Şimdi Ara

*****DH NİN EN BÜYÜK TEAM'I FORD CONNECT TEAM !!!! (1695. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
48.229
Cevap
72
Favori
4.128.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16931694169516961697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: S.Yalçın

Bugün babam arabanın bakımını yaptırmış.. 2 yılını doldurduğu için ve garantiyi uzatmayı düşünmediğimiz için çok yakın bir tanıdıkta yaptırmış.

Yapılanlar;
    Yağ değişimi (Mobil 1)
    Yağ filtresi değişimi
    Mazot filtresi değişimi
    Hava filtresi değişimi
    Şanzıman ve diferansiyel yağlarının kontrolü (Diferansiyel yağı eksik çıkmış tamamlamışlar.)
    Motor temizliği
    Son olarak aracı yıkamış sağolsun orda çalışan bir abimiz.

Toplam: 90 TL Aynı işlemler için (hatta mazot filtresi hariç) 290 lira alan Ford'un gözlerinden öpüyorum.

Yarın da inş. lastikler değişecek, haliyle yeniden rot balansa girecek, balatalar ve fren hidroliği kontrol edilecek. Uzun lafın kısası pederin Combo rüyası en az 1 yıl daha ertelendi..

Alıntıları Göster
    Yalçın (sye88)hayırlı olsun Önce Connect adına sonra senin adına sevindim.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrejet

Yalçın (sye88)hayırlı olsun Önce Connect adına sonra senin adına sevindim.

Teşekkür ederim Emre.. Cumartesi kafa dağıtmaya çıkıyorum. Çok olmasa da 600-700 km yolum var git gel. Lastiklerin ve bakımın etkisini görecek miyiz bakalım?? Sıkıldıkça durup fotoğraf çekmeye çalışacağım. Haftaya çarşamba, perşembe paylaşırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sye88

Bugün babam arabanın bakımını yaptırmış.. 2 yılını doldurduğu için ve garantiyi uzatmayı düşünmediğimiz için çok yakın bir tanıdıkta yaptırmış.

Yapılanlar;
    Yağ değişimi (Mobil 1)
    Yağ filtresi değişimi
    Mazot filtresi değişimi
    Hava filtresi değişimi
    Şanzıman ve diferansiyel yağlarının kontrolü (Diferansiyel yağı eksik çıkmış tamamlamışlar.)
    Motor temizliği

Toplam: 90 TL Aynı işlemler için (hatta mazot filtresi hariç) 290 lira alan Ford'un gözlerinden öpüyorum.

Yarın da inş. lastikler değişecek, haliyle yeniden rot balansa girecek, balatalar ve fren hidroliği kontrol edilecek. Uzun lafın kısası pederin Combo rüyası en az 1 yıl daha ertelendi..

Günaydın, 90TL gerçekten uygun bir rakam ama kullanılan malzemeler konusunda dikkatli bir kontrol yapmanızı öneririm. Mazot filtresi serviste 90TLi dışarıda minimum 50TL olabilir, bunun dışında Mobil1, sentetik bir yağdır ve tek başına 4lt si 100TL civarında satılıyor. Yağ filtresi, hava filtresi derken en az 250TL civarında olması gerekiyor.

Ben de bu sabah aracımı 15000km bakımı için Şahsuvaroğlu servise bıraktım, Tayfun Usta yaklaşık maliyeti 380TL civarında bildirdi, gerçi normalde değişmesi gerekmeyen mazot filtresini de ben istediğim için değiştiriyorlar, diğer türlü 290TL tutacaktı.

Mazot filtresini zamanından önce değiştirmek istememin sebebi, bu parçanın tüm besleme sistemini koruyor olması. Her ne kadar sürekli aynı istasyondan Euro dizel yakıt alsam da, tamamen istasyonun insafına kalmış durumdayız, daha büyük masraflardan kaçınmak adına her bakımda değiştirmeyi düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: wkwwlwig

quote:

Orijinalden alıntı: Sye88

Yapılanlar;
    Yağ değişimi (Mobil 1)
    Yağ filtresi değişimi
    Mazot filtresi değişimi
    Hava filtresi değişimi
    Motor temizliği

Günaydın, 90TL gerçekten uygun bir rakam ama kullanılan malzemeler konusunda dikkatli bir kontrol yapmanızı öneririm. Mazot filtresi serviste 90TLi dışarıda minimum 50TL olabilir, bunun dışında Mobil1, sentetik bir yağdır ve tek başına 4lt si 100TL civarında satılıyor. Yağ filtresi, hava filtresi derken en az 250TL civarında olması gerekiyor.

Ben de bu sabah aracımı 15000km bakımı için Şahsuvaroğlu servise bıraktım, Tayfun Usta yaklaşık maliyeti 380TL civarında bildirdi, gerçi normalde değişmesi gerekmeyen mazot filtresini de ben istediğim için değiştiriyorlar, diğer türlü 290TL tutacaktı.

Mazot filtresini zamanından önce değiştirmek istememin sebebi, bu parçanın tüm besleme sistemini koruyor olması. Her ne kadar sürekli aynı istasyondan Euro dizel yakıt alsam da, tamamen istasyonun insafına kalmış durumdayız, daha büyük masraflardan kaçınmak adına her bakımda değiştirmeyi düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Mazot filtresi yan sanayi 30-40 tl olması lazım ama bu parçanın yansanayisine nekadar güvenilir?

Diğer filtreler servisle arada 2-3 tl fark olur zaten fiyatları gayet uygun, serviste 89 tl çıvarı alınan işçilik fazla sadece onun dışında parça fiyatları eğer orjinal alılırsa çok bi fark olmuyor...

Mehmet abinin 30.000 bakım faturasıda ilginç ama adamlar alış fiyatınamı satıyorlar parçaları mehmet abiye
     *****DH NİN EN BÜYÜK TEAM'I FORD CONNECT TEAM !!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurkamil

Mazot filtresi yan sanayi 30-40 tl olması lazım ama bu parçanın yansanayisine nekadar güvenilir?

Diğer filtreler servisle arada 2-3 tl fark olur zaten fiyatları gayet uygun, serviste 89 tl çıvarı alınan işçilik fazla sadece onun dışında parça fiyatları eğer orjinal alılırsa çok bi fark olmuyor...

Mehmet abinin 30.000 bakım faturasıda ilginç ama adamlar alış fiyatınamı satıyorlar parçaları mehmet abiye

Alıntıları Göster
    Önümüzdeki ay sonu bende 30,000 bakımını yaptırcam ortalama connect 24,500 cıvarında olmuş olur...

Yıllık bakımı geçeli biraz oluyor 10. aydada muayne yaptırcam için biraz erken yaptırıyım dedim 15.000 bakımınıda 12.000'de yaptırmıştım 15.000 sadece genel konturol için götürmüştüm aracı...

Connect'i genelde şehir içinde kullandıgım için ve fazla zorlanıyor, bakımları daha erken yaptırmanın faydası var bence...

• quote:

Alıntıları Göster
    arkadaşlar arabadan parçalarından hiç anlamayan birisi olarak bir kaç tane sormak istediğim konu. bu işten anlamayında kafayı karıştıran her kafadan ses çıkartan olaylar olunca ister istemez insanın kafası karışıyor.
    unutmadan arabam
    markası : FORD
    tipi : TRANSİT CONNECT
    model yılı : 2010
    araç sınıfı : N1
    cinsi : KAMYONET (PANELVAN)
    rengi : GRİ (AYTOZU)
    ticari adı : K210S CONNECT 1.8 KOMBİ
    NOT : 90 LIK CAMLI AİLE ARABASI

1) BU ARABA BOĞAZ KÖPRÜSÜNDEN GEÇEBİLİYORMU
    2) ARACIMIN ARKA KAPISIA TEK KAPI DİĞER TARAFA KJAPI AÇTIRILIRMI TAHMİNİ MALİYETİ NE OLUR
    3) AKSESUAR OLARAK HİÇ BİRŞEYİ YOK BUNUNLA İLGİLİ FİKİR ALABİLECEĞİM RESİMLERİNİZ MEVCUTMU
    4) TEYP AUDİO OLARAK MÜZİK ÇALIYOR BUNA MP3 ÇALAN TEYP TAKMAK SİZCE İYİMİDİR
    5) ARACIN LASTİKLERİNİ KISA BİR SÜRE SONRA DEĞİŞTİRMEM GEREK BUNUN LASTİK EBATLARINI BÜYÜK GENİŞ YAPSAM YAKITTA BİR DEĞİŞME OLURMU
    6) ŞU ANDA ARACIM 100 TL MAZOT İLE 380 KM GİDİYOR BU YAKIT FAZLAMI NE YAPMAM GEREKLİ
    7) ARKADAKİ CAMLAR SABİT CAMLAR BUNLARI OTOMATİK YAPMA ŞANSIMIZ VARMI YOKSA NE GİBİ BİR ÖNERİNİZ OLABİLİR

ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM...

• quote:

Orijinalden alıntı: mcumur

arkadaşlar arabadan parçalarından hiç anlamayan birisi olarak bir kaç tane sormak istediğim konu. bu işten anlamayında kafayı karıştıran her kafadan ses çıkartan olaylar olunca ister istemez insanın kafası karışıyor.
    unutmadan arabam

2) ARACIMIN ARKA KAPISIA TEK KAPI DİĞER TARAFA KJAPI AÇTIRILIRMI TAHMİNİ MALİYETİ NE OLUR
    3) AKSESUAR OLARAK HİÇ BİRŞEYİ YOK BUNUNLA İLGİLİ FİKİR ALABİLECEĞİM RESİMLERİNİZ MEVCUTMU
    5) ARACIN LASTİKLERİNİ KISA BİR SÜRE SONRA DEĞİŞTİRMEM GEREK BUNUN LASTİK EBATLARINI BÜYÜK GENİŞ YAPSAM YAKITTA BİR DEĞİŞME OLURMU
    6) ŞU ANDA ARACIM 100 TL MAZOT İLE 380 KM GİDİYOR BU YAKIT FAZLAMI NE YAPMAM GEREKLİ
    7) ARKADAKİ CAMLAR SABİT CAMLAR BUNLARI OTOMATİK YAPMA ŞANSIMIZ VARMI YOKSA NE GİBİ BİR ÖNERİNİZ OLABİLİR

Alıntıları Göster
    9 ledli plaka lambası aldım 4 tl, yarın gelsin bakalım nasıl bişeymiş ve diğerlerine göre nekadar fark edicek...

Uzun zamandır arıyordum çok ledli park lambası ya istedigim gibi bulamıyordum yada fiyatları çok yüksek oluyordu...

• quote:

9 ledli plaka lambası aldım 4 tl, yarın gelsin bakalım nasıl bişeymiş ve diğerlerine göre nekadar fark edicek...

Uzun zamandır arıyordum çok ledli park lambası ya istedigim gibi bulamıyordum yada fiyatları çok yüksek oluyordu...

Alıntıları Göster
    herkesden özür dileyerek yazıyorum formu okumaya zamanın olmadı
    ticari almayı düşünüyoruz bunun için connect hakkında bi iki sorum olacak
    connect 2011 de kasayı değiştiriyor mu ?
    2011 modeller ne zaman satışa başlayacak yada başladı mı?
    connectlerde otomatik vites mevcut mu (internette bi fotoda görmüştüm)

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: murat***

teşekkürler

Sadece yurt dışındakı modellerde otomatik vites var(sizin gördügünüz odur)
    Kasa değişimi yakın zaman içinde yok(enaz 2012)
    2011 modeller 1 ay sonra başlıyor sanırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurkamil -- 5 Ağustos 2010; 14:47:23 >
  • quote:

quote:

teşekkürler

Sadece yurt dışındakı modellerde otomatik vites var(sizin gördügünüz odur)
    Kasa değişimi yapan zaman içinde yok(enaz 2012)
    2011 modeller 1 ay sonra başlıyor sanırım...

2011 ler çıktı galiba

• quote:

unutmadan arabam

1. ci köprüden geçemiyor
    diğer tarafa kapı açılmaz
    geçmiş sayfalarda bolca aksesuarlı fotoğraflar mevcut (çok değil son 3-5 sayfaya bakarsanız muhakkak görürsünüz
    mp3 çalabilen teyp isteğe bapğlı birşey sizin keyfinize kalmış
    aracın orjinal lastik ebatıyla oynamak çokta iyi birşey değil aracın hantallaşmasına ve fazla yakmasına neden olur
    evet aracınız şuan biraz fazla yakıyor şuan bakımı bayagı once yaptırdıysanız hava filtresini değiştirin biraz daha araç rahatlar ve sürekli klima kullanıyorsanız fazla yakar her araç gibi
    arka camların otomatik yapılma şansı yok fakat internette eski doblonun arka camı gibi yarım açılan yana dogru açılan camlar mevcut connectler için

• quote:

Orijinalden alıntı: connectgücü

quote:

unutmadan arabam

1. ci köprüden geçemiyor
    diğer tarafa kapı açılmaz
    geçmiş sayfalarda bolca aksesuarlı fotoğraflar mevcut (çok değil son 3-5 sayfaya bakarsanız muhakkak görürsünüz
    mp3 çalabilen teyp isteğe bapğlı birşey sizin keyfinize kalmış
    aracın orjinal lastik ebatıyla oynamak çokta iyi birşey değil aracın hantallaşmasına ve fazla yakmasına neden olur
    evet aracınız şuan biraz fazla yakıyor şuan bakımı bayagı once yaptırdıysanız hava filtresini değiştirin biraz daha araç rahatlar ve sürekli klima kullanıyorsanız fazla yakar her araç gibi
    arka camların otomatik yapılma şansı yok fakat internette eski doblonun arka camı gibi yarım açılan yana dogru açılan camlar mevcut connectler için

Alıntıları Göster
    Bakımı yaptırdığımız yer çok yakın bir aile dostu. Öyle ki "yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez" denilebilir. Dolayısıyla servisin 70 lira işçilik alıp 200'e yaptığı işi bizim böylesine yakın bir yerde 90'a yaptırmamız bence gayet normal.

Edit: Kullanılan malzemeler ojinal. Sadece yağ 15 binlik değil 10 binlik. Bu da şu demek oluyor 10bin km sonra(35binde) bu bakımın aynısı yeniden yapılacak. Böylesi motor için de daha iyi sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Yalçın -- 5 Ağustos 2010; 16:06:17 >

• Hangi marka yağ kullandınız peki?
    Yağ öneriniz nedir arkadaşlar bizim bakım zamanı da geldi dışardan kendim alayım diyorum ama hiç bir fikrim yok marka hususunda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~YuSuFeLiLi~

Hangi marka yağ kullandınız peki?
    Yağ öneriniz nedir arkadaşlar bizim bakım zamanı da geldi dışardan kendim alayım diyorum ama hiç bir fikrim yok marka hususunda..
    Arkadaşlar selamlar,

Bende 2005 model Panelvan 75lik Connect var. Şimdi mazot pompası arızalandı. Bu parçayı çıkma veya sıfır hesaplı bulabileceğim biryerler var mı? konu ile ilgili bilgisi olan birisi varsa yardımcı olursa çok memnun olurum. Şimdiden sağolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cafeplus

Arkadaşlar selamlar,

Bende 2005 model Panelvan 75lik Connect var. Şimdi mazot pompası arızalandı. Bu parçayı çıkma veya sıfır hesaplı bulabileceğim biryerler var mı? konu ile ilgili bilgisi olan birisi varsa yardımcı olursa çok memnun olurum. Şimdiden sağolun.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar, Connect'in yeni versiyonu çıkmış, gördünüz mü acaba?

• quote:

Önümüzdeki ay sonu bende 30,000 bakımını yaptırcam ortalama connect 24,500 cıvarında olmuş olur...

Yıllık bakımı geçeli biraz oluyor 10. aydada muayne yaptırcam için biraz erken yaptırıyım dedim 15.000 bakımınıda 12.000'de yaptırmıştım 15.000 sadece genel konturol için götürmüştüm aracı...

Connect'i genelde şehir içinde kullandıgım için ve fazla zorlanıyor, bakımları daha erken yaptırmanın faydası var bence...

Zaten senin araba 30000km olana kadar ben 45000km bakımını yaptırırım büyük ihtimal...

Az km yapınca aracın da böyle temiz ve yeni kalıyor tabi, bir de titiz bakıyorsun, helal olsun sana... Ben de eskiden (15 sene önce diyelim) senin gibiydim, özlüyorum o zamanları...

• quote:

unutmadan arabam

Merhaba,

1-Malesef aracınız ruhsatta ticari geçtiği için 1. köprüyü kullanamıyorsunuz, hususi işletme şansı var, ama o zaman yaklaşık 10-12bin TL ÖTV ödemeniz gerekir...
    2-Tek ve çift sürgülü araçların karoserleri fabrikasyon aşamasında ayrılıyor, bu sebeple sol kayar kapı ekletmeniz malesef mümkün değil. Çok azimliyim derseniz, işlemin maliyeti, çift kapılı aracın fiyat farkını çok çok aşacaktır, ve orijinali gibi olmayacaktır. Ruhsata işletme de cabası...
    3-Aksesuar seçenekleri sınırsız, forumda paylaşılmış fotoğrafları inceleyebilirsiniz, ama çoğu yan sanayi parça araca tam uyum sağlamıyor bence...
    4-Komple teybi değiştirebilirsiniz, ama standart teyplerin yuvaya oturması için bir çerçeve de edinmeniz, daha doğrusu yaptırmanız gerekiyor. Ben sizin yerinizde olsam, daha düşük maliyetle AUX çıkışını devreye aldırır, MP3 çalar üzerinden müzik dinlerim. Müzik sisteminin ana sorunu hoparlörler, çok kalitesiz ve güçsüz, değiştirirseniz daha mutlu olursunuz...
    5-Aracınızın orijinal lastikleri 195-60-15 ebatlarında, tabanı genişletmek size kuru zeminde yol tutuş avantajı sağlayacaktır, ancak ıslak zeminde yol tutuş kaybı ve yakıt tüketiminde bir miktar artışı getirir, performansta ise hissedilmeyecek kadar bir düşüş olur. Tavsiyem jant-lastik takımını birlikte değiştirip, 16" jantlarla, 205-55-16 lastikleri kombine etmenizdir. Avantajları, lastik çevresinin aynı olması sebebi ile yakıt tüketimi ve performans kaybı olmaz, dezavantajları tabi ki maliyet ve daralan yanağın getirdiği konfor eksikleridir.
    6-100TL yakıt ile 380km gerçekten yüksek bir tüketimi gösteriyor. Aracınızın bakımları zamanında yapılıyorsa, bu yüksek tüketimin sebepleri kullandığınız güzergahta çok fazla dur-kalk yapmanız, ani hızlanma ve yavaşlamalar, kullanım stilinize bağlı olarak yüksek devirlerde sürüşlerdir. Normal şartlarda 100TL ile 450km civarında gidebilmelisiniz.
    7-Yapılmaz diye b,r şey yok, belki orijinali elektrikli olan bir markanın (örnek Renault Megane Coupe) motorları uydurulabilir ama maliyetleri ve orijinalliği konusuna girmek bile istemem.

Saygı ve sevgilerimle,
    Can

• quote:

teşekkürler

Merhaba,

Ford Connect için yeni kasanın henüz bir haberi veya fotoğrafı basına yansımadı, 2011 yılına az bir zaman kaldığından, bu tür gelişmeler, henüz yeni kasanın çıkmayacağını işaret ediyor. 2011 model araçlar Ağustos itibarı ile satışta, hatta forumumuzda alan bir arkadaşımız da var. Otomatik vites, sadece Amerika'ya ihraç edilen benzinli araçlarda mevcut, bunun dışındakiler malesef manuel vitesli.

• quote:

Orijinalden alıntı: cafeplus

Arkadaşlar selamlar,

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun, gerçekten maliyetli bir işlem sizi bekliyor, mazot pompasının çıkmasını almak her zaman çok riskli. Kazalı araçlardan sökülenler hariç, çıkmacıda bulacağınız mazot pompaları büyük ihtimalle ömrünü tamamlamış olanlardır. Bence Bosch Car Service lere danışın, belki bir şekilde tamiri mümkün olabilir, her halukarda bilmediğiniz kapalı bir kutuya para vermektense, kendinizinkini tamir ettirmeniz daha iyi olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ~YuSuFeLiLi~

Hangi marka yağ kullandınız peki?

Bu soruya istinaden, aracımı az önce Şahsuvaroğlu servisten teslim aldım, 15000km bakımı, KDV dahil 377TL tuttu, bunda mazot filtresi ve arkaya takılan "110SPORT" yazısı da mevcut. Serviste kullanılan yağ, 5W30 veya 10W40, servis danışmanı Zeki ve Tayfur Bey'ler yağı dışarıdan getirmeniz durumunda biz burada dseğiştiririz dediler. Mobil1 en kaliteli yağdır şu anda, araçlarımızın ihtiyacı olup olmadığı tartışılır ama almak isteyenlere litresi 25TL civarında.

Bu vesile ile, serviste bana ve aracıma ilgilerini eksik etmeyen Tayfur Bey ve Zeki Bey'e çok teşekkür ederim.

Bir teşekkür de bizim ihtiyar Redsilk Mehmet Abi'ye, kendisi için getirtilen yazının, benim aracıma takılmasına izin verdiği için, teşekkürler amcabey....

• 
Sayfa: önceki 16931694169516961697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.