Şimdi Ara

.::DH FİAT MAREA KULÜBÜ::.(266 üye)::. (1581. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46.963
Cevap
181
Favori
3.047.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15791580158115821583
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hmakcesme

Dostlar eski bir 2001 marea ELX kullanıcısıyım, yeniden marea var gündemimde, ancak otomatik almam gerekiyor. Manueli biliyorum ama otomatiği nasıl baş ağrıtır mı? bir fikrim yok. Gidip abuk subuk arabalara bakar oldum (accent otomatik filan :) ) Ben şeytana uymadan birileri bilgi versin acilen bütçe 11-12 arası bu arada.

Benim arkadaşta 2001 sw otomatik var ve bir kez takılı kalmış. Geriden 1'e takmış ama araç geri gitmeye devam etmiş. Bi süre sonra düzelmiş ama servis hemen halletmiş sorunu daha da tekrarlanmamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 16trali

quote:

Orijinalden alıntı: hmakcesme

Dostlar eski bir 2001 marea ELX kullanıcısıyım, yeniden marea var gündemimde, ancak otomatik almam gerekiyor. Manueli biliyorum ama otomatiği nasıl baş ağrıtır mı? bir fikrim yok. Gidip abuk subuk arabalara bakar oldum (accent otomatik filan :) ) Ben şeytana uymadan birileri bilgi versin acilen bütçe 11-12 arası bu arada.

Benim arkadaşta 2001 sw otomatik var ve bir kez takılı kalmış. Geriden 1'e takmış ama araç geri gitmeye devam etmiş. Bi süre sonra düzelmiş ama servis hemen halletmiş sorunu daha da tekrarlanmamış.

Bakımları yapıldıysa sorun çıkartmaz diye düşünüyorum ama bakımlısını da nerden bulcaz. Öyle çok masraf çıkartırsa da yaptıramam memur maaşı ile.
    Benim manuel ELX 100 KM de 9 litre LPG yakıyordu Ankara da, otomatik ne kadar yakıyor?
    Ocak ayında fiyatlar düşermi dersiniz? şu sıra baya kabarık gibi

• Merhaba arkadaşlar bende artık aranızdayım 2001 model Marea 1.6 SX aldım... arkadaş yanında necvox dva 9690 marka dvd player verdi double din denilenden
    ancak malum mareanın döş yapısı teyp şekli gereği montaj sorunu olacak gibi daha denemedim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim nette biraz araştırdım ama uygun çerçeve bulamadım ... yardımcı oluuunnn
  • 2001 model marea elx var 75 bin km de araba 1. ve 2 . viteste 2000 devir altında çok sarsıyor bir sorun mu var yoksa kronik rahatsızlık mı bakımları her sen düzenli yapılır.beyinden şüphe ediyoruz gazıda geç algılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ea0840

Merhaba arkadaşlar bende artık aranızdayım 2001 model Marea 1.6 SX aldım... arkadaş yanında necvox dva 9690 marka dvd player verdi double din denilenden
    ancak malum mareanın döş yapısı teyp şekli gereği montaj sorunu olacak gibi daha denemedim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim nette biraz araştırdım ama uygun çerçeve bulamadım ... yardımcı oluuunnn

Double din cihazlar maalesef bu şekilde iken takılamıyor. Dashboard üzerinde modif yapılması gerekir ama bunu da usta birine yaptırmak gerek. Marea teyp çerçeveleri standart teypler için. Onları da zaten bulmuşsundur. Benimde aklımdan bazen geçiyor ama şu an pek zaman ve imkanım yok. Dashboardın komple sökülerek arka kısmın uygunluğunu kontrol etmek gerek.

• Sayın Ataburak değiştirip biraz kullandıktan sonra izlenimlerimi sizinle paylaşacağım.Bakalım ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizli güçler ordusu

2001 model marea elx var 75 bin km de araba 1. ve 2 . viteste 2000 devir altında çok sarsıyor bir sorun mu var yoksa kronik rahatsızlık mı bakımları her sen düzenli yapılır.beyinden şüphe ediyoruz gazıda geç algılıyor.

Aynı sorun benim 2003 1.6 liberty'de de var. ayağı gazdan çekince 2000 devirin altına indikten sonra silkelemeye başlıyor. bujileri, kablosunu, ateşleme bobinini değiştirdim periyodik bakımını yaptırdım, boğaz kelebeğini temizlettim, gaz ayarı yaptırdım, biraz azaldı ama sorun tam olarak çözülmedi hala devam ediyor silkeleme. Acaba siz bir çözüm bulabildiniz mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: absedo

quote:

2001 model marea elx var 75 bin km de araba 1. ve 2 . viteste 2000 devir altında çok sarsıyor bir sorun mu var yoksa kronik rahatsızlık mı bakımları her sen düzenli yapılır.beyinden şüphe ediyoruz gazıda geç algılıyor.

Aynı sorun benim 2003 1.6 liberty'de de var. ayağı gazdan çekince 2000 devirin altına indikten sonra silkelemeye başlıyor. bujileri, kablosunu, ateşleme bobinini değiştirdim periyodik bakımını yaptırdım, boğaz kelebeğini temizlettim, gaz ayarı yaptırdım, biraz azaldı ama sorun tam olarak çözülmedi hala devam ediyor silkeleme. Acaba siz bir çözüm bulabildiniz mi ?

Bende 1.6 Exclusive kullanıyorum.

Arabayı ilk kullandığım zaman, silkeleme olayını çok yaşamıştım (Ağustos). Periyodik bakımdan geldikten sonra (Eylül gibi yapılmış olması lazım) silkelemenin tam olarak yok olmadığını ama azaldığını fark ettim (Ekim). Uzun bir aradan sonra arabayı tekrar kullandım. Bu sefer fazla silkeleme yaşamadım diyebilirim. Sanırım bir süre sonra alışılıyor. Pazar günü bu silkeleme konusuna dikkat ederek arabayı kullanıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acdesign55 -- 24 Aralık 2011; 2:38:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Marea484

Sayın Ataburak değiştirip biraz kullandıktan sonra izlenimlerimi sizinle paylaşacağım.Bakalım ne olacak.

tabiki bekliyoruz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: acdesign55

quote:

quote:

Arabayı ilk kullandığım zaman, silkeleme olayını çok yaşamıştım (Ağustos). Periyodik bakımdan geldikten sonra (Eylül gibi yapılmış olması lazım) silkelemenin tam olarak yok olmadığını ama azaldığını fark ettim (Ekim). Uzun bir aradan sonra arabayı tekrar kullandım. Bu sefer fazla silkeleme yaşamadım diyebilirim. Sanırım bir süre sonra alışılıyor. Pazar günü bu silkeleme konusuna dikkat ederek arabayı kullanıcam.

Arkadaşlar eğer bu sadece araç LPG ile çalışırken mi oluyor yoksa benzinde de aynı problem var mı? Çünkü aynı sıkıntı bendede olmuştı ve sıralı sistem enjektörlerimin arızalı olduğunu öğrendim.Yenileriyle değişince sorunda kalmadı.

• Sayın ea0840 bende değiştirdim Goldmaster 6070 dvd vcd cd oynatıcı taktım o tarihte Eskişehirdeydim sanayide oto teyp çide 35 TL ye kasa bulduk.Sizin cihaz nasıl bilmiyorum internette araştırdınızmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ataburak

quote:

Orijinalden alıntı: acdesign55

quote:

quote:

Arkadaşlar eğer bu sadece araç LPG ile çalışırken mi oluyor yoksa benzinde de aynı problem var mı? Çünkü aynı sıkıntı bendede olmuştı ve sıralı sistem enjektörlerimin arızalı olduğunu öğrendim.Yenileriyle değişince sorunda kalmadı.

Araca yukarıda saydığım bakımları yaptırmadan önce hem benzinde hem de LPG'de iken bir hayli hissedilir seviyede silkeleme vardı. Ancak özellikle buji kablosunu değiştirip, bujileri orijinal (tek tırnak Champion) olanlarıyla değiştirince sorun benzindeyken kayboldu. Ancak LPG'de iken küçük viteste ve yüksek devirdeyken ayağınızı çektiğinizde çok hafif yapıyor. Bu diğer araçlarda da oluyor. Usta da kullandıktan sonra öyle söyledi. Biraz alışmak lazım araca ben alalı 2 ay olmadı daha. Çok önemli bir şey değil...
    Bu arada başka bir durum var kısa mesafe kullanıyorum aracı genelde, o yüzden LPG'ye geçmeden ya da yeni geçtiğinde gideceğim yere varmış oluyorum. Dizel almayı düşünmeye başladım. LPG işi uzun yol yapanlar için iyi ancak benim gibi kısa mesafe ve az kullananlar için pek avantajı yok. Eğer düşünen olursa; 2003 Marea 1.6 Liberty 109.000'de tüm periyodik ve ağır bakımları yapılmıştır. Araç Beyaz renk, önceki iki sahibi eniştem ve abisidir, hasılı araç aile içinde kullanıldı hep, 06 plakadır ve son 6-7 ay hariç Ankara'da kullanılmıştır, şu an araç İstanbul'dadır, üzerinde kış lastikleri vardır. İletişim: 0505 697 15 48...

• Arkadaşlar merhaba.
    Bu aralar sıfır arabaya niyetlendim ama olmadı. Bir çok markayı araştırdım, düşük km li araçlara param yetmedi. Sonra MAREA yı trafikte görünce olurmu diye araştırmaya koyuldum.
    Bu araba kullanıcılarının tavsiyelerini bekliyorum veya neden marea sorusunun konuşulduğu sayfa varsa bana verebilirseniz sevinirim.
    İyi akşamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cana-cana

Arkadaşlar merhaba.
    Bu aralar sıfır arabaya niyetlendim ama olmadı. Bir çok markayı araştırdım, düşük km li araçlara param yetmedi. Sonra MAREA yı trafikte görünce olurmu diye araştırmaya koyuldum.
    Bu araba kullanıcılarının tavsiyelerini bekliyorum veya neden marea sorusunun konuşulduğu sayfa varsa bana verebilirseniz sevinirim.
    İyi akşamlar.

Marea aynı modeldeki rakiplerine göre daha ucuz bir arabadır. Ancak o yıla göre güzel sayılabilecek donanıma sahiptir. Performanslı bir araç sayılır özellikle 3000 devirden sonra uçar gider ve tatlı bir motor sesi vardır. Sürüşü rahat ve oturaklı bir arabadır, 185/65/14 standart lastikleri ile gayet güzel yol tutuşu vardır, uzun yolda insanı yormaz.
    190 kilometreyi görür. 150-160 kilometreye rahat ulaşır ve bağırmaz. Bagajı ve iç hacmi geniştir, yolcular rahat eder.
    Eksileri ise; ikinci eli ucuzdur (gerçi alıcı için iyi birşey), üstelik ucuz alır ucuz satarsın, kronik sorunları abs beyni arızası (en fazla 250 TL'ye halledilir, beynin değiştirilmesi durumunda), benzin pompasının bozulması (aracı çeyrek deponun altına indirmezsen o da olmaz), parçası fiat'ta beklenildiği kadar ucuz değildir, aşırı da değildir, benzin sarfiyatı kullanıma göre değişkenlik gösterse de rakiplerinden az fazladır, gerçi yukarıda bazı değerler gayet güzel ancak onlar arabayı nasıl sürüyorlar bilemiyorum, ben biraz devirli kullanırım, uzun yolda daha ekonomik tabiki... şimdilik aklıma gelenler böyle...
    Bu arada ben aracımı satıyorum eğer ilgilenirsen pm'den mesaj atabilirsin ya da cep:0505 697 15 48.

• Arkadaşlar merhaba bu akşam arabamla ilerlerken normal bir fren yaptım ve araç birden stop etti ve gösterge paneli MAR pozisyonundaki gibi tüm ışıklar yanar bir vaziyette kaldı. Tabi ki araçta ABS olduğundan frende iptal oldu ve tutmadı. el freni ile arabayı durdurdum nitekim. Sizce sebebi nedir? Araçta sıralı sistem lpg var. ara. lpd iken yaptı ama suçu direk lpgye atamıyorum nedenini tam bilemediğim için. Bir ustaya sordum boğaz kelebeği tıkandığı için yapmıştır dedi ama bana çokta inandırıcı gelmedi. Aramızda böyle bir durumla karşılaşan var mı?
  • Marea emsallerine göre düşük fiyata alınıp ona göre satılan oldukça donanımlı bir araçtır, aynı özelliklere sahip aynı model araçlara 4ile5 bin tl arasında fazla para ödemektense binilebilecek bir araç olduğu kanaatindeyim bazı kronik arızaları var ama bu her araç için geçerli bence.Ayrıca kaportanın sağlamlığı ile bir çok pahalı araçtan üstün olduğunu söyleyebilirim ,örnek vermek gerekirse benim kapıda 4 yıldır duran derin bir çizik var hala pas yapmadı ve en azından sağı solu bakalit değil.Tabi bunlar benim fikrim aksi görüşlere saygı duyarım neticede bunlar göreceli kavramlar.Son olarak Marea nın hastasıyım tüm arkadaşlara kazasız günler diliyorum kalın sağlıcakla.
  • Selamlar bende marea almayı düşünüyorum

sice bu araba nasıldır....

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-ilk-sahibinden-64-000km-de-2001-marea-elx-64992555/detay
  • Merhabalar.
    Bana cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Şu an için araç almam netleşmedi, ocak ayı sonunda kendimi toparlıyabilirsem alacam. Bu arada marka-model araştırması yapıyorum. Marea fiyatına göre binilicek araç olduğu yönünde açıklamarı biraz daha açarak araştırıyorum. Aslında marea dışındaki seçeneklerde gündeme getirilebilir.
    Absedo arkaşım yakıt konusunda diğerlerine göre biraz fazla demissiniz fakat fabrika verilerini yazmamıssınız?
    Acaba tüp yakıt maliyetini diğer araçlar seviyesine indirmiyormu? veya aracın standart kullanımında kaç litre
    benzin/gaz yaktığını söyleyebilirmisiniz?
    Marea nın kronik sorunlarından bahsedildi. Sonuçda mekanik olan sistemin arıza riski vardır fakat kronik derken bu kronik arızalar kullanıcıları çok mu üzer?
    Marea nın başka alternatifi olabilirmi?
    Hayırlı günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cardin

Selamlar bende marea almayı düşünüyorum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-ilk-sahibinden-64-000km-de-2001-marea-elx-64992555/detay

UZUN ZAMANDIR SATIŞTA DİYE BİLİYORUM.. SATILMAMIŞSA VARDIR SEBEBİ... ÖN PANJUR DEĞİŞİK ZATEN
  • quote:

Orijinalden alıntı: marea_bursa

quote:

Orijinalden alıntı: cardin

Selamlar bende marea almayı düşünüyorum

UZUN ZAMANDIR SATIŞTA DİYE BİLİYORUM.. SATILMAMIŞSA VARDIR SEBEBİ... ÖN PANJUR DEĞİŞİK ZATEN

Çok sağol ön kaput değişti demişti bana neyse birde şunu değerlendirmeniz mümkünmüdür.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-masrafsiz-tam-bir-aile-arabasi-49074623/detay

• 
Sayfa: önceki 15791580158115821583
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.