Şimdi Ara

Devletin gözünden vatandaşın durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her bireyin evin, arabası olduğunu ve ortalama 3000 lira maaş aldığı düşünülüyor üstüne tüm faturalar, ödemeler ve giderler minimum rakamlardan hesaplanıyor sanırım. Sayın başbakan yardımcımız da vatandaşların istenilen düzeyde kenara para atmadığını vurgulamış. Benim merak ettiğim istenilen düzeyde nasıl kenara para atacak bu vatandaşlar ?

    Hayatın gerçekleriyse gel gör ki asgari ücret alan evi olmayan tonla adam var. Benim bulunduğum semte göre hesap yapalım; 150 elektrik gelse, 50 su, 50 internet, 30 telefon, 700 kira toplamda 980tl etti. E bu adam hiç mi et yemesin hadi ayda 1 kilo kaliteli et yesin, eşek değil ya bir zahmet ucuza kaçmayın kaliteli yesin, adam zaten ayda 1 kilo yiyecek onuda zehir etmeyelim 80 de ona diyelim. Geriye kalan mutfak masraflarınada 200-300 diyelim. Düz hesap 1300 etti. E geriye 100 lirası kaldı. Bu adam hiç gezmeyecek hiç giyinmeyecek, hiç dışarda yemek yemeyecek, hiç felekten bir gün çalıp alkol falan almayacak, hiç sigara kullanmayacak, hiç benzin kullanmayacak, hiç tüp almayacak. Kalan 100lirayıda birikim hesabına atar artık belki torunlarının torunları falan faydalanır

    Tabi bu fiyat hesaplamaları bulunulan şehre, semte göre değişkenlik gösterir. Adım gibi eminim ki şimdi ailesiyle yaşayan, zorluğu yaşamamış arkadaşın biri diyecek ki; "e kardeşim madem asgari ücret alıyon 700liralık eve oturma daha ucuz olana otur, sigara içme, alkol kullanma, gezme, eğlenme vs. vs." aynen aynen asgari ücret alan vatandaşı adamdan saymayalım gecekonduda falan yaşasın. Hatta hiç yaşamasın sonuçta yaşamaya ne hakkı var değil mi? Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun. Sizin durumunuz kötü olmayabilir ama durumu gerçekten kötü olan, kıt kanaat zorluklarla geçinmek durumunda olan insanları düşünerek empati kurun, o şekilde mantık çerçevesinde yorumlar yapın.

    Hadi birde ortalama yaşam sürmek için gerekli maddi imkanı hesaplayalım. Neyse vazgeçtim hiç moral bozmaya gerek yok, altından kalkamayız cidden. Özel sektörün sistem kölesi olmaya devam... Ne olacak bu işin sonu, neler yapılabilir arkadaşlar var mı önerileriniz, fikirleriniz, düşünceleriniz bunları merak ediyorum.

    Daha yazılacak çok şey var aslında. Eksiklikleri siz tamamlayın yanlış fikirlerimizi sizin doğrularınızla düzeltim.

    Not: Siyasi tartışma yaratma amaçlı bir konu değildir. Siyasi anlamda tek bir kelime bile kullanılmamıştır, Ülkenin şuanki durumu baz alınarak yazılmıştır. Siyasi çatışmaya döndürerek konunun kapanmasına yol açmayalım lütfen. Seviyeli tartışalım. Neler yapılabilir, neler yapılmalı, nerelerde yanlışlıklar var bunlar üzerine fikir yürütelim.







  • bu milletvekilleri ve bakanları zerre para hak etmiyor yıllarca hiç hizmet olmaz mı vatandaşa
  • Gerçekten bu şartlar altında belli bir düzeye gelene kadar, belli bir birikime ulaşana kadar aileyle yaşamak gerekiyor. Aksi taktirde "hadi ben artık yetişkin yaşa geldim, kendi ayaklarım üzerinde duracağım, birikim yapacağım" mantığıyla hareket edersek bırakın birikim yapmayı, kendi ayaklarımızın üzerinde durmayı üzerine devlete, bankalara katbekat borç yapıyoruz.
  • Aktroller düşmemiş daha. Hiç çalışmıyorlar artık anketlerde sonuçlar istedikleri gibi çıkmayınca savsaklamaya başladılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlete vatandaşın durumu sorulduğunda
    Devletin gözünden vatandaşın durumu
  • Niye fikir yürütebilecek arkadaşları konuda göremiyoruz
  • Devletin gözünde sömürgeyiz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reisiniz ne demiş bakın: Türkiye A.Ş. gibi yönetilmeli

    http://www.milliyet.com.tr/anonim-sirket-gibi-yonetilmeli/siyaset/detay/2028726/default.htm
  • Devlet? Almanya İngiltere gibimi demek istediniz acaba zira devlet denilince insanın aklına bunlar geliyor diğerleri devletçik ya da insan topluluğu hatta belirli bir sınırları bile olmayan bir topluluk gelen geçen giriyor bu toplumun içine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.