Şimdi Ara

diğer pc açınca internet gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evimizde 1 pc ve bir laptop, alt kattaki abimde de 1 pc var. evimizde kablolu modeme switch bağlayarak kullanıyoruz neti. ben ethernet kablosunu laptopa taktığımda eğer diğer iki bilgisayar açıksa "Sınırlı bağlantı ya da bağlantı yok" uyarısı alıyorum ve sağ alt taraftaki ünlem işaretli ağ simgesine sağ tıklayıp onar dediğimde de hiçbir sonuç alamıyorum. fakat switchten abimin pcsinin kablosunu çıkardığımda nete giriyor . 192.168.2.1 ile modeme bağlanıp DHCP ayarlarına da baktım ama orda da bir sorun gözükmüyor. abimin bilgisayarında virüs oldugundan olabilir mi sizce? yoksa başka bir nedeni mi var bu durumun?

• 2 bilgisayarda da komut sisteminde IPCONFIG yazıp IPlerinizi kontrol eder misin? IP çakışması yaşıyor gibisiniz.
    Eğer IP ayarlarınız elle yapılı değilse Bir başka çözüm;
    Sorunu aldığınız zaman komut sistemine girip ortamına girip,
    önce IPCONFIG /RELEASE
    daha sonra IPCONFIG /RENEW

yazarsanız yeni IP alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theman33

2 bilgisayarda da komut sisteminde IPCONFIG yazıp IPlerinizi kontrol eder misin? IP çakışması yaşıyor gibisiniz.
    Eğer IP ayarlarınız elle yapılı değilse Bir başka çözüm;
    Sorunu aldığınız zaman komut sistemine girip ortamına girip,
    önce IPCONFIG /RELEASE
    daha sonra IPCONFIG /RENEW

yazarsanız yeni IP alırsınız.

Knk Allah razı olsun.Prof.muşsun Son günlerde kardeşim yeni laptop aldı.Ben masaüstündeyim.Tabii aldığı laptop çöp.Her neyse.O aldı alalı net gidip gidip geliyordu.Switch var.Çıldırmıştım yeminle.Renew olayını yapıp ip yeniledim ve oldu.Çok saol

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.