Şimdi Ara

Ders calisamayanlar iceri (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
491
Cevap
43
Favori
28.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Umarım güzel geçmiştir hocam bu gece de ben uzun bir sürüş gerçekleştireceğim beklerim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav hiç çalışmak istemiyorum ne yapacağım ki .
  • ichabod kullanıcısına yanıt
    Hocam dediklerimin %50sini yaptım ama bugün 13 saat uyudum ya. Neden oluyor anlamıyorum. Okul çok yoruyor beni galiba. Vazgeçmek yok ama olacak inşallah. Günde 6 saatlik uykunun yetmesi lazım bana. Normal zamanda 8 saat uyuyordum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabaha kadar
    9 test ayt kimya
    15 test mat
    25 sayfa türev fasikül
    4 test geo
    Bakalım yetişecek mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eşitsizlikler, Polinom, İkinci Dereceden denklemler tamamen 345 aytden bitecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet, yine bir stajın sonuna yaklaşıyoruz.

cerrahi stajının sonuna (31 mayıs) bugün hariç 18 gün kaldı. sınavlarımın başlayacağı (29 mayıs) tarihine ise 16 gün.

ilk sınavda, plastik cerrahide ünlü cerrah ömer özkan'ın karşısına çıkacağım yüksek ihtimalle. aslında genel cerrahiye göre çok basit bir sınav, hocalar pek önemsemiyor (haliyle) ve soruları ezberleyip giriyorsun ama yine de biraz gerginim. alanımda iyi olmak istiyorum ve sanki buna kendimi ikna etmenin yeter koşullarından biri sınavlardan yük akı ile çıkmakmış gibi geliyor.

dahiliye sınavını soracak olursanız, benim için tam bir fecaatti. stajın en malign (zor) 2. hocası geldi ve kendisi bir onkoloji profesörü. yani kanser hastaları ile ilgileniyor. gayet namı da olan birisi ve öğrencilerden çok bilgi istiyor.

sınavdan bir gün önce hastalar dağıtılıyor hepimize ve hikayelerini alıp, fizik muayenelerini yapıp; sanki 1. doktorları bizmişiz gibi, ertesi günkü sınava, yani hocanın karşısına hazırlıyoruz/hazırlanıyoruz. benim hastam over (yumurtalık) kanseri olan ve peritona (karın zarı) sıçramış bir hasta idi. tıbbi ismi peritonitis karsinomatoza. bu da hastada intestinal obstrüksiyona sebebiyet veren akut bir patoloji geliştirmişti. yani bağırsakları tıkanmış; kusma, karın ağrısı ve kabızlık gibi şikayetlerle hastane aciline başvurmuştu. ayrıntıları nasıl da unutmamışım.

benim için kâbus gibi bir geceydi. 17:00'de onkoloji servisine girdik (anamnezi bir arkadaş ile beraber alıyoruz) ve 22:00 gibi dışarı çıktık. üstelik henüz fizik muayeneyi bile tamamlayamış ve hastanın hikayesi üzerine de net şekilde vakıf olamamıştık bile. çünkü hasta bir kanser hastasıydı ve ona 5 saat boyunca sorular sormak, hem yakınlarını hem de bizzat hastayı biraz rahatsız etti. bunu ne kadar belli etmek istemeseler de, bir yerden sonra sizin de devam edecek gücünüz kalmıyor zaten.

hastanın hikayesine çok hakim olamadık çünkü çok komplikeydi. oradan oraya sürüklenmişti, bir sürü doz kemoterapi almıştı. onlarca tanı testi uygulanmış, çok fazla kez tanı konamamıştı. üstelik karında da devasa bir asit vardı. yani karnı karpuz gibi şişmişti. (kanserden dolayı)

her neyse, arkadaşla 22:00 gibi ayrıldık. ikimizde moral açısından yıkılmış gibiydik. kalacağımızı düşünüyorduk.

gece boyunca whatsap'tan yazışarak hikayeyi tamamlamaya çalıştık, birbirimize moral verdik. ben, eve geldiğimde 1 saat kadar kestirip düşüncelerimi toplamaya, sakin kalmaya ve bunun dünyanın sonu olmadığını düşünmeye çalıştım. inanılmaz gergindim ve yazı yazarken bile ellerim titriyordu. bu 1 saat gözümü dahi kırpamadım ama neticede biraz olsun rahatlamıştım. bir şeyler atıştırdım, içecek bir şey aldım ve 23:30 - 24:00 gibi anamnezi yazmaya giriştim.

....

hakikaten yorucu bir geceydi. sabah 07:00 - 07:30 gibi bitirdim ve ayrıca o sıralar henüz görmemiş olduğum, hastanın da primer (birincil) sorunu olan ileus konusuna, hastanın kullandığı ilaçlara, tanı için kullanılan testlerin niteliğine.... vs. her şeye çalışmaya çalıştım. 08:00 gibi ömrümde ilk kez kravat takmaya uğraşıp, onu da yamuk takıp (hocamız kravata takık biriymiş, yoksa hiç takmazdım...) okula gittim.

sanırım 10:00 gibi sınava alındım. açıkçası almanlarla ruslar arasında vuku bulan kursk muharebesi gibi bir sınav oldu. hocanın gözlerinde beni bırakma arayışında olduğunu, yapacağım/yaptığım hatalar ile birden üzerime çullanacağını sezebiliyordum. ve bunu yaptı da. neyse ki çok gergin başlayan sınav sürecim, sınav ortalarında üzerime yerleşen saldım çayıra, mevlam kayıra; anlaşıyla yerini sonsuz rahatlığa bıraktı. evet, ölüm-kalım mücadelesi gibi başlayan süreç bir bahar gezisi havasında bitti benim adıma.

işte tüm bu hengamelere, Allah'ın da yardımlarıyla göğüs koyabildim ve neticesinde dahiliye sınavını geçmiş oldum. sınavda onlarca farklı alandan çok fazla soru durdurak bilmeksizin soruldu. bazen çok kolay şeylere cevap veremediğim oldu ama çoğunlukla içime sinen bir süreçle sınavdan alnım ak çıktım diyeibilirim.

şimdi kalan 16-17 günde cerrahi sınavına çalışacağım ve inşallah 4. sınıf defteri benim adıma kapanacak.

herkese hayırlı ramazanlar ve iyi çalışmalar.

güç sizinle olsun.

• gecenin müziği bugün benden olsun.

bu muhteşem grubu tanımayanlar da gidip albümlerine bakabilir. gerçekten müthiştirler.

• Rahmetle anıyoruz... :(
  • Konu sahibini tanımıyorum ama baya üzüldüm :(

• Aramızza yeni arkadaşlar katılmış.

Arkadaşlar, üzülecek bir şey yok. O efsanevi can yoldaşımızın ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.

Karanlık gecelerde aya bakarken onun siluetini görüyorum. Bir fener gibi parıldıyor her gece.

Bu gece icin 6 konum kaldı. Ama 1 yorgunum, 2 yarın derslerim ağır. Bakalım kaça kadar giderse artık.

• tomthejeer kullanıcısına yanıt
    dostum 1 . sınıfı yeni bitiriyorum bn seneye 2 deyim özelden yazmamda mahsur var mı?
  • tomthejeer kullanıcısına yanıt
    çok nadir müzik beğenirim dinlediklerini dinledim ve süper uyumu yakaladım. surf rock ı denemeni öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6882984C7

dostum 1 . sınıfı yeni bitiriyorum bn seneye 2 deyim özelden yazmamda mahsur var mı?
    Hocam tabii ki yok. Gelin konuşalım.

Müzik tavsiyenizi dikkate alacağım.

• 10 saat kod yazmanın artından bende buradayım

• Biz buradayız, hep varız.

Kardiyoloji stajına dün başladım. Sınavım 15 gün sonra. Yine geçen seneki gibi en zor stajla seneyi açıyorum.

Okulun ilk günü ders çalışamadım diye de vicdan yaptığıma göre tıp fakültesi adam akıllı vietnamın kâbus ormanlarına benziyor diyebiliriz.

Amerikalılar bu tuzaklarla dolu ormanda neler hissediyorsa, aynı hisler ile dolmuş durumdayım.

Ne var ki onu tanıyorum.

Buradayım.

• Cidden üzüldüm bundan sonra bende burdayım bu arada hep beraber başaralım arkadaslar bu abimizin anısını da yaşatmış oluruz bi bakımdan

• bundan sonra ben de burdayım
  • bu gece ben de buradayım. hedef: atom fiziği ve modern fizik özeti çıkarmak.
  • hiç burda vakit kaybetmeyin direk psikiyatriye gidin concerta ritalin ne varsa yapıştırın. tecrübe ile sabit.
  • Hocam ben iradeyi sağlayamıyorum ve ders başında uykum geliyor bir halsizlik oluyor.

Bu dediğiniz şey ne oluyor tam olarak bir de psikiyatri işi tam olarak nedir?

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.