Şimdi Ara

DHL Global Mail ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önceki siparişimi ems ile vermiştim gümrüge takılmıştı düşük fiyat olmasina rağmen %20 ödedim aldım neyse, bu seferde arkadaşima tablet pc getirmek istiyorum aliexpressden eternal team fiyatlari baya ucuz ve güvenilirdi ( önceden alanlar vardi foruma baktıgım zamanlarda görmüştüm) neyse ödememi yaptim kargo seçenegi olarak china air maili seçtim ( diger seçenekler ems ve hongkong maildi) daha önceden siparişlerim sorunsuz gelmişti china postla 2 gün geçti eternal teamdan mesaj gelmiş bana kargomun dhl mail ile gönderildigi takip kodu falan vermişler. chattan sordum neden böyle bişey yaptiniz ben china airmaili seçmiştim falan dedim onlarda biz dhl expressle calismiyoruz zaten yine mailiniz air maille yollandi dedi.İlk başta herhalde göndermediler oyalamak için saçma sapan bi kod gönderdiler 1 2 gün geçiktirmek için ama gönderildigini söyledi ısrarla sormama ragmen. Sonuç olarak
    -dhl global mail nedir?
    -daha önce dhl global mail ile sipariş alan oldu mu ?
    -gümrüge takılırsa bıdı bıdı dhl expressle aynı masraflari mi cikaricaklar bana?
    -gümrüge takılırsa teslim almadan geri gönderme şansım var mı?
    -aliexpresse durumu acıklayan bi mail atsam dispute açsam haklı sayılır mıyım?

Teşekkürler

• DHL express ile dhl global mail farklıdır.Cihazlar ilk önce almanyaya ordan aktarmayla buraya geleceği için dhl global ile ile oraya gidiyor.Aynı durum benimde başıma geldi farkettiyseniz takip kodunuzun sonunda DE ibaresi bulunur.

Bende aynı şekilde sorup mesaj attım.Niye böyle yolladınız türkiyede en sorunlu kargo şirketi DHL dedim.Bu şekilde cevap verdiler.

"Pls don't worry, this is Germany Air Mail service, not DHL express. It won't cause the customs tax. For any questons, pls feel free to ask.

Best regards,"
  • Cevap için teşekkür ederim. İçimi rahatlattiniz. Acaba paketiniz elinize geçti mi? kaç gün sürdü?
    Tekrar teşekkürler
  • benimkide daha yolda gelmedi ama internette araştırdım birde kendilerine sordum işte.Başka eternalden alışveriş yapan arkadaşlarda yazarsa daha kesin bir sonuca ulaşırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 8 Temmuz 2012; 20:47:39 >
  • öncelikle merhabalar!! acayip konu hortlatırım arkadaşlar: kargolar geldimi bizde bilerek bilmeyerek bu firmaya kargoya verdirdilk sıkıntılımıdır?
  • sıkıntı yok normal şekilde elime ulaştı :)
  • kargo takibini nasil yaptiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hatta arkadaşlar bana iletilen takip nu: RG271599557DE takibi yapıp bana söylesenizde olur saygılarımla iyi forumlar...
  • arkadaslar benim zte v889s dhl global mail ile geliyor, istanbul avpimden cikmis, ankaradanda torbaya eklenmis (adres ankara/polatli) yani gumrukten gecmis oluyor degilmi? Hadi hayirlisi bakalim...
  • Bende saat spiarşi verdim adam başta takip numarası veriyorum demişti ürünkargolandıktan sonra mesaj attım DHL global mail ile yolladım bununda takip numarası yok dedi

Bakalım inşallah gümrüğe takılmaz

• Arkadaslar ben de akili saat siparis ettim singapore post ile yollamalarini beklerken bi de baktim ki dhl global mail (germany air mail) ile yollamislar. Ben de endiselenip msj attim dedim boyle boyle. Onlar da demisler ki iste "bu kargo daha hizli normal dhl ile ayni degil almanya ici mutlaka urununuzu alacaksiniz endiselenmeyin" falan filan. Tabi basta aciklama yapmadiklari icin sinirlenip paypal dispute acmistim. Demisler "bize mesaj geldi lutfen dispute kapatin."
    Sizlere akil danismak istedim; sizce napmaliyim? Urunun elime ulasmasini mi bekleyim, yoksa davayi kapatip urun elime ulasmazsa tekrardan mi acayim? Bi de bu dhl global mail germany air mail gercekten gumrukten gecebilecek bi sirket midir? Cunku zaten dhl ye vermeleri abes; ben dhl secenegi icin gerekli olan extra odemeyi yapmadim, sadece urun bedelini odedim.

• Merhabalar ;

GM Packet Plus Priority bu setvis ile verdim siparis ancak 20 haneli sonunda DE filanda yazmiyor. 16 sindan beri guncelleme yok ve son guncelleme "EN ROUTE TO DHL ECOMMERCE DISTRIBUTION CENTER
    UNITED STATES" budur. Kargo yola cikmis mi yoksa ne durumdadir fikri olan var mi ? Yaklasik 5 gundur bu guncelleme duruyor yani 16'sindan beri ... Yurt disi birçok siparis verdim ama DHL ile ilkkez veriyorum ... Normalde simdiye yola cikardi siparisim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baki8824 -- 21 Eylül 2016; 17:52:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baki8824

Merhabalar ;

GM Packet Plus Priority bu setvis ile verdim siparis ancak 20 haneli sonunda DE filanda yazmiyor. 16 sindan beri guncelleme yok ve son guncelleme "EN ROUTE TO DHL ECOMMERCE DISTRIBUTION CENTER
    UNITED STATES" budur. Kargo yola cikmis mi yoksa ne durumdadir fikri olan var mi ? Yaklasik 5 gundur bu guncelleme duruyor yani 16'sindan beri ... Yurt disi birçok siparis verdim ama DHL ile ilkkez veriyorum ... Normalde simdiye yola cikardi siparisim ...

Öncelikle paketiniz DHL Express ile değil DHL Global Mail yani birebir devlet postası.Bana 1 kere ABD'den geldi 16 günde eğer ürünün TR içi takipli ise GM Packet Plus Priority yazan yerin altında takip numarası çıkar çıkmazsa posta kutuna bırakır PTT.Şu an kargonun durumu normal...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.