Şimdi Ara

[DH]-------------Megane I Kulübü-------------[98-04] (219. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.148
Cevap
27
Favori
752.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar orjinal teyipten memnun olan var mıdır bilmiyorum ancak ben kesinlikle memnun değilim öncelikle teyip kasetçalarlı günümüzde kimse kaset alıp dinlemiyor en azından cd çalar olsaydı hadi bu kaset-cd-mp3-dvd olayını geçtim de işin en kötü yanı orjinal teyibin çıkışları mevcut tesisat ve hoparlörlere yetmiyor ben bütün kapılardaki hoparlörlerin üzerindeki etiket değerlerini okudum. Arabada orjinal olarak iki ön kapı iki de arka pandizot olmak üzere 4ohml luk 100W lık pionerr hoparlörler var bizim orjinal teyibin çıkış gücü 4*15W yani sesi biraz fazla açınca hoparlörle kaliteli ve yeterli olmasına rağmen seste bozulma yapıyor bass desen hiç yok gibi en kısa zamanda güzel bir teyip almak ve takmak istiyorum ancak bu seferde karşıma direksiyon kumandası ve orta konsolda yer alan ekranı kullanamama durumu çıkıyor. Sizlerden ricam özellikle bu oto teyp konusunda bilgisi ve deneyimi olan arkadaşım bana pionerr in çıkışı güçlü sd kart kullanan (usb li modelleri sevmiyorum pek kullanışlı değil) direksiyon kumanda girişi olan bir teyip önerebilirler m? ilerde direksiyon kumandasının adaptörünü alıp takmayı düşünüyorum yardımlarınızı ve düşüncelerinizi belirtirseniz memnun olurum

• m@r@b@ arkadaşım bugün pazar olduğu için aradığım yer kapalı yarın konuyu araştırır anahtarı yaptıracağın yerin adresini telefonunu ve fiyatını öğrenir buraya yazarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: de-ka

bu ve yeni tüm araçlarda vurdurarak çalıştırma önerilmiyor bilginize.

Zararlı olduğunu ben de biliyorum ama mecbur kaldım ilk defa.Asıl amacım sorunuma kalıcı çözüm önerileri bulabilmek.Bu durumla karşılaşan başka arkadaşlar da vardır diye.
  • m@r@b@ kardeş..
    korna için yapabileceğin direksiyon hava yastrığının altında 6 tane yay var onların yumuşak yay takarak değiştirirsen korna yumuşak oluyor ben denedim çok iyi oldu...çok ucuza mal oluyor ...
  • aküyü şarj eden dinamo görevini yapmıyor, aküyü tam sarj edemediği için akü aracı çalıştıracak kadar gücü bulamıyordur. bunu en iyisi aküyü aldığın yere götürüp akünün gücünü ve şarj dinamosunun gücü ölçülerek anlaşılır.

onlarda sıkıntı yoksa, araç lpg li ise, az miktarda kaçak olaibilir. bu gaz silindirlere dolup motorun birkaç gün sonra boğulmasına yol açıyor olabilir.

aracın ne olduğunu yazarsan daha kolay çözüm bulursun.

quote:

Orijinalden alıntı: ntquartex

Benim araçta şöyle bir sorun oluyor;

Bazen aracı 3-4 gün kullanmayınca çalıştırmakta sorun yaşıyorum.Aküm 1 senelik olmasına rağmen daha geçen hafta bu sorunu yaşadım ve Allahtan bayır aşağı olduğundan 2.viteste "vurdurarak" çalıştırmayı başardım.Bunun nedeni ne olabilir?Sabahları özellikle işe arabayla gideceğim zamanlar başıma bela olmasından korkuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: motor33

m@r@b@ kardeş..
    korna için yapabileceğin direksiyon hava yastrığının altında 6 tane yay var onların yumuşak yay takarak değiştirirsen korna yumuşak oluyor ben denedim çok iyi oldu...çok ucuza mal oluyor ...

Kendiniz mi yaptıysanız detaylı bilgi verirmisiniz. Eğer usta yaptıysa ist.ise tel alabilirim.
  • arkadaşlar korna çok sert de gereksiz korna kullanımının önnüe geçiyor bence zaten direksiyondan kornayı sevmiyorum ben eski renault'lardaki gibi koldan olsa keşke kendi fikrimdir tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

arkadaşlar korna çok sert de gereksiz korna kullanımının önnüe geçiyor bence zaten direksiyondan kornayı sevmiyorum ben eski renault'lardaki gibi koldan olsa keşke kendi fikrimdir tabi

evet bizim 99 megane da kolda korna var.bi de benimki havalı korna olduğu için onunda ayrı bi havası var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: slacin

quote:

Orijinalden alıntı: hellix

quote:

Orijinalden alıntı: slacin

Arkadaşlar bu rasimde yeşille işaretlediğim şey ne anlama geliyor ve alt göserge ne iş görüyor biln var mı?

[DH]-------------Megane I Kulübü-------------[98-04]

slacin arkadaşım normalde orda "oil ok" yazması gerekir yazmıyorsa yağıda tamamladığın halde o yazı gitmediyse en kısa sürede servise götür hatta servisi ara bilgi al belki onlar gelir arızanın durumuna göre. bazen 3e 5e bakma derim yoksa motoru kucaklayabilirsin ama silecek, kapı kilidi, cam vs. gibi arızaları kendinde halledebilirsin ama motorun yağsız çalışması demek onu direk çöpe atmak demek bence ihmal etme özel servislerde fiyat olarak uygun olabilir bilgisayara falan soktur belkide önemsizdir ama sen tedbirini al bence belkide bilgisayara sokunca bazı değerleri sıfırlayacaklar o kadar ama bilemezsin.

Ama benim gene de içim gıcıklandı çünkü çok farklı görüşler var ya.
    Yağ eksilince
    bazıları orada ----------- yazr diyor,
    bazıları yaz yanıp söner diyor,
    yağ tamam olunca ok yazar diyenler de var.
    sanırım farklı modellerde değişiyo bunlar.

hellix arkadaşım senin bahsettiğin araç kaç model acaba?

98 MODEL MEGANE 2.0 RXT DÜZ VİTES ARACIM VAR...BU YAĞ SEVİYE GÖSTERGESİ USTANIZIN DEDİĞİ GİBİ YUVARLAK OLANLAR YAĞ MİKTARINI GÖSTERİR HER BİR YUVARLAK 1 LİTREYE TEKABÜL EDER 2.0 MEGANE' LAR 6 LİTRE YAĞA İHTİYAÇ DUYARLAR VE YUVARLAKLAR ARAÇ YAĞ EKSİLTME YAPIYORSA ZAMANLA 5'E SONRA 4'E SONRA 3'E DÜŞER 3'E DÜŞÜNCE ÜÇ TANE YUVARLAK ÜÇ TANE TİRE İŞARETİ OLUR VE BELLİ SÜRELERLE OİL YAZISI ÇIKAR VE BİR SÜRE YANIP SÖNER SİZİ İKAZ EDER...

YARDIMCI OLABİLDİYSEM NE MUTLU..

• BU ARADA bu ''ok'' yazısı yine megane1 lerin 1.6 16 valve olanlarında çıkıyor bizim 8 valf lik motorlarda ok yazısı çıkmıyor arkadasımın 2001 scenic'i var 1,6 16v onun aracında yuvarlaklar çıkıyor sonra '' OİL OK'' YAZIYOR..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KUZEY

aküyü şarj eden dinamo görevini yapmıyor, aküyü tam sarj edemediği için akü aracı çalıştıracak kadar gücü bulamıyordur. bunu en iyisi aküyü aldığın yere götürüp akünün gücünü ve şarj dinamosunun gücü ölçülerek anlaşılır.

onlarda sıkıntı yoksa, araç lpg li ise, az miktarda kaçak olaibilir. bu gaz silindirlere dolup motorun birkaç gün sonra boğulmasına yol açıyor olabilir.

aracın ne olduğunu yazarsan daha kolay çözüm bulursun.

quote:

Orijinalden alıntı: ntquartex

Benim araçta şöyle bir sorun oluyor;

Bazen aracı 3-4 gün kullanmayınca çalıştırmakta sorun yaşıyorum.Aküm 1 senelik olmasına rağmen daha geçen hafta bu sorunu yaşadım ve Allahtan bayır aşağı olduğundan 2.viteste "vurdurarak" çalıştırmayı başardım.Bunun nedeni ne olabilir?Sabahları özellikle işe arabayla gideceğim zamanlar başıma bela olmasından korkuyorum.

Araç 2001 model 1.4 RTA 1400 motor Megane 1 benzinli.Akü geçen sene orjinal Renault servis yedek parçası (Varta sanırım).Dediğiniz gibi alternatör / şarj motorunu kontrol ettireceğim ilk servise uğradığımda.

• gözüm gibi baktığım aracımı ihtiyaçtan satıyorum

http://www.araba.com/2369807.html

araç alacaklara duyurulur. araçta 2 parçada boya vardır. değişeni yok. bakımları yeni yapıldı, muayenesi 2011 e kadar var. LPG li. çok temiz. Tanıdığa eşe-dosta gidecek bi araba.

bilginize
  • Arkadaşım verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.
    Allah razı olsun :)
  • quote:

gözüm gibi baktığım aracımı ihtiyaçtan satıyorum

araç alacaklara duyurulur. araçta 2 parçada boya vardır. değişeni yok. bakımları yeni yapıldı, muayenesi 2011 e kadar var. LPG li. çok temiz. Tanıdığa eşe-dosta gidecek bi araba.

bilginize

inşallah istediğiniz fiyata alıcı bulabilirsiniz erhan bey, sattıktan sonra da foruma uğramanızı bilgilerinizi paylaşmanızı bekleriz, sahibinden'e de ilan verdiniz mi?

• evet sahibiden.com ve arabam.com da da var.

ocak ayında paraya ihtiyacım olacak hayırlı bi iş için bu nedenle şimdiden satıyorum. yoksa arabamı satmak hiç içimden gelmiyor ama satmak zorundayım.

inşallah ona iyi bakcak biri alır bakalım.

quote:

quote:

bilginize

inşallah istediğiniz fiyata alıcı bulabilirsiniz erhan bey, sattıktan sonra da foruma uğramanızı bilgilerinizi paylaşmanızı bekleriz, sahibinden'e de ilan verdiniz mi?

• araç bugün satıldı. kaporasını adım. yarın alım satım işini halledicez.

yine buralardayım.

herkese iyi forumlar.

quote:

evet sahibiden.com ve arabam.com da da var.

ocak ayında paraya ihtiyacım olacak hayırlı bi iş için bu nedenle şimdiden satıyorum. yoksa arabamı satmak hiç içimden gelmiyor ama satmak zorundayım.

quote:

quote:

bilginize

• hayırlı olsun,inşallah daha iyileri nasip olur,her zaman bekleriz.
  • Aracım 98 Megane 1,6 eRTE arka kampana fren balata takımının parça kodu lazım. 14" jant. Alıp tamirciye öyle gidecem. Her zaman daha idare eder deyip gönderiyor. Artık kampanalardan ses gelmeye başladı. demir sürtünmesi gibi. Nasıl alacaz bu balataları. Parçacıya ne diyecez.
    Hepinize kazasız sürüşler
  • hayırlı olsun _KUZEY kardeş
  • quote:

araç bugün satıldı. kaporasını adım. yarın alım satım işini halledicez.

yine buralardayım.

herkese iyi forumlar.

quote:

evet sahibiden.com ve arabam.com da da var.

quote:

quote:

bilginize

hayırlı uğurlu olsun, geri vites müşürü hakkındaki yorumunuza o başlıkta cevap vermiştim sayın _KUZEY

• 
Sayfa: önceki 217218219220221
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.