Şimdi Ara

Dershane Senedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba beyler, 6 aydir taksitini odedigimiz bir dershane var. 15 tatile kadar gittim iste. Simdi ogretmen degisiklikleri ve dogru duzgun plan yerlesim yapmamalarindan dolayi cikmak istiyorum. Aileme soyledim. Senet imzaladik falan derken zorla arattirdim dershaneyi. 2 kisi ayrilmisti bende ayrilmak istiyorum. Fakat adamlar olmaz gelmezse bile odemek zorundasiniz gibi seyler soylediler. Digerleri nasil cikti diye sorunca onlarin ozel durumu vardi demisler.

Bahsettigim yer zaten merdiven alti. Gitmek istemedigim halde ailem zorluyarak goturtecek. Mufettisler gorse bitik bir yer orasi.
    Sizce ne yapmam lazim? Hukuki olarak ne geçiyor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• her senedin bir karşılığı olması gerekir. menfi tespit davası açabilirsiniz.
  • Konuyla ilgili özel eğitim kanununda bir madde var , ben şuanda bakmaya üşendim sen kanunu okuyup ilgili maddeyi bulabilirsin. Orada senden ayrılman durumunda alabilecekleri ücret sınırlandırılıyor. Yani böyle bir durumda senden dershaneye devam etmediğin zaman dilimine ait ücretlerin tamamını alamıyorlar. Fakat sen dersahaneden ayrılma sebebi olarak aranızda yaptığınız sözleşmeye karşı tarafın uymama gerekçesiyle yaptığınız sözleşmeyi tek taraflı feshettiğini ileri sürersen ve gerçektende sözleşmeye aykırı bir durum gerçekleşmişse kalan kısmı ödemeyebilirsin . Fakat keyfi bir gerekçe varsa burada dediğim gibi bir kısmını ödemeyibiliyorsun .Çünkü özel eğitim işletmecisi kayıt olan öğrencilere göre bir takvim ve masraf belirilor ve ona göre hareket ediyor, sözkonusu durumlarda zarar etmemesi gerekmektedir.
  • mihl M kullanıcısına yanıt
    Vermeyiz diyorlar hocam ne Yapmamız lazım? Geçen senelerde de böyle yapmışlar? Kurumu şikayet etsek ne olur?

O parayı illaki alırız diyorlar. Fakat önceden 2 kişi senedi nasıl aldıysa alabilmiş fakat bize inat vermiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alırsın hocam. Yönetmelikte eğitim gördüğün süre boyunca ücret ödemeye mükellef olduğun yazıyor. (Yön m.9) Senin dershaneden ayrılmak istediğin zamana kadar sen gir veya girme kaç saat ders işlendi ise o kadar ders ücreti ödemek zorundasın (saatlik hesaplanır) Örnek ders saati ucreti 10 TL ise ve 90 saat ders işlenmis ise 900 liradan fazlasını talep edemezler

• Anladım hocam adamlarla bu konu hakkında detaylı konuşacağım. Üstümüz de de avukat var zaten.

Babam halletmem diyor e adamlar da parayı almaya dünden razı zaten veren memnun alan memnun olacak da yazık değil mi paraya diyorum babam da diyor ki adam haklı senet imzaladık vermek zorundayız dedi

• fakat dersaneye tam teşekküllü bir bono verdiyseniz, icra takibine konu edildiğinde sizi uğraştırır. ödeme emrine itiraz mümkün olmaz, mahkemeye menfi tespit davası açmak gerekecek ki, siz burada davacı olarak harç yatırmak, masrafları karşılamak ve davayı takip etmek zorunda kalacaksınız. ayrıca bonoya dayalı takibin durması için mahkemeden tedbir almanız gerekecek. tedbir için de dosya borcu ve üzerine teminat miktarını depo etmeniz gerekecek.

bence dersaneyle halletmeye çalışın. olay icra takibine giderse, örnek-10 ödeme emriyle uğraşmak daha zor. Ama senette bazı zorunlu unsurlar eksikse o zaman itiraz haklarınız daha güçlü olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zamanaşımı Hisse Senedi
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.