Merhabalar 20 senedir bir sistem toplamak istiyorum. Bugünlere kısmetmiş anca belimi doğrulttum. Kullanımımdan bahsedeyim biraz ofis işleri yapıyorum bilgisayarda. Sırf ofis işi için bu sistemleri almıyorum tabiki. Onun dışında oyunda oynamak istiyorum fakat oyunlar ateş pahası olduğu için güzel bir sistem toplayıp 7-8 sene donanımla ilgilenmeden maaştan biriktirip aldığım oyunları oynamak istiyorum. Oyunlardada full hd olsun 4k olsun gibi görüntü derdim yok. 20 sene beklemişim akıcı çalıştırsın yeter 480pye bile tamamım. Sizlere danışmak istediğim birkaç konu var. 1-) Bu iki sistemden hangisini tercih etmeli? b-https://www.teknobiyotik.com/teknobiyotik-fr8500-firsat-sistemi.html Eğer ilk sistemi alırsam esneme imkanım yok. Olduğu gibi alıcam. Ama ikinci sistemi tercih edersem anakartı değiştirdim, psu değiştirdim, sıvı soğutmayı değiştirdim. Sistemlere bakıp ilkini al uzun seneler gider diyorsan teşekkürler devamını okumana gerek yok. Ama ilk sistemde ekran kartı vs sağlam geri kalanlar çöp diyorsan... 2-) 2. Sistemde yapmış olduğum değişikliklere gerek varmıydı? Anakart psu önemli bileşenler. Diğer bileşenlerin tam performansla çalışmasında kilit rol oynuyorlar diye biliyorum. Tabiki kısıtlı bütçemin büyük çoğunluğunu bu parçalara harcamam fakat bu parçalar en azından orta segment olmalı diye düşünüyorum. Bu yüzden 2. sistemde anakartı Gigabyte X570-UD, psu yu High Power Gold Performance GD 600W 80+Gold la değiştirdim. Bu yaptığım değişiklikler yerinde mi yoksa aşırıyamı kaçmışım merak ediyorum. Eğer aşırıysa bu parçalara fazladan para bağlamışsam ne önerirsiniz.(Lütfen linklerden ulaştığınız sitedeki özelleştirme kısmı üzerinden parça önerin.) Sadede gelirsek ben şahsen 2060 ın uzun süreler beni götüreceğini düşünüyorum. Fakat 3060 ıda benzer bir fiyata görünce arada kaldım. Siz ne diyorsunuz. 2. sistemi al parçalar güzel işini şimdilik görür ilerleyen dönemlerde birikim yap 3060a yükseltirsin yada İlk sistemdeki parçalar fena değil tatava yapmışsın ilkini al geç kardeş :)) Düşüncelerinizi bekliyorum. Sağolun şimdididen. |
Bildirim