Şimdi Ara

Diğer Derslerim iyi ama geometri yapamıyorum ne yapmalıyım fasikül filan mı almalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar diğer derslere çalışınca yapıyorum rahat zor olmuyor ama geometride sorun yaşıyorum 9 10 ve 11 in ilk döneminde çalışmadım derslere konsantre olamıyordum kendi kendime olamadığımı düşünüyordum o yüzden derslerden nerdeyse hiç bişey almadım ama artık çalışıyorum rahat yapıyorum Geo dışındaki her dersi sizce ne yapmalıyım gür yayınlarının Geo fasiküklerini mi almalıyım almalıyım veya başka fasikül niyeyse göremiyorum geoda görmem gerekenleri. Şuan 105 net civarı yapıyorum ben zamanla yükswltirim çok sıkıntı olmazda geoyu nasıl yükseltcem ygs de 1 net 2 net 3 net Max yapdım birde sbs de ilk 5000 dim o zamanlar deli gibi çalışanlar vardı gene 6 7 8 olsak bile birde ben 0 kaynak çözerek o sıralamayı yapmıştım sadece ders dinleyip ödev yaparak çok süper sıralama olmasada iyi bence kısacası kendimce ve çevremce zekiyim ama geometri yapamıyorum moralim bozuluyor bana ne önerirsiniz benim gibi durumda olupda geometrisini yükseltgenme ne yapdılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fasikül geometride köreltiyor insanı.İnternetten veya konu anlatimli kitaptan konu çalış sonra kolay bir soru bankasından çöz.Sonra zor kaynaklara yönel.Ardından bölüm denemesi çöz.Sakın geometriyi ygs-lys şeklinde ayırma.2 basit konu hariç ortak.Maalesef hemen olacak bir ders degil ama sınava kadar bunu uygularsan iyi sonuçlar alabilirsin.Başarılar.

• Anladım köreltmesinin sebebi örnek verdikten sonra insan onu uygulamaya çalıştığı için mi başka arkadaşlarda nasıl düşünüyor

• Soru bankası deneme ne buluyorsan paldır küldür giriş. Bu zor soru çıkmaz deme senin soru çözmedeki amacın yeni bir bakış açısı kazanmak. Ayrıca geo nankör bir derstir o Yüzden ben hallettim deyip rafa kaldırma hep soru çöz. Konuları da sora sora Öğrenmeni öneririm. Mesela hoca bi formül kullandı de ki hocam böle bi formül mü var ben bilmiyodum diye ordan getirirsin. Bence k anlatımı ile vakit kaybetme

• Yukarda bahsedildiği gibi konu başlığı altında önce taktik sonra soru pek bir şey kazandirmaz. Eger sayisalciysan geometri kurallarini saglam oturttuktan sonra geometri denemeleri çözebilirsin. Veya genel tekrar testleri. Bu denemelere ygs ile başlayıp lys ile de devam ettirebilirsin.(ders denemesi)

• Bana en faydası olan yöntem dersanede hocamın soru basit de olsa zor da olsa en az 2-3 farklı yoldan çözmeye çalışmasıydı. Benzer bi soru gördüğünde bir yöntem gelmese diğerini hatırlıyordum. Ezber, sürekli formülle soru çözen hocalarımdan kaçıyordum. Bu kişiye göre değişir tabi. Karakök çözümlü geometri lys denemelerinde çok güzel sorular olduğunu hatırlıyorum en çok katkısı olan buydu bana ama oraya gelene kadar da ciddi emek vermek gerekiyor altyapı için. Mümkünse çözüm cd si ya da internette çözümü olan kaynaklara yönelmeni tavsiye ederim ben. Hatta cd'de çözümünü beğenmediğim soruları bile hocana da sor.
    Denemelerde yapamadığın boş bırakıp sonra çözümünü öğrendiğin soruları kes ve biriktir. Belli aralıklarla yeniden çöz emin olana kadar. Şuna da emin olabilirsin günde 1000 soru da çözsen başına bela olan kısım çözemediğin sorular olacak. Onların üstüne gitmedikçe kendini geliştiremezsin.

Ben sene başında ygsdeki 1-2 basit açı sorularını falan yaparken , lysde 25 net yaptım ve izlediğim yol buydu. Herkesin yöntemi öğrenme şekli farklıdır umarım sana da faydası olur. Bol şans

• Önce bir konu anlatım kitabı alıyorsun (fem simetri kullanmıştım ben, ama başka kitap varsa oda olur fark etmez).

Üçgenler yaklaşık 10 ünitedir. En başından başlıyorsun. Örneğin üçgende açı konu anlatımına baktın diyelim , zaten belli başlı formüller ve kurallar vardır onları bir kağıda yaz. Zaten konu anlatımı içinde epey çözümlü soru çözersin.

Gelelim soru çözme işine , çok soru çözmek önemli değil geometride , önemli olan çözemediğin sorular ile uğraşmak. Şöyle anlatayım:

1- Çözdüğün her soruyu o konudaki formüller , kurallar ile çözmeye çalış. Gidip daha kolay diye başka bir ünitedeki metodu kullanma , o soruyu oraya koyma nedenleri o konuyu öğretmeye çalışmları. Tabi başka metodlar ile çözmek iyidir fakat şu aşamada senin amacın konuyu kavramak. (Şöyle bir şeyde var ; geometri bir biri ile bağlantılıdır , yani yeri gelir başka ünitede öğrendiğini kullanırsın çözüme giderken fakat muhakkak o ünite ile ilgili bir şeyde vardır çözümün içinde , onu görmeye çalış.)

2- Bir test çözdün , içinde çözemediğin sorular oldu. Şöyle bir daha bak , çok zorlama ama çözemezsen ayır bir köşeye onları , yoluna devam et. Akşam olunca yada ertesi gün aç bir daha bak. Bir kaçını çözeceksin, buda seni motive edecek . Çözemediklerini yine ayır, bu şekilde ara ara bak çözene kadar. En son 3-4 kerede de çözemediysen birine sor.

Dediğim gibi soruyu o konuda öğrendiklerini aklıan getirerek çözmeye çalış ve çözemediğin sorular ile uğraş. Ve ilk üniteden başla çalışmaya. Üçgenler bitince geometrinin %50 si bitmiş demektir.

Sana tavsiyem bu yaz aylarında vaktin varken yavaş yavaş bitir bu geometriyi. En azından üçgenleri.

Ekleme: Şu da aklıma geldi , soruyu çözerken böyle kitabı evir çevir , farklı taraflardan görmeye çalış.

ekleme 2: Soruda sana verilen bilgileri iyi değerlendir. yani adam sana o açıları , yada eşitlikleri boşu boşuna vermemiştir , hepsi çözüm yolunda işine yarayacaktır. Kendi kendşne deki "ulan acaba bunu bana niye verdi , ben bunun ile ne yapabilirim" bu şekilde yaklaş sorulara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 26 Haziran 2015; 16:22:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sağolun yorumlarınız için sherlock simetri bendede var simetri bende ondan başlıycam çalışmaya birde normal femin simetri değil beyaz kitabı var ondada simetrinin çalışdıkdan sonra çalışıcam anca öyle olcak gibime geliyor dershaneye gidiyorum ygs lys yazın karışık geoda Biraz hızlı gidiyoruz gibime geliyor fazla durmadan konularda o yüzden durum sıkıntılı sence şuan yamuğu filan işliycez yamuğu mu çalışmakıluyım yoksa üçgenlerin ilk konusunu mu yazın çok zaman var ama dershanede baya vakit gidiyor evde gidince çalışmama rağmen yetişmiyor gibi birde pc filan oynamama rağmen ama dershanede tüm derslerde 12 konularına geçtikten sonra eksik kalan konularımı çalışcam yoksa 12 çalışırsam tekrar dönmem gerekecek o ygs konularına filan 12 lerden kısa sürede öğrenemiyceğim için o dediğini yapıcam müdür

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.