Şimdi Ara

***/// DH PLC (Otomasyon) PROGRAMLAR, DÖKÜMANLAR, UYGULAMALAR \\\*** --- Güncellenmektedir--- (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
369
Cevap
14
Favori
100.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: metesen

Merhaba arkadaşlar ben de aranıza yeni geldim...

Bu konuda tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak...

Acaba eski bir tip sistemi plc li kontrol üniteli bir sisteme nasıl çeviririz?

Nasıl bir sistem dostum. biraz açarsan yardımcı olmaya çalışalım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanweb16

quote:

Orijinalden alıntı: metesen

Merhaba arkadaşlar ben de aranıza yeni geldim...

Bu konuda tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak...

Acaba eski bir tip sistemi plc li kontrol üniteli bir sisteme nasıl çeviririz?

Nasıl bir sistem dostum. biraz açarsan yardımcı olmaya çalışalım...

Kontaktörlü bir sistemi PLC ye çevireceğim.

Mesela "PLC elektrik çizimlerini nasıl yapacağım."

Bu konuda bayağa yabancıyım açıkçası ve bağlantıları nasıl oluştaracağım. Mesela PLC ile bir motor süreceğim. İleri - geri, Yavaş ve yüksek devir gibi. Elektrik kumanda ve güç devresini çizebilirim. PLC de programını yazabilirim. Ama bağlantıları nasıl yapacağım bir de PLC li sistemin elektrik çizimini nasıl yapacağım gibi? Projesini nasıl hazırlarım.

• bu konu hakkında hıc bılgım yok.. ve asagıdakı soruyu ilgimi cektiği için soruyorum...
    bu game padlar bırden fazla donanımı desteklıyor (ps2-ps3-pc gıbı)

bu aygıtlarda ne tur mıkrodenetleyıcıler kullanılmaktadır.

Thrustmaster 3in 1 Kablosuz Gamepad 212 Ps3/Ps2/Pc
    http://www.hepsiburada.com/Liste/thrustmaster-3in-1-kablosuz-gamepad-212-ps3ps2pc-/ProductDetails.aspx?productId=oyuntratsm528&categoryId=1200698

Thrustmaster Ferrari Kablosuz Gamepad 658 Ps3/Pc
    http://www.hepsiburada.com/Liste/thrustmaster-ferrari-kablosuz-gamepad-658-ps3pc-/ProductDetails.aspx?productId=oyuntratsm713&categoryId=1200698

saygılar.

• aynen bende katılıyorum arkadaşlar
  • www.bilgidoluforum.com
  • Merhaba arkadaşlar bende grubunuza katılmak isterim.
    Henüz öğrenciyim SMC nin deney setlerini kullandım. mitsubishi ve omron plc biliyorum.
    Bilgi paylaştıkça çoğalır diyelim :)
  • konu çok iyi lisede en sevdiğim dersti
  • siemens plc ler ile ilgilenen varsa veya ogrenmek isteyen varsa blog sayfama beklerim ziyaret edinwww.teknikci.blogspot.com tum dokumanlar ucretsiz herkese sunmaktayim destekte verebilirim....
  • Arkadaşlar merhaba bende aranıza yeni katıldım.

Sizce PLC cihazlarında MOELLER mi yoksa SIEMENS mı daha iyi kaliteli.
  • mrb arkadaşlar foruma yeni katıldım. bi proje hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var. konveyör üzerine konulacak barkod okuma cihazından gelen veriye göre ürünün bilgisayarda kayıtlı olup olmadığını kontrol etmek istiyorum sonuca göre konveyör sisteminde ürüne yön vereceğim. s7200 microwin kullanarak yapacağım projede borkod cihazından gelecek veriyi programıma nasıl dahil edeceğimi ve bağlantıları nasıl yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
  • s.a.Fırçasız doğru akım motorunun programlanabilir lojik kontrolörle denetimi nasıl yapılılabilir bilgisi olan varmı acaba?
  • Bilgisayar müh. okuyorum konu ilgimi çekti. Biliyorum ki ilerde işime yarıcak. Programlamayla elektronik ayrı tutulamaz. Bu bir gerçek . Konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim. İlerde Çok faydalı olucak bana. Takip ediyorum.Bilgi edindikçe paylaşıp yapacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _djfunky_

s.a.Fırçasız doğru akım motorunun programlanabilir lojik kontrolörle denetimi nasıl yapılılabilir bilgisi olan varmı acaba?

Selam.Bir AC/DC sürücüyle mümkün bu..Plc ile maliyetiniz oldukça artacaktır.İhtiyacınızı daha açarsanız daha açık cevaplar verebilirim..
  • s.a. arkadaşlar.sizden bi ricam var.Bir plc programı var elımde ve ben bunu anlamıyorum.siemens olsa bi sorunum yok.omron sanırım bu.bu yuzden bunu bana s7 200 formatında çizebilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: _djfunky_

s.a. arkadaşlar.sizden bi ricam var.Bir plc programı var elımde ve ben bunu anlamıyorum.siemens olsa bi sorunum yok.omron sanırım bu.bu yuzden bunu bana s7 200 formatında çizebilir misiniz?

/>

Fatek sanırım bu
  • arkadaşlar elimde adet siemens S-7 - 200 cpu224xp var bir tane basit bir anolog uygulama yapacagım anologuda pek anlamadım dijital olsa yaparımda bunun ıcın yardımcı olurmusunuz
  • buraya pek bakan yok sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet600

arkadaşlar elimde adet siemens S-7 - 200 cpu224xp var bir tane basit bir anolog uygulama yapacagım anologuda pek anlamadım dijital olsa yaparımda bunun ıcın yardımcı olurmusunuz

bildiğim kadarıyla analog elemanı analog girişe bağlıyacaksın ve ordaki adresi move komutuyla yönlendireceksin pek hatırlamıyorum ama böle olması lazım
  • PLC hakkında geniş bilgiyi BURADAN alabilirsiniz. Tavsiye edebilirim..

http://www.ishatech.com/plc-egitimi/
  • İyiy günler arkadaşlar.

8 adet çıkışı olan Phılıps Fp06 model PLC ile 20 adet led i kontrol etmek istiyorum. Modül eklemeden proğramsal veya herhangi bir başka şekilde bu işlemi nasıl yapabilirim?

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.