Şimdi Ara

DH'nin Sansür Uyguladığı Gerçeği (iddiası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
93
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1) PS5 için dijital kardeşlik yapmaya çalışıyorum. İlgili forumda eski üye ve referans diye en saçmasından bir şey geliştirmişler ve sadece kendi kapalı ortamlarında alışveriş yapmak istiyorlar. İlanımda bu duruma değinip yeni üyelerin "taş" mı (daha kötüsünü yazmış olabilirim) yiyeceğini sormuştum. Yeni üyeyle alışveriş yapılmazsa yeni üye eski üye şerefine(!) nail olamaz ve referans bulamaz. Bu durumu eleştirmiştim. Mesajımı kaldırdılar.

2) Sabahtan beri hangi kadını nasıl reddettiğiyle ilgili başlık açan bir eleman var. Adamın başlıklarına girip durumu eleştirdim. En erkeğin kendisi olduğunu, kadınların değil onun bütün kadınları reddettiğini, 33 cm olduğunu falan söyledim. Bu mesajlarımı da kaldırdılar.

3) İsrail-İran savaşıyla ilgili İran'ı eleştiren bir profile 4 küsür gün ceza vermişler.

DH de sansür uygulayacaksa tası tarağı toplayalım o zaman? Olay ne?

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bahsettiğiniz kaldırılan mesajları beraber inceleyelim

Öncelikle

"PS4 - PS5 | Dijital Oyun ve Hesap Satışı (Sadece Satılık İlanlar)"

konusuna yazdığınız mesajı ele alalım

https://forum.donanimhaber.com/ps4-ps5-dijital-ortaklik-oyun-ve-hesap-satis-amp-takas-grubu-satilik-ilanlar--109819213-10570

Alıntı

metni:
    Eski üye referans vs. kadar anlamsız bir şey de görmedim. Yeni üyeler dijital kardeşlik yapmasın bok mu yesin amaç ne? Korkmayın dolandırıcı değilim telefon numaramı IBAN'ımı paylaşıyorum. Başka biri tarafından dolandırılan olduysa da savcılığa gitmesini tavsiye ederim. Adam gelmiş 50 yaşına hala yok eski üye yok cart curt diyor.

Öncelikle konu başlığı "Sadece satılık ilanlar" yani bu durumda bu konuda harici hiçbir şey yazılamaz, konuşulamaz ve tartışılamaz. Sadece ilan verilebilir. Bu sohbetleri yapabilmek için haricen bir sohbet konusu da mevcut ilgili bölümde. Mesajınızdaki ifadeye bakarsak sizin ifade ettiğiniz gibi "taş mı yesin" yazmıyor gayet farklı bir kelime yazıyor. Yani işlemi yapan hocamız sadece mesajınızı kaldırmış size moderasyon işlemi yapıp uyarı da verebilirdi. Birincisi, satış konusunda harici mesaj yazmaktan dolayı, ikincisi de uygunsuz ifade kullandığınızdan ötürü. Buna paralel üyelerin yaşları üzerinden de bir hatalı çıkarım söz konusu ve oradaki anlamı hepimiz biliyoruz elbette. Üzerinde durmayacağım. Sadece mesajınızı silmeyi tercih etmiş, bu da size iyi niyetle yaklaştığının göstergesi. Yani bunu bir uyarı olarak da kabul edebilirsiniz.

Gelelim ikinci mesaja

Kızla tanıştım ama kızın erkek arkadaşı varmış?

konusuna yazdığınız mesajı ele alalım

https://forum.donanimhaber.com/kizla-tanistim-ama-kizin-erkek-arkadasi-varmis--161535545

Alıntı

metni:
    Sabahtan beri hangi kızı nasıl reddettiğiyle ilgili senaryolar üretiyor. Arkadaş ya senarist ya şizofren.
    Tamam en reddeden sensin. Kadınlar seni değil sen kadınları reddediyorsun. Tamam 33 cm. Saçma sapan başlık açıp durma yeter.

Bu mesajda haklı bir isyan olabilir yani mesela bir üyenin spam yaptığını düşünmeniz ve buna bir tepki göstermeniz olasıdır. Lakin bunu yaparken kullandığınız ifadeleri ele alırsak mesajın uygunsuzluğu göz önüne geliyor. Yani burada da işlem yapan hocamız mesajınızı kaldırmış size herhangi bir moderasyon işlemi uygulamamış. Bu da bir iyi niyetin göstergesidir.

Elbette bu iyi niyetler suistimal edilmemeli.

Bundan sonraki forum yaşantınızda daha dikkatli olmanızı tavsiye edebilirim. Üstteki gibi ifadelerden kaçınmaya çalışmalısınız. Özellikle satış konularında, referans konularında ve tek bir amaca yönelmiş konularda harici mesajlara asla müsaade edemeyiz. Bu gibi sebeplerle uyarı alabilir ve hatta forumdan uzaklaştırılabilirsiniz. Hakeza ikinci mesajınızdaki ifadelerden ötürü de.

Yapılan işlemler bir sansürün değil, forumun kolektif yapısını korumaya ve belirli bir seviyede tutma yönündeki çalışmaların tezahürüdür. Meseleye bu persfektiften bakarsanız daha net anlaşılacaktır.

Konu başlığına bakarsak "gerçeği" ifadesi kullandığınızı gördüm. Oysa konu içeriğine baktığımda meseleleri objektif aktarmadığınızı farkettim. Bu sebeple konunuzda bahsettiğiniz şey "iddia" olur.

Saygılar  

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.