Şimdi Ara

^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (203. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.158
Cevap
99
Favori
1.491.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: altay01

abi teşekkürler

Önemli değil.
    Boyası var değişeninide bilmiyorum
    Fiyatı en son 4850 yaptı ne dersiniz
    Hidrolik direksiyon yok sanırım bunlarda
    EN önemlisi tüp yok ama ne yakar onu bilmiyorum
    Yardımlarınızı beklirum
    Bilgisayar açık cevaplarınız beni aydınlatacaktır.
    Saygılarımla

1993 model Uno almak isteyen xturkx adlı kullanıcı tereddütlerini bildirmiş.

Kullanılmış ve 17 yaşına gelmiş bir araçta değişen değil değişmeyeni sorgulamak gerek. Kaportayı çok iyi incelemek lazım, en pahalı işlerden biri boya ve kaporta işleri.

Uno'lar diğer Fiat serisi eski tip motorlara sahip oldukları için kolaylıkla her yerde anlayanını bulabilirsiniz. Bu bir avantaj.

Yeni bir araba almak isterseniz bizdeki eskilerin yakın gelecekte pek para etmeme ihtimali her zaman mümkün. Bunu akıldan çıkarmamak gerek. Şu sıralarda 2. el piyasası, 1. ele paralel olarak biraz yüksek gidiyor.

Uno'lar az yakan araçlar kategorisine girer. Ancak daha küçük otomobillerle kıyaslarsanız, durum değişebilir. Hafta sonları veya ara sıra kullanıcısı değilseniz yani sürekli biniyorsanız, LPG kitine ihtiyaç duyabilirsiniz.

Görmeden karar vermek çok zor, tecrübeli bir tanıdığınızdan yardım almak daha iyi olabilir. Fiyat çok az değil, çünkü herhangi bir tamirciye götürseniz size mutlaka değişmesi gereken bir sürü parça olduğunu söyleyecektir. Ama eksikleri veya bakımları yaptırdıktan sonra işinizi görür.

Kararınız öyle veya böyle hayırlı olsun!

• slm arkadaşlar bende 96 sxie aldım muaynede lpg beyni sorun oldu değiştirmek zorunda kaldım araç 25 krş yakıyor lpg de şehiriçi normalmi yardımcı olursanız çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanmansur -- 30 Eylül 2010; 19:41:44 >
  • xturk kardeşim ben 6 ay önce 97 model sxie yi 6.500 e aldım tüpte vardı.aracımdan son dersecede memnunum .ona göre hesabını yap.çok ekonomik bi araç .ağır bakımlarını yapim desen en fazla 200 tl ye biter.aracımızda beyin sistemi olduğu için beyne bi baktır .ufak bi check up .bu fiyatlara bundan iyi araba bulamazsın derim ben şimdiden hayırlı olsun bu arada hid.direksiyon yok ama hidrolikten farksızdır unonun direksiyonu heleki lastiklerede yeniyse:)
    basınca debriyaja da basmama rağmen sönüyor fakat
    motor ısınınca hiç bi problem yok????

bide el frenini çekmeme rağmen araç boşta bırakılmışcasına gidebiliyor
    bi ustaya göstermem lazım mı yoksa tüm unolarda mı bu problem var ???
  • Motorla ilgili sorun zannedersem rölanti motoru ile alakalı bir sorun, el freni ile ilgili sorun ise çok basit arka kampanalar gevşemiştir onları sıktırmak gerekli çok düşük bir ihtimallede eğer bitmişseki bu anacak el freni çekili gidilirse olur değiştirmek gerekir.
    farketmek imkansız ???
  • Benim aracımda lpg li ancak soğuk gaz veriyor o yüzden araç stop ediyor diye bir sorun hiç duymadım ve başıma gelmedi bence usta birazcık başından savmak için böle söylemiş gibi geliyor çünkü yakıtın soğuk yada sıcak olması gibi bir durum yok ve şimdi böyle yapıyorsa kışın ne yapacaksın yolda kalırsın bence iyi bir ustaya göster arabayı...
    ışınla bizi spak!!
  • benim de kaloriferlerden sıcak hava gelmiyor :( çok masrafı çıkar mı ?

Orijinalden alıntı: altay01

abi allahtan adanada kış fazla olmuyor ama yine de
    başka bi ustaya gösterecem haftasonu bakalım o ne diyecek???

Adanada soğuk diye birşey mi var nefes alınmayacak kadar sıcak
  • Kalorifer peteği patlamışsa 100 lira gibi bir masrafa yol açar heralde ancak birde 5 liralık bir masrafta olabilir oda alttan kalorifer musluğu kapatılmışsa sıcak hava üflemez tamircide 2 dakikada musluğu çevirip açar 5 lira alır.
  • Arkadaşlar merhabalar forma yeni katıldım 96 70s war arabamda kendı lastık ebatlarında lastık ve jant war (aracı yenı aldım) bıraz dısarı çıkık duruyo arac yurur haldeyken tam donuslerde 40 derece cevirince direksiyonu tıkır tıkır ses geliyo yaşayan ve bilen arkadasların bunun nedenin izah etmesini rica ederım herhangi bi ustaya gıtmedım daha ama sorun acacagını zannetmıyorum birde baskı balata degısırcem tahmini nekadara değişirirler
    şimdiden tskederim.
    2012 Kanuni Breton
    2011 Model Toyota Corolla D-4D Comfort Extra
  • abi adana yaniyor bea su an klimalar olmadan yasanmiyor :)
  • En sonunda ön lastikleri değiştirdim goodyear duragrip şuan için daha 30 km yol yaptım o yüzden yorum yapamayacağım ancak orta yumuşaklıkta ve güven veren bir lastik.

Mehmet arkadaşımda direksiyondan gelen bir sesten bahsediyor ustaya gösterilmeden bilinmez tandır kolu ,rotil ,rotbaşı yada direksiyon kutusu heryerden olabilir en ucuz 30-40 en çok 250-300 arası bir sorun olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olben -- 4 Ekim 2010; 8:35:04 >
  • iyi akşamlar beyler 96 uno sx sahibiyim lpg beynini değiştirdim araç 20 tl ile 80 km yi anca gidiyoı şehir içi fazla değilmi beyin markası etkilermi 2-3 lpg servisi gezdim ayarın iyi dediler birisi bujileri değiştir dedi buji ve kablo setimi değişiyor kaça mal olur
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.