Şimdi Ara

Dershane, Meslek Seçimi, Hedef...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu konuda size merak ettiklerimi soracağım. Şuan 11. sınıf sayısal öğrencisiyim. Hala dershaneye yazılmadım. Öncelikle;

1- Geç mi kaldım?
    2- Yazıldığımda kaynamama gibi bir sorun olur mu?
    3- 11. sınıfta dershaneye gitmek gerekli mi?
    4- Alibeyköy'e yakın(Şişli olur, beşiktaş olur) dershane önerileriniz nelerdir? Mecidiyeköy Final veya Şişli FEM nasıldır?

İkinci kısım meslek seçimi. Arkadaşlar malum 11. sınıfa geldik. Bana hedefimi sorduklarında söylemiyorum. Onlarda 11 oldun hala belirlemedin mi diye şaşırıp, kızıyorlar. Benim hedefim Havacılık. Evet... Bir insan ömür boyunca seveceği bir meslek yapmalı. Mesleğiyle evlenmeli bir bakıma. Sonuçta ortalama 40 sene o meslek yapılıyor. Küçüklüğümden beri başka bir meslek yaptığımı hayal edemiyorum. Öncelikle;

5- MF4'te 13 bin yapmak zordur. Nasıl yapabilirim? Tabii ki çalışarak fakat ne demek istediğimi anlamışsınızdır.
    6- Bu hedefi gerçekleştirebilmek için geç mi kaldım. 11. sınıfta temeli sağlam yapmak istiyorum ki ilerde sorun çıkmasın.
    7- Bu hedefe yakın ve ilerisini yapan arkadaşlar tavsiye ve önerilerini yazarsa sevirim.

Arkadaşlar buraya kadar okuyan arkadaşlara teşekkür eder, yazacağınız cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

• Benim bildiğim hiç bir şey için geç değildir. Ki 11.sınıfsın hiç değildir. Kendinde bitiyor her şey..
  • dostum son senemde üniversiteleri gezdirdiler..itü de bi kıza sordum kaç yaptın diye ? bana 523 demişti.işletme mühendisliği okuyordu ve son sene çalıştığını femle hazırlandığını söyledi.tabi herkes bir değil.benim sınıfımda yaklaşık 10 kişi (sınıf 19 kişiydi) son sene veya 2 senedir dershaneye gittiği halde ygs barajını bile geçememişti.dershane seni bi sisteme sokar.adam gibi yoğunlaşırsan son sene gitmen yeterli olur ama şimdi evindede başlamalısın çalışmaya.maddi durumun sıkıntı değilse 11.sınıfıda dershaneyle götür.yararı olur.dershaneler hakkında bilgi veremicem her dershane farklı bilmiyorum.meslek seçimindede havacılık istiyorsan kovala.peşinden koşupta ulaşamıcağın hiç bişey yok ve soranada havacı olucam.havacılık hakkında elinden geldiğince detay öğren.bunlar havacılığa olan isteğini katlar.allah yardımcın olsun :) (umarım yardımcı olmuşumdur )
  • quote:

Orijinalden alıntı: filemix

dostum son senemde üniversiteleri gezdirdiler..itü de bi kıza sordum kaç yaptın diye ? bana 523 demişti.işletme mühendisliği okuyordu ve son sene çalıştığını femle hazırlandığını söyledi.tabi herkes bir değil.benim sınıfımda yaklaşık 10 kişi (sınıf 19 kişiydi) son sene veya 2 senedir dershaneye gittiği halde ygs barajını bile geçememişti.dershane seni bi sisteme sokar.adam gibi yoğunlaşırsan son sene gitmen yeterli olur ama şimdi evindede başlamalısın çalışmaya.maddi durumun sıkıntı değilse 11.sınıfıda dershaneyle götür.yararı olur.dershaneler hakkında bilgi veremicem her dershane farklı bilmiyorum.meslek seçimindede havacılık istiyorsan kovala.peşinden koşupta ulaşamıcağın hiç bişey yok ve soranada havacı olucam.havacılık hakkında elinden geldiğince detay öğren.bunlar havacılığa olan isteğini katlar.allah yardımcın olsun :) (umarım yardımcı olmuşumdur )

Hocam teşekkürler cevabınız için. Tabii ki her şey kendimizde bitiyor ama bir gaz lazım. O gazı aldın mı gerisi geliyor. Bana o gaz lazım. Ve de havacılık hakkında birçok detay biliyorum. 3-4 senedir ucuyorum.com olsun diğer siteler olsun bayağı kendimi geliştirdim. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Under Pressure

quote:

Orijinalden alıntı: filemix

dostum son senemde üniversiteleri gezdirdiler..itü de bi kıza sordum kaç yaptın diye ? bana 523 demişti.işletme mühendisliği okuyordu ve son sene çalıştığını femle hazırlandığını söyledi.tabi herkes bir değil.benim sınıfımda yaklaşık 10 kişi (sınıf 19 kişiydi) son sene veya 2 senedir dershaneye gittiği halde ygs barajını bile geçememişti.dershane seni bi sisteme sokar.adam gibi yoğunlaşırsan son sene gitmen yeterli olur ama şimdi evindede başlamalısın çalışmaya.maddi durumun sıkıntı değilse 11.sınıfıda dershaneyle götür.yararı olur.dershaneler hakkında bilgi veremicem her dershane farklı bilmiyorum.meslek seçimindede havacılık istiyorsan kovala.peşinden koşupta ulaşamıcağın hiç bişey yok ve soranada havacı olucam.havacılık hakkında elinden geldiğince detay öğren.bunlar havacılığa olan isteğini katlar.allah yardımcın olsun :) (umarım yardımcı olmuşumdur )

Hocam teşekkürler cevabınız için. Tabii ki her şey kendimizde bitiyor ama bir gaz lazım. O gazı aldın mı gerisi geliyor. Bana o gaz lazım. Ve de havacılık hakkında birçok detay biliyorum. 3-4 senedir ucuyorum.com olsun diğer siteler olsun bayağı kendimi geliştirdim. Teşekkürler.

dostum kesinlikle havacılıkta uç noktalarda olduğunun hayallerini kurmalısın.ben makine mühendisliği istiyorum.gözümü kapattığımda kendimi dünyanın her gün konuştuğu bir mühendis olduğumu hayal ediyorum.bunun içinde yapmam gerekenleri araştıyorum.motor bölümü çıkışlı olduğumdan araç üzerine yoğunlaşmak istiyorum ve motorda geliştirilmsi mümkün herşey için kafamda şuandada hataları olduğu halde fikirler üreterek kendime gaz vermiş oluyorum :) saçma ama öyle yani işede yarıyor gerçekten :D sanada tavsiyem bu yönde olabilir ancak :)

• beşiktas ugur cok kaliteli ve merkez subedir arastır derim saglam hocalar var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seçim ve Üniversite Tercihleri
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.