Bildirim
Devirli Sayı içeren Taban Aritmetiği Sorusu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Cevap 12 mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: suku87
Cevap 12 mi ?
Aynen öyle :)
Nasıl yaptığını paylaşırsan çok memnun olurum. -
Mantıgını burdan tam anlatamam hacıda sondaki sayı tabanın 1 eksigi oldugunda 1 üst sayıya geçiriyoruz mesela 4 tabanında 12,3 ü 13 apıyoruz 8 tabanında 4,7 yide 5 yapıp normal taban aritmetigi işlemi yapıyoruz
bilmiyordum bu kuralı iyimiş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkaan1502 -- 7 Kasım 2014; 18:29:09 > -
ben hocaya sormuştum esasında bildiğim devirli sayı formülü varya ;
sayının tamamı - devretmeyen
dediki bu 10 luk tabanda, 10 luk tabanda devreden kadar 9 koyuyorsak 8 tabanındada devreden kadar 7 koyabilir dedi (farazi konuşuyordu) ama sonuç çıktı, şimdi eve geldim sildim işlemleri kendim çözeyim dedim tırt :( -
Yokya biraz denedim hocanın dediginide algılıyamadım ama sen o benim dedigimle hep çıkıyor açıkcası bunun mantıgını derste ögrenmiştik bizde ben unutmusum ya hatırlıyamadım
hacı dediğin olayı, düzenleyip biraz daha düzgün yazabilirmisin algılayamadım hani ilk çözümü anlatışından bahsediyorum.
Mantıgını burdan tam anlatamam hacıda sondaki sayı tabanın 1 eksigi oldugunda 1 üst sayıya geçiriyoruz mesela 4 tabanında 12,3 ü 13 apıyoruz 8 tabanında 4,7 yide 5 yapıp normal taban aritmetigi işlemi yapıyoruz
-
Şu sekilde bu soru için düsünmüyorum başka bir örnek bu 12,9 devreden diyelim bu sayı 10 tabanında kaç yapar degeri 129-12/9 dan (burada devirlikli ondalık sayıyı açtım ) 13 yapar bunu fark ettin demi simdi senin soruna gelelim 12,3 devreden 4 tabanında ise bu 13 dür 4 tabanında 13 dür 4,7 devreden 8 tabanında 5e eşittir
-
Hnxnsnd anlatamıyorum yeminle sınıftakilerde aynısını diyor hacı ben birebirde anlatırken sıkıntı yasıyorum burdan anlatmam daha sıkıntılı ama yinede denicen bak bu sorudada 6,37 devirli ya bundada 6,4 e getirirsin sayıyı çünkü devir 7 nin üstünde
biri skechtoya çizip atsın çözümü meraktayım -
http://hizliresim.com/Y5Go0j
çok net değil ama , bildiğimiz klasik formülü yazıyoruz bütün sayıları verilen tabanlarda yazarak
paydaya devreden kadar 9 değil,devreden kadar verilen tabanın bir eksiğini yazıp devretmeyen kadar sıfır yazıyoruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stellarium06 -- 7 Kasım 2014; 19:38:02 > -
işte bu :)
Hocam resim bayağı bir kalitesiz ama ben bunu ofis yazılımından matematiksel dile çevirip yazacğım çok saolasın vallahi -
Kardeşim onluk tabanda 1.9' devirli iken hemen soldakini bir arttirip 2 yaziabiloruz yada 35,19' (9 devirli) 35,2 seklinde yazabilioruz o zaman 21,56'(6 devirli) 7 tabaninda 21,7 seklinde yazabiliriz.Şuda kafani karistirmasin 25,66'(sondaki alti devirli) 7 tabaninda 25,7 dir ama 7 lik tabanda 7 yazilmaz diye dusunebilirsin bu bir kabuldur zaten onluk tabanda fln isteyeceginden sayiyi acmis oluyosun
-
Hmm bende mantıgını anlamıs oldum .d.d
Bu mufredattan kalkmis hoca oyle dedi bugun
ooo taban aritmeditiğin en zor soru tipidir aslında bu kolaydır ama mantığını bilmek lazım 10dk soru üzerinde kafa patlattım yapamadım hocaya sordum adımı unuturum bunu unutmam
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X