Şimdi Ara

DFI Ultra-D ve HynixD43\Uyumsuz!!!Sorun çözüldü! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kokusunun falan çıktığı yok boardın ayarları karışık biraz o yüzden adapte olması lazım ben hala yeni şeyler öğreniyorum.
  • bence sen iislemcinin carpanini dusurup sadece ramleri fsb olarak dene bir, ozaman sorun ramlerdenmi anlarsin. bendede aynı boarddan var var ve islemci msi da daha hizli calisabiliyor.bunda 2500 mhz kullaniyorum, msi da 2700 stabil.Bunda 2700 olmuyo naparsam yapim.

ayrica sorun anakarttinmi anlamak icin ramin bolenini degistir ve fsb ye yuklen neolucak bakalim.boleni 1:2 falan yap fsb yi 300+ yap yinede calisicak bence.dfi yuksek fsblerde ssorunsuz calisiyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silencer -- 19 Nisan 2005, 13:02:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdierdi

kokusunun falan çıktığı yok boardın ayarları karışık biraz o yüzden adapte olması lazım ben hala yeni şeyler öğreniyorum.

+1
  • Yanıt yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim..Bugün başka bir ramle deneme şansı buldum,zira telaşla bugün direkt Gigateke gittim..Öncelikle hayrete düştüm,zira DFI kendi sitesinde Hynix D-43 ramlerle uyumlu olduğunu söylüyordu anakartın,kendi sitesinde.Fakat nedense,ne dual ne de single olarak 3farklı Hynix rami de 220fsb üzeri çalıştıramadım,ilginç!Fırsattan istifade yeni gelen 1A4T ile denedim ve derdim fsb olduğu için fazla zorlamadan 235fsbyi geçtiğini gördüm!O sevinçle bir de madem hynixle yollarımız ayrılıyor diye,Twinmos 1A4T denedim anakartla ve 2-2-2-5 zamanlamalarla garanti olsun diye 2.7 voltajla sorunsuz...sanırım ben de 1A4T kervanına katılacağım.Yanıt veren herkese tekrar teşekkürler.
  • Gozun aydin dostum..
    DFI kendi sitesinde Hynix D-43 ramlerle uyumlu olduğunu söylerken heralde default calismada uyumlu demek istemisler..

DFI yorumlarini artik bekleriz..

Ben de mi gecsem napsam bu DFI ye
  • Valla yarın alacağım gigatekten 1A4T ramleri,asıl testleri ancak o zaman yapacağım artık.Sanırım sen haklısın,default değerlerde Hynixlerin uyumlu olduğu kastediliyor olabilir,bir de oradakiler BT D-43 çipli ramlerdi,bendekiler CT D-43 çipliydi,belki bundandır,kimbilir;en azından Hynix rami olup DFI anakart almayı düşünenler ya da tersi durumdakiler bence iyice bir araştırsa iyi olur o\c yapıldığında Hynix ramlerin stabilite durumu konusunda.Tekrar teşekkürler.
  • sen 3200+'ü 250*10 yapamazsan niye o ramlari alıyosun anlamadım ben? 235 fsb üstü demekle ne kastediyorsun? o ramlar 250 fsb 5-2-2-2 yapacakmı ki?
  • Erdierdi arkadaş, benim kastım Hyixlerle 220fsb üzerinde sistem restart atıyordu ve dün ayaküstü garanti olsun diye gevşek zamanlamalarla twinmos denedim ve 2350de rahat çalıştı.Benim burdaki asıl derdim anaakrtta bir sorun olup olmadığını anlamak idi,bunun için 220 üstüne çıkan her değer sorunun Hynix ramler ve DFI arasındaki uyumsuzluk olduğunu gösterecekti benim tahminim ve öyle de oldu.Şu bir gerçek,ben Hynixleri eski anakartta 260*10 bile kullanmıştım,ama zaten ramler benim değil,ben kendi ramlerimi önceden sattığım için emaneten deneme amaçlı almıştım bunları.Diğer konuya gelince,elbette 250*10:2500 mhz çalışacağı kesin değil bu ramlerin,ama denemeye değer bence.Sonuçta DFI aldıktan sonra rame verecek fazla param da kalmadı.Bilmiyorum,sen bunları soruyordun sanırım.Sonuçta,risk almaya değer,eğer öyle görünüyorsa tabi.
  • senin işlemci 250 fsb yapıyormu bir denesene. ben onu sormuştum. rami 133'e falan çekip 250x10 yapıp bi bak bakalım 250 yapıyormu.
  • O zaman pardon,yanlış anlamışım ben seni. İşlemci 2500 rahat yapıyordu,yani eski sistemle;Neo2 Anakart ,Hynix ramler,CPU\Ram oranı 1:1 ;ramlere sanırım max: 2.75 ya da 2.8 vermiştim,işlemci default voltajındaydı ve 2500 mhzde oyundur vs. çalıştırmıştım sistemi.İşlemcinin max. sınırlarını hala öğrenemedim,ama ramin sınırladığı 250 fsbye default voltajıyla gidiyordu.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.