Şimdi Ara

[DH]-------------Megane I Kulübü-------------[98-04] (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.148
Cevap
27
Favori
753.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • haaa elektrikçi ile işin ne diye sorarsanız benim marş motoru kaçırıyordu 1 sene idare ettim 3 gün önce 2 kere kontağı çevirdim çat çat dedi üçüncüde aldı bende bu gün elektrikçiye gittim baktılar marş motor dişlisi bilyesi bozulmuş tabii bu esnada yanında bi şey daha var oda yanmış

marş dişlisi ;45 YTL
    bi parça (Bilemedim)25 YTl

ustalık 20

toplam 90 YTL verdim ve problem yok gibi ta"bii parçalar yerli orjinalı 200 ü buluyormuş
  • araç dışarıdada olsa ilk çalıştırmada 2000 devirlerde olmaması gerekir,normali 1000 devirin altıdır,ısındıkça olması gereken yere gelir.
    quote:

Orjinalden alıntı: alaiye76

arkadaşlar merhaba benim iki sorum olacak arabam megan rxt 1.6 16v arabayı sabah çalıştırdığımda rolanti 2000 e dayanıyor aradam 10 dak geçtikten sonre yavaş yavaş 5 e kadar düşüyor bu normal mi( tabbi Arabam dışarıda kalıyor kırağı buz vs oluyor)

ikinci elektrikçi bi usta ile motoru dinledik ve bana sanki pistonlar vuruyor gibi dedi kaputu açtık mı ince bi metal sesi gelir gibi ( belkide Biz abartıyoruz)

bu konularda bilgisi olanlar açıklama yaparsa sevinirim.

selamlar
  • önceki mesajlarımdan birisinde bahsettiğim ve emin olamadığımı belirttiğim araç örneği rafii arkadaşımızın fotolarını koyduğu araç modeliydi,bende bu tarihten sonra çıkan SW lerin arka tekerlek frenlerinin disk olduğunu biliyordum,ama aradan zaman geçtiği için emin olamıyordum,bu araçlarıda orta direklerinin siyah oluşundan tanıyabilirsiniz,bu arada ülkemizde hangi servis olursa olsun (otomobil,elektronik vs) herşeyi bilir diye pek güvenmeyin,burada anlatamıyacağım (uzun süreceği için) bilmedikleri benden öğrendikleri bazı konular olduğunu bilirim.bu işler için en iyi yöntem renault merkeze e-mail çekmektir.

quote:

Orjinalden alıntı: rafii

Reyha arkadaşımız: Arkadaşlar benim aracım 2003 dymamique yani yılının full'ü

benim aracımda da önler disk arkalar kampana

bu polemikten sonra servisi arayıp bu konuda bilgi istedim megane 1'lerde arka frenlerin disk olanı üretilmedi diyorlar.....

B İ L G İ N İ Z E. demişti bende fotoyu çektim buyurun kesinlikle bu disk orjinaldir.Ayrıca kayseri gülpar servisine sordum arka frenleri disk olan megane1 var dedi bu nasıl iş anlamadım.

[DH]-------------Megane I Kulübü-------------[98-04]

• ARKADAŞLAR BAZI KONULARA AÇIKLIK GETİRELİM.SON NOKTAYA KOYMAK BU FORUMDA BİZE DÜŞER.
    1-ALİZELERDE ARKA CAMLAR MANUELDİR
    2-MEGANE1 LERİN 2002 VE ÜSTÜ MODELLERİNİN , RXT,RXİ,DİNAMİC VERSİYONLARININ SW LARDA ARKALAR DİSKDİR SEDANLARDA KAMPANADIR.YANİ EĞER ARAÇ 2002 2003 SW İSE DİSKDİR.1,6 16V 110 BG
    3-LASTİK ALACAKLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ TAVSİYELERİM VAR.
  • megane-1 sedanların tümünde arkalar kampanadır.

quote:

Orjinalden alıntı: BuraK1554

quote:

Umarım arkadaşlar ikna olmuşlardır.Özellikle acumen

rafi dostum ellerin dert görmesin yok işte megane 1 i çok iyi bilirim diyenlere cewap olsun Megane1lerde arka frenler kampanadır diye bağıranlar utansın

quote:

Orjinalden alıntı: dertlidolap
    Makyajlı kasaların RXT, RXİ, Alize ve Dymamique modelleri fuldür (ABS, 4 hava yastığı 4 cam otomatik, elektrikli aynalar, klima, yol bilgisayarı, çelik jant...). Hepsi de 1.6 16 V'dir. Bildiğim kadarıyla makyajlı kasalarda 2.0 motor sadece coupelerde var.

greatchecker we dertli dolap arkadaşlar alize konusunda yanlışınız war 4 hawa yastığı yok we arka camlar manuel en azından benimkinde böyleydi acaba ben mi yanlış biliyorum ?

• burak 2004 model olan az üretilmiş alizeler full yani 2004 alizeler(son üretilen megane1 oluyorlar)full donanımlı diye biliyorum. Ben o yüzden yazdım 2003 ve öncesi alizeler full değil. Yinede en sağlıklı bilgiyi 2004 alize megane'si olan bir arkadaş söyler sanırım
    uskan
    maddas arada yararlı bilgiler vermek güzel birşey değilmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harimole -- 21 Kasım 2007; 22:09:00 >

• elbette -klasik tabirle- bilgi paylaştıkça güzeldir,

-karub 57 arkadaşdan lastik tavsiyelerini merakla bekliyoruz.

-bu arada bende emin olmamakla birlikte israrla belli yıldan sonra üretilen SW lerin arka frenleri disk demiştim,hafızamın beni yanıltmadığına sevindiğimi belirtmek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 21 Kasım 2007; 23:23:55 >
  • Acumen keşke iyice araştırıpta konuşsaydın bak hepsinde kampana değilmiş.Şimdi kıvırıyosun sadece sedanlarda diye.Peki başından neden sadece sedanlarda demedin?İlla benim fotoğraf çekip koymamımı bekliyordun?Bu kadar kesin konuştun hiçbirinde yok diye demek ki bilmeden konuşmak olmuyomuş.Önce araştır sonra konuş insanları yanlış yönlendirme .En güzel bilgi doğru ve paylaşılan bilgidir tekrar hatırlatırım
    quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

hayır. megane-1 lerin tümünde arka frenler kampanadır.

quote:

Orjinalden alıntı: uskan

piyasada az olması nedeniyle emin olmamakla birlikte,sanırım 2003 model ve sonrası SW lerde arka takerlek disk frene sahip olması gerekir.

quote:

quote:

çok yüksek.

sonuçta arka frenleri kampana olan, abs eski sürüm. klima manuel 4-5 yaşında bir araca 20 küsür. üstelikte benzinli bir araca.

Acu men arkadaşın aldığı araç hangi model bilmem ama 2003 we sonrası yapılan üretimlerde arka frenler disk we abs yeni sistem Klima manuel dersen bence digitalden çok daha kolay we kullanışlı

• bu konuya kesinlikle açıklık getirmek gerek ben ocak 2008 i bekliyorum aracın yaşından dolayı wergisi düşşsünde öyle alayım 2003dinamic ilk işim hususi söküp bakmak olucak benim 2003 alize de bile arkalar diskti hiçbir değişiklik ws yoktu son olarak rafi arkadaşım sonuna kadar haklısın
  • karub57

lastiklerle ilgili önerilerinizi merakla bekliyorum. bu aralar lastikleri değişmeliyim. Aracımın lastikleri 58000'de hala orjinal lastikleri, artık yenilemek farz oldu....
  • benım arac 80.000 de hala orjınal lastık bende degıstrcem mıchelın yada performance lastıgı alcam
  • A L O A L O DİKKAT DİKKAT
    Arkadaşlar bana kullanma kılavuzunun benzin deposu ve benzin göstergesi bölümü gerekli.lamba yandıktan sonra nekadar gittiğine bakmak istiyorum ve birkaç şey daha var bakmam gereken.

Bi de aracımın arka frenlerini disk fren yapmak istiyorum.Fiyatı konusunda bir bilgisiolan var ise bizlerle paylaşmasını rica ederim.

Teşekkür ederim.
  • MADDAS ARADA YARARLI BİLGİLER VERMEK GÜZEL BİRŞEY DEĞİLMİ DİYE SORDUĞUN SORUYU KİME SORDUĞUNU ANLAYAMADIM.BU KONU İLE İLGİLİ BİZİ AYDINLATIRSAN SEVİNİRİZ.

2.Sİ ARKADAŞLAR LASTİKLERLE İLGİLİ ÖNERİLERİME GELİNCE FULDA MARKA LASTİKLERİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM.
    BU LİNK ÜZERİNDEN MEGANE A TIKLAYINhttp://fulda.tiremanager.eu/tr_tr/default.aspx?action=SelectSearch&case=car&car=Renault

SONRA RESMİ GÖSTER TUŞUNA TIKLAYARAK ARACINIZI BULUN MARKA MODEL VE TİP OLARAK SONRA OK DİYİN TUNİNG JANTLARI BÖLÜMÜ GELİCEK O BÖLÜMDEN DE İSTEDİĞİNİZ JANTLARI TAKABİLİRSİNİZ

• ARKADAŞLAR SİZ HİÇ UĞRAŞMAYIN BEN SİZE LİNK VERİYİM TIKLAYIP GİRİN BU LİNKDEN ARACINIZA UYGUN JANTI VE LASTİĞİ BULABİLİRSİNİZ http://fulda.tiremanager.eu/tr_tr/tuningRims1.aspx
    FULDANIN ANASAYFASINDADA FİYATLAR VAR.
  • Eywallah dostum.Özellikle canımı sıkan bilip bilmeden konuşuyorlar birde insanı yalancı yerini koyuyorlar sonra da kıvırıyorlar yok sedan yok bilmem ne daha bir önceki sayfada yazdığınıdamı görmüyo acumen meganelerin tümünde arka da disk yoktur diye, megafon koymuş birde yanına..Gıcıklığına gittim lastikçiye sök dedim lastiği adam şaşırıdı ne yapcan kardeş dedi fotoğrafını çekcem dedim şaşırdı çektim tak dedim adam harbi afalladı güldüm.Sonra manyakmı ne der gibi baktı bana ama iyi yaptığıma inanıyorum ..
    quote:

bu konuya kesinlikle açıklık getirmek gerek ben ocak 2008 i bekliyorum aracın yaşından dolayı wergisi düşşsünde öyle alayım 2003dinamic ilk işim hususi söküp bakmak olucak benim 2003 adiskti hiçbilize de bile arkalar r değişiklik ws yoktu son olarak rafi arkadaşım sonuna kadar haklısın

• quote:

Orjinalden alıntı: karub57

MADDAS ARADA YARARLI BİLGİLER VERMEK GÜZEL BİRŞEY DEĞİLMİ DİYE SORDUĞUN SORUYU KİME SORDUĞUNU ANLAYAMADIM.BU KONU İLE İLGİLİ BİZİ AYDINLATIRSAN SEVİNİRİZ.

2.Sİ ARKADAŞLAR LASTİKLERLE İLGİLİ ÖNERİLERİME GELİNCE FULDA MARKA LASTİKLERİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM.
    BU LİNK ÜZERİNDEN MEGANE A TIKLAYINhttp://fulda.tiremanager.eu/tr_tr/default.aspx?action=SelectSearch&case=car&car=Renault

SONRA RESMİ GÖSTER TUŞUNA TIKLAYARAK ARACINIZI BULUN MARKA MODEL VE TİP OLARAK SONRA OK DİYİN TUNİNG JANTLARI BÖLÜMÜ GELİCEK O BÖLÜMDEN DE İSTEDİĞİNİZ JANTLARI TAKABİLİRSİNİZ

Böyle devam edersen açıklama yapmama gerek kalmazİnşallah böyle devam edersin kimseye sataşmadan

• Kaçtane megane 1 sw var bilmem ama sen en başından tüm meganeler diyerek bizi yalancı konumuna düşürdün bunu en başından söyleyecektin sadece sedanlarda diye

sw megane-1 kaçtane var piyasada? ben zaten sedan için söylemiştim. bende hem dinamik hem rxi vardı ikiside kampanaydı.

Acumen keşke iyice araştırıpta konuşsaydın bak hepsinde kampana değilmiş.Şimdi kıvırıyosun sadece sedanlarda diye.Peki başından neden sadece sedanlarda demedin?İlla benim fotoğraf çekip koymamımı bekliyordun?Bu kadar kesin konuştun hiçbirinde yok diye demek ki bilmeden konuşmak olmuyomuş.Önce araştır sonra konuş insanları yanlış yönlendirme .En güzel bilgi doğru ve paylaşılan bilgidir tekrar hatırlatırım

• arkadaşlar bende megane alize 2004 model kül gri bir araba aldım takıma üyeliğimi reca ederim
  • arkadaşlar bendeki megane da arka firenler kanpana 2004 megane alize
  • Kaza yaptığım aracın sağ arka tekerinin fotorafı lastikleri değiştirdiğimde tel. ile çekmiştim dikkatli bakarsanız disk ile kaliperi görebilirsiniz Rafi arkadaşın aracındaki disk in aynısı we aracım SEDAN'dır

Büyük boyutları için: aşağıdaki linkten bakabilirsiniz
    http://img263.imageshack.us/img263/6281/image3301em1.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burock26 -- 23 Kasım 2007; 0:37:39 >

• 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.