyorsan kesinlikle bir SLR almalısın (dSLR!)
    SLR olmayan kategoride genel olarak, Fuji F10-F11-F30 modellerini tavsiye ediyorum. Hem küçük hem de düşük ışık koşulunda yüksek ISO kabileyetleri açısından en iyileri şimdilik bunlar.
    SLR için de, yan Canon ya da Nikon markalarından birini seçmeli ve yoluna devam etmelisin. Sony, Pentax, Fuji, Kodak, Konica-Minolta gibi değer markalar dSLR yarışında kesinlikle geride kalmış durumdalar.

Ben Canon SLR kullanıyorum, elimden bir çok camera da geçti. Hobi olarak da bu işle ilgileniyorum ve 2 yıl süreyle dijital kameralar ile ilgili web sayfam da vardı. İş yoğunluğumdan dolayı devam edemedim. Şu anda SLR ye ek olarak Fuji F10 da kullanıyorum

• sony t-7ye yakından bı bak derım ben butun fıkırlerın degısecektır
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

İyi bir model seçersen, ihtiyaçların çok değişmediği sürece seni 4-5 yıl götürür. Zİra dikkat edersen, son zamanlardaki megapixel artışı biraz yavaşladı. Artık, pixel sayısını arttırdıkça, noise, kaliteden ödün verme gibi teknik sorunlar daha ön plana çıkmaya başladı. Yani eskiden, pixel sayıları %50-%100 şeklinde artarken, şimdilerde %10-%20 gibi oranlardan artmaya başladı. Unutmayın ki, bir fotoğrafın iki kat büyümesi için pixel sayısının 4 kat atması gerekli. Yani, 2MP'den 8MP'e geçmek demek fotoğrafın %100 büyümesi anlamına geliyorken, 8MP'den 10MP'e olacak bir geçiş hiç hissedilmeyecektir.

Piyasada temelde iki tip fotoğraf makinası var (35mm için)
    1- SLR
    2- SLR olmayanlar
    SLR olmayanlar ise genelde "point-shot" mantığını temel alırlar ve;
    a-pocket size
    b-compact
    c-SLR like
    gibi kategorilere ayrılırlar.

Dikkat edersen cep telefonları yukardaki kategorilerde yoklar ve uzunca bir süre de olmayacaklar!

Senin için sadece o anı resme almak önemliyse, ve çoğunlukla yanında taşımak istiyorsan, a ve b kategorilerine yönelmelisin. Gelişmiş zoom objektiflerden hoşlanıyorsan ve fotoğrafçılık ile temel bilgilerden daha fazla ilgilenmek istemiyorsan c kategorisi iyi bir başlangıç olur.
    Fakat, fotoğrafçılığı bir hobi olarak görüyorsan kesinlikle bir SLR almalısın (dSLR!)
    SLR olmayan kategoride genel olarak, Fuji F10-F11-F30 modellerini tavsiye ediyorum. Hem küçük hem de düşük ışık koşulunda yüksek ISO kabileyetleri açısından en iyileri şimdilik bunlar.
    SLR için de, yan Canon ya da Nikon markalarından birini seçmeli ve yoluna devam etmelisin. Sony, Pentax, Fuji, Kodak, Konica-Minolta gibi değer markalar dSLR yarışında kesinlikle geride kalmış durumdalar.

Ben Canon SLR kullanıyorum, elimden bir çok camera da geçti. Hobi olarak da bu işle ilgileniyorum ve 2 yıl süreyle dijital kameralar ile ilgili web sayfam da vardı. İş yoğunluğumdan dolayı devam edemedim. Şu anda SLR ye ek olarak Fuji F10 da kullanıyorum

Kardeş sen bu işi hobi olarak yapmak isteyenlere SLR makinaları tavsiye etmişsin o zaman benimde slr almam gerekiyor ama bütçem biraz kısıtlı en fazla 800 ytl ye kadar alabileceğim bir slr söylermisin

• canon canon canon
  • sizce nasılmış s600 ün video su kötü diyen arkadaşlar saklanmayın cevap verin
  • vay çok beğendim video camlar gibi ben ya video camera yada dijital foto mak. alcam eğer foto makinası alırsam ya s600 yada s770 alırım ki ama şuda bir gerçekki gördüğüm en güzel videoyu çeken dijital foto makinası s600 ve s770
  • quote:

Orjinalden alıntı: ft_fatalrhymer

vay çok beğendim video camlar gibi ben ya video camera yada dijital foto mak. alcam eğer foto makinası alırsam ya s600 yada s770 alırım ki ama şuda bir gerçekki gördüğüm en güzel videoyu çeken dijital foto makinası s600 ve s770

arkadaş bende öyle diyorum ama kimse inanmıyor neyse herkesin kendisi bilir istedikleri makinayı almakta özgürler ben sadece öneririm
  • adam 2005te yorum istemis siz gidiyorsunuz adama 1sene sonra tavsiyede bulunuyorsunuz modlar artık su post kasmak için gönderilen mesajlara dur demesi gerekir sacma sapan mesajlardan gecilmiyor artık adam hayatında eline makine almamıs gidiyor atıp tutuyor anlamıyorum böyle insanları modlara söyleyelim ihtiyacı olan arkadaslara benim yıldızları dagıtsınlar
  • almak istediğin fiyat aralıgını göremedim kardes ama bence kodak yada casıo dan sasma derim casıo tasarımıyla kodak da kalıtesıyle ama bırazda kıbar olsun dersen casıo dan sasma özellikle EX-S serisinden 770 olabilir
  • yukarıda bi kaç arkadas casıonun video çekımı ıle ılgılı olumsuz acılama yaspımslar ama bence su an en kalıtelı video cakımı casıo da diyebiliriz ben S600 kullanıcısıyım casıo nun bundan oncede sony ve kodak gibi markalar soledım ama videoda yanına bile yaklasamazlar derim fotoraf olarakda fark var ama cok buyuk bı fark yok amator bi kullanıcı ıcın ve bi arkadasımınızın daha dediği gibi artık casıoların içinde o aparat hepsinde var tv yede bağlanıyo sarj da edyo bilgisayarada bağlanıyo fotoraflarıda izlettirme ve daha bi cok ozellık bulunduruyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: global_playboys

adam 2005te yorum istemis siz gidiyorsunuz adama 1sene sonra tavsiyede bulunuyorsunuz modlar artık su post kasmak için gönderilen mesajlara dur demesi gerekir sacma sapan mesajlardan gecilmiyor artık adam hayatında eline makine almamıs gidiyor atıp tutuyor anlamıyorum böyle insanları modlara söyleyelim ihtiyacı olan arkadaslara benim yıldızları dagıtsınlar

a hakketten 2005 teymiş kusura bakmayın yaw
  • arkadaşlar,

Tavsiye demişken Casio Exilim Z57 kullanan var mı?

eski model biliyorum ama nasıl kalitesi , memnun musunuz ?

Genpa da 12 taksitle 299YTL satılıyor, fiyatı çok uygun geldi.

http://www.genpatech.com/_altkategori_sayfasi&main_categoryid=67&sub_categoryid=630&grupid=63006
  • Arkadaşlar, 0, hiç kullanılmamış, kutusunda Canon Powershot S3 IS satıyorum. Ürün Amerika'dan getirtilmiştir. Fiyat peşindir. Makinenin internetteki fiyatları 1.150-1.250 ytl civarında. Sizde inceleyin veya incelemişsinizdir. fiyat sadece 750 YTL. Maille ya da cepten ya da özelden ulaşabilirsiniz. Cep : 0535 453 00 34 . Mail: tifozi01@hotmail.com
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.