Şimdi Ara

Dershanelerin kapatılması (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
1
Favori
1.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: maviyolcu

Milleti sağılmaya geçmişteki basiretsiz iktidarlar mecbur etti. Bir yerden başlamak lazım. Kanserli hücreleri temizlemezsen bütün vücuda yayılırlar. Siz diyorsunuzki bu b*ktan düzen böyle devam etsin, herkes yolunu bulsun. Son paragrafına gelirsek bu ülkede en çok hacılardan hocalardan korkacaksın zaten.

Geçmişteki iktidarların da şu anki iktidarın da Milli Eğitim konusundaki beceriksizlikleri ortada.

Hatta şu anki iktidarın 10 yılda 5 defa bakan değiştirip defalarca defalarca sistem değiştirmesini düşünürseniz şu ankilerin Milli Eğitim konusunda çok daha beceriksiz olduğunu söylemek mümkündür. Uzun yılardır "tek parti iktidarı" olan bir ülkede suçu yükleyecek başka yer bulmak imkansız.

Mesele zaten dershane meselesi değil siz halâ anlamadınız mı?
    Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek...
    Mesele milleti düşünmek yüzünden dershaneleri kapatmak değil, mesele cemaati güçsüzleştirme girişimi başka bir şey değil...

Dershaneleri tepeden inme yasayla yasaklarsanız bu zorbalık olur. Kanun kapsamında kurulmuş özel işletmeleri bir başka kanunla yasaklamak olur, teşebbüs hürriyetine engel olunmuş olur.
    Dershanelere olan ihtiyacı ortadan kaldıracak şekilde Milli Eğitimi kalitelileştirirseniz, özel okul ve dershanelere ihtiyaç kalmayacak hale getirirseniz rekabet artar ve zaten paralı dershaneler kendi kendine kapanır gider.

Sen merkezi sınav sistemini değiştirmeyeceksin, okullarında bırak kaliteli eğitimi temizliği bile sağlayamayacaksın, dershane ücretini bahane ederken büyükşehirlerde devlet okulları velilerden aylık 100-150 TL'ye varan zoraki aidatlar(!) alacak, ondan sonra da karnından yarım ağız konuşup "dershaneleri kapatıyorum çünkü şöyle de böyle de vıdı vıdı bıdı bıdı..." diyeceksin.

- Yahu mesele dershane ücreti ise devlet okulları aylık 150 TL'ye varan aidatlar almasın o zaman!

- Mesele dershane ücretini ödeyemediği için hapse giren bir bayanın intihar eden oğlu ise kredi/kredi kartı borcu yüzünden intihar eden binlerce insan için bankaları da kapat o zaman.

- Mesele insanlarn borç yüzünden hapse girmesi ise devlet vatandaşlarına kestiği cezaları ödemeyenleri hapse atmasın o zaman! Kamu kurumları tarafından kesilmiş cezaları ödemediği için kaç insan hapse giriyor bilginiz var mı? Kaç aile reisi borç yüzünden hapse girip geride kalan ailesi rezil oluyor? Üstelik adam hapse girip çıkıyor, devlet o alacağı silmiyor ve ömrünün sonuna kadar taşınmaz malı olduğu anda haczetmek üzere takip ediyor.

- Mesele paralı eğitim ise o zaman devlet anaokulları varken özel anaokullarını da kapatsınlar! Yılda 2000-4000 TL alan dershaneler eğer o çirkin ifadelerdeki gibi "kan emici, rantçı" ise anaokulları aylık 600-950 TL alırken bunlara ne diyeceksiniz? Hangi hakaretleri edeceksiniz? Peki devlet şimdi özel anaokullarını kapatıyorum dese millet isyan etmez mi ? Peki devleti yönetenler adam gibi kararlar alsa da devlet anaokullarını yaygınlaştırıp kaliteyi arttırsa özel anaokuluna ihtiyaç kalır mı?

Kaliteyi arttırıp ihtiyacı ortadan kaldırmak mı lazım? Yoksa "ben zaten bu işi beceremiyorum ama benden iyi yapa da olmasın" deyip zorbalık yapmak mı lazım? Mantık hangisini emreder?

Bakınız; daha geçen yıl ilkokula başlangıç yaşını 7 yaştan 6 yaşa ve hatta izne bağlı olarak 5,5 yaşa çektiler. Anaokullarının ve özel kreşlerin eskiden 3-7 yaş arası olan çalışma aralığı şimdi 3-5,5 yaşa indi ve bu yıl kayıtlarında ciddi azalmalar oldu. Özel anaokullarının bir kısmı (özellikle son 2 yılda açılanlar) bu yıl kapandı. Çünkü pazar daralması olunca kayıt yaptıkları çocuk sayısı geçen yıllara göre ciddi anlamda azaldı. Ne oldu? Doğal süreçte kendi kendilerine azaldılar. Peki devlet her yere kaliteli anaokulları açsa ne olur? Tamamına yakı kapanır. Peki bu şekilde kalite arttırıp yaygınlaştırıp ihtiyacı ortadan kaldırmak varken yasaklamak nedir? İşte bu noktada "art niyet" devreye giriyor.

Şimdi bugün özel hastaneleri kapatmayı düşünüyoruz deseler halkımızın yüzde kaç destek çıkar? Çok az...
    Neden?
    Milletin adam gibi hizmet aldığı özel hastaneleri devlet hastanelerinin hali berbatken kapatırsanız millet isyan eder.
    Ancak devlet hastranelerinde ciddi bir kalite artışı olursa o zaman zaten doğal süreçte özel hastaneler kendi kendine kapanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navigasyonel -- 28 Kasım 2013; 12:07:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kesici61

Iyi egitim?

Dershanelerin kapanmasıyla iyi eğitim alamayan çocuklar en büyük darbeyi yiyecek dedim.
    Takdir edersiniz ki bir Ankara Fen Lisesi ile yine Ankara'daki düz liselerin eğiitm kaliteleri arasında dağlar kadar fark var.
    Ya da Robert Koleji ile Galatasaray Lisesi ile İstanbul'daki bir çok Anadolu lisesi ve düz lise arasında dağlar Everest'ler kadar fark var.

Milli Eğitimdeki kalitesiz eğitimden kaynaklanan farkı dershanede tamamlamaya çalışanların en azından bir şansı var şimdi. Dershaneler zorla kapatılırsa o şans ta ortadan kalkacak. Aynı durum ilköğretim okulları için de geçerli.
    Geçen TV'de ve manşetlerde vardı. Şırnak'tan çıkan SBS Türkiye Birincisi "Adalet"ler olmayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0
    Hocam haklisin ama eğitim sisteminin değişmesi için bi yerden başlamak lazim

İşte o bir yer Milli Eğitimin ta kendisi hocam. Önce Milli Eğitimin baştan aşağı renovasyona uğraması lazım, revize yetmez.
  • Cypon kullanıcısına yanıt
    Özgürlük nidaları atarak Başörtüsü zulmünü !!! bitiren bir hükümet, insanların dershane hakkını elinden almayı normal görüyor. Şu tuhaflığa bakar mısın ?!

Böyle ağzı gözü!! bir hükümet olunca başta, makul ve mantıklı sebepler aramıyor kimse. 4+4+4 sistemine geçerken kime danıştılar ? Bugün zırlayan güruh neredeydi o zaman. Eğitim konusunda radikal bir değişiklik yapılıyor ve kimse ne yapıyorsunuz demiyor-diyemiyor. Şimdi akıllarına geldi atanamayan öğretmenler, ücretli köleler...

100 bin kişi işsiz kalacak deniyor. Ülke olarak sen bu insanlara iş verecek durumda mısın ? Ayranın yok içmeye ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raskolnikov -- 28 Kasım 2013; 12:29:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Target Human
    Filler döğüşürse ezilen çimenler olur.
    Kurunun yanında yaşlar da yanar.
    ......

Aynen
    Olayın çok farklı yanları var. Dershane kapatma hikayesi sadece halkı şaşı baktırıp şaşırtmaya yönelik bir girişim. Bugünkü manşetlerden birine göz atalım. 2004 yılında MGK'da AKP yetkililerinin imzaladığı bir belge.

Dershanelerin kapatılması

quote:

Gülen’i bitirme kararı 2004’te MGK’da alındı

- MEHMET BARANSU - 28.11.2013

“Fethullah Gülen grubunun faaliyetlerine karşı alınması gereken tedbirler” başlığıyla MGK’da alınan kararda, “ağır yaptırımlar için eylem planı hazırlanmalıdır” dendi

Milli Güvenlik Kurulu’nun, 2004 yılı Ağustos ayında yaptığı toplantıda, “Fethullah Gülen grubunun faaliyetlerine karşı alınması gereken tedbirler” başlığıyla, “Cemaate karşı bir eylem planı hazırlanması”, tavsiye kararı olarak hükümete bildirilmiş.

MGK kararında, “Nurculuk Faaliyetleri ve Fethullah Gülen grubuna” ait kurumların faaliyetlerinin engellenmesi için, “Ağır yaptırımlar getiren yasal düzenlemeler yapılmalıdır, eylem planı hazırlanmalıdır” deniyor. 25 Ağustos 2004 tarihli MGK kararının altında, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Dışişleri Bakanı olan Abdullah Gül’ün yanı sıra, beş ayrı bakanın imzası var. Aynı belgeye, MGK üyesi Aytaç Yalman, Özden Örnek, İbrahim Fırtına, M. Şener Eruygur da imza koymuş.

24 Haziran 2004 tarihli MGK toplantısında “Türkiye’deki Nurculuk Faaliyetleri ve Fethullah Gülen” konusu da gündeme alınıp konuşuluyor. Toplantıda, Gülen Grubu’nun faaliyetlerinin tasfiye edilmesine ilişkin 15 ayrı karar alınıyor. Karar, iki sayfa hâlinde getirilip, bir üst yazıyla ilgili kişilere veriliyor. 25 Ağustos 2004 tarihinde de tüm kurul üyeleri tarafından imzalanıp, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e sunuluyor.

BAŞBAKANLIK TAKİP EDECEK
    481 Sayılı MGK Kararı olarak kayda geçen kararda, “Bir eylem planı oluşturulmasının” kararlaştırıldığının altı çizilirken, resmî kurumların atacağı adımlar da tek tek sıralanıyor. Konunun “Psikolojik harekât boyutuna” dikkat edilmesi gerektiği de vurgulanıyor. Gülen cemaatine karşı uygulanacak tedbirler için ise; Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu (BUTKK) koordinesinde, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve MİT Müsteşarlığı görevlendiriliyor.

CEMAAT OKULLARI TAKİP EDİLMELİ
    2004 tarihinde tavsiye kararı olarak alınan MGK kararlarındaki bazı maddeler şöyle: “F.GÜLEN grubunun yurtiçi ve yurtdışı faaliyetleri, Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu (BUTKK) koordinesinde İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, MİT Müsteşarlığı ve ilgili diğer kurumlar aracılığı ile yakından takip edilmelidir. Devletin yurt dışında görevli memurları aracılığı ile F.GÜLEN grubu yakından takip edilmeli gerekiyorsa Dışişleri Bakanlığı tarafından ilave tedbirler geliştirilmelidir. F.GÜLEN grubuna ait özel okulların faaliyetleri, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından incelenmeli ve takibe alınmalıdır. Bu gruba ait okullardaki şüpheli ve yasa dışı faaliyetler periyodik olarak BUTKK’na rapor edilmelidir.”

ÖĞRENCİ EVLERİNE ENGEL OLUNMALI
    MGK kararında Gülen cemaatine ait kurumlar için “Ağır yaptırımlar getiren yasal düzenlemeler yapılmalıdır” deniyor. Kararda, “öğrenci evleri”ne de vurgu yapılıyor. MGK kararında yasaların etkin hâle getirilmesi vurgulanarak şöyle deniyor: “F.GÜLEN grubunun ‘öğrenci evleri’ kapsamında sempatizan ve yandaş edinme gayretleri İçişleri Bakanlığı nezdinde dikkatle takip edilmelidir. Yasal olmayan yollar kullanılarak din eğitimi veren ve bir nevi dini alet ederek yandaş toplama sistemi olan ‘öğrenci evleri’ uygulamalarına engel olunmalıdır.”
    ...............................
    http://www.taraf.com.tr/haber/gulen-i-bitirme-karari-2004-te-mgk-da-alindi.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navigasyonel -- 28 Kasım 2013; 14:01:25 >

• eğitim için zaten dershanelere gerek yok.evde ders tekrarı yapılırsa dershanelere gerek kalmaz.
  • yazık kardeşim, on binlerce insan işsiz kalacak.
    Krediyle ev alan vardır, araba alan vardır.
    Böyle iş mi olur.
    Hangi görüşten olursa olsun, yazık insanlara.
    On binlerce insanın bir anda işsiz kalması da ülke ekonomisine zarar verecektir.
    Böyle iş mi olur.
    Bu hamleyi savunanlardan da iğreniyorum.
    Millet işini kaybetsin, ekmeğini kaybetsin, evini arabasını kaybetsin, bunların umurlarında değil.
    Yahu hiç mi vicdanınız yok.
    Dershaneler burslu öğrenci de çalıştırıyor.
    Gelir durumu olmayan insanlara da yardım ediyor.
    Sen eğitim sistemini düzelt, millet de dershaneye gitmez o zaman.
    Yazık bu insanlara, yazık.
    Milletin elinden ekmeğini alıyorlar, bir de savunanlar var.
    Yarın hangi yüzle dışarı çıkacaksınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dershaneler eğitim sistemindeki boşluğu dolduruyor veya şöyle de düşünebiliriz, sistemin zor yanını kolay hale getiriyor vatandaş için, burda asıl sorun sistemden kaynaklanıyor, eğer halkın önüne dershanelere ihtiyaç duyurmayacak bir sistem çıkarırlarsa zaten neden dershanelere ihtiyaç duyulsun ki, ama baştan biz dershaneleri kapatarak sistemi iyi hale getirmeyi planlıyoruz demek ne kadar akıl karıdır bilinmez, sonda yapacağını başta yapıyor oluyorsun, ki bu sadece topluma yönelik eğitimle alakalı kısım ki bunun farklı alanlarda etkilerini de saymak mümkündür yukarıda başka arkadaşlarımızın dedikleri gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0299B8CF8 -- 29 Kasım 2013; 0:33:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

Orijinalden alıntı: maviyolcu

Tek partili ve kararlı bir iktidar gerçektende bu ülkenin ilacı. Öyle 5-10 sene sonra değil tak diye bitireceksin işi. Dershane yöneticilerine bakın hepsi ağlıyorlar çünkü kurdukları tezgah bozuldu. İnek gibi sağıyorlardı milleti.

Milleti sağılmaya muhtaç et, sonra da aa bakın milleti sağıyorlar diye çemkir. Ne güzel iş. Ülkede her sene sınav sistemi değişiyor, saçma sapan bir eğitim sistemi mevcut, bazı okullarda öğretmen yokken, atanamayan öğretmenler var ve daha önemlisi dersanelerin kapatılması ile birlikte 100bin öğretmenin işsiz kalacağı söyleniyor.

Bugün ortalama gelirli bir aile dişinden tırnağından arttırıp evladı dersaneye gitsin de üniversite kazansın diye yıllık en az 4-5bin lirayı dersanelere veriyor. Bu dersaneler kalkıp yerine özel okullar getirildiğinde bu fiyat otomatikman 3-4 katına çıkacak. Devlet okullarının hali zaten içler acısı. Ee hani eğitimde fırsat eşitliği? Hani devlet desteği? Parası olan özel okula gider, sınavları geçer, iyi üniversiteye gider. Parası olmayan fakirlerde bir köşede ölsün bir zahmet değil mi?

Bu işin vatanı milleti düşünme işi olmadığı çok çok açık hiç kusura bakma. AKP, Cemaat'in gelir kaynağının çoğunu kurduğu dersanelerden sağladığını biliyor. Bu yüzden de aralarında sürtüşme çıkınca, dersaneleri kapatma tehditinde bulunuyor. Bunun en bariz örneği, her haber bülteninde AKP sempatizanlığı yapan Gülen'in medya kuruluşlarının, hükümeti sonuna kadar eleştirmeye başlamasıdır. Gülen daha düne kadar enseye şaplak attığı Erdoğan için, içimizdeki şeytanlar diyor ise, burada bir çıkar çatışması olduğu mutlaktır.

herkez aynı sorundan mustarip ama asıl olan eğtm sistemi yani gelen her bakan meb e sınavları kafısına göre yontuyor. ve türk gençli-ği sınavlardan daha çok bakanın yaptığı sınav sistemine çalışıyor dersaneler ise kapilazmin bir parçası genelleme yapıldığnda ve sonuç olarak yine dersanele re elde avuç yok diye gnderiln gelir durumu dşük aile bireylerini etkiler

• Geç bile kalındı, eğitimde çiftbaşlılık. Dershane varsa okul neden var, okul varsa dershane neden var? Okulların da eğitim kalitesini arttırması, okul öğretmenlerinin öğrencileri dershaneye yönlendirerek ders anlatmama lüksünün ortadan kalkması öğrenciler için çok iyi olacaktır. 8 saat okul, 6 saat dershane ile öğrencilere sosyal yaşama, başka türlü faaliyetlere vakit bırakmıyordu. Siyasi nedenlere bakmazsak; pratikte çok iyi oldu bence bu uygulama.
  • edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeson01 -- 30 Kasım 2013; 22:44:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aesthetic.

Geç bile kalındı, eğitimde çiftbaşlılık. Dershane varsa okul neden var, okul varsa dershane neden var? Okulların da eğitim kalitesini arttırması, okul öğretmenlerinin öğrencileri dershaneye yönlendirerek ders anlatmama lüksünün ortadan kalkması öğrenciler için çok iyi olacaktır. 8 saat okul, 6 saat dershane ile öğrencilere sosyal yaşama, başka türlü faaliyetlere vakit bırakmıyordu. Siyasi nedenlere bakmazsak; pratikte çok iyi oldu bence bu uygulama.

Dershane varsa okul neden var, okul varsa dershane neden var?
    Bu sorunun cevabını bilmiyorsanız, Türkiye'deki eğitim sistemi hakkında hiç bir şey bilmiyorsunuz, demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

quote:

Geç bile kalındı, eğitimde çiftbaşlılık. Dershane varsa okul neden var, okul varsa dershane neden var? Okulların da eğitim kalitesini arttırması, okul öğretmenlerinin öğrencileri dershaneye yönlendirerek ders anlatmama lüksünün ortadan kalkması öğrenciler için çok iyi olacaktır. 8 saat okul, 6 saat dershane ile öğrencilere sosyal yaşama, başka türlü faaliyetlere vakit bırakmıyordu. Siyasi nedenlere bakmazsak; pratikte çok iyi oldu bence bu uygulama.

Bu sorunun cevabını bilmiyorsanız, Türkiye'deki eğitim sistemi hakkında hiç bir şey bilmiyorsunuz, demektir.

bir şekilde bir yerden başlamak lazım sonuçta bu dersaneler özel okula çevrilecek her sınıf 30 kişi olacak diyelim ki özel okula 15 kişi yazıldı diğer 15 kişiyi de devlet göndericek ve parasını karşılayacak bence güzel bir uygulama olur böyle olursa

• quote:

Orijinalden alıntı: Alesta1818

quote:

quote:

bir şekilde bir yerden başlamak lazım sonuçta bu dersaneler özel okula çevrilecek her sınıf 30 kişi olacak diyelim ki özel okula 15 kişi yazıldı diğer 15 kişiyi de devlet göndericek ve parasını karşılayacak bence güzel bir uygulama olur böyle olursa

çoğu dershane bir apartmanın bir katı. Çoğunun altında ve üstünde iş yeri var.
    Nasıl özel okul olacak.
    Eğitim ve öğretimin gereklerini yerine getierecek kapasiteye sahip değiller.
    Bu düzenleme aslında dayatma demek lazım, olacak iş değil.
    Devlet eğitim sistemini düzeltirse, dershanelere gerek kalmaz.
    Devlet işin ilk adımından başlasın, son adımından değil.
    Zaten en kötü AİHM'den geri dönecek bir karar.
    Dershaneleri kapatmak için yasal zemin yok.
    O zaman özel hastahaneler de kaldırılsın.
    Özel otobüslerde kaldırılsın.
    Hayırdır, komünizm mi getiriyorsunuz.
    Devlet eğitim sistemini düzeltsin.
    Amaç eğitim sistemini düzeltmek de değil amaç bambaşka.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Nasıl özel okul olacak.

kendilerini yeni arsa verilecek ve yeni binalar yapılması içinde teşvik ve krediler verilecek benim açımdan olumlu

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Nasıl özel okul olacak.

kendilerini yeni arsa verilecek ve yeni binalar yapılması içinde teşvik ve krediler verilecek benim açımdan olumlu

niye bütün dershaneciler isyan ediyor o zaman.
    Ne güzel teşvik verilecekmiş, arazi verilecekmiş.
    Sadece cemaat dershaneleri yok, normal dershaneler de var, neden bunlar da isyan ediyor.
    Neden pkk üyeleri okuma salonlarına silahlı saldırılar yapmış acaba?
    Olmayacak bir şeyi savunmaya çalışıyorsunsunuz.
    Özel teşebbüsü neye dayanarak yasaklayacaksın.
    Birileri tamamen belirli bir kesime ayar vermek için kanun çıkarmaya çalışıyor.
    Bu tuhaflıktan herkes kötü etkileniyor, siz de utanmadan savunuyorsunuz.

• Formasyonu olmayan öğretmenleri çalıştıran dershaneciler özel okullara geçince formasyon şartı var.E dershanelerin kaçırdıkları vergiler var özel okullarda bu sistem de gidiyor.Dershanecilikte çok olaylar dönüyor özel okullara tabiki dönüşmek istemez.Sen hiç bir özel okul hocasının altında mercedes c180 gördün mü? Göremezsiniz.Dershanecilerde var işte..
  • antonidas kullanıcısına yanıt
    dersanelerin kapatılması yeni bir olay değil 10 yıldır olan bir olay ha şimdiye kadar yapılmadı diye bundan sonra yapılmayacak anlamı na gelmez kapatılırsa da hiç bir şey olmaz merak etme daha iyi olur doktorlar için özel muayenehane olayında da kıyamet kopmuştu ama gördüğün gibi herkes memnun
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

Formasyonu olmayan öğretmenleri çalıştıran dershaneciler özel okullara geçince formasyon şartı var.E dershanelerin kaçırdıkları vergiler var özel okullarda bu sistem de gidiyor.Dershanecilikte çok olaylar dönüyor özel okullara tabiki dönüşmek istemez.Sen hiç bir özel okul hocasının altında mercedes c180 gördün mü? Göremezsiniz.Dershanecilerde var işte..

dershane vergi kaçırıyorsa, devlet gider denetler, cezasını da keser.
    Bütün dershanecilere iftira atmadan önce bir düşünmek lazım.
    sen devlet olarak vergi kaçıranları denetlemekten aciz misin?
    Dershanecilikte çok olay dönüyorsa, git ve denetle.
    Maliyeci yok mu devlette?
    Sende bende işin aslını biliyoruz ama işin aslını söylemek senin işine gelmiyor.
    Hayır, kıvırma demiyorum, hobi olarak yine kıvır.

• quote:

dersanelerin kapatılması yeni bir olay değil 10 yıldır olan bir olay ha şimdiye kadar yapılmadı diye bundan sonra yapılmayacak anlamı na gelmez kapatılırsa da hiç bir şey olmaz merak etme daha iyi olur doktorlar için özel muayenehane olayında da kıyamet kopmuştu ama gördüğün gibi herkes memnun

öncelikle ikisi aynı şey değil.
    Aynı şehirin içindeki okullarda bile çok büyük eğitim kalitesi farkı var.
    Kötü eğitim alanlar nasıl üniversite kazanacaklar.
    Devlet liselerinde gürültüden ders dinlemiyor, hoca düzgün anlatmıyor, be yapalım o zaman.
    Dershane saçma liselerden çok daha iyi öğretiyorsa bu devletin suçudur.
    İstanbulda'ki kalite liselerle Yozgat ilindeki eğitim bir mi, sen bir gibi değerlendiriyorsun.
    Kötü eğitim alanlar nasıl yarışacaklar, nasıl üniversiteye girecekler.
    Siz bunları hiç düşünmeyin, kendinizden başka hiç kimseyi düşünmeyin sonra gelin burada yorum yapın.
    Şunu sen de biliyorsun, devlet eğitim sistemini düzeltse dershanelere talep olmaz, böykece dershaneler kendiliğinden kapanır.
    bunu biliyorsun ve görmezden geliyorsun.
    Gidilecek doğru yol varken yanlış bir yolu doğruymuş gibi anlatıyorsun.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.