Şimdi Ara

Devlet onaylı sertifikada yeni kontenjan

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Armızda kalsın ama belirli bir kontenjan için ilk sınavlarda ücret alınmayacak. Hemen kayıt olun ve Tübdier'den Mert batu'yu telefon ile arayın. Bu kontenjan önümüzdeki hafta için ve acil sınava gireceklere...

Türkiye’de Bilişim Sektöründe, Resmi Gazete’de Yayınlanan Ulusal Meslek Standartlarına ve Ulusal Yeterliliklere göre verilen, devlet tarafından tanınan, Avrupa’da da geçerli ve istihdam teşviki(*) uygulanan ilk sertifika sınavları rezervasyona açıldı.

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), meslek standartlarını temel alarak, teknik ve meslekî alanlarda ulusal yeterliliklerin esaslarını belirlemek; denetim, ölçme ve değerlendirme, belgelendirme ve sertifikalandırmaya ilişkin faaliyetleri yürütmek üzere 21 Eylül 2006 tarihli ve 5544 sayılı Kanun ile kurulan bir devlet kurumudur.

Sınav ve belgelendirme süreci de MYK’nın gözetimi ve denetimi altında gerçekleştirilmektedir. Belgelendirilmek istenilen yeterliliklerde TÜRKAK Türk Akreditasyon Kurumundan TS EN ISO/IEC 17024 Personel Belgelendirme standardına uygun oluşturulmuş sistem dâhilinde akredite edilmiş Tübider İktisadi İşletmesi MYK tarafından yetkilendirilerek yapacağı sınavlarda başarılı olanlara MYK mesleki yeterlilik belgelerinin verilmesi sağlanacaktır.

Sınav ve Belgelendirme Başvuruları için Tıklayınız! http://www.voctest.org/

(*) İstihdam Teşviki: Resmi Gazete'de yayımlanan 6111 sayılı Kanun ile 4447 sayılı Kanun'da yapılan değişiklikle beraber ilave istihdam teşvikini düzenleyen Geçici 10. Madde 01.03.2011 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir. Bu madde gereğince Mesleki Yeterlilik Kurumu'na (MYK) ait yeterlilik belgesine sahip çalışanların sigorta primlerinin işveren hissesinin tamamı 12-48 arasında İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacaktır. Asgari ücret ile çalışan tek bir personel için bile 12 aylık bu rakam 1,860.- TL ve 48 ay için ise 7,440.- TL.'dir.

Devlet onaylı sertifikada yeni kontenjan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Niyazi Saral -- 16 Nisan 2013; 13:28:24 >

• Sınavlar keşke online olsa..İstanbul'a gidecek durum yok malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muco53

Sınavlar keşke online olsa..İstanbul'a gidecek durum yok malesef.

Anadolu'da da sınav ve belgelendirme yapılacak merak etmeyin.
  • (*) İstihdam Teşviki: Resmi Gazete'de yayımlanan 6111 sayılı Kanun ile 4447 sayılı Kanun'da yapılan değişiklikle beraber ilave istihdam teşvikini düzenleyen Geçici 10. Madde 01.03.2011 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir. Bu madde gereğince Mesleki Yeterlilik Kurumu'na (MYK) ait yeterlilik belgesine sahip çalışanların sigorta primlerinin işveren hissesinin tamamı 12-48 arasında İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacaktır. Asgari ücret ile çalışan tek bir personel için bile 12 aylık bu rakam 1,860.- TL ve 48 ay için ise 7,440.- TL.'dir.

Bu ibarede anlatılmak istenen nedir tam olarak?
  • Mesleki Yeterlilik Belgeniz varsa (bilişim alanı için Tübider'de sınav ve belgelendirme yapılıyor) işe girerken büyük bir avantaj sağlıyorsunuz. Hem belgeli oluyorsunuz, ulusal standartlara göre hukuken tanımlanmış yeterliliklerde yetkin olduğunuzu ispat ediyorsunuz hem de iş yeri sizi çalıştırırken SGK ödemiyor bir süre.

Ayrıca bu belge Avrupa'da da geçerlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Niyazi Saral

Hocam ben başvurdum sınav tarihlerini belirledim ve ödeme seçeneğinde "320,00 TL | TÜBİDER (AB Hibe Projesi) ön ödeme kodu kullanılarak yapıldı" yazıyor artık belirlenen tarihte gidip sınava girmem yeterlimidir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ankarada da yapılırsa giderim
  • quote:

Orijinalden alıntı: NooBy

Hocam ben başvurdum sınav tarihlerini belirledim ve ödeme seçeneğinde "320,00 TL | TÜBİDER (AB Hibe Projesi) ön ödeme kodu kullanılarak yapıldı" yazıyor artık belirlenen tarihte gidip sınava girmem yeterlimidir?

Evet yeterlidir. Bu hafta sınava girenlerden 19 kişi sertifika sınavında başarılı oldu. Başarı oranı %70-80 gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Niyazi Saral -- 19 Nisan 2013; 16:29:03 >
  • Büyükşehirlerde yapılmalı..

Ankara'yı iple çekiyorum.
  • pazartesi sınav varmıydı sabah ve öğleden sonra bir telefondan arandım herşeyi kaydettim ancak nereden arandığımı unuttum mesleki yeterlilik sınav, burayada daha önce başvuru yapmıştım
  • quote:

quote:

Evet yeterlidir. Bu hafta sınava girenlerden 19 kişi sertifika sınavında başarılı oldu. Başarı oranı %70-80 gibi.

peki hocam bu sınava çalışabilceğimiz notları nerden bulabiliriz bir de hocam sınav test değil mi?
  • quote:

quote:

quote:

peki hocam bu sınava çalışabilceğimiz notları nerden bulabiliriz bir de hocam sınav test değil mi?

Alıntıları Göster
    quote:

Her sınav için 3 kez sınava girmek hakkınız var. Eğer 1. sınavda başarılı olamazsanız size doküman tavsiyesi yapıyoruz. Bu arada "Yeterlilik" denilen metinlerde aslında nerden nasıl sorular soulduğu yazıyor. Okumanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Niyazi Saral -- 19 Nisan 2013; 19:50:42 >

• quote:

quote:

Her sınav için 3 kez sınava girmek hakkınız var. Eğer 1. sınavda başarılı olamazsanız size doküman tavsiyesi yapıyoruz. Bu arada "Yeterlilik" denilen metinlerde aslında nerden nasıl sorular soulduğu yazıyor. Okumanız lazım.

Hocam ilk sınavda başarısız olursak ikinci sınava girerken ücret ödememiz gerekecekmi yoksa ücretsiz mi olacak?
  • Teslim aldığınız Voucher'lar 3 kez için geçerlidir. Mayıs ayında ücretli sınavlarda da bir kez ücret alınıyor, başarısız olduğunuzda 2. ve 3. kez de sınava o ücretle giriyorsunuz, tekrar ödeme yok.
  • quote:

Teslim aldığınız Voucher'lar 3 kez için geçerlidir. Mayıs ayında ücretli sınavlarda da bir kez ücret alınıyor, başarısız olduğunuzda 2. ve 3. kez de sınava o ücretle giriyorsunuz, tekrar ödeme yok.

Hocam ben bu sınavı verdiğimde belgeyi hemen alacakmıyım yoksa 5 ve 6 cı dersleri verip begeleride almam gerekiyor mu?
  • quote:

quote:

Teslim aldığınız Voucher'lar 3 kez için geçerlidir. Mayıs ayında ücretli sınavlarda da bir kez ücret alınıyor, başarısız olduğunuzda 2. ve 3. kez de sınava o ücretle giriyorsunuz, tekrar ödeme yok.

Hocam ben bu sınavı verdiğimde belgeyi hemen alacakmıyım yoksa 5 ve 6 cı dersleri verip begeleride almam gerekiyor mu?

Bahsettiğiniz "seviyeler" herhalde. 4. Seviye sınavlarına girdi ve başarılı olduysanız sertifika alacaksınız. Daha sonra 5 ve/veya 5 seviyeye de girebilirsiniz. Uzmanlaık seviyenize göre...
  • Merhaba iyi günler, bugün ikinci kez sınava girdim, yine tek soruyla geçememişim

Sormak istediğim, en fazla kaç kere sınava girebiliyoruz aynı bölümden, başka hakkım kaldı mı yani
  • bugün ilk defa sınava girdim ve yazılı sınavda Bilgisayar Donanım Elemanı Seviye 5 (Kurulum ve Bakım) başarılı oldum .

Ağ Teknolojileri Elemanı Seviye 5 içinde ön başvuru yapmıştım ama onaylanmamıştı bugün sordum Ağ Teknolojileri Elemanı Seviye 4 ücretsiz (hibe) ile onaylanıyormuş :(

ilerde yeniden olmayacakmış :( isteriz :)

mail yoluyla haberdar edip bilgilendirdigi için Niyazi SARAL beye teşekkürler.

1 ay sonra sertifikalarımızı 70 TL ücret karşılıgımı alabilecegiz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyus -- 9 Mayıs 2013; 15:46:48 >
  • Evet arkadaşlar bende 2 sınava birden girdim.Ağ Teknolojileri Elemanı Seviye 4 'de iki soru yanlış yaptığım gelecek sefer tekrar gireceğim.
    Bilgisayar Donanım Elemanı Seviye 4 sınavında ise başarılı oldum belgelerimiz 1 aya hazırlanacakmış.Diğer arkadaşlarında böyle bir fırsatı kaçırmamasını öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NooBy -- 9 Mayıs 2013; 20:12:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.