Şimdi Ara

[DH]-------------Megane I Kulübü-------------[98-04] (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.148
Cevap
27
Favori
754.526
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hepinizin geçmiş bayramını kutlarım bakıyorumda baya büyüyoruz daha da büyürüz umarım bende 120 bin bakımı yaptıracagım bakalım ne fiyat verecekler tepretogulları da daha önce bir çok araç yaptırdım aslında pahalıdır ama yüzde 20 lik indirim baya faydalı oluyor galiba birde taksit yaparlarsa başkasına gitmem zaten
  • peki arkadaşlar megan 1 lere taktırıla biliyormu bu hız sabitleyici ve kaça takılıyor bilgisi olan varmi

quote:

Orjinalden alıntı: dertlidolap

Megane 1'lerde hız sabitleyici yoktur.
    quote:

Orjinalden alıntı: apathe

merhaba arkadaşlar,
    bu meganelarda hız sabitleyicisi var mı? varsa nasıl kullanılıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehatir -- 25 Aralık 2007; 22:28:17 >
  • dedıgım yere garantı verebılırım ıstersen beraberde gıdebılırz benım cok yakından tanıdıgım guvendıgım bir servis pm atarsanız yardımcı olurum
    quote:

Orjinalden alıntı: reyha

Evet arkadaşlar

Benim için sıkıntılı günler başladı....

Aracım 59600 km'de. eh artık 60.000 bakımı geldi.

Servis (sakarya ernaz) 900 ytl fiyat çıkardı.

Sakarya'da renault'a bakan özel bir servis var (canerkoc önermişti) ücretin 450 ytl'den başlayacağını, aracın ihtiyacına göre rakamın yukarıya çıkabileceğini söyledi.

Önerilerinizi bekliyorum ne yapmalıyım? şu ana kadar araç hep renault orjinal servislerinde bakım gördü.

• arkadaslar 76. sayfada oldugumuzu goruyorum yanlısmı goruyorum bir yanlıslık yokmu ne zman geldık ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canerkoc -- 25 Aralık 2007; 22:36:05 >
  • Yok mu bir bilen ?

quote:

Orjinalden alıntı: _wow_

Benim SW megane aracımın bagajın tavanın yanlarında dikdörtgen gri plastik 2 adet parça var.Sağ ve sol yanlarda ne işe yaradığını çözemedim.Bilen var mı acaba ?
  • Bende var Sw bugune kadar hiç dikkatimi çekmedi harbiden ne işe yarıyorlar :)
    quote:

Yok mu bir bilen ?

quote:

Benim SW megane aracımın bagajın tavanın yanlarında dikdörtgen gri plastik 2 adet parça var.Sağ ve sol yanlarda ne işe yaradığını çözemedim.Bilen var mı acaba ?

• sizdede 76 mı gorunuyor sayfa ? bazen yanlıslık oluyo 2ye katlıyo sayfa sayısını ondan sordum sw meganı olar arkdaslar resmını cekıp koyarmısınız dediginiz parcanın hem neden bahsetıgınızı daha iyi anlarız
  • quote:

Orjinalden alıntı: canerkoc

sizdede 76 mı gorunuyor sayfa ? bazen yanlıslık oluyo 2ye katlıyo sayfa sayısını ondan sordum sw meganı olar arkdaslar resmını cekıp koyarmısınız dediginiz parcanın hem neden bahsetıgınızı daha iyi anlarız

evet arkadasım bendede bazen 76 bazende 36 gozukuor ama su anda 76 sayfa bu arada benımde wagonum var ben o delıklerı arka kafes takmak ıcın bılıyorum hanı sıyah demır kafesler varya bagajı ayıran koltuk bolumunden oyle bılıyorum baska bıseyde olabılır. Bende bır soru sorcam megane 1 lerde ASR lı model varmı varsa hangısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuvar34 -- 26 Aralık 2007; 10:47:48 >

• caner sayfa normalde şu anda 38 ama forumda bazen internet yavaş olduğu zaman sayfalar 2 ye bölünüyor. Yani şu anda tüm forumlarda 2 kat fazla sayfa sayısı
    kuvar bu araçlarda ASR otomatik şanzımanlı modellerde var sadece. Aslında ona bir bakıma otomatik vites için kar seçeneği de diyebiliriz

quote:

Orjinalden alıntı: kuvar34

quote:

sizdede 76 mı gorunuyor sayfa ? bazen yanlıslık oluyo 2ye katlıyo sayfa sayısını ondan sordum sw meganı olar arkdaslar resmını cekıp koyarmısınız dediginiz parcanın hem neden bahsetıgınızı daha iyi anlarız

evet arkadasım bendede bazen 76 bazende 36 gozukuor ama su anda 76 sayfa bu arada benımde wagonum var ben o delıklerı arka kafes takmak ıcın bılıyorum hanı sıyah demır kafesler varya bagajı ayıran koltuk bolumunden oyle bılıyorum baska bıseyde olabılır. Bende bır soru sorcam megane 1 lerde ASR lı model varmı varsa hangısı

• tessekkurler greatchecker keske olsa ıdı manuel modellerde cok ıyı bı ozellık ıdı asr saglık olsun neyse
    bu arada ben hala aırbag ısıgıyla ugrasıyorum dıreksıyon sımıdını komple soktum oralardakı kontaklara baktım bakalım ne olcak bu aksam deneyecegım
  • Arkadaşlar, bagaj kapağındai nikelaj çıtaya dikkat edin. Benimkinin iki dişi kırılmıştı tek diş üzerinde duruyordu. Geçen gün oto yıkamacıda o tek dişi de kırmışlar. Daha önceden çürük olduğu için bir şet demedim. Servise mail attım, çıtanın fiyatını sordum. 123 YTL'cik + KDV fiyat biçtiler. Ben de sanayide bir kaportacıya yapıştırttım. Aman dikkat edin o çıtaya.
  • Bu sol tarafın resmi,aynısı sağ taraftada var.

quote:

• sayın arkadaslar bır suredır basımda bulunan aırbag ve serv lambası arızasının kesın cozumunu buldum ama bu cozum teknık bır cozum bastan soyluyeyım arabanın 4 adet bakılcak yerı var aırbagle ılgılı bırıncıler emnıyet kemerlerı sofer ve yolcu koltuk altındakı soketler ve emnıyet kemerı kuvvet konterol bırımlerı hemen koltugun yanında bulunuyor bunlara bakıyoruz temızlıyoruz lamba yanar ıse devam edıyoruz dıreksıyon sımıdıın hemen dıbınde aırbag kabloların takıldıgı soket var ona bakıyoruz temızlıyoruz yanmaya devam edıyorsa daha sonra aırbag sokuyoruz patlamaz kormayın ben patlatamadım ıkı vıdası var dıreksıyonun arka tarafında kontak kapalı halde sokup takın onuda bır kontrol edın gene olmadımı işin en cif cifli yeri burası DIKKAT hava yastıgının soketını takmayın 2.2 OHM DİRENÇLE KISA DEVRE EDIN eger arıza yastıkta ıse ısık yanmıyacaktır bu dırenc olayı emnıyet kemerlerının kuvvet kontrol merkezı ıcınde gecerlı oradanda suphenelırsenın takarsınız bozuk olup olmadıgı anlasılır ısık yanan arkadaslar kendılerı yapamasalar dahı tamırcı arkadaslara anlatsınlar dırencı takınca hava yastıgı ıptal oluyor ama hava yastıgın yerıne takarsanız eger emnıyet kemerı yerıne takarsanız ıptal olmuyor ordakı sensor hata vermeyı bırakıyor tabıı dırencsız cozumu parcaları degıstırmek hangısı kesın bozuksa onu degıstırısınız bu arıza bulmak ıcın bır yontemdır oncekı sayfada bır arkadas dıreksıyon sımıdınde yaylar falan var demıstı ılgısıne tessekkurler bır fıkır oldu bızım ıcın bızde devamını getırdık benım arabanın surucu hava yastıgı bozuk cıktı ama dıkkat edın her zaman yanmıyor ara sıra ondan dolayı bulması zordu kafadann her seyı degıstıremıyorsuun pahalı malzemeler bunlar herkese ıyı gunlar kolay gelsin.

• hmm anladım saol
    quote:

Orjinalden alıntı: greatchecker

caner sayfa normalde şu anda 38 ama forumda bazen internet yavaş olduğu zaman sayfalar 2 ye bölünüyor. Yani şu anda tüm forumlarda 2 kat fazla sayfa sayısı
    kuvar bu araçlarda ASR otomatik şanzımanlı modellerde var sadece. Aslında ona bir bakıma otomatik vites için kar seçeneği de diyebiliriz

quote:

Orjinalden alıntı: kuvar34

quote:

• http://www.renault.co.uk/Accessories_Adventure.aspx# oraya takılan sey bu lınkte satılıyor ama megane 2 icin galıba dog guard diye tel yani
    quote:

Bu sol tarafın resmi,aynısı sağ taraftada var.

quote:

• merhaba arkadaşlar yan ayna ısıtıcıları arka cam rezistansını açıncamı çalışıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oyuncu360
    merhaba arkadaşlar yan ayna ısıtıcıları arka cam rezistansını açıncamı çalışıyor.

Aynen öyle arka cam rezistansını açtığın zaman ayna ısıtıcı çalışıyor bildiğim kadarıyla sadece şöför tarafında wardı diğer tarafta warmı emin değilim
  • Merhaba arkadaslar,

Bende potansiyel Megane I kullanicisiyim :) 2 haftadir bakiyorum ve bu haftasonu almayi dusunuyorum. Yalniz kafama takilan bir soru war. Ben 1999 model 1.6 bakiyorum da, bunlarin hepsi standart 8V midir? Yada arabanin 8V yada 16 V oldugunu en kolay nereden anlariz. Ayrica performans tan ziyade yakiti ne kadar farkeder 8V ve 16V arasinda, acaba 16V daha mi az yakar? Ayrica yeni bir megane alirken en cok nelere dikkat etmeliyim, oneriniz warsa cok sewinirim. Simdiden tesekkurler. Umarim arabayi alip bende uye olurum buraya :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: boragencer

Merhaba arkadaslar,

Bende potansiyel Megane I kullanicisiyim :) 2 haftadir bakiyorum ve bu haftasonu almayi dusunuyorum. Yalniz kafama takilan bir soru war. Ben 1999 model 1.6 bakiyorum da, bunlarin hepsi standart 8V midir? Yada arabanin 8V yada 16 V oldugunu en kolay nereden anlariz. Ayrica performans tan ziyade yakiti ne kadar farkeder 8V ve 16V arasinda, acaba 16V daha mi az yakar? Ayrica yeni bir megane alirken en cok nelere dikkat etmeliyim, oneriniz warsa cok sewinirim. Simdiden tesekkurler. Umarim arabayi alip bende uye olurum buraya :))

1999 modellerin tüm motorları 8v tir. Makyajlı kasalarda 16v motorlar. Motorunu anlamak çok zor değil aracın sağ ön kapı çıtasında(yeni modellerin solunda da olanlar var) meganelerin hepsinde motor yazar. 1.6e yazıyorsa 1.6 8v 90bg, 1.6 16v yazıyorsa 1.6 16v 110bg lik, 2.0 yazıyorsa 2.0 8v 115bg lik, 1.9 dTi yazıyorsa 1.9 dizel 100bg lig motordur(tabi araç sahibi o yazıyı değiştirmediyse)
    Bu araçlarda dikkat etmen gereken en önemli unsur bence km. Tabi burda dijital olmasına rağmen göstergenin oynanmış olma ihtimali de var. Diğer bir unsur biraz daha üst model seviyesine bakmanı tavsiye ederim çünkü 2.el'de daha çok gidiyorlar. En azından baz donanım alma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harimole -- 28 Aralık 2007; 17:27:47 >

• sağolasın burak
  • 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.