Şimdi Ara

Devlet Onaylı Bilgi İşlem Elemanı Seviye 4 Sertifikası Sınavı SAUSEM tarafından yapılıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
10
Favori
24.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep
    ... sınavın ilk günü 16 haziranda 5 bölümden 105 test usulü soru.17 haziranda 7 istasyonda uygulama sınavları oluyor...

Bu şekilde yazdığınız için, 16 Haziranda da sınav varmış gibi algıladım. Ondan sordum.

Sanırım ihaleyi alan firma adına çalışılacak? Maaş hakkında bir bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurtr -- 18 Haziran 2014; 0:31:30 >
  • ozgurtr O kullanıcısına yanıt
    Pardon yanlış yazmışım. ağustos olacak o :)

İhaleyi alan firmada çalışabilir. Maaş hakkında bilgim yok dostum. Çalışacağın şehirin ücret-piyasa fiyatlarına göre 1200-1700 tl arasında olabilir tahminen.. Sadece firma değil, her alanda işe yarayabilir. Avrupa standartlarında olacağı için belge kamu ve özel sektörlerde geçerliliği olacağı kanaatindeyim. Hatta okullarda pozisyon boşluğu olursa vekil öğretmenlik bile yapılabiliyormuş diye okumuştum fakat uzun vadeli bir çalışma olacağını düşünmüyorum.
  • ahmetkep kullanıcısına yanıt
    Bir tür geçici eleman ihtiyacı karşılamaya yönelik bir sistem diyebiliriz o halde.

Bir zamanlar MSCA vardı. Herkes söz etti etti ve sonunda çoğu kişi ona yöneldi ve önemini yitirdi (sadece o belge olması pek işe aramadı). Buna benziyor sanki.
  • Merhaba.Ben atanamamış bir Böte mezunuyum.Bu sınava girmek mantıklı geliyor fakat uygulama sınavlarını kestiremiyorum kablo sonlandırma uyg dışındaki konuları da biraz açabilir misiniz?Teşekkürler..
  • betik B kullanıcısına yanıt
    böte mezunu birinin seviye 5 ya da 6 dan girmesi daha uygundur kanımca.

uygulama içerikleri:
    A5P3: Bilgisayar donanımı üzerinde basit bir sorunu giderme (masa üstü bir bilgisayarda arıza ile alakalı konulara biraz hakim olmak gerekir)
    A5P2: Etkileşimli tahta üzerinde harici bir bileşeni değiştirme (tahtanın sol tarafındaki bilgisayar bölümü çekilip çıkarılır.önündeki kapağı sökülür ve ram değişimi olabilir)
    A5P1: işletim sistemini, e-posta yazılımını veya veri tabanındaki bir veriyi USB belleğe kopyalama(pardus yada ubuntu üzerinde istedikleri bir dosyayı usb'ye kopyalama)
    A4P2: Ağ ve internet bağlantısı kurulumu. Bir bilgisayar üzerinde kablolu veya kablosuz internet bağlantısı yapma(kabloyu takınca IP alıyor statik verilmesi istenebilir)
    A4P1: USB veya CD ile Linux tabanlı bir işletim sistemi kurulumu uygulaması (Pardus veya ubuntu kurulumu uzun süreceği için ilk başlangıç bölümünü yaptırıp yeterli diyebilirler.)
    A3P2: Kurulu bir işletim sistemine bir çevre birimi takılarak tanıtılması ve kontrol etmesi (muhtelemelen pardus veya ubuntu üzerinde yazıcı eklenerek çıktı alma işlemi)
    A3P1: Ağ kablosuna RJ45 pense ile soket takarak test cihazı ile doğrulama

bir pardus sürümü indirip sanal ya da fiziksel bir bilgisayarda kurup alıştırma yapılabilir.

• Seviye 5 veya 6 sertifikası alanların iş tanımı ne olabilir peki?
    Seviye 5 sınavı ne zaman yapılır?
    Seviye 5 sertifikası alanlar zaten 4'ün içeriğini gerçekleştirebiliyor mu demektir?Her seviye için sertifika almak daha mı avantajlı olur?
  • betik B kullanıcısına yanıt
    seviye 5, seviye 4'ü kapsayıp daha ileri seviye
    seviye 6, seviye 4 ve 5 i kapsayıp daha ileri seviye anlamına geliyor.
    şöyle söyleyim, seviye 4 için lise ve ön lisans girmeli.

kendine güvenen biraz üst seviyeye girebilir fakat kpss de işe yaramayabilir. Şöyle ki; bir sunucunun kontrol işlemleri için memur alsa devlet kalkıpta lise mezunu olsun ama seviye 6 belgeli olsun demez. bilgisayar lisans olsun der. fakat lise için seviye 4 olsun der.

ön lisans biri mesela kendine güveniyorsa 5 ten girsin. güvenmiyorsa 4 ten girsin derim ben.
    kafanızı karıştırmak istemiyorum bu benim fikrim.
     Devlet Onaylı Bilgi İşlem Elemanı Seviye 4 Sertifikası Sınavı SAUSEM tarafından yapılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkep -- 19 Haziran 2014; 0:22:31 >

Seviye 5 ve 6'da mezun olunan bölüm şartı arıyorlar mı?
  • ozgurtr O kullanıcısına yanıt
    hayır hiçbirinde aramıyorlar.. isteyen kendine güvenen herkes alır.
  • Merhaba arkadaşlar benim bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim;

Fatih projesinde bilgi işlem destek personeli olarak görev yapabilmek için sınav listesinde A1/T1 İş Sağlığı ve Güvenliği, Kalite, Çevre Koruma, İş Organizasyonu ve Mesleki Gelişim. diye bir bölüm var bunların hepsi bir kanun ayrı bir uzmanlık bizler bilgi işlem destek personeli olabilmek için bu konulardan damı sorumluyuz, sorumluysak sınavların zorluk derecesi nedir acaba? Sakarya Üniversitesinin youtube videosunda sorumlu olduğumuzu belirtmiyor fakat sınav şartlarındaki açıklamayı tam olarak okuduğumda sorumlu olduğumuz gibi bir anlam çıkardım yanılıyor muyum?

Saygılarımla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orayla O kullanıcısına yanıt
    http://www.sauper.sakarya.edu.tr/BilgiIslemSeviye4.aspx

Tabloda A1/T1'den 20 soru sorulacağı, %70 başarı gerektiği yazıyor.

Emin olmak için mail at istersen.
  • Beyler seviye 4 un taseron firmaya eleman eleman alimi icin acildigi dogrumu..bin derslige bir kisi duserse ....suyunu cikarirlar adamin.. somurun bakalim somurebildiginiz kadar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyazi54

Beyler seviye 4 un taseron firmaya eleman eleman alimi icin acildigi dogrumu..bin derslige bir kisi duserse ....suyunu cikarirlar adamin.. somurun bakalim somurebildiginiz kadar..

Seviye 4 sınavı sadece Fatih Projesini kapsamıyor. Beğenmediğiniz bir işte çalışmak zorunda değilsiniz. Bu tercih meselesidir.
  • VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. BENİM BİR SORUM OLACAK. BİLGİSAYAR BÖLÜMÜ MEZUNU DEĞİLİM. NORMAL BİR İNSAN KADAR BİLGİM VAR.

BENDE BAŞVURSAM SİZCE YAPABİLİR MİYİM ?

ÇALIŞARAK YAPILABİLİR Mİ ?

UYGULAMA KISMINA NASIL ÇALIŞICAZ ?
  • ben bilgisayar mezunu değilim.

normal bir insan kadar bilgim var.

sizce çalışarak bu sınavı geçebilirmiyim ?

Uygulama kısmına nasıl çalışabiliriz ?

• Arkadaşlar ben bimer e bu konuyla ilgili mail attım böyle bir alım yok diyorlar tamamen yalan dolan boşuna umut bağlamayın.
  • AbsoLut__ kullanıcısına yanıt
    Ya yalan söylüyorsun ya da adamların haberi yok.
    http://www.sauper.sakarya.edu.tr/BilgiIslemSeviye4.aspx bu da mı yalan ?
    Akıllı tahta arıza hizmeti verilmesi için ihaleyi alan firmaya alımlar olacak.
    http://www.kariyer.net/vestel-a-s/seviye-4-sertifikali-bilgi-islem-destek-elemani-is-ilani-i1203705/?refno=1249_1115&aramasonuc=1&tmpsno=1

Bu belgenin ulusal yeterliliği olduğunu belirtmek isterim. Buraya konu açıp insan kandırmıyoruz.

Yeterli olur sanırım. :)
     Devlet Onaylı Bilgi İşlem Elemanı Seviye 4 Sertifikası Sınavı SAUSEM tarafından yapılıyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.