Şimdi Ara

Dersane'yi Bırakmalı mı Devam'mı Etmeli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Önclikle Bu Konu Benim İçin Değil Başka Bir Arkadaşım İçindir Bunu Belirteyim Ayak Yapmıyorum

Şimdi Sormak vede Görüşlerinizi Merak Ettiğim Şey Şu,

pianaltik dersanesine gidiyor memnun değil koularda geri olduğu için takip ve tekrar konusunda sıkıntısı var bırakmayı düşünüyor ama aile baskısı falan işte bırakamıyor yani bırakmak için bitirici kararı veremiyor

sizce dersaneyi bırakmalı mı ? bence bırakmalı ama sizce ne yapmalı..

bırakırsa faydası nasıl olur,yoksa devam mı etmeli

değerli görüşelriniz için teşekkürler

• Ben de memnun değilim.ama eksiğim çok elim mahkum.eğer kendm halleblrm diyosa bıraksan.ben olsam brakrdm anlayabiliyorum
  • Konu dışından banlı olduğum için arkadaşa ben rica ettim açar mısın diye..

Ama ban burada geçerli değilmiş.

Ben konular birbiriyle bağlantılı olduğu için şimdiki dersleri dinlerken pek fazla anlayamıyorum.

Zaten git gel yürüyerek yorgunluk biniyor.

Eve geldiğimde de çalışmıyorum.Her gün başlayacağım deyip kendimi kandırıyorum.

Taksitli yazıldım bilmiyorum çıkabilir miyim nasıl yaparız?

Evde kasabildiğim kadar kendim kasacağım olduğu kadar diye düşündüm.

2 arkadaşıma sordum kendini kandırma yapamazsın çıkma dediler ama verim almıyorum işte bu açık.Giden parayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gary_2550 -- 18 Aralık 2011; 23:10:27 >
  • bence gitsin kendisi halledebilecek biri değil sanırım konuları
  • Dersane olmadan olmaz diyenlere çok gülüyorum Geçen se dersaneye gittim , şöyle söyleyeyim tek bir konu bile öğrenmedim , mübalağa yapmıyorum cidden tek bir konu öğrenmedim üstelik sözelim birde.

Bu sene gitmiyorum , geçen sene anlamadıgım konuların hepsini tek tek kedim çalışarak anlayabiliyorum evde. Ev çok daha yararlı oluyor tek sorun canını sıkılıyor biraz ve de rahatlık oldugu için istek zor geliyor. Onları halledebileceksen çok daha faydalı eğer dersane kaliteli değilse.
  • Bende ondan bahsediyorum hocam dershanede tek sevdiğim öğretmen tarihçi adam harika birisi anlatımı vs.

Ama diğerleri tırt.Ne bileyim ilgi yok alaka yok ben düşünüyorum.Hoca olsam her çocukla gider yanına otururum.Konuşurum gaz veririm.Test dayayıp sınıfa boş boş hitap edip ben yaptım siz mi yapamayacaksınız deyip duruyorlar.

Eşşekliğin büyüğü bende en başta çalışmadım kaçırdım konuları ama ben ne yapayım 12 yılın verdiği tembellik var.Hemen başlayamıyorsun ki.

Bırakmak istesem bırakırlar mı yani taksitle yazıldım ayrılırsam ödemek zorunda mıyım?
  • dediğine bakarsak mantıklı yalnız ygs'den istemediğin bir puanı alınca fena dağılırsın benden söylemesi,dersanede en azından sınav falan olur aha bu çocukmu beni geçmiş diyerekten bile çalışma azmi gelebilir fakat evdeyken toparlayamayabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tamam mı devam mı?
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Haklısın hocam şöyle bir şey dershanede çalışan arkadaşlar var.Test çözüyorlar sürekli falan konuları da benden iyi biliyorlar.

Gel gör ki denemelerde çoğunu geçiyorum

Konu bildiğim yok türkçede tek bildiğim konu sözcükte anlam.

Tarihte ilk 2 konu.

coğrafyada ilk 2 konu

felsefede ilk konu

haricinde bir *** bildiğim yok.

İlk sene girdiğimde de böyle oldu yemin ederim ki tek bir soru çözmedim ilk sene sadece kendimi denemek için girdim.Dershaneye giden özel kurs alan arkadaşları geçtim.Hepsi sinirden çıldırmışlardı

geçen denemede 31 doğru 3 yanlış yaptım 6 boşta bilmediğim konular işte dil bilgisi falan.

biraz evde kassam iyi bir şeyler yapabilirim diye düşünüyorum şuan sadece verdiğim paraya acıyorum.

• denedin mi bilmiyorum ama bir hafta gitme dersaneye bir şey kaybetmezsin sen çalışmana devam et bir hafta evde çalış ya da kütüphanede ne biliyim aklına esen yerde baktın ki daha mutlusun ve herşey daha yolunda o zaman bırak hiç düşünme ama zorluğunu da göze almalısın
  • ben geçen hafta final dershanesinden ayrıldım.Bizde sizin gibi taksitle ödemiştik uzun süredir devamszlık yapıyordum ve sürekli evi arıyorlardı beni öğrenmişti artık rehberlik hocası yani annemi gönderip aldırdım kaydımı önce rehberlikçiyle konuşmuş sonra bilgi işleme göndermişler zorluk çıkarmayıp,verdikleri kitapları ve girdiğin ders sayısını (dosyaları var oraya bakıp hesaplıyolar ) ücretten çıkartıp veriyorlar gelecek taksitleri de iptal ediyorlar bankadan yani taksitle ödüyor olmanız daha iyi yoksa peşin işi daha zor olur.Bir an önce cesaretini topla ve bunu eve aç artık gitmek istemediğini ve paranın heba olmasını istemediğini söyle ZAMAN alehine işliyor şuan daha senenin ortası bile olmamıştır kurtarabilirsiniz inş parayı.Ama arkanda velin kesinlikle olması lazım sana destek olacak.Sen gidersen konuşmaya seni vazgeçirmeye çalışıp dikkate almazlar.Direk anneni müdürle konuşmaya gönder doldur önce anneni(söz ver ve yap) işte evde daha iyi çalışacağım eminim konularda çok geri kaldım dershane ztn hızlı geçiyor konuları napsam yetişemiyorum çok canımı sıkıyor fln fln zaman kaybından başka birşey değil sorumu bile çözdüremiyorum diye..Ama anneni uyar kesinlikle gitmek istemediğini bundan sonra ki ona göre konuşsun çünkü vazgeçirmeye çalışacaklar elbette,belki o sözleşme olayını fln hatrlatacaklar ama siz o zaman da çocuk geri kalmış takip edemiyor dersleri, çok moreli bozuk gelmek istemiyor sabahları sürekli tartışıyoruz bu yzünden faydası olmuyor buraya gidip gelmek daha çok zaman kaybı yaşıyor lütfen yardımcı olun tarzında konuşursunuz yardımcı olacaklarına eminim.

önce kendini toparla şu beladan da kurtulunca ztv ye üye ol kendine program yap düzenli ders izle,ekol hoca, birde nejdetkirpi dvd al mutlaka süper anlatıyor.Dershaneye gitmeyeceksen günde en az 6-10 saat verimli çalışmalısın başlangıç olarak bu tabii(unutma dershaneye gidenler hem dershanede ders yapacak 5 saat üstüne etüte kalacak üstüne eve gelince bir de kendi çalışıp test çözecek yazdığım rakamlar fazla değil sen boş olacaksın en az 6 saat çalışmalısın aksi takdirde tembellik için kalmış olursun evde kendini kandırırsın 6 saatten aşağıya inmemen lazım bana fazla dersen devam et dershaneye eve gelince de 2-3 saat çalışrsın bişeyler kaparsın elbet geri de olsan konularda irade çok önemli ve UYKU DÜZENİN) ve en geç sabah 8gibi kalkmalısın 8 saatten fazla uyuma uyku dzeni çok önemli dershane yok diye salcaksan öğleye kadar uyuyacaksan çıkma dershaneden ne kapsan kardır o zman,hiçbişi öğrenmesen bile sırf seni düzene dsipline soktuğu için yararlı olur dershane... bilgisayarı sadece ders çalışmak için kullan tv yi full çıkar hayatından ikisini birlikte götüremezsin çnkü ztn bütün gün boş olacaksın şeytan dürter..

Şu kitapları mutlaka aldır ailene biraz fazla tutacak ama..www.nt.com.tr den
    kulvar ve sıradışı analiz yayınlarının çözümlü soru bankalarını al iki yayının da
    GÜVENDER LYS WEB TABANLI MATEMATİK SORU BANKASI
    GÜVENDER YGS WEB TABANLI MATEMATİK SORU BANKASI
    güvender kolay geo-karekök sıfır geo-karekök sıfır mat-karekök sıfır fizik
    Fem ekspres testlerin hepsini al yut ygs-lys çok süper oluyor fiyatları da uygun
    YGS LYS GEOMETRİ SORU BANKASI TAMAMI ÇÖZÜMLÜ KULVAR YAY
    YGS MATEMATİK-1 ÇÖZÜMLÜ (SORU BANKASI) [TEMEL MATEMATİK] (H.BÜYÜKYAVUZ)/FİNAL YAY
    YGS MATEMATİK SORU BANKASI TAMAMI ÇÖZÜMLÜ
    ygs konularının hepsini bitirdikten sonra dvdli deneme setlerinden alırsın bir sürü ve bol bol çözersin yutarsın bütün gün böylece dershaneye gidenlerden eksiğin kalmaz

kurtadığınız parayla unv öğrencisi fln uygun fiyata özel hoca da tutarsınız uygun fiyata haftada bir gelse 2 saatline 40-50 lira verseniz dershane taksidi ödüyomuş gibi olur gibi olur.çözemediğin soruları gruplandırıp aynı cins soruları sormazsan yeter..hergünün sonunda tekrar et bugün çalıştıklarını çözdüklerini konuyu bitir üzerinden bir hafta geçsin tekrar edip başka bir soru bankasının o konuyla ilgili tüm testlerini çöz ve ay sonunda da yine tekrar yapıp başka bir kitaptan soruları çöz sürekli.Bir süre kendine ve çalışmalarına odaklan sadece,bol bol konu öğrenip test çöz zamanla daha çok kendine güveneceksin ve daha çok hırs yapıp çalışma isteğin gelecek

birde şu konudan ilham alarak bi program hazırla kendine saatli olsun mutlaka ve uy!Kendi gazını kendin ver
    http://forum.donanimhaber.com/m_53488730/mpage_1/f_/key_//tm.htm#53488730
    http://www.ossservisi.com/YazarYazi.asp?ID=319
    forumdonanımdan da çözemediğin soruları taratıp sor
    http://forum.donanimhaber.com/m_55581932/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55581932

sadece kendinle yarış ve morelini bozma yapamıyorum diye hergününü bir önceki günden daha dolu geçirmeye bak.sözelcisin galiba !MAT1 ÇALIŞ AĞIRLIKLI OLARAK! ve feni de koy programına az az kimya ve biyoloji kolay çözülebilen dersler zaten bütün günün sana kalacak yapamam tembelliğine düşme

• quote:

Orijinalden alıntı: zikitutyancek

ben geçen hafta final dershanesinden ayrıldım.Bizde sizin gibi taksitle ödemiştik uzun süredir devamszlık yapıyordum ve sürekli evi arıyorlardı beni öğrenmişti artık rehberlik hocası yani annemi gönderip aldırdım kaydımı önce rehberlikçiyle konuşmuş sonra bilgi işleme göndermişler zorluk çıkarmayıp,verdikleri kitapları ve girdiğin ders sayısını (dosyaları var oraya bakıp hesaplıyolar ) ücretten çıkartıp veriyorlar gelecek taksitleri de iptal ediyorlar bankadan yani taksitle ödüyor olmanız daha iyi yoksa peşin işi daha zor olur.Bir an önce cesaretini topla ve bunu eve aç artık gitmek istemediğini ve paranın heba olmasını istemediğini söyle ZAMAN alehine işliyor şuan daha senenin ortası bile olmamıştır kurtarabilirsiniz inş parayı.Ama arkanda velin kesinlikle olması lazım sana destek olacak.Sen gidersen konuşmaya seni vazgeçirmeye çalışıp dikkate almazlar.Direk anneni müdürle konuşmaya gönder doldur önce anneni(söz ver ve yap) işte evde daha iyi çalışacağım eminim konularda çok geri kaldım dershane ztn hızlı geçiyor konuları napsam yetişemiyorum çok canımı sıkıyor fln fln zaman kaybından başka birşey değil sorumu bile çözdüremiyorum diye..Ama anneni uyar kesinlikle gitmek istemediğini bundan sonra ki ona göre konuşsun çünkü vazgeçirmeye çalışacaklar elbette,belki o sözleşme olayını fln hatrlatacaklar ama siz o zaman da çocuk geri kalmış takip edemiyor dersleri, çok moreli bozuk gelmek istemiyor sabahları sürekli tartışıyoruz bu yzünden faydası olmuyor buraya gidip gelmek daha çok zaman kaybı yaşıyor lütfen yardımcı olun tarzında konuşursunuz yardımcı olacaklarına eminim.

önce kendini toparla şu beladan da kurtulunca ztv ye üye ol kendine program yap düzenli ders izle,ekol hoca, birde nejdetkirpi dvd al mutlaka süper anlatıyor.Dershaneye gitmeyeceksen günde en az 6-10 saat verimli çalışmalısın başlangıç olarak bu tabii(unutma dershaneye gidenler hem dershanede ders yapacak 5 saat üstüne etüte kalacak üstüne eve gelince bir de kendi çalışıp test çözecek yazdığım rakamlar fazla değil sen boş olacaksın en az 6 saat çalışmalısın aksi takdirde tembellik için kalmış olursun evde kendini kandırırsın 6 saatten aşağıya inmemen lazım bana fazla dersen devam et dershaneye eve gelince de 2-3 saat çalışrsın bişeyler kaparsın elbet geri de olsan konularda irade çok önemli ve UYKU DÜZENİN) ve en geç sabah 8gibi kalkmalısın 8 saatten fazla uyuma uyku dzeni çok önemli dershane yok diye salcaksan öğleye kadar uyuyacaksan çıkma dershaneden ne kapsan kardır o zman,hiçbişi öğrenmesen bile sırf seni düzene dsipline soktuğu için yararlı olur dershane... bilgisayarı sadece ders çalışmak için kullan tv yi full çıkar hayatından ikisini birlikte götüremezsin çnkü ztn bütün gün boş olacaksın şeytan dürter..

Şu kitapları mutlaka aldır ailene biraz fazla tutacak ama..www.nt.com.tr den
    kulvar ve sıradışı analiz yayınlarının çözümlü soru bankalarını al iki yayının da
    GÜVENDER LYS WEB TABANLI MATEMATİK SORU BANKASI
    GÜVENDER YGS WEB TABANLI MATEMATİK SORU BANKASI
    güvender kolay geo-karekök sıfır geo-karekök sıfır mat-karekök sıfır fizik
    Fem ekspres testlerin hepsini al yut ygs-lys çok süper oluyor fiyatları da uygun
    YGS LYS GEOMETRİ SORU BANKASI TAMAMI ÇÖZÜMLÜ KULVAR YAY
    YGS MATEMATİK-1 ÇÖZÜMLÜ (SORU BANKASI) [TEMEL MATEMATİK] (H.BÜYÜKYAVUZ)/FİNAL YAY
    YGS MATEMATİK SORU BANKASI TAMAMI ÇÖZÜMLÜ
    ygs konularının hepsini bitirdikten sonra dvdli deneme setlerinden alırsın bir sürü ve bol bol çözersin yutarsın bütün gün böylece dershaneye gidenlerden eksiğin kalmaz

kurtadığınız parayla unv öğrencisi fln uygun fiyata özel hoca da tutarsınız uygun fiyata haftada bir gelse 2 saatline 40-50 lira verseniz dershane taksidi ödüyomuş gibi olur gibi olur.çözemediğin soruları gruplandırıp aynı cins soruları sormazsan yeter..hergünün sonunda tekrar et bugün çalıştıklarını çözdüklerini konuyu bitir üzerinden bir hafta geçsin tekrar edip başka bir soru bankasının o konuyla ilgili tüm testlerini çöz ve ay sonunda da yine tekrar yapıp başka bir kitaptan soruları çöz sürekli.Bir süre kendine ve çalışmalarına odaklan sadece,bol bol konu öğrenip test çöz zamanla daha çok kendine güveneceksin ve daha çok hırs yapıp çalışma isteğin gelecek

birde şu konudan ilham alarak bi program hazırla kendine saatli olsun mutlaka ve uy!Kendi gazını kendin ver
    http://forum.donanimhaber.com/m_53488730/mpage_1/f_/key_//tm.htm#53488730
    forumdonanımdan da çözemediğin soruları taratıp sor
    http://forum.donanimhaber.com/m_55581932/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55581932

sadece kendinle yarış ve morelini bozma yapamıyorum diye hergününü bir önceki günden daha dolu geçirmeye bak.sözelcisin galiba !MAT1 ÇALIŞ AĞIRLIKLI OLARAK! ve feni de koy programına az az kimya ve biyoloji kolay çözülebilen dersler zaten bütün günün sana kalacak yapamam tembelliğine düşme

hocam cok güzel yazmışsınız gerçekten bende kaydımı aldıracağım dershaneden hiç verim alamıyorum bende

• Televizyon zaten izlemiyorum hocam ama 6 saat çok zor yani hemen alışamam zamanla olur.

Bu arada sözelim ben matematik geometri falan önermişsiniz de.
  • Bu arada annemle konuştum tamam dedi.Baya sordu niye gibisinden falan ama sakin sakin anlattım.

Bizim dershaneyi görseniz deli olursunuz bilmiyorum sizinkiler nasıl başka bir dershaneye gitmedim hiç.

Hocalar falan canları sıkılınca bilgisayarın başına geçip disco müziği falan açıyorlar son ses hoparlöre veriyorlar.Böyle dershane görmemişsinizdir herhalde.

Neyse umarım para ödemek zorunda kalmadan çıkabilirim.
  • Ben aynı senin durumundaydım. 2 ay dershaneye gittim sonra bıraktım kendim çalışıyorum mezun değilim. Hedef 415 civarı. Su anda ygs 370 lerde yapıyorum. İlk denememde 320 almıstim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-c9 -- 19 Aralık 2011; 20:19:25 >
  • ben bırakmıstım ve iyiki bırakmısım
  • ben geçen denemede 31 doğru 3 yanlış yaptım türkçe de konu bilmememe rağmen

sosyalde 23 10
  • ben makine mühendisliğini bıraktım bu sene başında dershaneye yazıldım ve dershane de ülke genelinde adı olan bir dershane...1.sınıftaydım ilk 5 e oynuyorum denemelerde..bir gün fizik dersinde dersteki şahıs optik anlatıyor ben de konuyu iyi biliyorum ve yazmıyordum ama soru yazdığında ilk ben cevap veriyordum...bana döndü sen neden yazmıyorsun dedi ben de konuyu biliyorum yazmam dedim bana biliyorsan ne işin var burda dedi mal adam...hoca sen yaz diyorsun ama üni.de işler böyle dönmüyor dedim kimse yazmaz orda dedim başladı bana üni.de hocalar nasıl ders anlatır onu söylüyor çok çalışman lazım falan filan diyor netin 15 se 20 yapman için kasman lazım diyor...lan dedim ben çalışıyorum zaten ve benim net zaten 25di son sene....ve ben bu olaydan sonra dershaneden soğudum müdürün yanına gittim hocam bana fizikçi böyle yaptı dedim ben ayrılcam dershaneden dedim...ilk haftadan böyle olacaksa daha 30 hafta var nolcak böyle dedim...bu yeni fizikçi size adapte olamamış hocam uymamış dedim ve ben de üni.deki ortamı kimseden ögrenecek değilim dedim...müdür sustu kaldı elimi sıktı haklısın dedi sadece ertesi gün de gittim kaydımı aldırdım.....şimdi evde çalışıyorum çok mutluyum hiç yoktan moralim bozulmuyor ve param cebimde kalıyor...zaten dershanenin neden olması gerektiğini bir türlü anlamadım...bende olmayan bir şeyi bana kimse veremez ki...ve dershanecilerin düşündükleri tek şey para...kayıtta öğrenciyi ve ailesini kafaya aldılar mı tamam onlar için eğitim hizmeti bitiyor...

özet olarak kardeşim seni tanımıyorum durumunu da bilmiyorum ama ben dershaneden ayrıldım ve mutluyum.....

• Dershaneye kayıt olurken bizim müdürde çok sıktı.Bilmiyorum annem inandı gibi geldi bana adamla konuştu baya ama ben hiç sesimi çıkarmadım baktım baya övmeye başladı kendini çünkü.

Geçende arkadaş müdürü konuşurken duymuş müdür şunu demiş ''her gelen öğrenci ilk seneden kazanırsa ben nasıl para kazanacağım'' aynen bunu söylemiş.

Türkçe hocası resmen derste takmıyor beni adam herkese test veriyor bende dahil ama test bitince bütün sınıftakilere netleri soruyor bana sormuyor.

Tamam ilgili değilim belki ama ben para verip geliyorum yahu dışlanmış hissedemem ki kendimi orada.
  • ben bi de şeyi ögrendim benim sıralamamdan daha kötü adamlar benden daha az fiyata yazılmış...ulan mühendisliği bıraktık bu sene de girdik belirli bir sıralamamız var ama sıralamada 20k 30k fark attığım adamı benden daha ucuza yazmışlar bunu da ögrenince ayrılmam şart oldu...paranın insanlardan daha degerli oldugu yerde cesedim bile duramaz dedim o an

valla bilader ben müdürün yanına gittim ağzıma ne geldiyse söyledim bana tık bile diyemedi..dershaneye verilen paraya acıyorum okuldan bi kayıt parası isterler ya da yakıt parası isterler millet 5 lirayı vermez ama dershaneye milyarları döker...haa hiç mi faydalı değil elbette ki faydalı...tek faydalı olduğu yerde denemeler...zaten onlara dışardan da girilebiliyor..

matematikçi gelir elindeki kağıda bakıp bakıp soruyu yazar onu çözer evde hazırlamış gelmiş
    fizikçi desen öğrenci psikolojisinden anlamayan selüloz tabiatlı bir odun
    biyolojici desen tahtaya 10 cümle yazıyor dogru mu yanlış mı bunun sırasını söyle diyor derste bununla geçiyor
    fizik-1 ci desen adam gelmiyor bile derse gelse de lak lak la geçiyor

orda kaybettiğim zamanı evde değerlendirdiğimde farkı daha da iyi gördüm dershane kesinlikle gereksiz....

• Bende anladım bunu hele ki sözelsen tamamen gereksiz arkadaşlar hepsi gidiyor çoğuda verim almıyor sadece iş olsun diye gidiyor ailesinin verdiği parayı düşünmüyorlar bile.

3.250 ye yazıldım yahu Şiledeyim başka dershane yok diye sırf..

İstanbulda dershaneye gidenlere bu fiyata yazıldığımı söyleyince şaşırıyorlar.

Coğrafyacı kitabı okuyor bildiğin yazdırıyor bir cacığını görmedim.

Matematikçi iyi eyvallahı var.Tarihçi desen nitekim.

Ama coğrafya, türkçe beni soğuttu.Baktım bir katkısı da yok bana boşuna niye para vereyim ki dedim işte.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.